صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

برنامه انتخاباتی اوباما: هشدار به روسیه و ایران

باراک اوباما در مورد عراق و ایران گفت "من به شکلی مسئولانه به جنگ عراق خاتمه می دهم و مبارزه علیه القاعده و طالبان را به پایان می برم، من نیروی نظامی کشورمان را برای مواجهه با مناقشات آینده بازسازی می کنم و در عین حال، دیپلماسی سختگیرانه و مستقیمی را احیا می کنم که بتواند مانع از دستیابی ایران به اسلحه هسته ای شود و تجاوزگری روسیه را مهار کند."
کد خبر: ۱۶۷۳۱
| |
8034 بازدید

باراک اوباما با ایراد سخنانی در همایش ملی حزب دموکرات آمریکا، نامزدی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری را رسما پذیرفته است.

به گزارش بی بی سی، اوباما در سخنرانی خود در برابر شرکت کنندگان در همایش حزبی در شهر دنور، ایالت کلرادو، با انتقاد از سیاست های دولت جورج بوش، رئیس جمهور، و رقیب انتخاباتی خود از حزب جمهوریخواه، سیاست های مورد نظر خود در امور داخلی و خارجی، از جمله در مورد ایران، افغانستان و عراق را شرح داد.

نامزد حزب دموکرات که در برابر چند هزار تن از نمایندگان شعبه های ایالتی، اعضا و طرفداران
حزب دموکرات سخن می گفت با اشاره به شرایط ایالات متحده در دو دوره ریاست جمهوری آقای بوش، گفت که آمریکاییان "استحقاق کشوری بهتر از این را دارند."

اوباما با اشاره به دو دوره چهارساله ریاست جمهوری جورج بوش گفت که نباید اجازه داد چهار سال دوره ریاست جمهوری آینده، شبیه هشت سال گذشته باشد.

باراک اوباما، که نخستین آمریکایی سیاهپوستی است که از سوی یکی از احزاب اصلی آمریکا برای تصدی سمت ریاست جمهوری نامزد می شود، بخش عمده ای از سخنان خود را به حملات شدید به جان مک کین اختصاص داد که انتظار می رود هفته آینده رسما به عنوان نامزد حزب جمهوریخواه و رقیب اصلی او در انتخابات ماه نوامبر معرفی شود.

وی نامزد حزب جمهوریخواه را دنباله رو سیاست های دولت کنونی قلمداد کرد و با تاکید بر شعار خود در مورد لزوم تحول در آمریکا، گفت "اگر جان مک کین می خواهد تنها با توسل به لفاظی های تند و تیز اما اتخاذ یک استراتژی نامناسب، از جورج بوش تبعیت کند، حق چنین انتخابی را دارد اما برنامه او شامل آن نوع تحولی نیست که آمریکاییان به آن نیاز دارند."

حضور اوباما در همایش ملی دموکرات ها در دنور با تبلیغات گسترده و اجرای برنامه های تفریحی و سخنرانی برخی از اعضای ارشد حزب، از جمله آل گور، معاون سابق رئیس جمهور و نامزد شکست خورده حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال 2000 همراه بود.

برخی از ناظران گفته اند که سخنرانی نامزد حزب دموکرات، که به طور گسترده از شبکه های خبری داخل و خارج آمریکا پخش شد، حاوی برنامه های مشخص اجرایی نبود و صرفا به اظهار نظرهایی کلی، انتقاد از دولت جورج بوش و حمله به جان مک کین اختصاص داشت.

در مقابل، طرفداران باراک اوباما این سخنرانی را الهام بخش مبارزات انتخاباتی توصیف کرده و آن را ستوده اند.

سیاست خارجی و امنیت آمریکا
باراک اوباما در آغاز سخنان خود گفت که اینک ایالات متحده در مرحله ای سرنوشت ساز قرار دارد زیرا در حال جنگ در خارج است، اقتصاد آن دچار مشکلاتی است و، به گفته وی، "آرمان آمریکایی بار دیگر با تهدیدهایی روبرو شده است."

وی گفت که جان مک کین خواستار مناظره درباره این موضوع است که چه کسی شرایط مناسب برای در دست گرفتن فرماندهی کل نیروهای مسلح را دارد و افزود که در این سمت، هرگز در زمینه دفاع از ملت آمریکا تردیدی به خود راه نخواهد داد.

آقای اوباما در عین حال گفت که وی تنها در شرایطی سربازان آمریکایی را در معرض خطرات جنگ قرار می دهد که متعهد شده باشد تجهیزات رزمی مورد نیاز آنان را تامین کند و پس از بازگشت از جنگ، حمایت های رفاهی لازم را از آنان به عمل آورد.

نامزد حزب دموکرات گفت که این حزب امنیت آمریکاییان را حفظ و میراث نسل های گذشته آمریکاییان را که سیاست خارجی مورد نظر بوش و مک کین بر باد داده، بار دیگر بازسازی خواهد کرد.

باراک اوباما حمله به عراق را باعث تضعیف مبارزه آمریکا با تروریسم قلمداد کرد و گفت که تنها چند روز پس از وقوع حملات انتحاری یازدهم سپتامبر سال 2001، توجه جان مک کین به عراق معطوف شده بود در حالیکه خود او با جنگ عراق مخالف ورزید و می دانست که این جنگ آمریکا را از توجه به تهدیدهای واقعی باز خواهد داشت.

در مورد افغانستان،اوباما گفت "من در افغانستان خواستار اختصاص منابع و نیروی بیشتر شدم تا جنگ علیه تروریست هایی که واقعا در یازدهم سپتامبر ما را هدف حمله قرار دادند به پایان ببریم و تصریح کردم که اسامه بن لادن و دستیاران او هرکجا که در معرض دید ما قرار گرفتند، باید آنان را دستگیر کنیم."

باراک اوباما در مورد عراق و ایران گفت "من به شکلی مسئولانه به جنگ عراق خاتمه می دهم و مبارزه علیه القاعده و طالبان را به پایان می برم، من نیروی نظامی کشورمان را برای مواجهه با مناقشات آینده بازسازی می کنم و در عین حال، دیپلماسی سختگیرانه و مستقیمی را احیا می کنم که بتواند مانع از دستیابی ایران به اسلحه هسته ای شود و تجاوزگری روسیه را مهار کند."

نامزد حزب دموکرات سیاست خارجی دولت جورج بوش را باعث تضعیف موقعیت بین المللی آمریکا توصیف کرد و گفت "نمی توان شبکه تروریستی را که در هشتاد کشور جهان فعالیت دارد با اشغال عراق شکست داد، نمی توان تنها از طریق ایراد سخنرانی های تند و تیز در واشنگتن از اسرائیل حفاظت کرد و ایران را [از پیگیری برنامه های اتمی] بازداشت، و در حالیکه روابط ما با قدیمی ترین متحدانمان دچار تنش است، نمی توان برای حمایت از گرجستان بر پا خاست."

شرایط داخلی، اقتصاد و نفت
باراک اوباما بخش عمده ای از سخنرانی خود را به مسایل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایالات متحده اختصاص داد.

در مورد مبارزه با اسلحه، اوباما گفت که می توان بدون نقض قانون اساسی در مورد حق افراد در داشتن اسلحه، با کاربرد اسلحه برای مقاصد جنایتکارانه مقابله کرد.

اوباما با تایید اینکه آمریکاییان در مورد موضوع ازدواج همجنسگرایان اختلاف نظر دارند، از برخورداری همجنسگرایان از امکاناتی برای حمایت روانی از یکدیگر حمایت کرد.

نامزد حزب دموکرات وعده داد که بخش آموزش و پرورش را با افزایش تعداد آموزگاران و حقوق و شرایط بهتر برای آنان بهبود خواهد بخشید و امکانات درمانی لازم را در اختیار نیازمندان قرار خواهد داد.

در مورد شرایط اقتصادی آمریکا، باراک اوباما گفت که با معافیت مالیاتی شرکت هایی که به جای استخدام بیکاران در آمریکا، عملیات خود را به خارج انتقال می دهند مخالف است و برخلاف جان مک کین، کارفرمایانی را مستحق دریافت چنین امتیازاتی می داند که به ایجاد فرصت های شغلی در داخل کشور مبادرت می ورزند.

او گفت که مالیات آمریکاییان کم درآمد را کاهش خواهد داد و در شرایط اقتصادی حاضر، از افزایش مالیات طبقه متوسط نیز خودداری خواهد ورزید.

در حالیکه افزایش بهای سوخت در آمریکا به یکی از موضوع های مهم مورد توجه مردم این کشور تبدیل شده است، باراک اوباما گفت که باید طی ده سال آینده، به اتکای ایالات متحده به نفت وارداتی خاتمه داده شود.

اوباما افزود که در مقام ریاست جمهور، به سرمایه گذاری بیشتر و پیشبرد برنامه بهره برداری از منابع گاز طبیعی آمریکا، توسعه فن آوری های مربوط به کاهش آلودگی استفاده از زغال سنگ و کاربرد بدون خطر انرژی هسته ای و سایر منابع تجدید شونده انرژی مبادرت خواهد ورزید.

سخنرانی اوباما با استقبال پرشور شرکت کنندگان در همایش حزب دموکرات مواجه شد.

در حالیکه برگزاری این همایش، نامزد حزب دموکرات را در مرکز توجه افکار عمومی آمریکاییان قرار داده است، جدیدترین نظرسنجی های انجام شده همچنان از نزدیک بودن میزان حمایت مردم از نامزدهای دو حزب اصلی حکایت دارد هرچند موقعیت آقای اوباما نسبت به جان مک کین اندکی بهبود یافته است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟