صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

اختلاف ائتلاف‌ حاکم ‌و تشديد ناآرامي‌ در پاكستان

مناقشه اصلي بين اين دو حزب سرنوشت قضاتي است که سال گذشته مشرف آنها را پس از اعلام وضع فوق‌العاده در پاکستان از کار برکنار کرد.
کد خبر: ۱۶۵۴۱
| |
2131 بازدید

ناآرامي‌ها در پاکستان روز سه شنبه در پي جدا شدن دو ائتلاف مهم حاکم بر پاکستان از يکديگر افزايش يافت و منجر به تضعيف دولت متزلزل اين کشور، آن هم يک هفته پس از استعفاي پرويز مشرف از سمت رياست‌جمهوري پاکستان شد.

به گزارش واحد مركزي خبر، پاکستان که تنها کشور اسلامي مجهز به تسليحات هسته اي در جهان به شمار مي‌رود، پيشتر با موجي از بمب‌گذاري‌هاي شبه نظاميان روبه‌رو بوده و اکنون نيز با چشم انداز يک نبرد سياسي شديد بر سر جانشين مشرف روبه‌روست.

نواز شريف، نخست وزير اسبق پاکستان، روز دوشنبه، حزب خود را از ائتلاف حاکم بر کشور خارج و اعلام کرد ما به علت خودداري آصف علي زرداري، رهبر حزب مردم پاکستان و ديگر شريک ائتلاف حاکم بر پاکستان از عمل کردن به وعده‌هاي خود از اين ائتلاف بيرون مي‌رويم.

شريف افزود: زرداري از عمل کردن به وعده خود در بازگرداندن قضات برکنار شده پاکستان به دست پرويز مشرف خودداري مي‌کند؛ مسأله‌اي که به محور اصلي مناقشه سياسي در پاکستان ظرف يک سال گذشته تبديل شده است.

وي تصريح کرد ما از آنجا که هيچ روزنه اميدي به حل مسأله قضات برکنار شده و پايبندي حزب مردم پاکستان به تعهدات خود نديديم، تصميم به خروج از اين ائتلاف گرفتيم.
اين در حالي است که زرداري روز دوشنبه در مصاحبه‌اي تلويزيوني بازگشت دوباره نواز شريف را به دولت خواستار شد و گفت ما از اين تصميم نواز شريف متأسفيم. ما خواستار آن هستيم تا مشکلات پيش روي پاکستان را با همکاري يکديگر حل و فصل کنيم. ما از شريف مي‌خواهيم به دولت بازگردد.

ناامني در پاکستان همراه با بلاتکليفي بر سر آينده دولت و نگراني درباره اقتصاد اين کشور، باعث تضعيف اعتماد در زمينه سرمايه‌گذاري در پاکستان و حرکت نزولي بازارهاي مالي اين کشور شده است.
سرمايه‌گذاران و متحدان پاکستان اميدوار بودند استعفاي پرويز مشرف از سمت رياست جمهوري به اين گونه بحث‌ها پايان دهد، اما ائتلاف اصلي پاکستان، نه تنها نتوانست اختلاف بين دو طرف را بر سر قضات برکنار شده اين کشور حل و فصل کند، بلکه اکنون اقدام به جدا شدن از يکديگر کرده‌اند.

يک مقام بلند پايه حزب مردم پاکستان اعلام کرد كه همسر بي‌نظير بوتو، نخست وزير ترور شده اسبق پاکستان تصميم گرفته است در پي استعفاي پرويز مشرف از سمت رياست‌جمهوري، براي تصدي اين سمت به رقابت بپردازد.

زرداري روز جمعه توانست حمايت قانونگذاران از حزب مردم پاکستان را براي رقابت در رأي‌گيري ششم سپتامبر براي انتخاب جانشين مشرف به دست آورد.
رضا رباني، معاون دبير کل حزب مردم پاکستان در مصاحبه با خبرنگاران گفت: آصف علي زرداري با رقابت براي تصدي سمت رياست جمهوري در اين کشور موافقت کرده است.
اين تصميم زرداري پس از اجماع در حزب مردم پاکستان درباره انتخاب وي براي رقابت در اين زمينه صورت گرفت.

رباني افزود: زرداري تا حدودي به خاطر احترام به بي‌نظير بوتو که ماه دسامبر در حمله اي انتحاري ترور شد، براي رقابت در اين مرحله برگزيده شده است.

آصف علي زرداري پس از تصميم به رقابت در رأي گيري آينده براي تصدي رياست‌جمهوري آينده پاکستان گفت هدف وي به عنوان رئيس‌جمهور گسترش دمکراسي کامل در اين کشور است.

وي همچنين اطمينان داد با آمريکا در مقابله با چالش‌هاي اقتصادي و امنيتي که مردم پاکستان با آن روبه‌رو هستند و همچنين چالش‌هاي منطقه اي همکاري کند.

زرداري تصريح کرد: احياي دمکراسي کامل در پاکستان، هميشه هدف اصلي همسر وي و حزب مردم پاکستان بوده است. وي افزود: ما مي‌خواهيم يک رئيس‌جمهور غير نظامي داشته باشيم و در راستاي گسترش دمکراسي در پاکستان تلاش کنيم.

مناقشه اصلي بين اين دو حزب سرنوشت قضاتي است که سال گذشته مشرف آنها را پس از اعلام وضع فوق‌العاده در پاکستان از کار برکنار کرد.

شريف خواستار بازگشت اين قضات برکنار شده به سمت‌هاي پيشينشان است، اما حزب بوتو مايل به چنين کاري نيست، زيرا از آن بيم دارد رئيس دادگستري برکنار شده پاکستان پس از بازگشت به سمت سابق خود اتهاماتي را که پيشتر عليه زرداري و برخي ديگر از مقامات ارشد اين حزب مطرح شده بود احيا کند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟