صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

در کشور چیزی به عنوان بن‌بست وجود ندارد

تحت هیچ عنوان از حقوق نمایندگان و کمیسیون ها نمی‌گذریم، در عین این که تاکنون نیز با دولت تعامل و همکاری داشته ایم، از این پس نیز همکاری خواهیم داشت، ولی این همکاری به مفهوم این نیست که بودجه پیشنهادی دولت چشم بسته توسط مجلس تأیید شود.
کد خبر: ۱۵۳۴۰۷
| |
3919 بازدید

 سرویس مجلس «تابناک» ـ در آیین نامه مجلس، چهارچوب‌ها و نیز زمانی برای ارایه پیشنهادهای نمایندگان در کمیسیون ها کاملا مشخص شده است.

البته ممکن است، کمیسیونی پیشنهادها را زودتر بررسی کند و یا دیرتر ،اما ملاک، زمان معین شده در آیین نامه است و نباید این انتظار باشد که این زمان بندی تغییر یابد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت وگو با خبرنگار «تابناک» افزود: اگر کسی پیشنهاد اصلاح آیین نامه دارد، باید آن را مکتوب ارایه دهد و در مجلس بررسی شود و اگر مجلس به آن رأی داد، می توان بودجه را در زمان کمتری بررسی کرد که این بحث دیگری است.

اما اینکه افرادی در قالب تذکر شفاهی، مسایلی را مطرح کنند، این رفتارها کارکرد تبلیغاتی دارد و مشکلی را حل نخواهد کرد. کمیسیونها نیز تأکید دارند که چهارچوب آیین نامه ها رعایت و بودجه با دقت بررسی شود و اگر تا پایان سال، این بررسی به پایان نرسید، به صورت دو دوازدهم مشکل دولت را رفع می کنیم.

جعفر قادری تصریح کرد: در کشور چیزی به نام بن بست وجود ندارد و تحت هیچ عنوان از حقوق نمایندگان و کمیسیون ها نمی‌گذریم؛ در عین این که تاکنون نیز با دولت تعامل و همکاری داشته ایم، از این پس نیز همکاری خواهیم داشت، ولی این همکاری به مفهوم این نیست که بودجه پیشنهادی دولت چشم بسته توسط مجلس تأیید شود. نمایندگان باید در کنار دولت نسبت به همه ردیف‌ها و ماده های بودجه، پاسخگوی مردم باشند.

وی در پاسخ به این که بر پایه اذعان نمایندگان، مواد برنامه پنجم توسعه در بودجه پیشنهادی دولت مورد توجه قرار نداشته است؛ ضمن اینکه برنامه پنجم با یک سال تأخیر اجرا خواهد شد، این تأخیرها تبدیل به روندی عادی برای دولت شده است و این موضوع، می تواند چه لطماتی به اقتصاد کلان کشور وارد آورد، گفت: مجلس از همه ظرفیت های قانونی خود برای اجرای برنامه پنجم بهره خواهد برد تا احکام و مواردی از این برنامه ـ که در بودجه نیامده است ـ در آن گنجانده شود.

وی همچنین ادامه داد: دست نمایندگان باز است و در زمانی که گفته می شود، لازم است نمایندگان پیشنهادهای خود را ارایه کنند تا زوایای برنامه مورد توجه واقع شود. صرفا بودجه پیشنهادی دولت مطرح نیست و همه موارد مورد نظر و توجه نمایندگان است.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید کمترین زمان در نظر گرفته شده در آیین نامه رعایت شود و کار با دقت پیش برود و مخالفین این روند می توانند در راستای اصلاح روند و چهارچوب های قانونی و جاری اقدام کنند و راه دیگری را پیشنهاد کنند و وقت مردم و نمایندگان را تلف کنیم.

این که به دنبال دلیل دیرکردهای دولت باشیم، مشکلی را حل نمی‌کند. اگر امسال بودجه تصویب نشود، نه آسمان به زمین می‌آید و نه مشکلی برای دولت، چرا که ما طرح نیمه کاره و شروع نشده بسیاری داریم؛ بنابراین، مشکل ما، محدودیت منابع است، نه آغاز به کار طرح جدید که دیرکرد در تصویب بودجه اشکالی در اجرا به وجود آورد.
 
قادری درباره تأثیرات دیرکرد تصویب بودجه در اقتصاد کشور و تولید داخلی گفت: طبیعی است که مشکلاتی پدید آید، ولی نمی توان کاری کرد؛ اتفاقی است که افتاده؛ بنابراین، دولت باید بودجه را تا پانزدهم آذر ارایه دهد، حال آن که توجهی نمی‌کند. البته در این باره باید گفت که این عملکرد یک وزیر نیست که بتوان از او پرسید، بلکه به دلیل عملکرد معاونت برنامه ریزی و رئیس جمهور است و مجلس در نشست های مشترک با دولت، طبعا یادآوری خواهد کرد و امیدواریم در سال آینده، قانون رعایت شود.
 

تازه ترین اخبار مجلس شورای اسلامی را در صفحه سرویس مجلس «تابناک» بخوانید.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...
آخرین اخبار