نامجو وزير نيرو در پاسخ به پرسشهاي استيضاحكنندگان، به ارائه گزارشي از عملكرد وزارت نيرو در دولت دهم پرداخت.
به گزارش ايسنا، وزير نيرو در مراسم استيضاحاش در جلسه علني امروز (يكشنبه) مجلس گفت: از پروردگار متعال سپاس و ستايش دارم كه رحمت الهي را در كشورمان نازل كرد چون نگران بوديم كه فصل بارندگي كه در پاييز ما را دچار مشكل كرده بود ادامه پيدا كند كه خوشبختانه مقدار زيادي از اين نگرانيها رفع شد و اميدواريم عقبماندگي كه از سال گذشته هم در موضوع باران داشتيم با دعاي مردم جبران شود.
نامجو با بيان اينكه جلسه استيضاح فرصتي براي ارائه گزارش به مردم و نمايندگان است گفت: اميدوارم اين فرصت باعث به وجود آمدن توجهي ويژه به وزارت نيرو شود تا مشكلات و مسائل اين وزارتخانه برطرف گردد.
وزير نيرو به ارائه گزارشي از عملكرد وزارت نيرو در دولت دهم پرداخت و گفت: طول شبكه انتقال و توزيع در كشور حدود 7/6 رشد داشته است همچنين ظرفيت پستهاي انتقال كشور در طول دوره دولت دهم 3/12 رشد وجود داشته است.
به گفته نامجو ظرفيت پستهاي فوق توزيع كشور در طول دوره دولت دهم 2/11 درصد رشد داشته و همچنين ميزان رشد تعداد مشتركين برق 5/9 درصد بوده است.
وي افزود: در مقايسهاي ميتوان اينگونه دريافت كه تعداد روستاهاي برقدار كشور و جمعيت برخوردار از برق كشور 6/1 درصد رشد داشته و در موضوع راندمان نيروگاههاي كشور روند رو به رشدي طي شده به گونهاي كه ميتوان گفت ميزان رشد آن در سال 89 ، 38 درصد رسيده است.
وزير نيرو باتاكيد بر كاهش تلفات كل شبكه برق كشور به ميزان 5/16 درصد در سال 89 گفت: در اين بين ميزان افزايش صادرات برق به 8/84 درصد بوده است.
نامجو در مورد وضعيت خصوصي سازي نيروگاههاي كشور نيز گفت: وضعيت خصوصي سازي نيروگاههاي كشور در شروع دولت دهم 15درصد بوده است كه نيروگاههاي خصوصي ظرفيت برق كشور را تامين ميكردند كه اين ميزان كه تا كنون به 31 درصد رسيده است. اين موضوع نشان دهنده نگاه خوب وزارت نيرو به موضوع خصوصي سازي است.
وي به ارائه گزارشي از شاخصههاي برتر صنعت برق پرداخت و توضيح داد: از لحاظ ظرفيت نصب شده، ايران در رتبه شانزدهم كشورهاي جهان از لحاظ ظرفيتهاي نامي نيروگاهها، توليد برق و ظرفيت تبادل برق، در رتبه نخست كشورهاي منطقه و از لحاظ راندمان نيروگاهها در بالاترين رتبه در منطقه و همچنين طول شبكه برق در رتبه دوم كشورهاي منطقه و توانمندي ساخت تجهيزات نيروگاهي انتقال ، توزيع و انجام خدمات فني و مهندسي و اجرايي پروژههاي بزرگ به مرز خودكفايي رسيدهايم.
وزير نيرو همچنين با بيان اينكه تعادل الكتريكي با تمام كشورهاي همسايه كه مرز خاكي داريم انجام ميشود گفت: با توجه به اين ظرفيت ميتوان برق را صادر و دريافت كرد .
به گفته نامجو ظرفيت احداثشده نيروگاهها در كشور در برنامه سوم 12 هزار مگاوات و در برنامه چهارم 23 هزار و 377 مگاوات وارد مدار شده است كه نشان دهنده رشد 93 درصدي نسبت به برنامه سوم است .
وي همچنين به ارائه گزارشي از عملكرد وزارت نيرو در بخش آب و آبفا در سال 89 پرداخت و گفت: ذخاير مخازن سدها در سال 89 به 42 ميليارد متر معكب رسيد، همچنين احداث شبكههاي آبياري و زهكشي در سال جاري به يك ميليون و 812 هزار هكتار رسيد و برنامه ما اين است كه تا سال 92 اين ميزان به دو ميليون و 762 هزار هكتار برسد.
نامجو افزود: ظرفيت نيروگاههاي برق آبي كشور در دولت دهم 10 درصد رشد داشته كه با اين ميزان به مرز هشت هزار و 444 مگاوات نيروگاه برق آبي رسيدهايم كه ظرفيت بسيار خوبي است. همچنين در مورد ساماندهي رودخانهها نيز برنامهريزي و كار بسيار خوبي انجام شده است.
وزير نيرو در ادامه با بيان اينكه در موضوع تغذيه مصنوعي در سال 89 ، 570 ميليون متر مكعب تغذيه مصنوعي انجام شده است در مورد وضعيت اعتبارات بخش آب گفت: اعتبارات بخش آب كه شامل طرحهاي تملك دارايي است در سال 89 ،7/2 درصد رشد داشته است كه در اين رابطه بايستي دولت در حال حاضر كه در فصل بودجه قرار دارد در جهت افزايش اعتبارات اين وزارتخانه تلاش نمايد.
وي همچنين با بيان اينكه در دولت دهم 402 ميليون متر مكعب آب شرب براي شهرها تامين شده است گفت: جمعيت تحت پوشش آب شرب شهري در سال 89 به 9/98 رسيده است و همچنين تعداد شهرهاي تحت پوشش آب شرب شهري در اين دولت به 22 شهر رسيده است به گونهاي كه تعداد شهرهاي برخوردار از شبكه آب شرب شهري به 1024 شهر رسيده است.
نامجو همچنين با تاكيد بر اينكه حجم مخازن ذخيره آب شرب شهرها به ميزان 3 ميليون متر مكعب در دولت دهم افزايش يافته است گفت: جمعيت تحت پوشش فاضلاب شهري نيز در سال 89 به 34 درصد رسيده و همچنين 932 هزار مشترك به تعداد مشتركان آب شهري در سال 89 اضافه شده است.
وي در ادامه با بيان اينكه در سال 89 ، 11 تصفيهخانه به مجموع تصفيهخانههاي آب اضافه شده است گفت: گزارشها نشان ميدهد كه وزارت نيرو با برنامهريزي خوب درصد هدر رفت آب را كاهش دهد به گونهاي كه در سال 89 عليرغم اضافه شدن تعداد زياد روستا به شهر اين ميزان به 9/28 درصد كاهش يابد.
نامجو با اشاره به رشد بالغ بر 548 هزار انشعاب فاضلاب شهري در سال جاري گفت: تعداد روستاهاي تحت پوشش آب در سال 89 به 31 هزار و 45 روستا رسيده كه در اين بين در سال جاري 78 درصد جمعيت روستايي تحت پوشش شبكههاي آب قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه تعداد تاسيسات آب شيركن در سال 89 به 25 دستگاه رسيده است گفت: ظرفيت اين تاسيسات به 400 هزار متر مكعب در شبانهروز رسيده كه برنامه ما اين است كه اين ميزان در پايان سال 92 به يك ميليون و 50 هزار متر مكعب در شبانهروز برسد.
نامجو همچنين با بيان اينكه جذب تسهيلات اعتباري بانكهاي توسعهاي بينالمللي در بخش آب و فاضلاب در سال جاري به 611 ميليون دلار رسيده است گفت: در اين بين آب شرب شهرها 9/98 درصد و در روستاها 78 درصد بوده است.
به گزارش ايسنا، وي به ارائه نمونهاي از شاخصهها و كارهاي خوب وزارت نيرو در بخش آب پرداخت و گفت: آبگيري از سد كارون 4 به عنوان بلندترين سد بتني منطقه با ارتفاع 230 متر و حجم مخزن 3/2 ميليارد متر مكعب و راهاندازي سه واحد نيروگاه آن به ظرفيت 750 مگاوات از جمله برنامههاي خوب وزارت نيرو بود .
وزير نيرو بهرهبرداري از فاز اول طرح غدير در استان خوزستان با ظرفيت 4 هزار ليتر بر ثانيه با طول خط 120 كيلومتر و همچنين بهرهبرداري از طرح آبرساني شهرهاي حاشيه خليج فارس و سد كوثر در استان كهگيلويه و بويراحمد تا بندر لنگه در استان هرمزگان و ظرفيت چهار و 500 ليتر بر ثانيه و طول خط 762 كيلومتر از افتخارات وزارت نيرو برشمرد.
وي همچنين بهرهبرداري از سدهاي عظيم البرز در استان مازندران ، تهران ، كرمان ، آذربايجان غربي و اراك را از ديگر كارهاي اين وزارتخانه برشمرد و گفت: به زودي بهرهبرداري از سد بزرگ كمال صالح با حجم مخزن 110 ميليون متر مكعب و سامانه انتقال به طول 86 كيلومتر براي تامين آب شرب شهر اراك به زودي با حضور رييسجمهور افتتاح ميشود و مردم از منابع اين طرح بهرهمند ميشوند.
نامجو بهرهبرداري ازتصفيهخانه فاضلاب تهران با ظرفيت 110 هزار مترمكعب در شبانه روز را به عنوان بزرگترين تصفيهخانه فاضلاب در منطقه برشمرد و گفت: فاز آزمايشي طرح آبرساني به شهر مقدس قم و سامانه انتقال به طول 180 كيلومتر و 56 كيلومتر تونل در فروردينماه افتتاح ميشود.
نامجو همچنين با ياد از شهداي انقلاب و امام گفت: امروز ايدههاي حضرت امام از مرزهاي ايران عبور كرده و باعث بيداري اسلامي در سراسر دنيا شده است اين شرايط تن خسته ما انقلابيون را از خستگي در ميآورد و ما را به وجد ، تلاش و كار مضاعف وادار ميكند.
وي افزود: در اين شرايط انسان به رسالتهاي واقعياش آگاهي پيدا ميكند و مطمئن ميشود كه نداي جمهوري اسلامي كه همان ارزشهاي والاي انساني و ديني است به سراسر دنيا ميرسد انشاءالله جامعه جهاني را براي قدوم مبارك حضرت مهدي(عج) آماده كنيم.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.