صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

رانندگان خطرناک کدامند؟

به ازای هر یک نفر کشته حوادث ترافیکی در ایران سه نفر معلول و ده نفر مصدوم می‌شوند که وجود یکصد هزار نفر معلول و ۳۰۰ هزار مصدوم سالانه در کشور رقم تکان دهنده‌ای است.
کد خبر: ۱۵۱۸۱۷
| |
1952 بازدید

باشگاه خبرنگاران: شاید تصور می‌کنید رانندگان خشن و پرخاشگر خطرناک‌ترین افرادی هستند که در جاده‌ها حرکت می‌کنند. اما در حقیقت رانندگان خسته و بی‌حوصله بیشترین میزان خطر را در جاده‌ها به وجود می‌آورند و درصد زیادی از حوادث به واسطه وجود آن‌ها در مسیر حرکت اتفاق می‌افتد.
 
بی‌حوصلگی و خستگی بیشتر از داشتن روحیه پرخاشگری باعث تشویق رانندگان به داشتن تجربه رانندگی پرخطر در جاده می‌شود این موضوع سبب می‌شود آن‌ها با احتمال یک و نیم برابر بیشتر از رانندگان دیگر در خطر تصادف قرار بگیرند. شنیدن این موضع عجیب نیست که بسیاری از این رانندگان جوان هستند و تجربه کمتری هم در پشت فرمان دارند.

افراد بی‌حوصله و جوان بیشتر از دیگران در حین رانندگی عجله می‌کنند و بیش از بقیه احساس استرس و نگرانی‌ به آن‌ها دست می‌دهد حالت عصبی و نگران این راننده‌ها بیشتر به شکل هیجان و تحریک احساسات در جاده تبدیل می‌شود که در ‌‌نهایت رانندگی اشتباهات بیشتری مرتکب می‌شوند، بلکه تعداد تصادفات آن‌ها نیز در یک دوره مشخص بیشتر از دیگران است این رانندگان برای آنکه بتوانند با حس هیجان درونی خود کنار بیایند بیشتر در نواحی شهری اقدام به رانندگی با سرعت بالا می‌کنند و با احتمال بیشتری رفتار‌های پرخطر از خود نشان می‌دادند، اضافه کردن برخی پیچیدگی‌ها در طول جاده می‌توانند فواید زیادی درکاهش آمار‌ تصادفات داشته باشد.

از گروه دیگری از رانندگانی که علاقه زیادی به رانندگی با سرعت بالا دارند می‌توان به علاقه‌مندان به این کار اشاره کرد. برخلاف رانندگان بی‌حوصله و خطرناک این رانندگان بیشترین تعادل را بین هیجان و آرامش داشتند برای این افراد ماندن پشت فرمان و رانندگی کردن هم لذت بخش و درعین حال چالش برانگیز است با اینکه این رانندگان هم ممکن است با سرعت رانندگی کنند.

 در بسیاری از مواقع به نظر می‌رسد رانندگان زمانی که تحت تأثیر هیجان هستند ساده‌تر حواسشان متوجه چیز‌های دیگر در جاده می‌شود.

اما زمانی که رانندگان احساس بی‌حوصلگی می‌کنند در پاسخ به این احساس کار‌هایی می‌کنند که خطرات به مراتب بیشتری برای آن‌ها به همراه دارد ذهن آن‌ها ناخود‌آگاه شروع به فکر کردن به موضوعات مختلف می‌کنند، تمرکز خود را از دست می‌دهند.

اضافه کردن برخی پیچیدگی‌ها در طول جاده می‌تواند فواید زیادی در کاهش آمار تصادفات داشته باشد برای مثال اضافه کردن موانعی در مسیر حرکت که رانندگان را مجبور به فرمان دادن در مسیر‌های خاص می‌‌کند و رانندگی‌ آن‌ها را از حالت یکنواخت خارج می‌کند یا حذف کردن موانع یک نواخت در طول جاده می‌تواند به حفظ توجه رانندگان در طول جاده کمک شایانی کند.

به اعتقاد محققان علاوه بر آنکه مسیر حرکت خودرو‌ها باید کاملاً امن باشد و اصول مهندسی روز در آن به کار رفته باشد باید تا حد ممکن از یکنواختی آن اجتناب کرد مسیر‌های یکنواخت باعث می‌شود رانندگان به سرعت توجه خود را از جاده برداشته و به فکر فرو روند. در این مواقع نیز رانندگان بیشتر از مواقع دیگر به فکر استفاده از وسایلی مانند موبایل می‌افتند که این موضوع نیز به نوبه خود می‌تواند آن‌ها را به سمت تصادف یا بروز رفتار‌های پرخطر سوق دهد.

اسماعیل فخاریان کار‌شناس تصادفات گفت: آمار کشته شدگان تصادفات درایران ۴ برابر استاندارد‌های جهانی است یعنی به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت درایران هر سال ۴۰ نفر بر اثر سوانح و حوادث ترافیکی کشته می‌شوند.

وی افزود: به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت هر سال ۴۰ نفر براثر سوانح و حوادث ترافیکی کشته می‌شوند در حالیکه این رقم در دنیا ۱۱ نفر به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت است.

وی اظهار داشت: در کشور‌های مدیترانه شرقی، عمان با ۲۲ نفر کشته به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت، مقام اول و کشور پاکستان با دونفر کشته به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت مقام آخر را از لحاظ کشته‌های حوادث ترافیکی داراست.

وی اصلیترین عامل وقوع و شدت حوادث ترافیکی در جهان را سرعت بالا دانست و گفت: به ازای هر یک نفر کشته حوادث ترافیکی در ایران سه نفر معلول و ده نفر مصدوم می‌شوند که وجود یکصد هزار نفر معلول و ۳۰۰ هزار مصدوم سالانه در کشور رقم تکان دهنده‌ای است.

فخاریان خاطرنشان کرد: براساس این آمار‌ها، سن مرگ و میر در کشور ما ۵ تا ده سال کمتر از سایر کشور‌های دارای جمعیت جوان است یعنی بیشتر مرگ و می‌ر‌های کشور در سنین ۱۵ تا ۳۰ سال اتفاق می‌افتد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...