بازدید 6946

بخشی از سقف قلعه شوش فرو ریخت

کد خبر: ۱۴۹۰۸۲
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۳ 19 February 2011
با وجود اعلام هشدار کارشناسان و دوستداران میراث فرهنگی درباره وضعیت رو به تخریب قلعه آکروپل، سخنگوی انجمن تاریانا در خوزستان از فرو ریختن بخشی از سقف سرایدار خانه این قلعه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، در دی ماه سال جاری گزارشی از وضعیت نابسامان قلعه آکروپل واقع در شوش در خبرگزاری مهر منتشر و عنوان شد که عوامل مختلفی همچون اثرات باد و بارانهای زیاد ، ترکهای گاه و بی گاه و ترکشهای باقی مانده از جنگ ایران و عراق دست به دست هم داده‌اند تا عمر قلعه اکروپل را کوتاه کنند. همچنین به دلیل مرمتهای غیر اصولی این بنای تاریخی دیگر توان پذیرش گردشگران به صورت گروهی و روزمره را ندارد.

با این وجود مرمت صحیح قلعه و ساماندهی به وضعیت آن چندان مورد توجه متولیان حفاظت از آثار تاریخی در استان خوزستان قرار نگرفت تا اینکه دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان خبر داد که به دلیل بارندگیهای مداوم در روزهای اخیر و مرمت ناصحیح دیوارهای قلعه، بخشی از سقف سرایدار خانه قلعه آکروپل فرو ریخته است.

مجتبی گهستونی با بیان اینکه قلعه شوش یا همان قلعه آکروپل دارای دو حیاط است که سرایدار خانه در حیاط اول آن قرار دارد ادامه داد: ناودانهای قلعه از سه سال پیش به صورت غیر استاندارد کار گذاشته شده است. همچنین جای پنجره‌های آهنی قلعه که از دو سال پیش برداشته شده خالی مانده است. بنابراین از این بنا بدون حفاظ مناسب نگهداری می‌شد.

قلعه‌ای در بلندترین نقطه شهر شوش

قلعه اکروپل که به قلعه شوش یا قلعه فرانسویها نیز معروف است، به دست هیأت باستان شناسی فرانسوی در سال 1897 میلادی بر روی بلندترین نقطه شهر شوش بنا شده است و شباهت بسیار زیادی به زندان باستیل فرانسه دارد که با استفاده از آجرهای به دست آمده از کاخ داریوش و تعدادی از آجرهای منقوش به خط میخی چغازنبیل به دست معماران دزفولی بنا شده است.

این قلعه که ساخت آن 15سال به درازا کشید بر روی تپه‌ای باستانی ساخته شده که مجسمه معروف نامیراستون، لوح یا کتیبه معروف حمورابی و لیوان مشهور سفالی شوش به رنگ نخودی و نقش بز کوهی از مهمترین آثار به دست آمده از آن تپه است.

پل تاریخی گرگر هم فرو ریخته است

در هفته گذشته نیز با وجود اعلام هشدار دوستداران میراث فرهنگی درباره وضعیت رو به تخریب پل تاریخی گرگر، بخشی از این پل که متعلق به دوره پهلوی دوم بود فرو ریخت. اتفاقات اخیر درباره وضعیت آثار تاریخی در استان خوزستان درحالی است که بارها نمایندگان این استان در مجلس نسبت به ساماندهی آثار تاریخی هشدارهای لازم را به مسئولان میراث فرهنگی خوزستان داده بودند.

به عنوان مثال اوایل بهمن ماه امسال، نماینده مردم شهرستان شوشتر در مجلس نسبت به ریزش پل گرگر و تخریب و نابودی آثار باستانی در شوشتر به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تذکر شفاهی داد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
اینهم سند دیگری مبنی بر آشنایی آقای بقایی و اطرافیانشان با "مدیریت نوین!!" . تازه کار جلب دیگری که این تیم فاضل از سال جدید میخواهند انجام دهند اینه که 4000 تپه باستانی باقیمانده را به دانشجویان همان شهر بسپارند تا بچه های باستانشناسی حسابی کار یاد بگیرند!یه موقع فکر نکنید این حرکت بی نظیر در کل جهان به خاطر گرفتن حال 20 - 30 باستانشناس زبده کشور هست ارتباطی داشته باشه!
خوزستان اینجور که معلومه دیگه همه آثار باستانی اش به لطف مسئولین می ریزد
چرا مسوولان اين قدر به آثار فرهنگي و تاريخي كشور ايران بي تفاوت هستند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مگر اينها ايراني نيستند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نمي دانم افسوس از دست دادن آثار قديمي و باستاني را تا به كي بايد تحمل كنيم و به اين اميد باشيم كه شايد روزي كسي دلش براي اين آثار بسوزد . چرا كسي پيگير نيست ؟ چرا اينقدر نسبت به هويت باستاني مان بي توجه هستيم ؟ تصور كنم با اين وضعيت تا آتيه اي بسيار نزديك شاهد تخريب پاسارگاد و نقش رستم و پل خواجو و عالي قاپو و هزاران آثار ديگر باشيم . !!!!!!!!
بهتر است این بنای تاریخی را ببرند به سوریه یا لبنان یا فلسطین تامسئولین ایران کمک مالی آنرا به عهده بگیرند.
کاملآ درسته بنده روبروی قلعه مغازه دارم و از نزدیک هم مشاهده کرده بودم وهر لحظه امکان ریزش وجود داره و متاسفانه مسولین هیچ کاری نکردن و فقط به فکر جیب خودشان هستن.
تا چند وقت دیگه تخت جمشید و آرامگاه کوروش کبیر هم به این حال و روز دچار میشن چرا نمی خواین قبول کنین که همه این ها هویت ماست افتخار ماست
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام
وب گردی