علي لاريجاني گفت: آمريكا در حالي شعار مقابله با تروريسم سر ميدهند كه در پشت پرده از تروريستها در عراق و افغانستان حمايت ميكند و اين چيزي جز برخورد ابزاري با پديده شوم تروريسم نيست.
به گزارش فارس، آندرز بي جانسون دبير كل اتحاديه جهاني بين المجالس «آي پي يو» بعد از ظهر امروز شنبه با علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي كشورمان ديدار و گفت و گو كرد.
در ابتداي اين ديدار علي لاريجاني، اتحاديه بين المجالس را سازماني مهم و تاثير گذار خواند و با اشاره به رسالت اصلي اين نهاد پارلماني يعني تقويت صلح و دمكراسي در جهان گفت: مجلس شوراي اسلامي از رويكرد اتحاديه بين المجالس در ارتباط با صلح و دموكراسي در جهان حمايت ميكند و همكاري و مشاركت خود را در فعاليتهاي اين اتحاديه همچنان ادامه خواهد داد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه به آسيب شناسي فرايند معطوف به صلح و دموكراسي در منطقه خاورميانه پرداخت و اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران در حالي بطور متوسط سالي يك انتخابات برگزار ميكند كه برخي از كشورهاي منطقه يا با دموكراسي ميانه خوبي ندارند و يا برخي از قدرتهاي بزرگ با برخورد دوگانه نسبت به اين آرمانهاي بزرگ، آن را از حيز انتفاع خارج ساختهاند.
وي با انتقاد از رويكردهاي آمريكا نسبت به گسترش دموكراسي در منطقه خاورميانه بويژه در عراق و افغانستان خاطر نشان ساخت: آمريكا با شعار گسترش دموكراسي و مبارزه با تروريسم به منطقه خاورميانه وارد شد، اما با رويكردي نادرست اوضاع منطقه را بويژه در اين دو كشور همسايه ايران متشنج كرده است و اين روند معلول سياستهاي غلط و عدم شناخت صحيح اين كشور از اوضاع منطقهاي است.
لاريجاني عدم احترام غرب به فرهنگ و باورهاي ديني مردم منطقه را از ديگر مشكلات نام برد و گفت: با فضاي نظامي و نظاميگري نميتوان فرهنگ نهادينه شده يك منطقه را عوض كرد و نفرت مردم منطقه از سياستهاي دو گانه معلول همين تفكر است.
رئيس مجلس در ادامه با اشاره به مسئله تروريسم نيز گفت: آمريكا و غرب در حالي شعار مقابله با تروريسم را سر ميدهند كه در پشت پرده از تروريستها در عراق و افغانستان حمايت ميكند و اين چيزي جز برخورد ابزاري با پديده شوم تروريسم نيست.
لاريجاني در ادامه با اشاره به نقش مهم اتحاديه بين المجالس در يافتن راهحلهاي مناسب برخي مشكلات و معضلات جهاني بويژه مشكل فلسطين گفت: اتحاديه بين المجالس ميتواند به عنوان تسهيل كننده در فرايند حل مشكلات مردم فلسطين وارد شود، ضمن اينكه با انكار مقاومت مردم فلسطين و گروههاي مورد حمايت مردم مانند حماس يا تحريم اقتصادي مردم مظلوم فلسطين نميتوان صلح را براي آنان به ارمغان آورد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به موضوع هستهاي كشورمان و مذاكرات جاري در اين خصوص گفت: مسئله هستهاي ايران با مذاكره قابل حل است و در مذاكرات هستهاي با مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا هر گاه رسيدن به نتيجه ملموسي قابل انتظار بود، ظهور ناگهاني يك عامل بيروني مانع تحقق اين امر ميشد.
لاريجاني در پايان سخنان خود با اشاره به ظرفيتهاي فراوان موجود در ساختار اتحاديه بينالمجالس براي توسعه صلح و دموكراسي در جهان، اهتمام اين اتحاديه به موضوعات مشترك همچون دموكراسي مبارزه با رژيم انرژي را باعث تسهيل روند يافتن راه حل براي مشكلات موجود در جهان و منطقه خاورميانه دانست و بر آمادگي مجلس شوراي اسلامي براي همكاري بيشتر با اتحاديه بين المجالس در اين زمينه تاكيد كرد.
در ادامه اين ديدار آندرز بي جانسون دبير كل اتحاديه جهاني بين المجالس نيز ضمن تبريك به لاريجاني به مناسبت انتخاب وي به رياست مجلس شوراي اسلامي، گروههاي پارلماني جمهوري اسلامي را همواره يكي از اعضاي فعال اتحاديه بر شمرد و با ابراز خرسندي از روند همكاريهاي مشتركت مجلس شوراي اسلامي فعاليتهاي اين اتحاديه ابراز اميدواري كرد اين همكاريها در مجلس هشتم نيز استمرار يابد.
وي با اشاره به تلاشهاي اتحاديه بينالمجالس در زمينه گسترش دموكراسي و كمك به گسترش صلح در جهان بويژه منطقه خاورميانه گفت: بارها علناً اعلام كردهام كه انتخابات پارلماني اخير در فلسطين دموكراتيك بوده و جامعه بين المجالس بايد به انتخابات مردم فلسطين احترام بگذارد.
وي گفت: اتحاديه بين المجالس با تغيير كرسي ناظر فلسطين به دائم در اين نهاد قصد دارد در جهت استقرار صلح در سرزمينهاي اشغالي گام بردارد.
ياد آور ميشود اتحاديه بين المجالس يك نهاد پارلماني مهم غير دولتي با قدمتي بيش از 110 سال است كه بيش از 150 عنصر متشكل از پارلمانيها كشورهاي مختلف دنيا دارد و مقرر دائمي آن در ژنو سوئيس بوده و جمهوري اسلامي ايران همواره يكي از اعضاي فعال آن بوده است.