صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

ایران به دنبال نهادینه کردن کنترل خود بر تنگه هرمز

دیپلمات سابق آمریکایی، زمان در مذاکرات تهران و واشنگتن را به نفع ایران دانست و تصریح کرد: تهران در حال مذاکره برای نهادینه کردن کنترل خود بر تنگه هرمز است.
کد خبر: ۱۳۸۳۴۸۵
| |
593 بازدید
ایران به دنبال نهادینه کردن کنترل خود بر تنگه هرمز

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ آلن ایر، دیپلمات و سخنگوی سابق فارسی زبان وزارت امورخارجه آمریکا در اظهاراتی درباره مذاکرات تهران و واشنگتن و نقش تنگه هرمز در جایگاه ایران در مذاکرات گفت: برای تهران، مساله اورانیوم می‌تواند منتظر بماند اما تحکیم موقعیت در هرمز هرگز.

ایر اظهار داشت: ایران کاملاً از بازی با زمان و به درازا کشیدن مذاکرات راضی است. این کشور می‌خواهد بر هرمز کنترل داشته باشد و در حال مذاکره برای نهادینه کردن این کنترل است.

بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، تهران معتقد است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده که درگیر سیاست‌های داخلی بوده و از یک رویارویی دیگر قبل از انتخابات میان دوره‌ای کنگره در ماه نوامبر نگران است برای دستیابی به توافق تحت فشار بیشتری نسبت به ایران برای دادن امتیاز قراردارد.

دیپلمات سابق آمریکایی تصریح کرد: ایرانی‌ها می‌دانند که رئیس جمهور ترامپ می‌خواهد از آنجا خارج شود؛ او می‌خواهد به راه خود ادامه دهد. آنها می‌دانند که می‌توانند او را تحت فشار قرار دهند، زیرا زمان به نفع آنهاست.

همچنین آرون دیوید میلر، مذاکره‌کننده سابق ایالات متحده در غرب آسیا گفت که کارزار نظامی واشنگتن نتوانسته است اهرم ایران را بشکند و دیپلماسی ایالات متحده را با آتش‌بس ناقصی روبرو کرده که اجرای آن به خودی خود به میدان نبرد تبدیل شده است.

به گفته او، تهران تا زمانی که مطمئن نشود واقعیت جدید پیرامون تنگه هرمز پذیرفته شده و پیشرفت معناداری در آزادسازی میلیاردها دلار دارایی‌های مسدود شده در خارج از کشور حاصل نشده است، دلیل کمی برای تعامل جدی در برنامه هسته‌ای خود دارد.

میلر افزود: زمان ۶۰ روزه همیشه یک خیال بوده است. ایرانی‌ها تا زمانی که نسبتاً مطمئن نشوند که به این وضعیت جدید دست یافته‌اند، به موضوع هسته‌ای نمی‌روند. آنها می‌خواهند مطمئن شوند که ترامپ و جهان می‌فهمند که دیگر راه برگشتی به ۲۷ فوریه وجود ندارد.

دیوید میلر آن را واقعیت کلیدی نظم پس از جنگ نامید که نه قدرت نظامی ایالات متحده و نه تهدید محاصره دریایی ایالات متحده، موضع آن را در تنگه هرمز اساساً تغییر نداده است.

وی تاکید که «آنها قصد ندارند از آن دست بکشند.»

تحلیلگران می‌گویند که واشنگتن احتمالاً مجبور خواهد شد بازگشایی تنگه را تحت شرایطی که عمدتاً توسط تهران دیکته می‌شود، بپذیرد.

آلن ایر در این باره گفت: بنابراین، ایران کمتر از ایالات متحده ضرر خواهد کرد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
برچسب ها
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا