صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

واکنش گروسی به مذاکزه ایران و آمریکا بدون حضور آژانس

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن آنکه خواستار مشارکت در هرگونه توافق احتمالی میان تهران و واشنگتن شد، گفت که جنگ علیه ایران باعث ایجاد «رقابت‌ تسلیحات هسته‌ای» در جهان می‌شود.
کد خبر: ۱۳۶۸۲۴۷
| |
2071 بازدید
واکنش گروسی به مذاکزه ایران و آمریکا بدون حضور آژانس

به گزارش تابناک، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شامگاه دوشنبه در مصاحبه‌ای با روزنامه «دیلی تلگراف» بیان کرد: «درگیری‌ها در اوکراین و خاورمیانه می‌تواند باعث ایجاد یک رقابت تسلیحات هسته‌ای با مشارکت حداکثر ۲۰ کشور شود زیرا آنها دیگر در عصر جنگ‌های در حال گسترش، احساس امنیت نمی‌کنند.»

گروسی افزود: «گفت‌وگوهایی در مورد اشاعه دوستانه وجود دارد. همه این موارد من را نگران می‌کند زیرا معتقدم جهانی با ۲۰ کشور یا بیشتر دارای سلاح هسته‌ای بسیار خطرناک خواهد بود.»

دیلی تلگراف نوشت: «عربستان سعودی، لهستان، ترکیه، کره جنوبی و ژاپن از جمله کشورهایی هستند که در مورد مزایای دستیابی به سلاح هسته‌ای بحث می‌کنند.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن ابراز نگرانی نسبت به اینکه شاید برخی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۸ از این توافق مهم که گسترش سلاح‌های هسته‌ای را محدود می‌کند، خارج شوند، عنوان کرد: «چند کشور مهم در اروپا، آسیای صغیر و در خاور دور بوده‌اند که این موضوع را ذکر کرده‌اند و در آنجا بحث عمومی در مورد این احتمال در جریان است.»

رافائل گروسی خاطر نشان کرد: «فضای کنونی درگیری ممکن است به وضعیتی منجر شود که چندین کشور روزی بگویند ما احساس امنیت نمی‌کنیم. ما به اندازه کافی احساس امنیت نمی‌کنیم. رقابت تسلیحات هسته‌ای بدترین ترس من است و نسبت به خطر شکاف در سیستم که می‌تواند منجر به اثر دومینویی برای بسیاری از کشورها جهت دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای شود، ابراز نگرانی می‌کنم. این یک موقعیت بسیار بسیار شکننده است.»

او با بیان اینکه توافق احتمالی آمریکا برای پایان دادن به جنگ علیه ایران بدون مشارکت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موفقیت‌آمیز نخواهد بود، گفت: «بدون راستی‌آزمایی، هر توافقی، توافق نیست. این توهمی از یک توافق، یا یک وعده است. شما نمی‌دانید که آیا به آن عمل خواهد شد یا خیر.»

گروسی ادعا کرد: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قادر خواهد بود تایید و گواهی کند که آنچه آنها توافق می‌کنند، در واقع همان چیزی است که اتفاق می‌افتد.»

وی در ادامه ادعاهایش افزود: «ما ایران را خیلی خیلی خوب می‌شناسیم و تمام تاسیسات آن را. ما تنها کسانی هستیم که می‌توانیم بی‌طرفی مطلق را در کار تضمین کنیم. سپس اگر طرفین توافق کنند که کار دیگری انجام دهند، این در حیطه آزادی آنهاست که آن کار را انجام دهند. اما من خیلی به آن شک دارم.»

مذاکرات برای دستیابی به یک توافق پس از اعلام‌آتش بس میان ایران و آمریکا در ۲۳ فروردین در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان برگزار شد. اگرچه دو طرف به‌رغم تفاهمی که بر سر طیفی از موضوعات داشتند، به دلیل فاصله در دیدگاهشان بر سر ۲ الی ۳ موضوع مهم به توافقی دست نیافتند.

تلاش‌های پاکستان برای برگزاری دور دیگری از مذاکرات ادامه داشته اما ایران به دلیل بدعهدی‌های واشنگتن در پایبندی به شروط آتش‌بس، از جمله تداوم محاصره بنادر ایران هنوز مشارکت در این مذاکرات را اعلام نکرده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار