ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک گزارش می‌دهد؛ در حال به‌روز‌رسانی/

موج بیست و هشتم عملیات وعده صادق۴ /تخریب تأسیسات آب‌شیرین‌کن در بحرین/ کشته شدن افسر پلیس آمریکا در کویت

منابع خبری اعلام کردند منافع آمریکایی‌ها در منطقه «محرق» بحرین هدف قرار گرفت.
کد خبر: ۱۳۶۱۷۹۷
| |
18956 بازدید
|
۷

موج بیست و هشتم عملیات وعده صادق۴ /تخریب تأسیسات آب‌شیرین‌کن در بحرین/ کشته شدن افسر پلیس آمریکا در کویت

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، وزارت کشور بحرین اعلام کرد: بر اثر سقوط بقایای یک موشک رهگیر، سه نفر زخمی و خسارات مادی به یک ساختمان در منطقه محرق وارد شد.

پیش از این نیز منابع خبری از وقوع آتش‌سوزی در پایگاه ناوگان پنجم آمریکا در بحرین خبر دادند.

رسانه‌های خبری همچنین از وقوع آتش‌سوزی در بندر سلمان در بحرین خبر دادند.

پیشتر وزارت کشور بحرین اعلام کرد که حمله‌ای از سوی ایران، تأسیساتی در نزدیکی بندر سلمان را هدف قرار داد که دفاع مدنی در حال انجام اقداماتی برای مهار آتش‌سوزی است.

موج بیست و هشتم عملیات وعده صادق۴
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۴:۱۰

روابط عمومی سپاه اعلام کرد: موج بیست و هشتم عملیات وعده صادق۴ توسط موشک‌های نسل جدید نیروی هوافضای سپاه پاسداران علیه مناطق بئرالسبع، تل آویو و پایگاه هوایی الازرق آغاز شد.

فارن پالسی: جایگزینی رادارهای آمریکایی ۸ سال زمان می‌برد
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۳:۳۹
 
فارن پالسی: جایگزینی رادارهای آمریکایی ۸ سال زمان می‌برد

 مجله «فارن پالسی» در تحلیلی نوشت جایگزینی رادارهای آمریکایی نابود شده در حملات موشکی و پهپادی ایران، بیش از یک میلیارد دلار هزینه روی دست آمریکا خواهد گذاشت و احتمالا این کار بین پنج تا هشت سال زمان خواهد برد.

این مجله افزود تخریب ۲ رادار جدید آمریکا یکی «AN/FPS-۱۳۲» در قطر و دیگری «AN/TPS-۵۹» در بحرین توجه‌ها را معطوف شکنندگی زنجیره تولید و بازه‌های طولانی جایگزینی آنها کرد.

بر اساس ارزیابی‌ها، شرکت «رایتیون» برای ساخت یک رادار جدید «AN/FPS-۱۳۲» به پنج تا هشت سال زمان و هزینه مبلغ ۱.۱ میلیارد دلار نیاز خواهد داشت، اما جایگزینی رادار «AN/TPS-۵۹» که تولید شرکت «لاکهید مارتین» است، یک تا ۲ سال زمان برده و ۵۰ تا ۷۵ میلیون دلار هزینه خواهد داشت.

فارن پالسی در ادامه تحلیل خود آورد تولید تجهیزات این رادارها وابسته به «گالیوم است» که ۹۸ درصد آن از چین وارد بازارهای جهانی می‌شود و این بُعد جدیدی به بحران جایگزینی رادارها می‌بخشد.

این مجله همچنین نوشت سرعت مصرف مهمات در ۳۶ ساعت اول حمله آمریکا و اسرائیل، مشکل جدی در مخازن مهمات آن را نشان می‌دهد چراکه در این بازه بیش از ۳۰۰۰ گلوله هدایت شونده نقطه‌زن و موشک رهگیر مصرف شدند.

«لاکهید مارتین» سرعت تولید تسلیحات خود را ۴ برابر می‌کند
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۳:۱۵
 
«لاکهید مارتین» سرعت تولید تسلیحات خود را ۴ برابر می‌کند

شرکت آمریکایی «لاکهید مارتین» پس از فشار ترامپ، تولید موشک‌های خود را به سرعت افزایش می‌دهد و در پی افزایش ۴ برابری ظرفیت تولید خود است. این شرکت به افزایش تولید رهگیرهای THAAD و رهگیرهای سیستم موشکی پاتریوت متعهد شده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه گفت که پیمانکاران بزرگ دفاعی ایالات متحده موافقت کرده‌اند که تولید موشک را به طور چشمگیری افزایش دهند و اکنون ادعا می‌شود که تولیدکنندگان تسلیحات، پس از فشار مداوم کاخ سفید، تولید خود را چهار برابر افزایش خواهند داد.

این اعلامیه پس از ماه‌ها نگرانی در واشنگتن در مورد سرعت تولید سلاح و آمادگی ذخایر نظامی ایالات متحده، به ویژه با توجه به تنش‌های جهانی و درگیری‌های فعال که تقاضا برای مهمات دقیق را افزایش می‌دهد، منتشر می‌شود.

ترامپ گزارش‌هایی را مبنی بر اینکه عملیات نظامی اخیر علیه ایران به سرعت در حال کاهش موجودی‌های کلیدی موشکی است، رد کرد و در عوض استدلال کرد که ایالات متحده در حال تقویت قابل توجه پایگاه صنعتی خود است.

این اقدام به عنوان بخشی از تلاش گسترده‌تر برای تسریع تولید دفاعی و اطمینان از اینکه ارتش ایالات متحده و متحدانش در یک محیط امنیتی به طور فزاینده بی‌ثبات، منابع کافی از سلاح‌های پیشرفته را حفظ می‌کنند، تلقی می‌شود.

تأمین‌کنندگان پنتاگون با فشار برای تسریع تولید موشک مواجه هستند

ترامپ در پستی در پلتفرم رسانه اجتماعی خود موسوم به Truth Social نوشت که شرکت‌ها موافقت کرده‌اند تولید آنچه را که او سلاح‌های درجه یک توصیف می‌کند، چهار برابر کنند تا در اسرع وقت به بالاترین سطح ممکن از نظر کمیت برسند. وی جزئیاتی در مورد انواع سلاح‌های درگیر، اهداف خاص تولید یا جدول زمانی برای این افزایش ارائه نکرد.

این بیانیه پس از جلسه‌ای در کاخ سفید در روز جمعه بین مقامات ارشد دولت آمریکا و پیمانکاران برجسته دفاعی برای رسیدگی به چالش‌های جاری در افزایش تولید مهمات منتشر شد. این مذاکرات در حالی انجام شد که ایالات متحده هفته اول کارزار نظامی مشترک خود علیه ایران را در کنار اسرائیل به پایان رساند.

به گزارش پایگاه Defense One، طبق پست ترامپ، مدیران شرکت‌های بزرگ دفاعی از جمله BAE Systems، Boeing، Honeywell Aerospace، L3Harris Technologies، Lockheed Martin، Northrop Grumman و RTX Corporation در این جلسه شرکت داشتند.

ترامپ گفت که گسترش تولید سلاح‌های ایالات متحده ماه‌ها قبل از جلسه کاخ سفید آغاز شده بود و چندین خط تولید و تأسیسات اکنون به طور فعال سیستم‌های جدید را می‌سازند.

به گفته وی، کارخانه‌ها تقریباً سه ماه قبل شروع به افزایش تولید کرده‌اند و تولید بسیاری از سلاح‌ها در حال انجام است.

وی همچنین ادعا کرد که این کشور در حال حاضر چیزی را که او به عنوان یک منبع تقریباً نامحدود از مهمات با درجه متوسط ​​و متوسط ​​رو به بالا توصیف کرد، در اختیار دارد و خاطرنشان کرد که چنین سلاح‌هایی در عملیات نظامی جاری در ایران استفاده می‌شوند و اخیراً در ونزوئلا نیز استفاده شده‌اند.

افزایش تولید رهگیرها و موشک‌های پیشرفته

واشنگتن بخش عمده‌ای از سال گذشته را صرف فشار بر صنایع دفاعی برای تسریع تولید سلاح کرده و از پیمانکاران خواسته است تا ظرفیت تولید را افزایش دهند، زیرا تقاضا برای مهمات پیشرفته همچنان رو به افزایش است. این تلاش تاکنون منجر به چندین تعهد از سوی شرکت‌های بزرگ دفاعی برای افزایش تولید در سیستم‌های موشکی کلیدی شده است.

به عنوان مثال، شرکت لاکهید مارتین متعهد به افزایش تولید رهگیرهای THAAD و رهگیرهای سیستم موشکی پاتریوت شده است. در همین حال، شرکت RTX که مورد انتقاد قرار گرفته بود، در ماه فوریه چندین توافق‌نامه را با هدف گسترش تولید در سال‌های آینده اعلام کرد. این برنامه‌ها شامل تولید بیشتر موشک‌هایی مانند AIM-120 AMRAAM، SM-3 Block IB، SM-3 Block IIA، موشک SM-6 و موشک کروز Tomahawk است.

در واکنش به فشار ترامپ، پیمانکاران دفاعی آمریکا حمایت خود را از تلاش دولت برای تقویت دفاع ایالات متحده و متحدانش اعلام کردند و به توافقات اخیر با هدف تسریع تولید چندین مهمات کلیدی اشاره کردند.

نمایندگان این صنعت گفتند که مقدمات برای افزایش قابل توجه تولید از ماه‌ها پیش آغاز شده است و افزودند که تولیدکنندگان اکنون به سرعت در حال افزایش تولید و دستیابی به اهداف جدید تعیین شده توسط واشنگتن هستند.

شهرک‌نشینان ۴ فلسطینی‌ را به شهادت رساندند
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۳:۱۳
 
شهرک‌نشینان ۴ فلسطینی‌ را به شهادت رساندند

شهرک‌نشینان صهیونیست شامگاه شنبه و بامداد امروز یکشنبه، به روستاهای «ابو فلاح» و «سوسیا» در کرانه باختری اشغالی یورش برده و در جریان آن چهار فلسطینی را به شهادت رساندند.

بر اساس این گزارش، خبرگزاری فلسطینی «سما»، این حملات در حالی صورت می‌گیرد که خشونت‌های شهرک‌نشینان از آغاز جنگ علیه ایران رو به فزونی گذاشته است. شبه‌نظامیان تحت حمایت احزاب صهیونیستی، با سوءاستفاده از شرایط جنگی و پشتیبانی ارتش رژیم اشغالگر دست به این تجاوزات می‌زنند.

نیروهای ارتش رژیم اشغالگر در نزدیکی استان «طوباس» واقع در کرانه باختری اقدام به ایجاد یک ایست بازرسی نظامی کردند.

بر اساس گزارش‌ها، در روستای «ابو فلاح» در نزدیکی رام‌الله، شهرک‌نشینان صهیونیست در حمله‌ای که از ساعت ۲ بامداد آغاز شد، سه جوان فلسطینی را به شهادت رساندند.

در همین راستا، حسین حمایل، استاندار اریحا و از ساکنان این روستا، اظهار داشت شهرک‌نشینان که اخیراً چندین کانون شهرک‌سازی غیرقانونی در این منطقه ایجاد کرده‌اند، اخیراً سلسله حملاتی علیه اموال و دارایی‌های شهروندان فلسطنی در حومه روستا انجام داده‌اند تا آن‌ها را از دسترسی به اراضی‌شان محروم و مقدمات تصرف آن را فراهم کنند.

وی در ادامه افزود که این حملات با یک یورش گسترده در بامداد یکشنبه به اوج خود رسید که شهروندان فلسطینی با پرتاب سنگ به آن پاسخ دادند و در نتیجه آن، سه نفر از آن‌ها به شهادت رسیدند.

پس از آن، نیرویی از ارتش رژیم صهیونیستی وارد عمل شد و به شهروندان فلسطینی که برای دفاع از خود در برابر شهرک‌نشینان آمده بودند، حمله کرد که منجر به مجروح شدن شماری از آن‌ها و انتقالشان به بیمارستان شد.

همچنین عصر شنبه، شهرک‌نشینان مسلح در حمله‌ای به روستای «سوسیا» در منطقه مسافر یطا در جنوب الخلیل، یک جوان فلسطینی را به شهادت رساندند.

در همین رابطه، یک ویدیوی منتشر شده، شهرک‌نشینان را نشان می‌دهد که یکی از آن‌ها یونیفرم ارتش اسرائیل بر تن دارد و پس از شلیک گلوله، این جوان فلسطینی را به شهادت رسانده و برادرش را مجروح کرده است.

پیش از این نیز در روز یکشنبه هفته گذشته، شهرک‌نشینان صهیونیست در حمله‌ای مشابه به شهرک «قریوت» در جنوب نابلس، ۲ برادر  فلسطینی را به شهادت رسانده بودند.

همزمانی حملات شهرک‌نشینان با جنگ علیه ایران

شهرک‌نشینان صهیونیست از روز اول جنگ علیه ایران، حملات مسلحانه خود را علیه تجمعات مسکونی در روستاهای فلسطینی آغاز کرده‌اند و از فضای ایجاد شده توسط جنگ، از جمله کاهش توجه جهانی به رفتارهای رخ داده علیه فلسطینیان، سوءاستفاده می‌کنند.

شایان ذکر است که شهرک‌نشینان پیش از این نیز از جنگ علیه غزه برای اجرای کمپین گسترده کوچ اجباری فلسطینیان استفاده کردند که بیش از ۱۰۰ تجمع را در بر گرفت و در محل آن‌ها کانون‌های شهرک‌سازی ایجاد کردند.

این حملات توسط شبه‌نظامیان سازمان‌یافته‌ای اجرا می‌شود که از سوی انجمن‌ها و احزاب صهیونیستی دینی تأمین مالی می‌شوند؛ احزابی که به آن‌ها سلاح، پول و تجهیزاتی از جمله خودرو و پهپاد ارائه می‌دهند.

ارتش رژیم صهیونیستی نیز در پشت پرده از این شبه‌نظامیان حمایت کرده و تنها زمانی مداخله می‌کند که شهرک‌نشینان با مقاومت ساکنان فلسطینی روبه‌رو شوند.

وزیر خارجه چین: باید به حاکمیت ایران احترام گذاشته شود
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۲:۳۱
 
وزیر خارجه چین: باید به حاکمیت ایران احترام گذاشته شود

وزیر امور خارجه چین با درخواست فوری برای توقف فوری جنگ گفت که باید به حاکمیت ایران احترام گذاشت.

خبرگزاری رویترز به نقل از «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین اعلام کرد که وی گفته است: باید به حاکمیت و امنیت ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس احترام گذاشته شود.

این دیپلمات چینی همچنین تأکید کرد که توطئه برای ایجاد انقلاب و تغییر حکومت در ایران از حمایت مردمی برخوردار نیست.

وزیر امور خارجه چین با اشاره به تحولات جاری، خواستار توقف فوری عملیات نظامی شد و افزود که باید از گسترش دامنه درگیری جلوگیری شود.

وی در ادامه گفت که همه طرف‌ها باید در سریع‌ترین زمان ممکن به میز مذاکرات بازگردند.

زیر امور خارجه چین همچنین تصریح کرد: این جنگ نباید رخ می‌داد و قدرت‌های بزرگ باید نقشی سازنده ایفا کنند.

چارچوب هماهنگی عراق: ۱۳ حمله به مقرهای الحشد الشعبی در یک هفته رخ داد
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۲:۲۹
 
چارچوب هماهنگی عراق: ۱۳ حمله به مقرهای الحشد الشعبی در یک هفته رخ داد

عضو ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعیان عراق امروز (یکشنبه) تأکید کرد که در طول یک هفته گذشته، ۱۳ حمله هوایی توسط جنگنده‌های آمریکایی و صهیونیستی علیه مقرهای الحشد الشعبی ثبت شده است.

«عبدالهادی»، عضو چارچوب هماهنگی عراق در گفت‌وگو با خبرگزاری «المعلومه» اظهار داشت: «هفته گذشته شاهد ثبت ۱۳ تجاوز آشکار علیه مقرهای الحشد الشعبی در استان‌های بابل، دیالی، نینوا، الانبار و المثنی و همچنین سایر مناطق بودیم.»

وی در ادامه افزود که این حملات منجر به شهادت و مجروح شدن تعدادی از نیروهای الحشد الشعبی شده است.

عبدالهادی همچنین گفت: «آنچه رخ می‌دهد، تجاوزی آشکار محسوب می‌شود که حاکمیت کشور را نقض کرده و یک نیروی رسمی را در چارچوب نظام امنیتی عراق هدف قرار می‌دهد.»

او تصریح کرد که این حملات توسط هواپیماهای آمریکایی و صهیونیستی اجرا شده است.

این عضو چارچوب هماهنگی خاطرنشان کرد که اتفاقات رخ داده، بدون هیچ شکی وجود دستور کار خبیثانه‌ای را که در کشور تدارک دیده شده است، تأیید می‌کند.

وی در پایان بر ضرورت یکپارچگی صفوف در برابر این تجاوزات و اعلام مخالفت بغداد با هرگونه هدف قرار گرفتن نیروهای رسمی و نیز بر حاکمیت عراق تأکید کرد.

پیشتر، واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق از شهادت یکی از رزمندگان الحشد الشعبی و مجروح شدن سه نفر دیگر در حمله پهپادهای ناشناس به مقر تیپ ۴۰ و هنگ ۳۳ الحشد الشعبی خبر داد.

تحلیلگر عرب: اسرائیل به دنبال تجزیه منطقه است
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۲:۲۲
 
تحلیلگر عرب: اسرائیل به دنبال تجزیه منطقه است

«فراس ابو هلال» در مقاله ای در وب‌سایت «عربی۲۱» به تجاوز نظامی کنونی آمریکا و رژیم اسرائیل به ایران پرداخت و نوشت: توطئه تجزیه منطقه به ویژه با دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل که بر اصول دینی تکیه دارند، رنگ و بوی دینی به خود می‌گیرد.

وی افزود: اظهارات چهره‌های برجسته در واشنگتن و تل‌آویو از جمله در زمینه حمایت از پروژه موسوم به «اسرائیل بزرگ»، تلاش‌برای تقسیم مجدد منطقه را، مشابه سایکس-پیکو، آشکار می‌کند.

موافقت‌نامه سایکس-پیکو توافقی سری میان بریتانیا و فرانسه بود که در روز نهم ماه مه ۱۹۱۶ در خلال جنگ جهانی اول و با رضایت روسیه برای تقسیم امپراتوری عثمانی منعقد و به تقسیم سوریه، عراق، لبنان و فلسطین میان فرانسه و بریتانیا منجر شد.

ابوهلال ادامه داد: دولت ترامپ و کابینه ائتلافی متشکل از احزاب دینی صهیونیستی و لیکود به رهبری نتانیاهو بر این جنگ دینی و تقسیم منطقه بر اساس آن تاکید دارند.در همین راستا، ترامپ اخیرا رهبران دینی مسیحی و یهودی را در ایالات متحده در کاخ سفید گردهم آورد تا آنها برای پیروزی او در جنگ دعا کنند.

لیندسی گراهام سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی نیز تایید کرد که این یک جنگ دینی است که آینده خاورمیانه را برای هزار سال دیگر تعیین خواهد کرد. مارکو روبیو وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ، بر ماهیت مسیحی اروپا و آمریکا تأکید کرد.

از زمان آغاز جنگ نسل‌کشی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳، نتانیاهو و ارکان کابینه اش ریشه‌های دینی این جنگ را پنهان نکرده‌اند.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه اضافه کرد: ماهیت دینی جنگ علیه ملت های منطقه با اظهارات مایک هاکبی سفیر واشنگتن در تل آویو همخوانی دارد. او اخیرا بر آنچه به زعم خود «حق تاریخی» رژیم اسرائیل بر سیطره بر مناطق واقع بین رودهای نیل و فرات خواند، تاکید کرد. حتی یائیر لاپید رئیس اپوزیسیون رژیم اسرائیل نیز از اظهارات هاکبی و پروژه موسوم به «اسرائیل بزرگ» حمایت کرد.

رسانه ها و تحلیلگران رژیم اسرائیل نیز آشکارا از تجزیه و تقسیم منطقه در قالب طرح سایکس – پیکو جدیدی سخن گفته اند. در مقاله‌ای که دو روز پیش در روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» به قلم مئیر سویسا نویسنده صهیونیست منتشر شد، نویسنده صراحتاً خواستار تدوین سایکس-پیکو جدیدی شد.

او نوشت که ملت های منطقه گروهی از قبایل، قومیت‌ها و طوایف هستند و جنگ در منطقه به تجزیه دولت-ملت‌ها به دولت‌های کوچک‌تر متشکل از این قبایل و اقلیت‌ها منجر خواهد شد.

ابوهلال نوشت: گذشته از نگاه شرق‌شناسانهِ نژادپرستانه این نویسنده صهیونیست، این موضوع بیانگر توهمات کابینه رژیم اسرائیل برای توطئه‌ای جدید علیه منطقه است که با یک سایکس-پیکو جدید خود را نشان می دهد و کشورهای عربی را به طوایف و قبایلی تقسیم می‌کند که پیش از دولت مدرن وجود داشته‌اند.

با این حال، باید توجه داشت که طرح صرف این ایده‌ها و دیدگاه‌های توطئه‌آمیز توسط بخش بزرگی از سیاستمداران و تحلیلگران رژیم اسرائیل به این معنی نیست که آنها به ثمر خواهند نشست. این منطقه بیش از یک قرن و نیم درگیر پروژه‌های استعماری بوده و این درگیری تا زمانی که توهمات استعماری غربی و صهیونیستی باقی بماند، ادامه خواهد داشت.

اما نتیجه این درگیری چه خواهد بود؟ این بستگی به این دارد که ملت‌ها و مردم منطقه متوجه شوند که همه آنها هدف توهمات و پروژه‌های استعماری یکسانی قرار گرفته‌اند که در پس روایت‌های دینی پنهان شده‌اند و کشتار و ویرانی را تحت پوشش شعارهای تمدنی و بشردوستانه توجیه می‌کنند.

وزیر خارجه استرالیا: در هیچ اقدام تهاجمی علیه ایران مشارکت نمی‌کنیم
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۲:۲۱
 
وزیر خارجه استرالیا: در هیچ اقدام تهاجمی علیه ایران مشارکت نمی‌کنیم

وزیر امور خارجه استرالیا اعلام کرد که این کشور در هیچگونه اقدام تهاجمی علیه ایران شرکت نمی‌کند اما ممکن است از کشورهای حاشیه خلیج فارس حمایت نظامی بعمل آورد.

پنی وانگ وزیر خارجه استرالیا بیان کرد که دولت این کشور درحال بررسی ارائه حمایت نظامی از کشورهای حاشیه خلیج فارس است اما در پیاده‌سازی نیروی نظامی شرکت نخواهد کرد.

دولت کانبرا تایید کرد از زمان تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، ۹ پرواز از منطقه در این کشور فرود آمده‌ است و سه پرواز دیگر نیز امروز به زمین خواهد نشست. ده‌ها شهروند استرالیایی از قطر به عربستان منتقل شدند تا از خاورمیانه خارج شوند.

این مقام استرالیایی به خبرنگاران شبکه ای‌بی‌سی استرالیا خبرداده که از دولت این کشور درخواست شده که به کشورهای منطقه دربرابر موشک‌های ایران کمک کند.

وانگ در مورد چگونگی حمایت نظامی استرالیا از کشورهای خلیج فارس، افزود: ما به طریقی اقدام می‌کنیم که همسو با موضع شرکت‌نکردن در هرگونه اقدام تهاجمی علیه ایران باشد.

وزیر امور خارجه استرالیا با تکرار این مطلب که استرالیا نیروی دفاعی‌اش را به این تنش نخواهد کشاند، تصریح کرد: این [جنگ] عراق نیست و ما دولت (جان وینستون) هاوارد (نخست وزیر وقت استرالیا) نیستیم که از زنان و مردان کشورمان بخواهیم قبول کنند در جنگ زمینی شرکت کنند.

تخریب تأسیسات آب‌شیرین‌کن در بحرین
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۲:۰۱
 
حمله پهپادی به تأسیسات آب‌شیرین‌کن در بحرین

وزارت کشور بحرین امروز از حمله پهپادی به یک تأسیسات آب‌ شیرین ‌کن در این کشور خبر داده وتصریح کرد که مرکز مذکور در این حمله دچار خسارت شده است.

طی روزهای اخیر نیروهای متجاوز آمریکایی و صهیونیستی حملاتی را علیه مراکز آب شیرین کن در بخش هایی از کشورمان انجام داده اند که در این حملات عمدتا از پایگاه های نظامی آمریکا در کشورهای منطقه استفاده شده است. مسئولان ایرانی حمله به مراکز آب شبرین کن را حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی توصیف کرده و وعده پاسخ داده بودند.

وال استریت ژورنال: ایران توانایی آمریکا در رهگیری موشک‌ها را کاهش داده است
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۱:۴۹
 
ایران توانایی آمریکا در رهگیری موشک‌ها را کاهش داده است

وال استریت ژورنال نوشت، ایران در حملات تلافی‌جویانه خود، سامانه‌های راداری و ارتباطی حیاتی پدافند هوایی آمریکا و متحدانش را در قطر، امارات، اردن، بحرین، کویت و عربستان هدف قرار داده و توانایی رهگیری موشک‌ها را کاهش داده است.

ایران سامانه‌های راداری را هدف قرار داده است که به عنوان چشم‌های پدافند هوایی آمریکا در خاورمیانه عمل می‌کنند و در روزهای اخیر به چندین فروند از آنها آسیب زده و توانایی آمریکا و متحدانش برای رهگیری موشک‌های ورودی را کاهش داده است.

به گفته مقامات آمریکایی، تحلیلگران نظامی و تصاویر ماهواره‌ای، حملات تلافی‌جویانه ایران در پاسخ به بمباران آمریکا و اسرائیل، سامانه‌های راداری، ارتباطی و پدافند هوایی را در قطر، امارات، اردن، بحرین، کویت و عربستان هدف قرار داده است.

این حملات اغلب با پهپادهای انتحاری ایران مانند «شاهد» انجام می‌شود که هزینه‌ آنها کسری از هزینه موشک‌هایی است که سامانه‌های پیشرفته آمریکایی برای دفاع در برابر آنها طراحی کرده بودند.

راوی چادری، معاون سابق نیروی هوایی آمریکا در امور تاسیسات گفت: به طور کلی، پدافندهای ما عملکرد خوبی دارند. با این حال، واضح است که ایرانی‌ها می‌دانند، می خواهند بر چه اهدافی، فشار را ادامه دهند.

سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد که نیروهای نظامی با وجود این حملات در آمادگی کامل رزمی باقی مانده‌اند. مقامات آمریکایی گفتند که ایالات متحده پدافند خود را در منطقه تقویت کرده و تجهیزات و موشک‌های رهگیر بیشتری به این مناطق اعزام کرده است.

آمریکا مدعی است که روزانه توانایی ایران برای انجام حملات را کاهش می‌دهد. در همین راستا برد کوپر، فرمانده دریایی آمریکا در خاورمیانه اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ، حملات موشکی بالستیک ایران ۹۰ درصد و حملات پهپادی ۸۳ درصد کاهش یافته است.

آمریکا و شرکای منطقه‌ای آن از شبکه‌ای از سامانه‌های تاد، پاتریوت و دیگر سامانه‌های پدافند هوایی برای سرنگونی موشک‌ها، پهپادها و راکت‌های شلیک شده توسط ایران و گروه‌های نیابتی آن در منطقه استفاده می‌کنند.

این سامانه‌های پدافندی برای شناسایی موشک‌ها و پهپادها به رادار وابسته و اغلب کمیاب و گران‌قیمت هستند. این درگیری همچنین ذخایر موشک‌های رهگیر آمریکا را که برای مقابله با موشک‌ها استفاده می‌کند، تحلیل برده است.

یکی از مهم‌ترین حملات به یک سامانه راداری پیشرفته هشدار زودهنگام در پایگاه العدید قطر انجام شد که بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در منطقه را در خود جای داده است. بر اساس تصاویر ماهواره‌ای و به گفته یک مقام آمریکایی، این حمله به رادار AN/FPS-132 آسیب زده و عملکرد آن را مختل کرده است.

رادار AN/FPS-132 یک رادار با روزنه بزرگ است که برای ردیابی همزمان چندین هدف طراحی شده و به گفته مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک، آمریکا پنج فروند از این رادارهای ثابت را در آمریکای شمالی دارد که برای محافظت از خاک آمریکا در برابر موشک‌های احتمالی راه‌اندازی کرده است. هزینه این سامانه تا یک میلیارد دلار است.

توماس کاراکو، مدیر پروژه پدافند موشکی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در واشنگتن گفت: این‌ سامانه ها کمیاب و راهبردی هستند.

تصاویر ماهواره‌ای همچنین آسیب به تأسیسات راداری در قطر را نشان می‌دهد.

بر اساس تصاویر ماهواره‌ای و به گفته یک مقام آمریکایی، ایران همچنین به یک رادار TPY-2 متصل به یک سامانه تاد در اردن حمله کرده است. این رادار جز حیاتی سامانه پدافند موشکی آمریکا است که موشک‌های بالستیک را در فراز جو رهگیری می‌کند.

تصاویر ماهواره‌ای که وال‌استریت ژورنال بررسی کرده، همچنین آسیب به سه گنبد راداری در کمپ عریفجان، پایگاهی که توسط نیروهای آمریکایی در کویت استفاده می‌شود و آسیب به یک سامانه ارتباطات ماهواره‌ای در مقر ناوگان پنجم آمریکا در بحرین را نشان می‌دهد.

در عربستان، تصویر ماهواره‌ای گرفته شده در ۱ مارس، دود غلیظی را از یک ساختمان در یک سایت راداری در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان این کشور نشان می‌دهد.

آمریکا سامانه‌های راداری کلیدی خود را در مکان‌های راهبردی در سراسر جهان برای محافظت در برابر تهدیدات ایران، کره شمالی، روسیه و دیگر دشمنان مستقر کرده است. نیروی دریایی نیز چندین ناوشکن موشک‌انداز در منطقه دارد که می‌توانند موشک‌های بالستیک و سایر تهدیدات هوایی را نیز سرنگون کنند.

این سامانه‌ها نقش مهمی در جنگ فعلی با ایران ایفا کرده‌اند. هنگامی که ایران به یک پایگاه نظامی ترکیه که آمریکا در آن سلاح‌های هسته‌ای ذخیره می‌کند، موشک شلیک کرد، یک سامانه راداری آمریکا در جنوب شرق ترکیه موشک را شناسایی کرده و تهدید را به یک کشتی جنگی آمریکایی در شرق مدیترانه منتقل کرد که در نتیجه موشک را سرنگون کرد. ایستگاه راداری در شهر کورچیک بیش از یک دهه پیش توسط دولت اوباما برای تقویت پدافند هوایی ناتو علیه ایران مستقر شده بود.

ارتش آمریکا در مجموع تنها هفت سامانه تاد عملیاتی دارد، از جمله دو سامانه که به طور بلندمدت در گوام و کره جنوبی مستقر هستند. از پنج سامانه تاد چرخشی آمریکا، دو سامانه در حال حاضر در خاورمیانه - در اسرائیل و اردن - برای مقابله با تهدیدات ایران هستند. مقامات گفتند که هشتمین سامانه تاد سال گذشته به آمریکا تحویل داده شد اما هنوز در حال آزمایش است.

عربستان و امارات نیز سامانه‌های تاد خود را از آمریکا خریداری کرده‌اند و اعلام کرده‌اند که برخی از آنها عملیاتی هستند.

در بسیاری از حملات، ایران از پهپادهای انتحاری استفاده کرده که در لحظه برخورد منفجر می‌شوند. این پهپادها با پرواز در ارتفاع پایین و سرعت کم، برای برخی پدافندهای هوایی قدیمی به سختی قابل دفاع هستند. این پهپادها نقش محوری در حملات تلافی‌جویانه ایران ایفا کرده و پایگاه‌های نظامی و ساختمان‌های بلند امنیتی در منطقه خلیج فارس را هدف قرار داده‌اند.

در همین رابطه یک مقام ارشد آمریکایی گفت: ما باید با طیف کاملی از تهدیدات موشکی هوایی مقابله کنیم، نه فقط مسائل بالستیک. شما باید برای پدافند خود، پدافند داشته باشید.

هیل: پهپادهای ارزان‌قیمت ایران پنتاگون را در خلیج فارس مغلوب کرده‌اند
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۱:۴۸
 
هیل: پهپادهای ارزان‌قیمت ایران پنتاگون را در خلیج فارس مغلوب کرده‌اند

رسانه آمریکایی به قدرت‌ پهپادهای نظامی ایران در مغلوب ساختن مواضع دشمن آمریکایی-صهیونیستی در غرب آسیا اذعان کرده و می‌نویسد آمریکا و متحدانش همچنان قادر به غلبه بر حملات این پهپادهای ارزان‌قیمتی که به صورت انبوه آنها را مورد حمله قرار می‌دهند، نیستند.

وبگاه آمریکایی «هیل» گزارش می‌دهد در دومین هفته از تنش‌آفرینی‌های گسترده متجاوزان آمریکایی-صهیونیستی در غرب آسیا، پنتاگون با چالشی راهبردی و غیرمنتظره مواجه شده است: انبوه پهپادهای ارزان‌قیمت اما مرگبار ایرانی که با عبور از مدرن‌ترین سامانه‌های دفاعی آمریکا، معادلات قدرت در منطقه را به نفع تهران تغییر داده‌اند.

مقام‌های پنتاگون در جلسات محرمانه اخیر خود با قانونگذاران آمریکایی به صراحت اعتراف کرده‌اند که موج حملات پهپادی ایران، توانایی نفوذ از لایه‌های دفاعی را داشته و پایگاه‌ها و نظامیان آمریکایی در منطقه خلیج فارس را در معرض آسیب‌پذیری جدی قرار داده‌اند و در شاخص‌ترین مورد از این حملات پهپادی ایران که در کویت رخ داد، ۶ نظامی آمریکایی کشته شدند.

معادله‌ای به نام شاهد ۱۳۶

بر اساس گزارش هیل، هسته اصلی این معادله جدید، پهپاد "شاهد ۱۳۶" ایران است؛ سلاحی نسبتا ارزان‌قیمت با هزینه تولید حدود ۲۰ هزار دلار که در مقابل، ارتش آمریکا را مجبور به استفاده از رهگیرهای گران‌قیمتی مانند "پاتریوت" و "تاد" می‌کند؛ موشک‌هایی که ساخت هر یک از آنها میلیون‌ها دلار هزینه و سال‌ها زمان برده است.

کارشناسان مسائل نظامی این تاکتیک را "مرگ با هزاران برش" نام نهاده‌اند. "کالین کلارک"، مدیر اجرایی مرکز تحقیقاتی "سوفان"، در این باره می‌گوید: «استراتژی ایران بر این فرض استوار است که پهپادهای ارزان‌قیمتی را روانه میدان کند که آمریکا مجبور باشد آنها را با رهگیرهای گران‌قیمت خود سرنگون کند. تهران به دنبال آن است که منابع دفاعی آمریکا و اسرائیل را تحلیل ببرد.»

چشم‌انداز یک جنگ فرسایشی

نگرانی اصلی پنتاگون نه فقط هزینه، بلکه مساله "تعداد" بالا و تحمیل "فرسایش" به عنوان برگ برنده این پهپادها در جنگ است. بر اساس برآوردهای اطلاعاتی، ایران ظرفیت تولید ماهانه ۱۰ هزار فروند پهپاد را دارد. در مقابل، ذخایر موشک‌های رهگیر آمریکایی محدود و تجدیدپذیری آنها زمان‌بر است. در حالی که ایران از ابتدای جنگ کمتر از ۲ هزار پهپاد شلیک کرده، برخی منابع از وجود ذخیره‌ای بالغ بر ۷۰ هزار پهپاد در زرادخانه‌های ایران خبر می‌دهند که می‌تواند تداوم حملات برای ماه‌ها را تضمین کند.

"پاتریشیا بازیلچیک"، کارشناس پروژه دفاع موشکی در مرکز مطالعات استراتژیک واشنگتن، با تأکید بر این که ایران به برتری ایالات متحده در زمینه نیروی هوایی پیشرفته آگاه است می‌گوید: «پهپادها به ایران اجازه می‌دهند تا بالاتر از وزن خود ضربه بزند، حریف را در حالت عدم تعادل نگه دارد و با حداقل هزینه، قدرت خود را در سراسر منطقه به نمایش بگذارد. ما نمی‌توانیم در آسمان به بازی "واکنش زنجیره‌ای" ادامه دهیم. سرنگون کردن این پهپادها گران‌ترین راه برای مقابله با ارزان‌ترین تهدید است.»

به نوشته هیل، شدت چالش آفرینی پهپادهای ایرانی به حدی بوده که ژنرال "دن کین"، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در جلساتی محرمانه به قانونگذاران هشدار داده که سامانه‌های پدافند هوایی آمریکا قادر به رهگیری تمامی پهپادهای ایرانی نخواهند بود و تمرکز باید بر روی انهدام سکوهای پرتاب و خطوط تولید داخل ایران باشد.

کپی‌برداری آمریکا از پهپاد ایرانی

 پنتاگون به تازگی از سامانه جدیدی به نام LUCAS رونمایی کرده که در حقیقت یک مدل مهندسی معکوس شده از پهپاد "شاهد ۱۳۶" ایران است. این پهپاد ۳۵ هزار دلاری که در آریزونا ساخته شده، نشان‌دهنده تغییر فاز تفکر نظامی آمریکا از اتکا به سامانه‌های گران‌قیمت به سمت جنگ‌افزارهای اشباع‌کننده و ارزان‌قیمت است؛ فلسفه‌ای که ایران سال‌هاست با موفقیت آن را به کار گرفته است.

یک مقام ارشد اطلاعاتی غربی در گفت‌وگو با "نیوز۱۸" تصریح کرد: «پهپادهای ارزان و قابل تولید انبوه در حال تخلیه کردن سخت‌افزارهای گران‌قیمت غربی هستند. این یک تغییر بنیادین در اقتصاد جنگ است.»

پیش‌بینی آینده

کارشناسان معتقدند ایران استراتژی خود را بر پایه تداوم و صبر طراحی کرده است. "کلی گریکو"، کارشناس ارشد اندیشکده "استیمسون"، با اشاره به الگوی حملات می‌گوید: «روز اول شاهد حجم عظیمی از موشک‌های بالستیک و پهپادها بودیم. روزهای بعد، تعداد به ۱۳۰ تا ۱۵۰ پهپاد در روز کاهش یافت. این کاهش نشان‌دهنده یک انتخاب استراتژیک برای حفظ توان در بلندمدت است.»

آنچه اکنون در آسمان خلیج فارس در جریان است، صرفا یک نبرد نظامی نیست، بلکه آزمونی تاریخی برای نظم نوین تسلیحاتی جهان است؛ نظمی که در آن، نوآوری، هزینه پایین و تولید انبوه، حرف اول را می‌زنند و پهپادهای متکی بر دانش بومی ایران، برگ برنده این میدان شده‌اند.

الجزیره: ۲۱ اسرائیلی در حملات جدید ایران زخمی شدند
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۱:۴۶
 
الجزیره: ۲۱ اسرائیلی در حملات جدید ایران زخمی شدند

با شلیک موشک‌های حزب‌الله به سمت شمال اراضی اشغالی و موشک‌های ایران به سمت تل‌آویو و اشدود، آژیرهای خطر در این مناطق به صدا درآمدند و تعداد در نتیجه این حملات موشکی در اراضی اشغالی زخمی شدند.

بیست و یک صهیونیست در حملات موشکی به اسرائیل در اوایل صبح یکشنبه دچار جراحات جزئی شدند.

خدمات اورژانس اسرائیل گزارش داد که بیشتر جراحات در حالی رخ داده است که مردم در حین پرتاب موشک‌های ایران به پناهگاه‌ها می‌دویدند.

این نهاد افزود از آغاز درگیری، ۵۷۶ اسرائیلی را درمان کرده‌اند.

فرماندهی جبهه داخلی رژیم صهیونیستی از شهرک نشین‌های صهیونیست خواست فورا به پناهگاه‌ها بروند.

رسانه‌های صهیونیستی نوشتند: بسیاری از رانندگان در مسیر رفتن به محل کار خود به دلیل گلوله‌باران ایران مجبور به توقف و پناه گرفتن شدند.

رسانه‌های عبری در این رابطه اعلام کردند که آژیرهای هشدار در شهرهای تل‌آویو و اشدود به صدا درآمدند.

ارتش اشغالگر نیز در بیانیه‌ای ادعا کرد که پدافند هوایی آن حداقل دو موج موشک پرتاب شده از ایران به سمت اسرائیل را رهگیری کرده است.

رسانه‌های عبری همچنین نوشتند: میزان پرتاب موشک از ایران در مقایسه با میزان پرتاب‌ها در دو روز اول جنگ به حدود ۸۰ درصد کاهش یافته است، اما زمان‌بندی پرتاب‌ها به گونه‌ای است که اعصاب بسیاری از اسرائیلی‌ها را برای ساعت‌ها به هم می‌ریزد.

فرماندهی جبهه داخلی رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که پس از رصد شلیک موشک‌هایی از لبنان، آژیرهای هشدار در منطقه بیسان و الغور شمالی واقع در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمدند.

این فرماندهی در ادامه نیز از فعال شدن آژیرهای هشدار در منطقه شهرک آویویم در الجلیل علیا در شمال فلسطین اشغالی پس از رصد شلیک موشک‌هایی از لبنان خبر داد.

المحور نیوز در این رابطه اعلام کرد که رگباری از موشک‌های حزب الله لبنان به سمت کریات شمونه و کفار یوفا در شمال فلسطین اشغالی شلیک شدند.

به گزارش این رسانه، موشک‌های حزب الله نقاط تجمع نیروهای دشمن در مرزهای لبنان-فلسطین را در هم کوبیدند.

صابرین نیوز نیز از حمله مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی به مناطق جنوبی لبنان خبر داد.

از سوی دیگر رادیوی رژیم صهیونیستی نیز به نقل از فرماندهی جبهه داخلی این رژیم اعلام کرد که  شلیک موشک‌هایی از ایران رصد شده و پدافند هوایی برای رهگیری آنها فعال شده‌اند.

عملیات مقاومت لبنان علیه نیروهای اشغالگر در جنوب لبنان
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۱:۳۹
 
عملیات مقاومت لبنان علیه نیروهای اشغالگر در جنوب لبنان

مقاومت لبنان با تلاش نیروهای اشغالگر برای پیشروی به سمت شهرک عیترون در جنوب لبنان مقابله کرد.

مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد مبارزانش صبح یکشنبه با تلاش مجدد نیروهای ارتش اشغالگر برای پیشروی به سمت شهرک عیترون در جنوب لبنان با خمپاره و تیربار مقابله کردند و درگیری‌ها همچنان ادامه دارد.

مقاومت لبنان همچنین اعلام کرد مبارزانش تجمع نیروهای رژیم صهیونیستی در پایگاه المالکیه در مقابل شهرک عیترون را با موشک هدایت شونده هدف قرار دادند.

مقاومت لبنان همچنین تجمع خودروهای اسرائیلی در جنوب شرق شهرک مرکبا را با موشک هدف قرار دادند.

مقاومت لبنان همچنین اعلام کرد مبارزانش شامگاه شنبه با تلاش نیروهای رژیم اشغالگر برای پیشروی به سمت شهرک عیترون مقابله کردند.

نیروهای مقاومت همچنین امروز پادگان برانیت را با موشک و شهرک نهاریا در اراضی اشغالی را با موشک هدف قرار دادند.

هتل محل استقرار سربازان آمریکایی در کویت هدف قرار گرفت
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۱:۳۸
 
هتل محل استقرار سربازان آمریکایی در کویت هدف قرار گرفت

رسانه‌ها گزارش دادند که ساختمان اصلی مؤسسه دولتی تأمین اجتماعی در کویت هدف قرار گرفته و منجر به خسارات مادی قابل مشاهده‌ای شده است این در حالی است که محل پناه گرفتن نیروهای آمریکایی بوده است.

پایگاه خبری العهد لبنان گزارش داد هتل کویتی که سوخت، ساختمان تأمین اجتماعی و مرکز فرماندهی جدیدی بود که آمریکایی‌ها در آن پناه گرفته بودند.

 
 

خبرگزاری کویت (KUNA) گزارش داد که آتش نشانان در حال مهار با آتش سوزی در مخازن سوخت فرودگاه بین‌المللی کویت هستند که پس از هدف قرار گرفتن آنها توسط یک پهپاد در صبح یکشنبه، ۸ مارس ۲۰۲۶، رخ داده است.

طبق جزئیات این حادثه، یک پهپاد دو مخزن سوخت متعلق به شرکت سوخت کویت (KAFCO) را در داخل فرودگاه هدف قرار داده و منجر به آتش سوزی بزرگی شده است.

این حادثه تلفات جانی نداشته و خسارات مالی آن محدود بوده است.

حمود الصباح، مدیرکل هواپیمایی کشوری، وضعیت را در محل رصد دارد و تیم‌های آتش نشانی برای مهار آتش سوزی و جلوگیری از گسترش آن تلاش کردند. این حادثه در بحبوحه موجی از حملات پهپادها به حریم هوایی کویت رخ داده است.

این در حالی است که ارتش کویت اعلام کرد که پدافند هوایی همچنان در حال مقابله با موجی از پهپادهاست که به حریم هوایی این کشور نفوذ کرده بودند.

ارتش کویت خاطرنشان کرد که برخی از تأسیسات در جریان رهگیری، متحمل خسارات مادی ناشی از سقوط بقایای پهپاد شده‌اند.

ارتش کویت افزود که سامانه‌های پدافند هوایی و هواپیماها همچنان برای محافظت از حریم هوایی این کشور در حال مقابله با اهداف هوایی متخاصم هستند.

سازمان هواپیمایی کشوری کویت تصریح کرد که یک پهپاد به مخزن سوخت در فرودگاه بین‌المللی کویت برخورد کرده است، اما تلفاتی نداشته است.

کشته شدن افسر پلیس آمریکا در کویت
۱۴۰۴/۱۲/۱۷ - ۱۱:۳۵

براساس گزارش رسانه آمریکایی، یک افسر پلیس نیویورک که به همراه گارد ملی ارتش ایالات متحده به کویت اعزام شده بود، روز جمعه پس از گذراندن یک دوره بیماری جان خود را از دست داد.

این افسر، «سورفلی دیویس» به عنوان عضوی که جان خود را از دست داده، شناسایی شده است. پیش از این هم شش سرباز آمریکایی در کویت کشته شدند.

در حالی که آمریکا سعی در پنهان کردن جزئیات مرگ پرسنلش در کویت دارد، مقامات صرفا علت مرگ سورفلی دیویس را حادثه پزشکی اعلام کردند.

روز گذشته جسد شش سرباز آمریکایی کشته شده در کویت که در عملیات علیه ایران نقش داشتند، مورد استقبال دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا قرار گرفت. همچنین پیشتر سه جنگنده آمریکایی در کویت سرنگون شدند.

در همین حال، پیش از این، علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران خطاب به آمریکایی‌ها که در تلاش هستند تا آمار کشته‌های خود را کمتر نشان دهند، گفت: «(آنها) دروغ می‌گویند پنج شش نفر کشته داشتند! هر از گاهی می‌گویند بیست نفر در تصادفی کشته شدند. حتی شنیدم در برخی از مناطق و کشورها سربازانشان هم اسیر شدند.»

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۷
چو ایران نباشد
این جهان هم مباد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۷
ففط نابودی اسراییل
Mhd
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۷
به کوری چشم بد خواهان روحیه ها داخل ایران بالاست.ایران نه تجزیه میشه نه باج میده نه کوتاه میاد نه تغییر رژیم اتفاق می‌افته.یاس و نا امیدی وجود همه شون گرفته.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۱ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۷
مردم آگاه باشند و فریب وعده های دروغین سران آمریکا و اسرائیل که زندگی شما را بهتر میکنیم نخورند آنها هیچ تعهدی حتی به آنچه زیرش امضا میکنند نداشته و نخواهند داشت چه رسد به حرف های توخالیشان که در زمان جنگ میزنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۷
باید حواسمان به انتفال نیروهای چترباز دشمن به داخل کشور و پشت سر مدافعان وطن بخصوص بخشهای ساحلی و عمق بخش بلوچستان استان سیستان و بلوچستان باشیمِِِ ِ بسیج نیروهای مردمی را در کنار نیروهای مسلح. در جابه جای( متر به متر) میهن عزیزمان ضرورت دارد. همه سر به سر تن به کشتن دهبم از ان به کشور به دشمن دهبمِ درود بی پایان بر مدافعان کشورمان ِدست نق یاوران است زیرا ما از حق دفاع میکنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۷
اتفاقاً دودهایی مثل همین دود مربوط به انبارهای نفتی بسیار خود و مفید است برای کور کردن هواپیماهای دشمن و عدم شناسائی اهدافشون بهتره در وسعت زیاد این دودها رو با لاستیک و غیره در کشور راه بیاندازید تا هواپیماهای دشمن نتونن اهدافشون رو شناسائی کنند
پاسخ ها
فری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۹ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۷
واقعا سطح فکرو ببینید

احتمالا بعدش هم بارون بنزین میباره و نیازی ب رفتن ب پمپ بنزین پیدا نمی‌کنیم نه؟؟؟؟؟
برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
برای ایرانی‌های خارج نشین حامی حمله به وطن چه مجازاتی پیشنهاد می‌کنید؟
مرجع جواهرات