ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
تور کیش
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک گزارش می دهد؛

بازی «موش و گربه» اسنپ با بودجه مردم/ خداحافظی تلخ با خرید اعتباری

اسنپ با حذف سرویس اعتباری، موجی از حس فریب‌خوردگی را در میان مشتریانش ایجاد کرد و حالا سوال این است آیا این شرکت در تامین منابع مالی به بن‌بست رسیده یا در حال طراحی نقشه‌ای جدید برای جیب کاربران است؟
کد خبر: ۱۳۶۱۴۹۱
| |
4537 بازدید
|
۹

بازی «موش و گربه» اسنپ با بودجه مردم/ خداحافظی تلخ با خرید اعتباری

لغو بی‌سروصدای پرداخت اعتباری اسنپ، صدای همه را درآورده است؛ پلتفرمی که با تبلیغات میلیاردی ما را به «قسطی خریدن» عادت داد، حالا در روز‌های سخت اقتصادی، زیر پای مشتریانش را خالی کرده است. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک،  در حالی که در ماه‌های اخیر تبلیغات گسترده سرویس «الان بخر، بعداً پرداخت کن» یا همان اسنپ‌پی به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی روزمره میلیون‌ها کاربر تبدیل شده بود، حذف ناگهانی این سرویس در بخش‌های کلیدی اپلیکیشن اسنپ، موجی از نارضایتی و شوک را در میان کاربران فضای مجازی ایجاد کرده است.

انتقاد اصلی کاربران به اسنپ، نه صرفاً لغو یک سرویس، بلکه «بی‌خبری» و عدم اطلاع‌رسانی شفاف است درحالی که بسیاری از مردم با تکیه بر اعتبار خود، برنامه‌ریزی مالی میان‌مدت انجام داده بودند، اما حالا در لحظه پرداخت با در‌های بسته مواجه می‌شوند که این رفتار، مصداق بارز بی‌احترامی به حقوق مصرف‌کننده‌ای است که بر اساس وعده‌های بازاریابی یک پلتفرم، سبک زندگی خود را تنظیم کرده است.

به نظر می‌رسد چندین فرضیه را برای این اقدام ناگهانی وجود دارد برای مثال ممکن است به دلیل اختلال در تأمین نقدینگی بازگشت پول از سوی کاربران با کندی مواجه شده و اسنپ در تأمین منابع مالی دچار مشکل شده است و یا اینکه گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که بانک مرکزی یا نهاد‌های ناظر بر لندتک‌ها، محدودیت‌های جدیدی برای سقف اعتبارات این پلتفرم وضع کرده باشند البته گزینه محتمل‌تر هم این است که اسنپ در حال بازنگری در مدل کارمزد‌ها یا نرخ سود خود برآمده و از دادن اعتبار به مشتری آن هم در شرایط جنگی که احتمال عدم پرداخت را بالا می‌برد به این دلیل امتناع کرده است. 

اما در شبکه‌های اجتماعی، کاربران با هشتگ‌های مختلف به این موضوع اعتراض خود را نشان داده‌اند برای مثال برخی‌ها معتقدند اسنپ از سرویس اعتباری صرفاً به عنوان یک «طعمه» برای جذب کاربر و عادت دادن آنها به خرید از سرویس‌هایی نظیر اسنپ‌فود و اسنپ‌مارکت استفاده کرده و حالا که جای پای خود را سفت کرده، این مزیت را سلب کرده است و حالا سوال کاربران این است که «چرا اعتباری که با خوش‌حسابی به دست آورده بودیم، یک‌شبه دود شد؟»

این اتفاق بار دیگر نشان داد که پلتفرم‌های بزرگ و انحصارگر چگونه می‌توانند بدون ترس از پاسخگویی، دسترسی کاربران به خدمات مالی را قطع کنند درحالی که انتظار می‌رود سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، شورای رقابت و بانک مرکزی به این موضوع ورود کنند؛ چراکه سوال این است که مگر می‌شود یک پلتفرم خصوصی پس از دریافت اطلاعات اعتباری و بانکی گسترده از میلیون‌ها نفر، بدون تعهد قانونی و شفافیت، خدمات خود را متوقف کند؟ چراکه این مسأله فراتر از یک تغییر نرم‌افزاری، یک چالش بزرگ در حوزه حقوق عامه و امنیت روان اقتصادی است.

برخی دیگر از کاربران براین باورند که اسنپ با مردم مانند «موش آزمایشگاهی» رفتار کرده و این حسِ «فریب‌خوردگی» بزرگترین پیامد منفی این تصمیم برای برند اسنپ خواهد بود و به نظر می رسد که وقت آن رسیده است که برای پلتفرم‌های با ابعاد «ملی»، پروتکل‌های سخت‌گیرانه‌ای جهت لغو خدمات تعریف شود. 

تور کیش
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۶
دیجیکالا هم خرید کردم نه پول میده نه کالا رو میاره به دادمون برسید
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۶
در جنگ ١٢ روزه هم اعتبار رو حذف كرد ، هروقت جنگ ميشه از ترس عدم بازپرداخت ، سرويس اعتباري رو حذف ميكنه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۰ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۶
خیلی نامردن، همیشه اقساطش رو به موقع پرداخت میکردم ولی یکدفعه اعتبار رو حذف کردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۶
دیگه از هیچ خدمات اسنپ استفاده نکنید نه خدمات اعتباری و نه تاکسی چه مسافر باشید چه راننده اسنپ. منکه ماه هاست دیگه به عنوان راننده ازش استفاده نمیکنم . در وضعیتی که بنزین گران شد روغن موتور و هزینه های تعمیرات ماشین فوق العاده گران شد ولی اسنپ هیچ تغییری در کرایه ها نداد این رسما اخاذی و توهین به شعور رانندگان هست . فقط استفاده نکنید از اسنپ. تمام
محمدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۶
همچین سرویس‌هایی در یک نظام اقتصادی پایدار معنی پیدا میکنه. در شرایط فعلی مملکت اعم از جنگ و تعطیلی ویا نیمه تعطیلی مراکز حکومتی، وجود همچین سرویس‌هایی ریسک سیستماتیک و عملیاتی اون کسب و کار رو تحت الشعاع قرار میده. برای یک کسب و کار که هدفش کسب درآمد هست منتفی کردن این خدمات در شرایط فعلی طبیعی به نظر میرسه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۶
وقتی نظارت نیست همین میشه
با انحصاری کردن حالا تو قیمت ها جولون میده و هیچ برخوردی باهاش نمیشه
شهرداری باید مدیریت اسنپ رو به دست بگیره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۶
بعضی ها یه جوری میگن خوش حساب بودیم و اقساط رو به موقع میدادیم انگار که بقیه دزد بودن و قسط نمیدادن !! خوب عزیزان وظیفتون بوده که قسط کالاهایی که خریدید رو بدید، لطف نکردید بهشون که ! یه زمانی لطف کردن بهتون اعتبار خرید پیشاپیش دادن ، الان فعلا پول ندارن این لطف رو بکنن ، تمام !
انسانم آرزوست....
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۶
اگر نظارت واقعی و عملی بر همه بخش های کشور انجام میشد امروز هر شخص حقیقی یا حقوقی جرات خیانت و بازی کردن با اعتماد مردم رو پیدا نمیکرد؛ با هزاران تاسف، این آشفتگی رو در اکثریت افراد و شرکت های خصوصی و دولتی به راحتی میتوان دید؛ آیا نمیدانیم که خدا میداند و میبیند؟؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۶
خوب کاری کرده ، یاد بگیرید به اندازه داشته هاتون خرج کنید نه به اندازه نداشته هاتون ، ما تو شهرستانمون اصلا اسنپ نمدی ، کاغذ پاره مدی
برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
برای ایرانی‌های خارج نشین حامی حمله به وطن چه مجازاتی پیشنهاد می‌کنید؟
مرجع جواهرات