صفحه خبر لوگوبالا تابناک
تور کیش
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مرغداران جوجه‌ها را زنده به گور می‌کنند

رئیس کارگروه طیور ایران با انتقاد از توزیع ناعادلانه نهاده‌های دامی و خلف وعده مسئولان در تامین نهاده با ارز ترجیحی، گفت: با اینکه قیمت مرغ و تخم‌مرغ کاهش یافته، هزینه خرید نهاده‌ها چهار برابر شده و فشار روی تولیدکنندگان بیشتر شده است.
کد خبر: ۱۳۵۸۳۴۵
| |
1816 بازدید
|
مرغداران جوجه‌ها را زنده به گور می‌کنند

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ طی روز‌های گذشته بود که عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی در نشست علنی روز ۲۶ بهمن‌ماه با اشاره به تشدید مشکلات حوزه دام و طیور گفت: به دلیل کمبود نهاده‌های دامی و عدم تخصیص کافی خوراک، برخی مرغداران ناچار شده‌اند جوجه‌های خود را در چاه بریزند.

وی در این تذکر از وضعیت نامطلوب تأمین نهاده‌ها انتقاد و تأکید کرد که گزارش‌های ارائه‌شده به مسئولان درباره وضعیت تولید و تامین نهاده، واقعیت را منعکس نمی‌کند. به گفته او، فعالان بخش طیور حمایت لازم را از سوی نهاد‌های مسئول دریافت نکرده‌اند و این امر باعث شده بسیاری از تولیدکنندگان با بحران تامین خوراک روبه‌رو شوند.

عضو کمیسیون کشاورزی افزود: عدم فراهم بودن نهاده‌های ضروری در ایام عید و ماه مبارک رمضان باعث شده تولیدکنندگان نتوانند نیاز‌های اولیه تولید را تامین کنند و برای جلوگیری از زیان بیشتر، دست به معدوم‌سازی جوجه‌ها بزنند. این اقدام، به‌ویژه در واحد‌های کوچک و متوسط، به‌عنوان نشانه‌ای از وخامت وضعیت اقتصادی صنعت طیور تعبیر شده است.

نماینده مجلس در پایان هشدار داد که اگر روند فعلی ادامه یابد، بحران تامین خوراک و نهاده دامی می‌تواند عواقب گسترده‌ای برای بازار مرغ و تخم‌مرغ، امنیت غذایی و معیشت تولیدکنندگان داشته باشد، و گفت که مدیریت صحیح و تخصیص منابع و نهاده‌ها به‌صورت منظم و عادلانه ضروری است.

حسین مهدیزاد، رئیس کارگروه طیور ایران در گفت‌و‌گو، با اشاره به نحوه توزیع نهاده‌های دامی اظهار کرد: در مقطعی که مرغداران خرد و مالکی عملاً امکان خرید نهاده نداشتند و باید از ساعت ۵ صبح تا ۸ شب منتظر می‌ماندند تا شاید در کسری از ثانیه بتوانند ذرت یا سویا تهیه کنند، نهاده‌ها با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان در اختیار چند زنجیره خاص قرار گرفت.

وی افزود: این زنجیره‌ها امروز دو ضربه بزرگ به صنعت وارد می‌کنند؛ نخست اینکه نهاده‌ای را که با ارز ترجیحی دریافت کرده‌اند، با نرخ آزاد به مرغداران مالکی می‌فروشند و دوم اینکه هر زمان قیمت بازار اندکی افزایش پیدا می‌کند، به‌عنوان ابزار تنظیم بازار از سوی وزارتخانه مأمور می‌شوند تا با تزریق محصول، قیمت مرغ و تخم‌مرغ را کاهش دهند؛ فرآیندی که در نهایت به حذف مرغداران مستقل از چرخه تولید منجر می‌شود.

مهدیزاد با اشاره به وضعیت قیمت‌ها در بازار تصریح کرد: امروز قیمت مرغ و تخم‌مرغ تقریبا در سطح قیمت‌های پیش از حذف ارز ترجیحی قرار دارد، در حالی که قیمت نهاده‌ها حدود چهار برابر شده است. دیروز قیمت ذرت و سویا به کیلویی ۸۷ هزار تومان رسید، در حالی که قیمت تخم‌مرغ کیلویی ۸۵ هزار تومان بود؛ یعنی سویا از تخم‌مرغ گران‌تر شده است.

وی با انتقاد از تمرکز نهاده‌ها در اختیار افراد و زنجیره‌های خاص گفت: طبق اسناد موجود، تنها ۱۵ هزار تن ذرت به یک زنجیره تخصیص داده شده و در یک مقطع، ۲۰ هزار تن ذرت در یک بازه زمانی عرضه شده که ۱۱ هزار تن آن را فقط دو نفر خریداری کرده‌اند و تنها ۹ هزار تن به کل صنعت رسیده است؛ این یعنی بزرگ‌ترین رانت و بزرگ‌ترین ضربه به صنعت طیور. در همین شرایط، مرغداری که در ماه هشتم تولید کرده، در ماه نهم نتوانسته سهمیه بازارگاه خود را تهیه کند.

رئیس کارگروه طیور ایران با انتقاد صریح از خلف وعده مسئولان اظهار کرد: هیچ‌کدام از مسئولان پای حرف خود نایستادند. سه روز پیش از حذف ارز ترجیحی، در کمیسیون کشاورزی مجلس با آقای نوری قزلجه جلسه داشتیم و به‌صراحت به تولیدکنندگان اطمینان داده شد که تا پایان سال نهاده‌ها با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تامین می‌شود. این موضوع هم در همان جلسه و هم در مصاحبه با شبکه خبر و کلیپ منتشرشده در دفتر وزیر به‌طور رسمی اعلام شد.

وی ادامه داد: اواخر ماه نهم، برخلاف این وعده‌ها، سیاست‌ها تغییر کرد و این اظهارات باعث شد بسیاری از تولیدکنندگان بخش گوشتی و تخم‌گذار به جوجه‌ریزی ترغیب شوند؛ آن هم در شرایطی که پیش از آن، جوجه‌ها زنده به گور می‌شدند. نتیجه این تصمیمات، نابودی گسترده تولید بود؛ به‌طوری که امروز بسیاری از مرغداران گوشتی با ضرر سنگین مواجه شده‌اند.

مهدیزاد با اشاره به وضعیت معیشتی مرغداران گفت: بسیاری از مرغداران همه دارایی خود را فروخته‌اند. همین چند شب پیش یکی از تولیدکنندگان با گریه تماس گرفت و گفت ماشینش را فروخته، مستأجر است و به دلیل ناتوانی در پرداخت اجاره، با حکم تخلیه مواجه شده است. امروز بیش از ۶۰ درصد مرغداران گوشتی نه رغبت و نه توان جوجه‌ریزی دارند.

وی در پایان تصریح کرد: در بخش تخم‌گذار نیز حدود ۳۰ درصد واحد‌ها بار خود را جمع کرده‌اند و عملا دیگر نه توان مالی دارند و نه انگیزه‌ای برای ادامه تولید. این وضعیت به معنای فقدان کامل امنیت شغلی در صنعت طیور است و یک آژیر خطر جدی برای امنیت غذایی کشور به شمار می‌رود.

تور کیش
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۹
چه کار وحشتناکی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۹
مهم نیست فقط خودرو گران نشود متناسب با تورم. مسکن و فولاد و پلیمر و برنج و حبوبات و انواع پروتئین و و کرایه خانه و انواع خدمات مهم نیست گران شود.. مهم خودرو میباشد که باد در هر جاده و هر فرهنگ استفاده کار کند و باید بسیار ازان باشد مثلا 20000 دلار بدلار 75 ریال.... مهم خودرو و قیمت آن است تا دلالان سهمی ببرند و خودروسازان تو سری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۹
من اگر جای کمیته امداد و بهزیستی و دیگر نهادهای حمایتی بودم، این جوجه ها رو از مرغدارها میخریدم و به مددجویانم میدادم تا با پرورش اونها، هم کارآفرینی کرده باشند و هم به چرخه تولید مواد غذایی خودشون و جامعشون کمکی کرده باشند.
حیف که اینگونه اخبار، روح آدم رو خراش میده و هیچکس براش فکری نمیکنه !!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۹
این جوجه ها گوشتی نیستند
خروسهای مرغ تخم گذار هستند
تنها راه
رها کردن آنها در جنگل است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۹
این همه گران شده..هنوز هم غر میزنند...ظاهرا باید کل واردات ازاد بشه تا خودرو سازها و تولید کنندگان گوشت و مرغ بروند دنبال اصلاح بهره وریشان...اخه چطور میشود با این همه یارانه پنهان ..تولیدات در داخل گرانتر از خارج در بیاید؟ یک جای کار بدجور میلنگد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۹
ارز ترجیحی مگه حذف نشد؟
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۹
برای عده یی خاص که خیلی زحمت می‌کشند و شب ها از خستگی خواب نمی روند نخیر حذف نشده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۹
هنوز یادم نرفته خود همین اتحادیه مرغداران به دولت روحانی بابت اینکه در عوض دادن غذای مرغ برای انها قیمت تعیین می کرد حمله میکرد و میگفت ما اگه خودمان وارد کنیم و قیمت تعیین کنیم خیلی بهتر بازار را اداره خواهیم کرد ؟!!! دقیقا پس از دولت روحانی این کار را به خودشان سپردند و از ان موقع دائم مشکل داشته و قیمتها ناگهان و بشدت بالا میرود !!!! کجا هستند ان خالی بندهای اتحادیه مرغداران که الان ببنند مرغدارها کاسه چه کنم دست گرفتند ؟!!! کو ان عرضه واردکردن نهاده به قیمت مناسب؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۹
اون زمانی که هی قیمت رو میبردن بالا یا مرغ نمیدادن تو بازار که قیمت بره بالا یادشون رفته. الان اشک تمساح میریزن
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۹
چقدر ظالم هستن این تولید کننده ها،ادم موجود زنده رو میندازه تو چاه؟
اون وقت میگید چرا برف و بارون نمیاد و خشکسالی؟
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۹
پس حنما بعدا گرون خواهد شد
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت دلار # قیمت سکه # مذاکرات ایران و آمریکا # ناو آبراهام لینکلن
نظرسنجی
در صورت تجاوز به خاک ایران، کدام گزینه باید در اولویت هدف قرار دادن باشد؟
مرجع جواهرات