صفحه خبر لوگوبالا تابناک
تور کیش
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تغییرات بانک مرکزی به وزرا رسید/ خروج آرام از تیم ارزی؛ رئیس جدید کیست؟

با ادامه تغییرات مدیریتی در بانک مرکزی، دامنه اصلاحات ارزی از میرداماد فراتر رفت و به خیابان وزرا رسید. پس از تعیین تکلیف معاونت ارزی، حالا محمد آرام رئیس هیأت‌مدیره مرکز مبادله نیز با تأیید همتی کنار گذاشته شده است.
کد خبر: ۱۳۵۸۱۸۲
| |
5006 بازدید

تغییرات بانک مرکزی به وزرا رسید/ خروج آرام از تیم ارزی؛ رئیس جدید کیست؟

قطار تغییرات در سیاست‌گذاری ارزی بانک مرکزی که با بازگشت عبدالناصر همتی به ساختمان میرداماد به حرکت درآمده، حالا به خیابان وزرا رسیده و نشانه‌های روشنی از بازآرایی مدیریتی در یکی از مهم‌ترین بازوهای ارزی کشور بروز داده است؛ تغییراتی که این‌بار، آرام اما معنادار پیش می‌رود.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک؛ در هفته‌های گذشته، پس از گزارش تابناک درباره بلاتکلیفی طولانی‌مدت معاونت ارزی بانک مرکزی، سرانجام همتی با انتصاب مهدی گودرزی به عنوان معاون ارزی جدید، یکی از کلیدی‌ترین صندلی‌های خالی میرداماد را تعیین‌تکلیف کرد. انتصابی که از همان ابتدا به عنوان سیگنالی از آغاز اصلاحات ساختاری در حوزه ارز تلقی شد. اما دامنه این تغییرات، به همین‌جا محدود نماند.

در تازه‌ترین تحولات، امروز رئیس هیأت‌مدیره مرکز مبادله ارز و طلای ایران نیز با تأیید رئیس کل بانک مرکزی کنار گذاشته شد. محمد آرام بن‌یار که حدود یک سال پیش با حکم محمدرضا فرزین به این سمت منصوب شده بود، حالا پس از گذشت یک سال، از ترکیب هیأت‌مدیره مرکز مبادله خارج شده است؛ مرکزی که طی این مدت، به یکی از کانون‌های اصلی انتقاد در سیاست‌های ارزی بدل شده بود.

تغییرات بانک مرکزی به وزرا رسید/ خروج آرام از تیم ارزی؛ رئیس جدید کیست؟

آرام پیش‌تر در دوره ریاست صالح‌آبادی نیز به عنوان معاون ارزی بانک مرکزی فعالیت داشت و بهمن‌ماه سال گذشته جای خود را به گچ‌پززاده داده بود. با این حال، حضور مجدد او و دیگر مدیران منصوب فرزین در مرکز مبادله، نتوانست رضایت کارشناسان و نمایندگان مجلس را جلب کند. سیاست‌هایی مانند حراج‌های پرشمار طلا و سکه، که به زعم منتقدان بیش از آنکه به ثبات‌بخشی بازار کمک کند، شائبه نگاه بورسی، نوسان‌گیری کوتاه‌مدت را در مدیریت بازار ارز و طلا تقویت کرد، از جمله محورهای اصلی این انتقادها بود.

بسیاری از تحلیلگران معتقدند مرکز مبادله در یک سال گذشته، به جای ایفای نقش تنظیم‌گر و ایجاد پیش‌بینی‌پذیری، خود به بخشی از نوسانات بازار تبدیل شد؛ مسیری که نه با مأموریت ذاتی بانک مرکزی همخوانی داشت و نه توانست آرامش را به بازار بازگرداند.

رئیس جدید کیست؟

اکنون، با خروج آرام از هیأت‌مدیره مرکز مبادله، غلامرضا پناهی به عنوان عضو جدید هیأت‌مدیره منصوب شده و به‌زودی ریاست هیات مدیره این نهاد ارزی را بر عهده خواهد گرفت. پناهی از مدیران باسابقه و شناخته‌شده ارزی شبکه بانکی است که سابقه معاونت ارزی بانک مرکزی در سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ و عضویت در هیأت‌مدیره بانک ملی را در کارنامه دارد.

تغییرات بانک مرکزی به وزرا رسید/ خروج آرام از تیم ارزی؛ رئیس جدید کیست؟

به باور ناظران، کنار رفتن تدریجی مدیران منصوب دوره فرزین و جایگزینی چهره‌های باتجربه‌تر، می‌تواند نشانه‌ای از تغییر ریل سیاست‌های مرکز مبادله و بازگشت به رویکردی مبتنی بر ثبات، انضباط و کاهش مداخلات پرهزینه در بازار ارز و طلا باشد؛ تغییری که بازار، بیش از هر زمان دیگری چشم‌انتظار نتایج عملی آن است.

 

تور کیش
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت دلار # قیمت سکه # مذاکرات ایران و آمریکا # ناو آبراهام لینکلن
نظرسنجی
در صورت تجاوز به خاک ایران، کدام گزینه باید در اولویت هدف قرار دادن باشد؟
مرجع جواهرات