میلی صفحه خبر لوگو بالا
میلی صفحه خبر موبایل

هولوکاست؛ اشتباهی که برای ایران گران تمام شد

۲۰ سال پیش و در چنین روز‌هایی محمود احمدی‌نژاد در پنجمین ماه ریاست جمهوری خود و در حاشیه حضور در اجلاس کشور‌های اسلامی در عربستان با انکار "هولوکاست" - نسل کشی یهودیان در جریان جنگ جهانگیر دوم- حساسیت غرب به ایران را تشدید و تحریک کرد
کد خبر: ۱۳۴۶۴۴۲
| |
4906 بازدید
|
هولوکاست؛ اشتباهی که برای ایران گران تمام شد

به گزارش تابناک به نقل از عصرایران؛ ۲۰ سال پیش و در چنین روز‌هایی بود که محمود احمدی‌نژاد در پنجمین ماه ریاست جمهوری خود و در حاشیه حضور در اجلاس کشور‌های اسلامی با انکار "هولوکاست" - نسل کشی یهودیان در جریان جنگ جهانگیر دوم- حساسیت غرب به ایران را تشدید و تحریک کرد.

هم او که بعد از عملیات طوفان الاقصی در نیمه مهر ۱۴۰۲ آن مواضع را تکرار نکرد و نگفت اسراییل در حال نسل کشی فلسطینی هاست در آذر ۱۳۸۴ درصدد برآمد در مقام رییس جمهوری متفاوت ایران بگوید دروغ است که نازی‌های آلمان یهودیان را در اتاق گاز خفه کرده‌اند در حالی که راست یا دروغ آن به ما ربطی نداشت و تنها غرب را علیه ایران تحریک کرد تا از ابزار پرونده هسته‌ای بیشتر استفاده کند.

سنگی که احمدی نژاد در چاه هولوکاست انداخت برای مردم ایران بسیار بسیار گران تمام شد و کافی است وضعیت اقتصادی و معیشتی را که در دولت دوم خاتمی بسیار بهبود یافته بود و نیز مراودات آن زمان را با اکنون و در وضعیت انزوا مقایسه کنیم که در مقابل اظهارات وزیر خارجه لبنان تنها دل خوشی این است که یک روزنامه نزدیک به حزب‌الله خبر داده نخست وزیر با این سخنان مخالف است.

در روز‌های پایانی آذر ۱۳۸۴ و در آستانۀ اولین شب یلدایی که احمدی نژاد به جای خاتمی نشسته بود مهم‌ترین اصطلاح سیاسی که در محافل و اظهارنظر‌های داخلی و خارجی شنیده و خوانده شد واژه «هولوکاست» بود. واژه‌ای که محمد علی رامین مشاور او در دهان او گذاشت وگرنه احمدی نژاد سال ۸۴ اطلاعات تاریخی قابل توجهی نداشت و نوشته‌های او در هفته نامه جام عاری از اشارات تاریخی است و پیدا بود ناگهان با این قضیه آشنا و ذوق زده شده و درصدد جلب توجه رسانه هاست و از هر کاری که او را وارونۀ خاتمی نشان دهد ابا نداشت!

مراد از «هولوکاست»، نسل‌کشی یهودیان در اردوگاه‌های کار اجباری آلمان نازی در دوران جنگ جهانی دوم است. محمود احمدی‌نژاد در حاشیه حضور خود در اجلاس کشور‌های اسلامی در عربستان گفت:‌کشته شدن ۶ میلیون یهودی در اتاق‌های گاز و نسل‌کشی آنان (هولوکاست) را مبتنی بر واقعیات تاریخی نمی‌داند، اما اگر هم این ماجرا – که به اعتقاد او شماری دیگر داستانی جعلی است – واقعیت داشته باشد و دولت‌های غربی درصدد دل جویی از یهودیان هستند می‌توانند برای جبران این قتل عام، بخشی از خاک کشور‌های خود مخصوصا یک یا چند ایالت از دو کشور آلمان و اتریش را برای تشکیل دولت یهود در اختیار آنها بگذارند و پرسید: «چرا باید هزینه جنایت واقع شده در غرب علیه یهودیان را مردم مسلمان فلسطین بپردازند؟»

البته این نخسین بار نبود که به اسراییل می‌پرداخت و شاخک‌های غربی‌های تحت نفوذ صهیونیسم را حساس می‌کرد و به این فکر افتادند تا پروژه مظلوم نمایی را دوباره کلید بزنند و قبل‌تر هم در همایش جهان بدون صهیونیسم آرزو کرده بود اسراییل از نقشه کشور‌های دنیا حذف شود، اما آن سخنان آرمان گرایانه و شعاری تفسیر شد ولی این سخنان که نه در تهران و در عربستان بیان می‌شد از سوی حامیان و رسانه‌های خارجی به گونه‌ای جهت‌گیری شد که «واقع‌گرایانه» به نظر رسید.

با این مواضع تفاوت خود را با اصول گرایان سنتی را هم نشان داد چرا که اصول گرایی رادیکال از رئالیستی کردن امور هراسی ندارد، کما این که به سرعت موضعی به شدت ایده‌آلیستی و رادیکال را رئالیستی و مبتنی بر تاریخ کرد.

پس از آن بود که دو کشور آلمان و اتریش سفیران ایران را فرا خواندند ولی احمدی نژاد که سابقۀ نمایندگی مجلس و وزارت را هم نداشت و حالا خود را رییس جمهوری ایران می‌دید مست قدرت و شادکام از پشت سر گذاشتن هاشمی رفسنجانی و اصلاح طلبان و لاریجانی و قالیباف هر روز با اعتماد به نفس بیشتر مدعایی را مطرح می‌کرد و در سفر استانی و در سخنرانی سیستان و بلوچستان موضوع را گسترده‌تر و پیشنهاد کرد اسراییل به کانادا یا آلاسکا یا هر قطعه دیگری در مغرب زمین منتقل شود و قول داد در این صورت جمهوری اسلامی نیز از تشکیل دولت یهود حمایت خواهد کرد!

حساسیت‌ها بر سر این نبود که موضوعی تاریخی را طرح کرده به خاطر آن بود که در مقام رییس جمهوری موضع رسمی تلقی می‌شد و بر پرونده هسته‌ای و ادعای اسراییل که ایران به دنبال محو اسراییل با توان هسته‌ای است اثر می‌گذاشت.

وگرنه کسی منکر نبود که «هولوکاست» یک واقعیت کاملا مسلم تاریخی نیست که اگر بود برخی در دنیای غرب هم در آن تردید نمی‌کردند. دست کم بر سر رقم ۶ میلیون کشته اتفاق نظر وجود ندارد. با این حال مشخص است که در ذهن بسیاری از جهانیان «هولوکاست» یک واقعیت است و حاضر به قبول هیچ تردیدی در آن نیستند.

چنین موضوعی منحصر به «هولوکاست» هم نیست. کما این که در حالی که ارامنه همه ساله سالگرد قتل‌عام نیاکان خود به دست اسلاف ترک‌های فعلی را گرامی می‌دارند و وسیع‌ترین تظاهرات را علیه دولت ترکیه برگزار می‌کنند که برخی هم آمار و ارقام ارایه شده درباره میزان تلفات را غیرواقعی می‌دانند. دولت ترکیه نیز به جای تبری جستن از آن یا انتساب به عثمانی، به گونه‌ای رفتار می‌کند که انگار ارامنه از یک افسانه سخن می‌گویند و دچار توهم شده‌اند.

سال‌ها پیش رونالد ریگان رییس جمهوری وقت آمریکا هم مطلقا حاضر به تایید این واقعه نشد.

در همین سال‌های اخیر و در خود آمریکا نیز کم نیستند که ماجرای ۱۱ سپتامبر را ساختگی می‌دانند. یا در افغانستان وجود شخصی به نام «ملاعمر» مورد تردید می‌دانستند، اما هیچ یک از اینها زبان رهبران دولت‌ها بیان نشده و در سطح تحلیل‌های ژورنالیستی یا پژوهش‌های نویسندگان باقی مانده بود و تفاوت احمدی نژاد به همین خاطر بود.

شگفتی سازی احمدی نژاد با انکار هولوکاست برای مردم ایران هزینه داشت و اگرچه نگفتند، اما بعید نیست که بخشی از سخت گیری‌ها به خاطر پرونده هسته‌ای ناشی از همین کینه و بغض باشد کما این که برخی معتقدند تغییر موضوع اروپا در قابل برجام و فعال سازی اسنپ بک نامرتبط با شایعه ارسال پهپاد‌ها به روسیه در دولت رییسی نبوده است.

این اشاره هم خالی از لطف و تأمل نیست که سکوت احمدی نژاد بعد از حمله اسراییل به غزه خبرگزاری اصول گرای تسنیم را در سالگرد آن واداشت به ماجرای هولوکاست نقبی بزند و بنویسد:

"اظهارات احمدی‌نژاد علیه هولوکاست بود که از وی یک سیاستمدار متفاوت ساخت و عدم موضع‌گیری در برابر هولوکاستی که امروز در فلسطین و جنوب لبنان در حال رخ‌دادن است، تمام باقی‌مانده وجاهت او را نابود خواهد کرد.

سخنرانی او علیه هولوکاست در ابتدای دوران ریاست‌جمهوری یکی از جنجالی‌ترین اظهارات در آن سال‌ها محسوب می‌شد (هرچند نحوه طرح آن هم محل تأمل و نقد بود)، اما بسیاری در دنیا احمدی‌نژاد را با نفی هولوکاست می‌شناختند؛ برگزاری همایش بین‌المللی بررسی هولوکاست در سال ۸۵، ارتباط با سران گروه‌های مقاومت فلسطینی یا سفر خاطره‌انگیز به لبنان در سال ۸۹ و استقبال بی‌نظیر مردم این کشور، در ساخت یک چهره ضدصهیونیستی از او مؤثر بود و در آخرین سخنرانی مراسم روز قدس در تاریخ ۱۱ مرداد ۹۲ (چند روز پیش از اتمام دوره ریاست‌جمهوری) باز هم هولوکاست را نفی و از عدم تحقیقات آزاد درباره این مسئله انتقاد کرد. "

میلی صفحه خبر موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۷
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
مطمئن هستید که فقط یک اشتباه بود؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
کروبی در مناظره تلویزیونی با احمدی نژاد گفت:
آقای احمدی نژاد بیشترین خدمت را به اسرائیل نمود طوریکه اگر صدها میلیارد دلاراسرائیل خرج تبلیغات می کرد نمی توانست مظلوم نمایی که الان در آمریکا و اروپا می کند و مقبولیت داشته باشد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
البته که اشتباه بود ... اما بفرمایید جدایی بحرین سر کدام اشتباه بود ؟ اشغال ایران در دو جنگ جهانی سر کدام اشتباه بود ؟ کودتای بیست و هشت مرداد سر کدام اشتباه بود .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
به نکته ظریفی اشاره کردی این صرفا اشتباه نبود فاجعه بود به قیمت نابودی جوانی و آرزوهای یک ملت برای هیچ و پوچ
ناشناس
|
Australia
|
۱۳:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
خیلی چیزا به ما ربطی نداره ولی بهای اونو ما داریم پرداخت میکنیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
خسارت های که احمدی نژاد و همفکران او ازجمله سعید جلیلی از روی جهل و جو زدگی به ایران و ایرانی زدند از حمله چنگیز خان مغول به ایران فراتر رفت.
شاید حتی اگر 8 سال دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد جنگ شده بود
کشور کمتر آسیب می دید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
راست راست هم داره راه میره و به ریش ملت میخنده و محاکمه هم نمیشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
ضربه های اساسی که احمدی نژاد بر کشور زد واقعا ماندگار است.
1- با حذف بر نامه و بودجه راه اختلاس را باز کرد و دیگر هنوز کسی نتوانسته این وضعیت را درست کند.
2-با یارانه کسر بودجه شدید شد.
3- انکار هولوکاست و سایر اقدامات که انجام داد

چنین شخصی یا یک نادان است و یا خائن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
احمدی نژاد هم تاریخ مصرفش گذشت اما به دوره ی خودش اون خاکی که از کفشش میریخت از صدتا روحانی و پزشکیان با ارزشتر بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
شاید واسه تو
واسه ما فرقی نمیکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
جمع کن چه خزعبلات. همان روز ها وقتی سخنرانی می کرد مورد تمسخر قرارمی گرفت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
ایشان فقط از کفشش دلار می ریخت خاک کجا بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
دوران احمدی نژاد و حامیانش هلوکاستی بود برای مردمی که تنها یک زندگی شرافتمندانه می خواستند و همه آرزوهای این مردم در اتاق گاز مسموم افکارش نابود کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
یکی تحریم اورد ، یکی دنبال رفعش بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
تنها هولوکاست نبود
خیلی از بی تدبیری های ایشون شروع فلاکت مردم بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
ونزوئلا هم هولوکاست را انکار کرد که تحریم شد و قراره بهش حمله بشه؟
اگر هولوکاست انکار نمیشد جنگ دوازده روزه رخ نمیداد؟
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
خیر .‌ کره جنوبی و سوییس کاری به هلوکاست ندارند و آن ها هم مورد حمله قرار نگرفته اند ‌
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
ونزویلا بخاطر چین و روسیه داره تاوان پس میده
ناشناس
|
Canada
|
۱۳:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
و هنوز تبعات این شخص متوهم را کماکان میکشیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
پایه گذار بیشتر بدبختیهای ایران
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
او تنها نبود همه حامیانش باید به فردای تاریخ این کشور پاسخگو باشند.
ناشناس
|
Japan
|
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
هولوکاست یک واقعیت تاریخی بود ولی ممکن است تلفات به این اندازه نباشد . در هر صورت هیچ ربطی بما نداشت و احمدی نژاد از سر بی سیاستی و نفهمی این هزینه را بر کشور تحمیل کرد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
آقای تاریخ دان، بهتره با روژه گارودی آشنا بشی تا بفهمی که واقعیت تاریخی نبود که اگر بود قانون نمیذاشتن که کسی حق تحقیق در مورد هولوکاست رو نداره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
مشکل اینست که هولوکاست چه بوده باشد چه نبوده باشد ما که وکیل مدافع آلمان نازی نیستیم
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # آژانس بین المللی انرژی اتمی # نرخ سوم بنزین # قیمت دلار # قیمت سکه # ونزوئلا
نظرسنجی
آیا به عنوان زن حاضرید با مهریه 14 سکه «بله» را بگویید؟
مرجع جواهرات