وضعيت سفيد در بازار برنج دنيا و تداوم گراني برنج در ايران

بزرگترين صادر کننده برنج در دنيا امروز اعلام نمود: در چندين ماه گذشته که محصول برنج افزايش قيمت داشته، ايران هيچ‌گونه درخواست خريدي براي اين انجمن نفرستاده است.
کد خبر: ۱۳۳۴۸
|
۱۵ تير ۱۳۸۷ - ۱۵:۱۶ 05 July 2008
|
22252 بازدید
در حالي كه با اعلام خشكسالي و عدم واردات برنج به ايران و شايعه عدم كاشت برنج در زمين‌هاي شمال كشور در يكي ـ دو ماه گذشته، قيمت برنج در ايران به قيمت‌هاي سرسام‌آوري رسيد، اكنون بازار برنج دنيا به تدريج عادي مي‌شود و اين در حالي است كه برنج در داخل كشور همچنان بدون هيچ مبنايي با قيمت گزاف فروخته مي‌شود.

اين در حالي است كه بحران افزايش بي‌سابقه قيمت مواد غذايي که از آغاز سال 2008 آغاز شده بود، هم‌اکنون در محصولاتي چون برنج و بعضي اقلام غذايي ديگر، روند نزولي در پيش گرفته است.

به گزارش سرويس بين‌الملل «تابناک» و به نقل از سايت «ارث‌تايمز» که آخرين تحولات بازارهاي مواد غذايي را پيگيري مي‌‌كند، انجمن صادرکنندگان برنج تايلند ـ بزرگترين صادر کننده برنج در دنيا ـ ‌اعلام نمود که سال گذشته، توليد برنج به رکورد تاريخي 9.55 ميليون تن در سال در کشور تايلند رسيده و برآورد مي‌شود اين رقم در سال جديد، به ده ميليون تن برنج افزايش يابد.

بنا بر اين گزارش، افزايش قيمت مواد اوليه غذايي مانند گندم، ذرت، برنج و حبوبات که از آغاز سال ميلادي پديد آمده، هم‌اکنون در حال گذر به شرايط عادي است.

اين انجمن امروز اعلام نمود: در چندين ماه گذشته که محصول برنج افزايش قيمت داشته، ايران هيچ‌گونه درخواست خريدي براي اين انجمن نفرستاده است.

اکنون شاخص قيمت 100 درصد برنج درجه «ب» سفيد رنگ که در ماه مي سال 2008 به رقم 1038 دلار در هر تن رسيده بود، با کاهش 30 دلاري روبه‌رو شده و با توجه به وضعيت توليد برنج در کشورهاي چين، ويتنام و هندوستان، برآورد مي‌شود در دو ماه آينده به زير قيمت 950 دلار در هر تن برسد.

همچنين کشور ويتنام که پس از افزايش قيمت برنج و محصولات غذايي ديگر، صادرات برنج خود را کاهش داده بود، هم‌اکنون بنا بر منابع صادرات برنج اين کشور، مي‌خواهد صادرات خود را به رقمي بالاتر از پنج ميليون تن در سال ميلادي جاري برساند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۵
به خدا تا زماني كه هر سرمايه‌دار بي انصافي به اين راحتي با اساسي‌ترين آذوقه مردم بازي مي‌كند و كسي جلودارش نيست، نقدي كردن يارانه فايده/ اي ندارد جز پولدار شدن آن كسي كه پول تو جيب اون واريز مي‌شود. والله شكم مردم با حذف يارانه غير مستقيم و پرداخت مستقيم به آنها سير نمي‌شود. به داد اين مردم بيچاره برسيد، به خدا كمر ما زير بار گراني شكست...
متاسفانه، آقايون وقتي از خواب غفلت بيدار مي‌شوند كه خيلي دير شده است....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۵
آیا نباید ملت ایران از ثروتیکه خداوند به آنان عنایت فرموده بهره مند شوند؟ چرا منت؟برنج هندی در بازار کیلویی 3000 تومان میباشد در صورتیکه چند ماه پیش کیلویی 800 تومان بود برنج هاشمی کیلویی4000تومان درصورتیکه کیلویی 1500تومان بود* آن کاهشی که میفرمائید کجاست دم خروس راباور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۵
هیچ وقت کامنهای مرا چاپ نمیکنید بالا غیرتا این یکی را منتشر کنید که بدجوری درد دارم . اخیرا در مطبوعات تبلیغات گسترده ای مبنی بر همه گیر شدن گرانی در سطح جهان اعمال میشود . بارها با خود فکرکرده ام که ایا تورم و گرانی ما صرفا نشئت گرفته از مسائل جهانی است ؟ ایا اگر نرخ تورم بیرونی کم شود و یا چنانچه اماس کاذب محصولی در بیرون فرو نشیند بازار ما هم از ان تاثیر خواهد گرفت؟ . جوابی که همواره در ذهن خود متصور شده ام "نه " بوده است . تا اینکه امروز چشمم به مقاله شما افتاد . مثل اینکه جریان قیمتها در این کشور توسط یک شیر یکطرفه همواره رو جلو و در حال افزایش است .
اولا وارد کننده پوئن میگیرد که اجازه واردات پیدا میکند .ثانیا چطور میشود که مثلا کیلویی هزار و پانصد تومان میخرد و با این قیمت گزاف میفروشد ؟ مگر به غیر از شاخصهای زیر در قیمت تمام شده چیز دیگری هم
دخیل است ؟
هزینه خرید +هزینه حمل و بیمه +هزینه تعرفه واردات +هزینه ترخیص = قیمت عمده فروشی
هزینه عمده فروشی هم که در بهترین شرایط بایستی 20% زیر قیمت بازار باشد . انیکی فاکتورها هم که مشخص هستند و حداکثر 30% از قیمت خرید را بخود اختصاص میدهند .جمعش میشود حداکثر 50% بالای قیمت خرید. پس چطور میشود که سیصد چهارصد درصد بالاتر از قیمت بفروش میرسد ؟ یکی از مسئولین میگفت به هر کدامشان اعتراض میکنیم میگویند برنج را با فلان قیمت خریده اند . جالب است . پوئن واردات را بگیرند و هیچکس حریف نشود که اقا با فلان قیمت بفروش . فکر نمی کنید مشکلی وجود داشته باشد ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۵
خیلی خبر جالبی بود!...تو ایران اصولا بی سابقه هست که وقتی قیمت چیزی گران شد دیگه کم بشه اونم مثلا در عرض 6 ماه...این نشون می ده که جهان واقعا مصمم و کاملا با برنامه برای این بحران جهانی عمل نموده اما ما فقط حرف زدیم و حرف زدیم و حرف زدیم!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۵
تا زمانی که سیاست آزمون و خطا به جای راهکارهای صحیح اقتصادی در این کشور اعمال می شه همین اوضاع ما مردم هست و بهتر از این هم نمی شه.
ناشناس
|
Australia
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۵
قیمت برنج با کیفیت در کشور استرالیا که از پاکستان وارد اینجا می شود 10 دلار استرالیا برای 5 کیلو یا 2 دلار در هر کیلو می باشد که به پول ایران چیزی حدود 1600 تومان می شود آنهم با بسته بندی و قیمت خرده فروشی در کشوری که هزینه نیروی انسانی در بخش فروش و حمل و نقل بسیار بالاست . مطمئنا ایران می تواند این محصول را با قیمتی در حد 1000 تومان در بازار عرضه کند البته با یک مدیریت مناسب . با تشکر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۵
نکته قابل بحث اینجاست که وزیر مربوطه می گوید ما نیاز کشور را تا دو سال بعد هم خریداری کردیم و بحران غذایی در دنیا ، روی ما اثر ندارد. ولی وقتی مواد غذایی و از جمله برنج گران می شود می گوید به علت بحران غذایی در دنیا و گران شدن آن!!!! این دو گفته، تناقض فاحشی دارند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۶ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۵
بالا رفتن قيمتها در ايران يك شبه و پائين آمدن آن يكساله است تازه اگر در اين يكسال خبرجديدي باعث گراني نشود . از برنجهاي وارداتي هم كه هر روز اعلام ميشد 100000تن برنج وارد فلان گمرك شد . 200000تن وارد فلان گمرك شد هم خبري نشد و برنجي به قيمت دولتي ديده نشد فقط تعدادي بازرگان كه آنها هم براي گرفتن ماهي از آب گل آلود اقدام به واردات بنج از دبي كرده بودند توانستند برنجهاي نامرغوب خود را در كيسه هاي هندي و پاكستاني به قيمتهاي حدود 5در صد زير قيمت برنج مرغوب بفروشند . باور نميكنيد ؟ تشريف بياوريد شيراز
ناشناس
|
Italy
|
۱۹:۳۹ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۵
خدمت مسؤولان محترم سایت تابناک
با عرض سلام
از آنجا که رسالت یک رسانه مردمی انتشار اخبار و آمار درست می باشد؛ لذا توجه آن سایت محترم را به این نکته جلب می نماید که قیمت صحیح کالاهای جهانی را باید از منابه تخصصی آن تهیه نمود. سایتی که شما به آن اشاره کرده اید گویا قیمتهای روز را ندارد.
بهر تقدیر نظر شما را به سایت تخصصیhttp://www.riceonline.com/home.shtml جلب می نماید که قیمت کلیه اقلام برنج در کشورهای مختلف را مجانی و به روز به شما اعلام می نماید.

ضمناً این قیمتها بر مبنای تحویل روی کشتی در بندر بارگیری می باشد و امروز قیمت برنج مورد گزارش شما 850 دلار می باشد و کرایه حمل یک کشتی 30 هزار تنی در حال حاضر در حدود بیش از 130 دلار در هر تن برآورد می گردد و دلیل هم نداشته است که دولت و یا بخش خصوصی در زمانی که قیمت ها گران است و پیش بینی کاهش قیمت هم وجود دارد ؛ وارد بازر شوند و خرید نمایند. کما اینکه این قیمت 850 دلاری نیز رو به کاهش است و برای ورود به بازر هنوز دیر نشده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۶ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۵
من با 28 سال سن و 3 فرزند و یک زن در زمان جنگ با ماهی 2000 تومان حقوق زندگی میکردم و جبهه هم میرفتم البته در حد توانم .اما به خداوندی خدا .الان با سن 50 سال که فرزندام هم بزرگ شدن برای گذران یک زندگی بسیار ابتدایی در عین اینکه تخصص هم دارم .اما همیشه گرسنه ایم بدون خانه با هزینه سرسام آور کرایه ها .3 ماهه گوشت نتوانستم بخرم .2 ماهه برنج نتوانستم بخرم .وهمیشه محتاج .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟