حاضران و غایبان تیم آمریکا در نشست ترامپ با پوتین

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای دیدار و گفتگو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه وارد پایگاه المندورف-ریچاردسون در شهر آنکوراج در ایالت آلاسکا شد تا با همتای روس خود درباره جنگ اوکراین گفتگو کند.
کد خبر: ۱۳۲۲۹۲۱
|
۲۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۰ 15 August 2025
|
901 بازدید

کاخ سفید پیش از این اعلام کرد «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهوری، «مارکو روبیو» وزیر خارجه، «اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری و «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور، ترامپ را در مذاکره با پوتین و تیم او در آلاسکا همراهی می‌کنند و این نشست جدی بوده و تیم مذاکره‌کننده آمریکا شامل وزیر خارجه و وزیر خزانه‌داری است که نشان‌دهنده رویکرد چندجانبه و اهمیت بالای موضوع در سیاست خارجی آمریکاست.

خبرنگاران همراه ترامپ می‌گویند، نشستی که قرار بود فقط با حضور ترامپ و پوتین برگزار شود، اکنون به نشستی سه نفره تبدیل شده است و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و استیو ویتکوف، فرستاده ویژه، به ترامپ ملحق خواهند شد.

همزمان رسانه‌های آمریکایی می‌گویند، اعضای ترکیب تیم مذاکره کننده آمریکا افزایش داشته، اما همچنان نماینده ویژه ترامپ در امور اوکراین در این دیدار حضور نخواهد داشت.

شبکه تلویزیونی‌ای بی سی نیوز آمریکا اعلام کرد که پیت هگست، وزیر دفاع و همچنین ژنرال دن کین، مشاور ارشد نظامی رئیس جمهور و ژنرال الکسوس گرینکویچ، فرمانده ارشد ناتو و آمریکا در اروپا، در ترکیب تیم مذاکره کننده ترامپ با پوتین حضور دارند.

گرینکویچ، نقش اصلی را در هماهنگی کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، از جمله بسته کمک اولیه که اکنون بالغ بر ۱.۵ میلیارد دلار است، ایفا کرده است.

طبق طرحی که توسط ترامپ تیید شده است، پنج متحد اروپایی از جمله هلند، نروژ، دانمارک، سوئد و آلمان موافقت کرده‌اند که قابلیت‌های دفاع هوایی، موشک، توپخانه و مهمات را از شرکت‌های آمریکایی خریداری کنند. سپس این سلاح‌ها در اختیار اوکراین قرار خواهد گرفت.

یک مقام ارشد نظامی ناتو به‌ای بی سی نیوز گفت که انتظار می‌رود "به زودی بیانیه‌های مهم دیگری از سوی سایر متحدان" منتشر شود.

مقامات گفتند گرینکویچ و کین که رئیس ستاد مشترک ارتش است، در این اجلاس حضور خواهند داشت تا به ترامپ و وزیر دفاع او مشاوره نظامی ارائه دهند.

غایب بزرگ در تیم مذاکره کننده ترامپ کیست؟

رئیس جمهور آمریکا که روز جمعه به وقت محلی در حالی به همراه دستیاران ارشد خود، واشنگتن را به مقصد آلاسکا ترک کرد که یک بازیگر مهم در هواپیما حضور نداشت و او کسی جز کیت کلوگ نماینده ویژه ترامپ در امور اوکراین بود

چرا کلوگ در این دیدار حضور ندارد؟

کلوگ یک ژنرال سابق که طرف اصلی گفتگوی دولت ترامپ با اوکراینی‌ها بوده است، توسط طرف روسی به عنوان فردی طرفدار اوکراین تلقی می‌شود که این امر می‌توانست حضور او را در این نشست "مخرب" کند.

دو مقام ارشد آمریکایی به شبکه سی ان ان گفتند که کلوگ تمام اطلاعاتی را که از گفتگوهایش با اوکراینی‌ها جمع‌آوری کرده است، با ترامپ و مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا به اشتراک گذاشته است و این نشان می‌دهد که غیبت او اهمیت زیادی نداشته است.

یکی از مقامات همچنین اشاره کرد که روبیو نیز با توجه به اظهارات قبلی وی که پوتین را در دوران حضورش در کمیته روابط خارجی سنا جنایتکار جنگی خوانده بود، به عنوان فردی طرفدار روسیه تلقی نمی‌شود.

حضور کلوگ از دیدگاه اروپا

با این حال، اروپایی‌ها نگران عدم حضور کلوگ در هیات ترامپ هستند.

یکی از مقامات اروپایی به سی ان ان گفت: «کلوگ باید در آلاسکا می‌بود.» و نبود تجربه دانش عمیق کلوگ یک ضایعه است.

این مقام گفت کلوگ بهترین درک را از آنچه اوکراین ممکن است در رابطه با یک توافق بپذیرد، در اختیار دارد.

منابع مطلع گفتند که انتظار می‌رود کلوگ در هیاتی که به نشست احتمالی با آمریکا، روسیه و اوکراین خواهد رفت، حضور داشته باشد.

روسای جمهوری آمریکا و روسیه امروز ساعت ۳:۳۰ بعد از ظهر به وقت شرق آمریکا (۱۱:۳۰ صبح به وقت محلی) در پایگاه المندورف-ریچاردسون در شهر آنکوراج در ایالت آلاسکای آمریکا دیدار خواهند کرد.

ترامپ یک روز پیش از این دیدار گفت که معتقد است پوتین می‌خواهد برای پایان دادن به جنگ در اوکراین به توافق برسد، اما احتمال شکست این نشست ۲۵ درصد است.

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # پل ترامپ
نظرسنجی
آیا موافق ساخت بمب اتم هستید؟
الی گشت