نشست وزرای خارجه در غیاب اسرائیل و آمریکا

ده‌ها وزیر خارجه از سراسر جهان امروز - دوشنبه - در سازمان ملل متحد برای شرکت در کنفرانسی جهت دستیابی به راه‌حل دو دولتی و خاتمه دادن به دگیری‌ها میان اسرائیل و فلسطین گرد هم می‌آیند؛ بدون حضور آمریکا و رژیم صهیونیستی.
کد خبر: ۱۳۱۹۷۱۸
|
۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۹ 28 July 2025
|
3074 بازدید
|
۱

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۹۳ عضو در سپتامبر سال گذشته تصمیم گرفت که چنین کنفرانسی در سال ۲۰۲۵ برگزار شود. این کنفرانس که به پیشنهاد فرانسه و عربستان سعودی برگزار می‌شود، در ماه ژوئن پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران به تعویق افتاد. هدف این کنفرانس تعیین پارامترهای نقشه راه برای تشکیل یک کشور فلسطینی است.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، در مصاحبه‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، به روزنامه لا تریبون دیمانش گفت که او همچنین از کنفرانس این هفته برای ترغیب سایر کشورها به پیوستن به فرانسه در به رسمیت شناختن کشور فلسطین استفاده خواهد کرد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، هفته گذشته گفت که فرانسه قصد دارد در گردهمایی سالانه رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر، کشور فلسطینی را به رسمیت بشناسد.

بارو گفت: «ما در نیویورک درخواستی را مطرح خواهیم کرد تا سایر کشورها به ما بپیوندند تا پویایی حتی بلندپروازانه‌تر و سخت‌تری را آغاز کنیم که در ۲۱ سپتامبر به اوج خود خواهد رسید.»

این کنفرانس در حالی برگزار می‌شود که جنگ ۲۲ ماهه در غزه هنوز ادامه دارد. طبق گفته مقامات بهداشتی غزه، عملیات نظامی اسرائیل نزدیک به ۶۰ هزار فلسطینی را کشته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که واشنگتن در این کنفرانس در سازمان ملل شرکت نخواهد کرد و آن را «هدیه‌ای به حماس» توصیف کرد که همچنان «پیشنهادهای آتش‌بس پذیرفته شده توسط اسرائیل را رد می‌کند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود که واشنگتن سال گذشته به درخواست مجمع عمومی برای برگزاری این کنفرانس رأی منفی داد و «از اقداماتی که چشم‌انداز راه‌حل بلندمدت و صلح‌آمیز برای این درگیری را به خطر می‌اندازد، حمایت نخواهد کرد.»

جاناتان هارونوف، سخنگوی نمایندگی رژیم صهیونیستی در سازمان ملل نیز گفت که اسرائیل نیز در این کنفرانس شرکت نمی‌کند، «که ابتدا به فوریت به موضوع محکوم کردن حماس و بازگرداندن همه اسیران باقی‌مانده نمی‌پردازد.»

سازمان ملل متحد مدت‌هاست که از دیدگاه دو دولتی که در کنار هم که «در مرزهای امن و شناخته‌شده زندگی کنند»، حمایت می‌کند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه مه سال گذشته با اکثریت قاطع از درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد حمایت کرد و آن را واجد شرایط عضویت دانست و به شورای امنیت سازمان ملل متحد توصیه کرد که «موضوع را به طور مطلوب بررسی کند». این قطعنامه ۱۴۳ رأی موافق و ۹ رأی مخالف به دست آورد.

رأی مجمع عمومی، یک نظرسنجی جهانی از حمایت از درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد بود - اقدامی که عملاً یک کشور فلسطینی را به رسمیت می‌شناسد - پس از آنکه ایالات متحده چند هفته قبل آن را در شورای امنیت سازمان ملل متحد وتو کرد.

فرانسه و عربستان سعودی گفته‌اند که می‌خواهند بر راه‌حل دو دولتی به عنوان تنها مسیر عملی برای صلح در خاورمیانه تأکید کنند - و می‌خواهند شاهد نقشه راهی با گام‌های مشخص باشند، که ابتدا پایان جنگ در غزه باشد.

روسای مشترک در سندی که در ماه مه برای اعضای سازمان ملل ارسال شد، گفتند که هدف اصلی این جلسه شناسایی اقدامات «همه بازیگران مربوطه» برای اجرای راه‌حل دو دولتی - و «بسیج فوری تلاش‌ها و منابع لازم برای دستیابی به این هدف، از طریق تعهدات مشخص و زمان‌بندی‌شده» است.

منال رضوان، دیپلمات سعودی که هیئت این کشور را در کنفرانس مقدماتی رهبری می‌کرد، گفت که این جلسه باید «مسیری برای عمل ترسیم کند، نه تأمل». او گفت که این جلسه باید «بر اساس یک طرح سیاسی معتبر و برگشت‌ناپذیر باشد که به ریشه اصلی درگیری بپردازد و مسیری واقعی برای صلح، عزت و امنیت متقابل ارائه دهد.»

نظر اسرائیلی‌ها

اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، راه حل دو دولتی را هم به دلایل ملی‌گرایانه و هم به دلایل امنیتی رد می‌کند.

پایگاه ملی‌گرایان نتانیاهو، کرانه باختری را سرزمین مقدس و تاریخی قوم یهود می‌داند، در حالی که یهودیان اسرائیلی به طور قاطع بیت‌المقدس را پایتخت ابدی خود می‌دانند. ضلع شرقی این شهر، مقدس‌ترین مکان یهودیت، همراه با اماکن مقدس اصلی مسیحیان و مسلمانان، را در خود جای داده است.

به نظر می‌رسد ترجیح نتانیاهو وضع موجود است، جایی که اسرائیل کنترل کلی را حفظ می‌کند و اسرائیلی‌ها از حقوق کامل‌تری نسبت به فلسطینی‌ها برخوردارند، اسرائیل با گسترش شهرک‌سازی‌ها کنترل خود را عمیق‌تر می‌کند و تشکیلات خودگردان فلسطین در بخش‌هایی از کرانه باختری خودمختاری محدودی دارد.

نتانیاهو اعلام به رسمیت شناختن فلسطین توسط ماکرون را محکوم کرده است. 

نظر فلسطینی‌ها

فلسطینی‌ها که ترتیبات فعلی را «آپارتاید» می‌نامند، اسرائیل را به تضعیف ابتکارات مکرر صلح با تعمیق ساخت و ساز شهرک‌ها در کرانه باختری و تهدید به الحاق متهم می‌کنند. این امر به چشم‌انداز تشکیل یک کشور فلسطینی متحد و چشم‌انداز استقلال آنها آسیب می‌رساند.

احمد مجدلانی، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین و از نزدیکان محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، گفت که این جلسه به عنوان مقدمه‌ای برای اجلاسی که قرار است در ماه سپتامبر برگزار شود، عمل خواهد کرد. دیپلمات‌های سازمان ملل متحد گفتند که این جلسه یا در فرانسه یا در حاشیه نشست سطح بالا در سازمان ملل برگزار خواهد شد.

مجدلانی گفت که فلسطینی‌ها چندین هدف دارند، اول یک «روند سیاسی جدی بین‌المللی که منجر به تأسیس یک کشور فلسطینی شود».

فلسطینی‌ها همچنین خواستار به رسمیت شناختن بین‌المللی بیشتر کشورشان توسط کشورهای بزرگ از جمله بریتانیا هستند. مجدلانی گفت، اما انتظار می‌رود که این اتفاق در ماه سپتامبر رخ دهد، نه در نشست دوشنبه. او گفت که آنها خواستار حمایت اقتصادی و مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین و حمایت بین‌المللی برای بازسازی و بهبود نوار غزه هستند.

در این نشست چه اتفاقی خواهد افتاد - و چه اتفاقی نخواهد افتاد؟

از هر ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد برای شرکت در این نشست دعوت شده است و یک دیپلمات فرانسوی گفت که انتظار می‌رود حدود ۴۰ وزیر در این نشست شرکت کنند. بجز آمریکا و رژیم صهیونیستی که این نشست را تحریم کرده‌اند.

روسای مشترک، سندی را منتشر کرده‌اند که می‌تواند مورد پذیرش قرار گیرد و ممکن است برخی از اعلام‌ها حاکی از تمایل به رسمیت شناختن کشور فلسطین باشد. اما با تحریم اسرائیل و ایالات متحده، هیچ چشم‌اندازی برای دستیابی به موفقیت و از سرگیری مذاکرات طولانی مدت متوقف شده بین اسرائیل و فلسطینیان برای پایان دادن به درگیری آنها وجود ندارد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، پس از اعلام این نشست، از شرکت‌کنندگان خواست «راه حل دو دولتی را زنده نگه دارند». او گفت که جامعه بین‌المللی نه تنها باید از راه حلی حمایت کند که در آن کشورهای مستقل فلسطین و اسرائیل در کنار هم در صلح زندگی کنند، بلکه «شرایط لازم برای تحقق آن را نیز فراهم کند.»
 

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۶
مکرون گفته کشور فلسطینی تشکیل بشه ولی سلاح نداشته باشه... اگه اینجوریه اسراییل هم نباید سلاح داشته باشه... خیلی این غربیها بی پدر هستن... ایران به فکر سلاح هسته ای نباشه کشور رو نابود خواهند کرد.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا موافق ساخت بمب اتم هستید؟
الی گشت