عملکرد یک ساله و سه ماهه بررسی شد

زنگ خطر در فولاد خوزستان/ تبخیر ۴ هزار میلیاردی سود انباشته؛ نگرانی سهامداران شدت گرفت

کاهش سوددهی فولاد خوزستان در سال گذشته و ادامه‌دار بودن این روند در ابتدای سال جاری، موجی از نگرانی را میان سهامداران برانگیخته و تردیدهایی جدی نسبت به کارآمدی مدیریت و چشم‌انداز پیش‌روی این نماد بورسی ایجاد کرده است.
کد خبر: ۱۳۱۸۶۸۳
|
۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰ 25 July 2025
|
10172 بازدید
|

فولاد خوزستان

شرکت فولاد خوزستان با نماد «فخوز»، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فولادی بورسی کشور، طی ماه‌های اخیر نتوانسته انتظارات سهامداران خود را برآورده کند. کاهش سودآوری، رشد هزینه‌ها و افت شاخص‌های کلیدی مالی، تصویری نگران‌کننده از وضعیت این شرکت در افق کوتاه‌مدت و میان‌مدت ترسیم کرده است.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک؛ بر اساس صورت‌های مالی حسابرسی‌شده سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۳، سود خالص «فخوز» با کاهش ۲۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲، به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته است. این افت معادل حدود ۱،۶۰۰ میلیارد تومان است. در همین بازه، سود شناسایی شده به ازای هر سهم نیز با کاهش ۳۸ درصدی از ۴۳۵ ریال به ۲۷۰ ریال رسیده است که نشانه‌ای از فشار‌های بنیادی بر عملکرد عملیاتی شرکت است.

افزایش ۳۱ درصدی هزینه‌های فروش، اداری و عمومی که به ۶ هزار و ۲۵۸ میلیارد تومان بالغ شده و همچنین رشد چشمگیر ۲۸۸ درصدی در سرفصل «سایر هزینه‌ها» تا سطح ۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، بیانگر ضعف کنترل هزینه و نبود شفافیت در برخی بخش‌های مالی شرکت است. همچنین، هزینه‌های مالی شرکت با رشد ۳۹ درصدی به ۲ هزار و ۳۱۶ میلیارد تومان رسیده که سهم قابل‌توجهی از سود عملیاتی را جذب کرده است.

افت دارایی‌های نقد و سرمایه‌گذاری‌ها

در سمت دارایی‌ها نیز کاهش ۴۱ درصدی در سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و افت ۱۱ درصدی در موجودی نقد، نشان‌دهنده کاهش انعطاف‌پذیری مالی شرکت در مدیریت منابع کوتاه‌مدت است. این موارد در نهایت منجر به کاهش ۳۷ درصدی سود انباشته شرکت شده و بیش از ۴ هزار میلیارد تومان از این بخش کاسته شده است. اگرچه بدهی‌های بلندمدت شرکت در پایان سال ۱۴۰۳ با کاهش نسبی به ۱ هزار و ۵۶۶ میلیارد تومان رسیده، اما همچنان سطح بالای آن، فشار مضاعفی بر تراز مالی شرکت وارد می‌کند.

تداوم روند نزولی در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴

وضعیت عملکرد شرکت در سه‌ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴ نیز حکایت از ادامه روند نزولی دارد. طبق گزارش عملکرد دوره منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۴، سود خالص شرکت نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۶۸ درصدی مواجه شده و حدود ۲ هزار میلیارد تومان افت داشته است.

زنگ خطر در فولاد خوزستان/ تبخیر ۴ هزار میلیاردی سود انباشته؛ نگرانی سهامداران شدت گرفت

این کاهش سنگین در سوددهی، باعث شده سود شناسایی شده به ازای هر سهم فخوز نیز با افت ۷۵ درصدی از ۱۵۵ ریال به ۳۹ ریال کاهش یابد.

در همین دوره، هزینه‌های فروش، اداری و عمومی با عبور از ۱ هزار و ۴۶۸ میلیارد تومان افزایش یافته، اگرچه هزینه‌های مالی شرکت با کاهش ۵ درصدی به ۷۹۸ میلیارد تومان رسیده است، اما در مجموع نشانه‌ای از بهبود پایدار در ساختار هزینه‌ای شرکت مشاهده نمی‌شود.

به گزارش تابناک؛ عملکرد یک‌ساله و سه‌ماهه فولاد خوزستان نشان از ضعف در مدیریت هزینه، افت درآمد خالص و کاهش شاخص‌های نقدینگی دارد. در حالی که بازار سهام در برخی بخش‌ها نشانه‌هایی از بهبود نشان داده، عملکرد ضعیف «فخوز» موجب نگرانی سرمایه‌گذاران و سهامداران این شرکت فولادی شده است. تداوم این روند می‌تواند موقعیت رقابتی شرکت را در بازار داخلی و صادراتی تحت تأثیر قرار دهد، مگر آنکه تحولی در راهبرد‌های مدیریتی، کنترل هزینه‌ها و بازسازی ساختار مالی صورت گیرد.

 

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۳
شرکتهای بورسی قلک ادارات و اشخاص زورگوتبدیل شده اند انتظارسوددهی نداشته باشید . فقط کافی است صورتهای مالی را شفاف کنند تامشخص شود چه ارگانهایی روی این شرکتها دست گذاشته اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۳
تابی وضعیت بازار سرمایه به لطف مدیریت آقایان به اندازه کافی ناخوشایند هست. دلیل پمپاژ اخبار منفی از طرف شما اونم در فصل مجامع را متوجه نمی‌شوم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۳
ناتراز شده
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۳
به نام خدا
وقتیکه چند ماه در تابستان برق شرکت ها را قطع می‌کنند و در زمستان نیز گاز قطع می شود و از طرفی بطور مداوم با فشار و پارتی بازی نیروی انسانی مازاد به این شرکت ها تزریق می شود، در نتیجه تولید و درآمد فروش آنها کاهش می یابد و هزینه ها دائما افزایش می یابد و درنتیجه سود خالص آن با یک شیب نزولی کم و کمتر می شود.
مسیح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۳
یعنی کلا هرجا که بی اب تر از همه جا بوده رو شرکتای فولاد و کاشی سازی و اینا ساختین دیگه که بیشترین نیاز به آب رو دارن
بازنشسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۳
شرکت های بورسی صاحب ندارند . سود و بودجه ها بی جا مصرف میشوند . مثل باشگاه های ورزشی که ارتباطی به شرکت داری ندارند و سوء مدیریت ها و اخذ حقوق و پاداش بالا برای زیان و افت سود شرکت ها . سازمان های نظارتی بورس هم بی خاصیت هستند . این بورس و این اقتصاد به بن بست خواهد رسید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۳
شاید برای مدیران مهم نباشد،در آشفته بازار آهن و فولاد مثل سایر کالا ها و خدمات با افزایش قیمت کیلو ده هزار تومنی تمام ضررها تبدیل ب سود میشود و میلیونها مستاجر و ک آرزوی خانه دار شدن را با خود ب گور میبرند.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۳
وقتی برقش رو قطع می کنند و تولیدی نداره خب مشخصه دیگه چی میشه
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۳
خیلی هنر میخواد تو ایران ذوب آهن راه بندازی، انرژی مفت، سنگ آهن مفت، نیروی انسانی مفت، حمل و نقل مفت، بعد ضرر هم کنی! خسته نباشید و خدا قوت!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۳
تابناک ، شما مدتی است زحمت کشیده مشکلات مالی حاصله از ضعف مدیریت در مور صنایع بزرگ دولتی و بانک‌ها اعم از دولتی و خصولتی را اعلام میکنید ،. خوب تا حال که پاسخی از هیچ یک از شرکتها و بانک‌ها در مورد افشاگری آنها ، دریافت نکرده اید
خوب نتیجه چیست میگویندسکوت علامت رضا و یا صحت است
البته در جائی کهمقام محترم قوه قضائیه از تخلف لوله کشی برای خروج نفت ‌گاز از فرودگاه به دریا ، افشاگری میکنند و بعد از متجاوز از ۲ ماه هیچ خبر دیگری از این که نتیجه چه شده ، دیکه توقع داشتن از شما برای اعلام نتیجه افشاگری شرکتها و بانک‌ها کاملا غیر منطقی است
ولی کماکان زورمانبه مقام معظم قوه قضائیه نمی رسد حداقل می توانیم از شما طلبکاری کنیم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا موافق ساخت بمب اتم هستید؟
الی گشت