سلاح نامرئی چین برای ضربه به آمریکا رونمایی شد

چین پس از ۲۵ سال، جایگاه دوم خود را در فهرست بزرگ‌ترین دارندگان اوراق خزانه‌داری آمریکا از دست داد؛ یعنی پکن کاهش وابستگی به دلار را به‌صورت عملی از قلب آمریکا شروع کرده است.
کد خبر: ۱۳۱۸۵۰۳
|
۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۲ 21 July 2025
|
3208 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از فازس؛ در تازه‌ترین آمار منتشرشده از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا، چین برای نخستین‌بار از سال ۲۰۰۰ به جایگاه سوم دارندگان بزرگ اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا سقوط کرد. به نوشته فایننشال تایمز، دارایی‌های چین در خزانه‌داری آمریکا در ماه می ۲۰۲۵ برای چهارمین ماه متوالی به حدود ۷۵۶.۳ میلیارد دلار کاهش یافته که پایین‌ترین سطح آن از سال ۲۰۰۹ محسوب می‌شود.
بین ژانویه ۲۰۲۲ و دسامبر ۲۰۲۴، چین بیش از ۲۷ درصد از اوراق خزانه‌داری آمریکا را فروخته است. (از ۱.۰۳ تریلیون به حدود ۷۵۹ میلیارد دلار) در همین حال، انگلیس با دارایی ۷۷۹ میلیارد دلاری توانست از چین پیشی بگیرد و به دومین دارنده بزرگ این اوراق تبدیل شود. این جابجایی در جایگاه کشورها، بازتابی از تحولات ژئواقتصادی اخیر و تغییر رویکرد کشورها نسبت به نگهداری ذخایر ارزی است.
 
چرا چین اوراق خزانه‌داری آمریکا را می‌فروشد؟
 
کاهش دارایی‌های چین در اوراق خزانه‌داری آمریکا، نتیجه یک استراتژی هدفمند از سوی پکن برای تنوع‌بخشی به ذخایر ارزی این کشور است. پکن با حرکت به‌سوی خرید بیشتر طلا، سرمایه‌گذاری در دارایی‌های غیر دلاری و افزایش اوراق کوتاه‌مدت تلاش دارند تا هم از ریسک ارزی بکاهند و هم برای چالش‌های ژئوپلیتیکی آینده آماده باشند.از سوی دیگر، تنش‌های فزاینده ژئوپلیتیکی با آمریکا و نگرانی از اعمال تحریم‌های احتمالی، از جمله عواملی هستند که چین را به بازنگری در میزان وابستگی به دلار آمریکا سوق داده‌اند.
تجربه مسدود شدن دارایی‌های روسیه به‌دنبال جنگ اوکراین، زنگ هشداری برای پکن بود تا ریسک‌های مشابه را جدی‌تر بررسی کند.تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند که روند کاهش سرمایه‌گذاری چین در اوراق خزانه‌داری آمریکا ادامه‌دار خواهد بود. این تحول، نشانه‌ای آشکار از بازتعریف نقش دلار در نظام ذخایر بین‌المللی و تغییر تدریجی در موازنه اقتصادی جهانی است.

در شرایطی که اقتصادهای نوظهور به دنبال افزایش استقلال ارزی هستند، وابستگی به دارایی‌های دلاری بیش از گذشته به‌عنوان یک ریسک راهبردی تلقی می‌شود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا موافق ساخت بمب اتم هستید؟
الی گشت