
به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ با نزدیکشدن به ایام اربعین حسینی، حساسیتها پیرامون تردد و خروج اتباع خارجی، بهویژه مهاجران افغانستانی، افزایش یافته است. این مسئله در استان خوزستان، بهدلیل قرار گرفتن در فهرست استانهای ممنوعه برای اقامت اتباع افغانستانی، از اهمیت ویژهای برخوردار است.بیژن ربیعی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی خوزستان، در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، از ابلاغ دستورالعمل اجرایی ویژه اربعین برای اتباع خارجی خبر داد و اظهار کرد: اتباع خارجی در این طرح به دو گروه اصلی تقسیم میشوند. گروه نخست اتباع مجاز و مقیم ایران هستند؛ افرادی که دارای مدارک قانونی اقامت مانند کارت آمایش، دفترچه اقامت ویژه، گذرنامه خانوار یا پروانه اقامت میباشند. این گروه، جامعه هدف اصلی در طرح اعزام به زیارت اربعین محسوب میشوند.وی افزود: گروه دوم، اتباع غیرمقیم یا ترانزیتی هستند که عمدتاً از کشورهای افغانستان، پاکستان، بنگلادش و برخی دیگر از کشورهای منطقه برای شرکت در راهپیمایی اربعین وارد خاک ایران میشوند.ربیعی با تأکید بر محدودیتهای اقامتی اتباع افغانستانی در استان خوزستان افزود: بر اساس ضوابط فعلی، خوزستان جزو ۱۵ استان ممنوعه برای اقامت مهاجران افغانستانی به شمار میرود و در نتیجه فاقد دفاتر کفالت برای این گروه از اتباع است.
شرایط ورود اتباع غیرمقیم به کشور
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تنها استثنای موجود در استان مربوط به مهاجران افغانستانی ساکن "مهمانشهر شهید بنینجار گتوند" است که تحت نظارت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اقامت دارند. این افراد میتوانند در قالب سازوکاری ویژه و با هماهنگیهای در حال انجام، مراحل ثبتنام و دریافت "سند خادم زیارت" را از طریق دفاتر کفالت در استانهای مجاور یا اداره کل اتباع استان پیگیری کنند.مدیرکل امور اتباع خوزستان درباره اتباع غیرمقیم گفت: این افراد، گرچه دارای ویزای زیارت کشور عراق هستند، اما برای ورود به ایران ملزم به دریافت ویزای جمهوری اسلامی از سفارتخانههای ایران در کشور خود میباشند. اطلاعات مربوط به آنان پس از ثبت در وزارت امور خارجه، به وزارت کشور منتقل میشود تا مجوز لازم برای ورود، عبور و خروج ترانزیتی آنها صادر شود.
ربیعی تأکید کرد: این گروه از اتباع خارجی صرفاً برای شرکت در مراسم اربعین وارد ایران شده و پس از پایان مراسم، از همان مسیر ورود، به کشورهای خود بازمیگردند.به گفته ربیعی، بر اساس سیاستهای ستاد مرکزی اربعین، مرز شلمچه برای تردد اتباع مجاز و مقیم ایران و مرز چذابه برای ورود و خروج اتباع غیرمقیم تعیین شده است. از این رو، استان خوزستان صرفاً نقش ترانزیتی در این فرایند ایفا میکند و صدور سند خادم برای اتباع خارجی باید در استانهای مبدأ اقامت آنان انجام گیرد.سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار نفر از اتباع خارجی از طریق مرزهای شلمچه و چذابه در ایام اربعین از کشور تردد کردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.