گزارش‌های اخیر آژانس از مسیر فنی خارج شده‌اند

روایت اسلامی از کنسرسیومی که قبل از انقلاب ایجاد شد

محمد اسلامی، رئیس آژانس انرژی اتمی تأکید کرد: ایران به تعهدات پادمانی و NPT پایبند است.
کد خبر: ۱۳۰۹۱۱۲
|
۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۶ 01 June 2025
|
2115 بازدید
|
۱

به گزارش تابناک، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتگویی تأکید کرد: ایران عضو معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) و متعهد به اجرای کامل توافق‌نامه پادمان است. هر کجا که طبق ضوابط پادمانی مشمول نظارت باشد، تحت پوشش دوربین‌های آژانس قرار دارد و بازرسی‌های منظم در آن انجام می‌شود.

وی افزود: پادمان و NPT بخشی از وظایف ذاتی هر کشوری است که عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محسوب می‌شود. جمهوری اسلامی ایران نیز در چارچوب این دو سند، همکاری‌های خود را به‌صورت کامل و شفاف ادامه داده و می‌دهد.

اسلامی گفت: بر اساس گزارش رسمی منتشرشده توسط آژانس در سال ۲۰۲۴، بیش از ۴۰۵۰ مورد بازرسی از تأسیسات ایران انجام شده است. همچنین حدود ۱۳۵ بازرس تأییدشده از کشورهای مختلف در ایران به‌طور دائم حضور دارند و فعالیت‌های نظارتی خود را انجام می‌دهند.

وی در واکنش به گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ایران اظهار داشت: بخش قابل‌توجهی از گزارش‌های منتشرشده توسط آژانس، به‌ویژه آن‌هایی که جنبه اتهامی دارند، متکی بر داده‌ها و مشاهدات بازرسان نیست، بلکه خروجی یک فرآیند سیاسی به رهبری مدیرکل آژانس و تحت نفوذ برخی قدرت‌های غربی است.

ظرفیت برق هسته‌ای به ۲۰ هزار مگاوات می‌رسد
مرکز ملی رادیودارو تا پایان ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت: بر اساس هدف‌گذاری انجام‌شده تا افق ۱۴۲۰، ظرفیت تولید برق هسته‌ای کشور به ۲۰ هزار مگاوات خواهد رسید. این هدف‌گذاری، نیازمند سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه‌های صنعتی، فناوری و مالی است.

وی افزود: طبق قانون برنامه هفتم توسعه، جمهوری اسلامی ایران موظف شده است که ظرفیت فعلی ۱۰۰۰ مگاواتی برق هسته‌ای را به ۳۰۰۰ مگاوات افزایش دهددر گام‌های بعدی، به‌صورت پیوسته تا سال ۱۴۲۰، احداث و راه‌اندازی نیروگاه‌های جدید در دستور کار قرار دارد.

اسلامی گفت: در حوزه رادیودارو نیز، تا پایان امسال مرکز «تترا» به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز تولید و توسعه رادیوداروهای ایرانی با حضور رئیس‌جمهور افتتاح خواهد شد. این مرکز، زیرساختی ماندگار برای ملت ایران و کشورهای منطقه خواهد بود.

وی ادامه داد: در بخش پرتودهی، سامانه‌های فناورانه در قالب شبکه‌های دانش‌بنیان طراحی و اجرا شده‌اند. در افق پنج‌ساله آینده، سهم قابل توجهی از این سامانه‌ها با مشارکت بخش خصوصی و مردم گسترش خواهد یافت.

قبل از انقلاب هم آمریکایی‌ها پیشنهاد ایجاد کنسرسیوم را دادند

اسلامی درباره موضوع غنی سازی گفت: غنی سازی اساس صنعت هسته‌ای و خط قرمز ایران است. کسی نمی‌تواند بگوید ایران حق غنی سازی ندارد. ایران کار خودش را انجام می‌دهد. نمی‌توان گفت به کشوری که نیروگاه نداشته باش، اما صنعت برق داشته باش. صنعت هسته‌ای بنیانش غنی‌سازی است و اگر چرخه سوخت نداشته باشید نمی‌توانید تحقیقات خود را انجام دهید. شما باید بتوانید ایزوتوپ‌های خود را جداسازی کنید و به بخش صنعت منتقل کنید و از آن استفاده کنید. نداشتن غنی‌سازی یعنی نداشتن صنعت هسته‌ای.

وی افزود: همین حرف را آمریکایی‌ها به ایران قبل از انقلاب زدند و گفتند وارد چرخه سوخت هسته‌ای نشوید. گفتند که بیاید کنسرسیوم ایجاد کنیم. ایجاد شد و یک میلیارد دلار از شاه گرفتند. در فرانسه ایجاد شد و به محض شکل دادن گفتند که کشور غیراروپایی نمی‌تواند عضو این کنسرسیوم شود. آمدند شرکت ایرانی فرانسوی ایجاد کردند تا بتواند عضو شود، اما آن شرکت هیچ مزیتی برای ایران نداشته و دارایی ایران را بردند. راکتور تحقیقاتی تهران سوختش ۹۰ درصد بود و بعد به ۲۰ درصد رساندند و بعد از انقلاب سوخت را ندادند. شهید شهریاری و همکارانش آمدند این سوخت را فراهم کنند. اگر به آنان مربوط بود این راکتور تاکنون خوابیده بود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: آنان همواره در این مسیر مزاحم و شر بودند و ایران نتوانسته بود مواد رادیواکتیو تولید کند. ما در همه بخش‌ها در کشور احتیاجات فراوان داریم. اینها سال‌ها ما را تحریم کردند و اگر می‌خواستیم متوقف شویم امروز این پیشرفت را نداشتیم. ایران به گذشته برنمی‌گردد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
این هم یک پاسخ قاطع به پیشنهاد فریبکارانه ویتکاف
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
عملکرد کدامیک از وزرای دولت که در آستانه استیضاح هستند، ضعیف تر است؟
الی گشت