آخوندی: نهادهای اقتصادی کشور دچار استحاله شده‌اند

عباس آخوندی (وزیر سابق) با بيان اين كه تمام نهادهای اقتصادی ایران دچار استحاله شده و هیچ یک از آنها کار خود را انجام نمى دهند، توضيح داد: بخش‌ اعظم واگذاری‌ها، به نهادهای عمومی دولتی برگشته است و اصلا چيزى به نام خصوصی‌سازی و تاجر و رقابت در كشور، وجود خارجی ندارد. اگر قرار است‌ این طوری خصوصی‌سازی صورت بگیرد، بهتر است انجام نشود. زیرا نهادهایی را که دچار استحاله شده‌اند نمی دانیم چه کار می‌توانیم بکنیم؟
کد خبر: ۱۳۰۷۶۹۹
|
۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۳ 25 May 2025
|
1981 بازدید
|
۲

به گزارش تابناک به نقل از جماران، عباس آخوندی، استاد دانشگاه در همایش سراسری اعضای مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران و اعضای هیأت رئیسه جبهه‌ اصلاحات استان‌های سراسر کشور گفت: هیچ وقت وضع موجود تصادفی نبوده‌ است. یعنی، این که از سال ۸۴ کشور در فرآیند پذیرش تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفت و تاكنون که تحریم های سخت ادامه دارد، یک اتفاق مشکوک در تاریخ ایران است‌ و باید ببینیم منافع چه کسانی‌ ایجاب می‌کرد که تحریم شویم؟ نتیجه هم این شد که استراتژی توسعه‌ تبدیل به استراتژی بقا شد.

 آخوندی با بیان این که ممکن است بتوانیم ساعت‌ها راجع به ارقام و آمارهای وضعیت اقتصادی کشور صحبت کنیم، تأکید کرد: اما اصلی‌ترین مسأله ای که اصلاح طلبان باید متوجه آن شوند، استحاله نهادهای اقتصادی و مفهوم بازار است و این که ببینند چگونه و به چه علتی آنها دچار استحاله شده اند و بحث توسعه کلا از دستور کار خارج شد؟ و در واقع چگونه شد که ایران مسأله دوم و حاکمیت ایدئولوژیک مسأله اول ما شد و برخلاف گذشته ملیت و دیانت ما در برابر هم قرار گرفتند؟

وی گفت: در سال ۱۳۸۸ که قرار بود مخابرات واگذار شود، در آن زمان من عضو شورای رقابت بودم. مخابرات هم از جمله بزرگترین سرمایه‌گذاران ملی بود و به جای این که این واگذاری به شکل عمومی صورت بگیرد، در سطح محدود انجام شد. دو شرکت، یکی تعاونی کبیر و دیگری شرکت اعتماد که وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام بود برای شرکت در مناقصه اعلام آمادگی کردند. چند روز قبل از زمانی که قرار بود این مناقصه صورت بگیرد به شرکت تعاونی کبیر گفتند که تو اهلیت نداری و باید بیرون بروی! لذا در روز برگزاری این مناقصه فقط یک پاکت بود که باز شد و آن هم متعلق به شرکت اعتماد ستاد اجرایی فرمان امام بود. ما هم هرچه اعتراض کردیم که رقابتی شکل نگرفته است و این مناقصه کاملاً مخدوش است، توجهی نشد! بعد از چند ماه هم تصویب کردند روند واگذاری مخابرات درست انجام شده است و در حالی که اینطور نبود! 

آخوندی افزود: یادم هست یک بار در دولت روحانی گزارشی از سرمایه‌گذاری در مخابرات از سال ۸۸ تا ۹۶ ارائه شد. به موجب آن گزارش هیچ سرمایه‌گذاری در مخابرات صورت نگرفته و شرکت خریدار هم اکثر اقساط خود را پرداخت نکرده بود. در واقع شرکت‌ مخابرات را تقریبا رایگان خریده بودند؛ فقط مبلغ اندکی در ابتدا پرداخت کرده و قرار شده بود مابقی را از سود شرکت پرداخت‌ کنند که این کار را هم نکردند. 

این استاد دانشگاه اضافه کرد: مورد دیگری که راجع به استحاله نهادی می‌توانم مثال بزنم موضوع واگذاری شرکت سایپا به بخش خصوصی بود که قرار شد آن را به شرکت کارکنان سایپا واگذار کنند. چند صد خودرو قسطی به این شرکت فروختند. این شرکت هم ماشین‌ها را در بازار فروخت و سپس کل سهام مادر سایپا را خرید و در واقع نه تنها چیزی به شرکت اضافه نشد بلکه سرمایه اش هم صفر شد.

وی افزود: در سال ٩٧ گفتند پنج بانک وابسته به نیروی انتظامی دچار کسری شده‌اند، چنانکه کسری یکی از این موسسات حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان بود و لذا تحت عنوان اصلاح نظام بانکی، تسویه حساب این موسسات اعتباری را بر عهده بانک مرکزی گذاشتند که برای این بانک حدود ۳۹ میلیارد هزار تومان هزینه به همراه داشت و در نتیجه چون قرار شد بانک سپه که از بهترین بانک‌های کشور بود، تمام خسارات را بپردازد، کار به جایی رسید که الان جز بدهکارترین بانک‌ها محسوب می‌شود؛ این در حالی است که تاکنون هیچ گزارش رسمی از این اقدام بیرون نیامده است. 

 آخوندی با بیان اینکه الان هم می‌خواهند بالا دست نفت یعنی چاهها را واگذار کنند، تأکید کرد که با پولشویی نمی‌توان توسعه‌ درست کرد و افزود: از اینکه گفته می‌شود قرار است بابک زنجانی ۷۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کند، توسعه در نمی‌آید. باید منابع روشن شود و نظام بانکی اصلاح گردد. فرض کنید اگر مذاکرات ایران و آمریکا به نتیجه برسد و فردا تحریم ها برداشته شود، تصور نمی‌کنم بتوانیم دو تا بانک در ایران پیدا کنیم که بتوانند کارگزاری کنند و با بانک‌های بین‌المللی مراوده داشته‌ باشند.  

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۵
خصوصی ها کیا هستن؟ تو و رفقات
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۵
به نظر من هم خیلی خوب گفته درسته کی به کی شده کسی هم پاسخگو نیست البته رکت‌های خصوصی هم خصوص خودروسازها مونتاژی پاسخگو نیستند سی هم نیست از این‌ها بپرسد ثبت نام ۹۰ روزه ی‌کنند پول می‌گیرند ولی ۹ ماهه هم ویل نمی‌دهند خسارت تاخیر هم نمی‌دهند دست مشتری هم به جای بند نیست از مردم کسی حمایت نمی‌کند حتی با شکایت هم خودروساز به خصوص کرمان موتور جریمه تاخیری که در قرارداد آمده ا نمی‌دهد تازه این خصوصی شده است
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت