تداوم مذاکرات باعث شد که تقاضای هیجانی برای خرید ارز در بازار کاهش و قیمت ها روندی نسبتا نزولی را در پیش گیرند. دور پنجم مذاکرات سیاسی بین ایران و آمریکا همواره به صورت غیر مستقیم دیروز با میانجیگری وزیر امور خارجه عمان در شهر رم به کار خود پایان داد. مذاکره ای که با توجه به انتشار اخبار ناشی از آن برخلاف دوره های گذشته خروجی چندانی نداشت و به قول عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان یکی از حرفهایترین مراحل مذاکراتی بود که تاکنون انجام شده است. در این دوره از مذاکرات قرار است بررسیهای کارشناسی بیشتری از سوی دو طرف راجع به موضوعات مطرح شده انجام شود.
به گزارش تابناک به نقل از بازار؛ هر چند طی هفته گذشته اخباری مبنی بر اینکه آمریکایی ها خواهان رساندن غنی سازی در ایران به صفر بودن، منتشر شد و ایران به سرعت در جواب پاسخ قاطعی به این یاوه گویی ها داد اما همین مسئله باعث نوسان قیمت در بازار ارز شد، به طوری که قیمت دلار تا کانال ۸۵ هزار تومان هم پیشروی کرد و طلا نیز با افزایش قیمت مواجه شد. اما خبر مربوط به انجام دور پنجم مذاکره میان ایران و آمریکا خیلی سریع قیمت این کالاها را نزولی و نرخ دلار را تا کانال ۸۲ هزار تومانی پایین آورد. حال پس از انجام مذاکرات دور پنجم بین ایران و آمریکا روز گذشته که بازار طلا و ارز در تعطیلی بسر می برد و در حالی که معامله فیزیکی انجام نمی شد اما بدنبال تداوم انجام مذاکرات قیمت ها در کانالهای تلگرامی فضای مجازی نوسان تندی نداشت و چه بسا نرخ ارز اندکی هم کاهشی شد.
خیلی ها پیش بینی می کردند پس از پایان دور پنجم مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا و فنی و تخصصی شدن آن احتمالا طرف های مذاکره کننده به نتایجی دست نیابند و قیمت ها در بازار ارز دوباره نوسانی و افزایشی شود، ولی اینگونه نشد و چه بسا قیمت ها در بازار تا حدی نزولی شدند
واکنش بازار ارز به انجام دور پنجم مذاکرات؛ قیمت ها مقداری کاهشی شد
در نخستین روزهفته کاری بازار، امروز قیمت ارز خیلی دستخوش قیمت نشد و دلار همچنان در کانال ۸۲ هزار تومان باقی ماند، قیمت یورو نیز ۹۳۵۰۰ تومان رقم خورد. در بازار رسمی نیز، قیمت دلار توافقی به حدود ۷۲ هزارتومان رسید. نرخی که توسط صرافیهای مجاز و بر اساس معاملات سامانه ارز توافقی در مرکز مبادله طلا و ارز تعیین میشود. این در حالی بود که خیلی ها پیش بینی می کردند پس از پایان دور پنجم مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا در رم و فنی و تخصصی شدن آن احتمالا طرف های مذاکره کننده به نتایجی دست نیابند و قیمت ها در بازار ارز دوباره نوسانی و افزایشی شود، ولی اینگونه نشد و چه بسا قیمت ها در بازار تا حدی نزولی بودند. البته بازار دیگر چون گذشته هیجانی و پر التهاب نیست و خریدار چندانی در آن وجود ندارد چرا که بیم از آن دارند که نرخ ها شکسته شود و زیان ببینند.
از طرفی سرمایه گذاران به خوبی می دانند که نرخ واقعی ارز در همین محدوده ۸۰ هزار تومان و چه بسا پایین تر قرار دارد و چنانچه نرخ آن بی منطق و غیر واقعی در بازار آزاد افزایش یابد، چنین افزایش قیمتی حبابی بوده و معلوم نیست این حباب چه وقت خالی شود که دچار زیان شوند. از سوی دیگر چون روند مذاکرات ادامه دار شده است، امید به انجام توافقات با حفظ ارزش ها وجود دارد و این مسئله امیدواری را برای مردم ایجاد کرده است که نرخ ها نه فقط افزایش نیابد بلکه کاهشی شود و بازار به ثبات برسد.
بازار ارز دیگر چون گذشته نیست که نرخ ها با کوچکترین موضوعی دچار تغییر شوند. فعالان بازار نیز به این نتیجه رسیده اند در صورت ادامه دار شدن مذاکرات و حصول نتایج نهایی بی تردید خیلی ها فروشنده ارز در بازار خواهند شد زیرا انجام توافقات منجر به گشایش های اقتصادی شده و ارزآوری در کشورافزایش می یابد
کاهش تقاضای هیجانی دربازار
کارشناسان می گویند؛ بازار ارز دیگر چون گذشته نیست که نرخ ها با کوچکترین موضوع و مسئله ای دچار تغییر شوند. فعالان بازار نیز به این نتیجه رسیده اند در صورت ادامه دار شدن مذاکرات و حصول نتایج نهایی بی تردید خیلی ها فروشنده ارز در بازار خواهند شد زیرا انجام توافقات منجر به گشایش های اقتصادی شده و ارزآوری در کشور بشدت افزایش می یابد در چنین شرایطی دیگر شاهد محدودیت منابع ارزی نخواهیم بود. با آنکه مذاکرات هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است اما آنگونه که مشخص است و با آنکه ایران همچنان بر مواضع خود پایبند می باشد، طرف مقابل مذاکره کننده نیز واکنش جدی برای عدم انجام مذاکرات از خود نشان نداده است، همین مسئله باعث شده که نرخ ها در بازار به هم نریزد و طلا و ارز سیر نزولی قیمت را بپیمایند.
جعفر قادری کارشناس اقتصادی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت وگو با خبرگزاری «بازار» می گوید؛ این روزها نوسان قیمت ها در بازار ارز به چگونگی روند انجام مذاکرات و انتشار اخبار مثبت و منفی ناشی از آن وابسته است. افزایش بی منطق نرخ ارز در بازار نیز در گذشته به دلیل انتظارات تورمی و التهاب بازار همچنین هیجانی بود که مردم داشتند، رخ می داد. موضوعی که باعث افزایش میزان تقاضا برای خرید ارز در بازار آزاد شد چرا که خیلی ها از ترس کاهش ارزش دارایی هایشان در مقابل مثلا رشد نرخ ارز بعضا پولهای خود را به ارز تبدیل کردند که البته خیلی ها با افت قیمت ها از این موضوع سودی نبردند.
با آنکه قیمت دلار در بازار نسبت به آخرین کاری آن تا حدی کاهشی بود ولی با توجه به افزایش نرخ انس جهانی قیمت طلا و سکه امروز روندی افزایشی را طی کردند به طوری که همزمان با سقفشکنیهای اونس طلا در بازار جهانی، قیمت طلا و سکه هم در بازار ایران گران شد
رشد نرخ نس جهانی قیمت سکه و طلا را بالا کشید
وی افزایش نرخ ارز و رسیدن آن به بیش از ۱۰۰ هزار تومان در اواخر سال گذشته را تصنعی دانست و افزود: متاسفانه با افزایش نرخ ارز مردم بخصوص عرضه کننده گان کالا نیز به استقبال آن می روند و از این موقعیت سوء استفاده می کنند چرا که آنها ن بدون آنکه قیمت تمامشده تولید تغییر کرده باشد، به سرعت قیمتها را افزایش میدهند ولی زمانی که نرخ ارز کاهش مییابد، قیمتها را کاهش نمی کنند و در پاسخ به مردم راجع به کاهش قیمت ها در پی افت نرخ ارز، توجیه می کنند که کالاهای خود را با ارز گران خریداری کرده اند. در چنین شرایطی متوجه خواهیم شد که بخش زیادی از نابسامانیهای قیمتی ناشی از عدم نظارت دولت در بازار، ضعف در قوانین است چرا که اگر قیمت ها کنترل و نظارت جدی بر بازار حاکم باشد به این صورت نیست که هر کسی برای خود نرخی را برای فروش کالاهایش تعیین کند.
بنا به این گزارش با آنکه قیمت دلار در بازار نسبت به آخرین کاری آن تا حدی کاهشی بود ولی با توجه به افزایش نرخ انس جهانی قیمت طلا و سکه امروز روندی افزایشی را طی کردند به طوری که همزمان با سقفشکنیهای اونس طلا در بازار جهانی، قیمت طلا و سکه هم در بازار ایران گران شد و هر قطعه سکه امامی با افزایش یک میلیون تومانی، ۷۵ میلیون و ۵ هزار تومان رسید. همچنین هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار تهران نیز با افزایش ۱۲۲ هزار تومانی به قیمت ۶ میلیون و ۶۵۳ هزار تومان به فروش رفت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.