مدیر ارشد اسبق آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت‌و‌گو با تابناک

خروج «ویتکاف» از جلسه مذاکره احتمالاً نشانه مثبتی است/ زمان آن رسیده که ایران مستقیماً با آمریکا مذاکره کند/ توافق مورد قبول طرفین وجود دارد

«طارق رئوف» رئیس سابق بخش شفاف سازی آژانس بین المللی انرژی اتمی معتقد است با توجه به صحبت‌های مثبت وزیر خارجه ایران، احتمالاً خروج ویتکاف از جلسه مذاکره نشانه مثبتی است.
کد خبر: ۱۳۰۷۴۳۲
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۳ 24 May 2025
|
84611 بازدید
|

رئیس برنامه خلع سلاح، کنترل سلاح و عدم اشاعه موسسه صلح استکهلم (سیپری) یادآور شود: یک پیشنهاد سازش این است که طرح محمد البرادعی، مدیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال ۲۰۰۳، احیا شود.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا روز جمعه دوم خرداد در رم پایتخت ایتالیا به پایان رسید.

ایتالیا پیش از این نیز میزبان یک دور از چهار دور قبلی مذاکرات بوده است.

«بدر بوسعیدی» وزیر خارجه عمان پس از پایان گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در رم ایتالیا گفت: دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا امروز در رم با مقداری پیشرفت، اما بدون نتیجه‌گیری نهایی، به پایان رسید.

وی افزود: امیدواریم در روز‌های آینده مسائل باقی‌مانده را روشن کنیم تا بتوانیم به سوی هدف مشترکِ دستیابی به توافقی پایدار و محترمانه پیش برویم.

عباس عراقچی وزیر خارجه ایران هم بعد از پایان دور پنجم مذاکرات با آمریکا گفت: مواضع ما کاملا روشن است و بر آنها ایستادگی داریم. الان طرف آمریکایی درک بهتری از مواضع ما دارد.

وی گفت: وزیر خارجۀ عمان ایده‌هایی داشت و قرار شد کار کارشناسی بیشتری در پایتخت‌ها روی آنها صورت بگیرد. این راهکار‌ها می‌تواند احتمالا راهگشا باشد. وی افزود: بعداز اعلام نظر دو طرف دور بعدی مذاکرات برگزار می‌شود.

عراقچی گفت: امیدوارم در یکی دو جلسه آینده بتوانیم به راهکار‌هایی برسیم که مذاکرات قابل پیشرفت باشد. با راهکار‌های عمان برای رفع موانع، احتمال پیشرفت وجود دارد.

وی یادآور شد: مذاکرات پیچیده‌تر از این است که با چند جلسه کوتاه حل و فصل شود. در جلسات آینده به راهکار‌های قابل پیشرفت می‌رسیم. هنوز در این مرحله نیستیم، اما امیدواریم.

«طارق رئوف» رئیس سابق بخش امنیت سیاسی و شفاف سازی آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در خصوص این دور از مذاکرات ایران و آمریکا گفت: وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، روز جمعه اعلام کرد که با توجه به پیشنهاد‌های میانجیگرانه عمان، امکان پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای با آمریکا وجود دارد، اما افزود که این گفت‌و‌گو‌ها پیچیده هستند و نیاز به بحث‌های بیشتری دارد. وی پس از پایان پنجمین دور مذاکرات ایران و آمریکا گفت: «ما یکی از حرفه‌ای‌ترین دور‌های مذاکرات را به تازگی پشت سر گذاشتیم.»

وی گفت: گزارش‌های خبری حاکی از آن است که «ویتکاف»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایرا، زودتر از زمان برنامه ریزی شده، مذاکرات را ترک کرده و به برنامه سفر هوایی خود اشاره کرده است. 

رئوف تأکید کرد: اگر این خبر درست باشد، عجیب به نظر می‌رسد. دو احتمال وجود دارد: یا دو طرف به پیشرفت چشمگیری دست یافته‌اند که ویتکاف نیاز دارد شخصاً به ترامپ گزارش دهد، بنابراین به واشنگتن بازگشته؛ یا اینکه دو طرف بر سر موضوع غنی سازی به بن بست رسیده‌اند و ویتکاف با ترک مذاکرات نارضایتی خود را نشان داده است.

رئیس سابق بخش شفاف سازی آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: با این حال، با توجه به اظهارات عراقچی که در بالا ذکر شد، به نظر میرسد احتمال اول محتمل‌تر است.

رئوف: شما احتمالاً گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا را که درباره برنامه نتانیاهو برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران به منظور وادار کردن آمریکا به پیوستن به یک درگیری نظامی با ایران منتشر شده، دیده‌اید. او روز به روز دیوانه‌تر می‌شود و ممکن است واقعاً از نظر روانی دچار اختلال شده باشد

وی تأکید کرد: شما احتمالاً گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا را که درباره برنامه نتانیاهو برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران به منظور وادار کردن آمریکا به پیوستن به یک درگیری نظامی با ایران منتشر شده، دیده‌اید. او روز به روز دیوانه‌تر می‌شود و ممکن است واقعاً از نظر روانی دچار اختلال شده باشد.

رئیس برنامه خلع سلاح، کنترل سلاح و عدم اشاعه موسسه صلح استکهلم (سیپری) یادآور شود: یک پیشنهاد سازش این است که طرح محمد البرادعی، مدیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال ۲۰۰۳، احیا شود: ایجاد یک مرکز غنی سازی چندملیتی در ایران. در این طرح، ایران به غنی سازی زیر ۴ درصد اورانیوم-۲۳۵ ادامه می‌دهد و آبشار‌های سانتریفیوژ را کنترل و اداره می‌کند، در حالی که شرکای بین المللی (مانند امارات، عربستان سعودی، کویت، عمان، قطر، اتحادیه اروپا و آمریکا) به فناوری سانتریفیوژ دسترسی نخواهند داشت، اما به طور مشترک مدیریت تجاری را بر عهده می‌گیرند، به صورت دائم پرسنل خود را در محل مستقر می‌کنند و آژانس بین المللی انرژی اتمی پادمان‌های فراتر از NPT (مانند دسترسی روزانه مشابه برجام و استفاده از فناوری‌های جدید برای نظارت آنلاین و لحظه‌ای بر غنی سازی) را اجرا خواهد کرد.

وی ادامه داد: محصول اورانیوم غنی شده می‌تواند به روسیه فرستاده شود تا برای نیروگاه بوشهر و نیروگاه‌های جدید هسته‌ای به سوخت تبدیل شود، یا تحت نظارت‌های آژانس در بازار فروخته شود. این راه حلی خوب و منصفانه خواهد بود.

رئوف یادآور شد: اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی (E۳) همچنان نقش مخرب ایفا می‌کنند و با تهدید به بازگرداندن تحریم‌ها در صورت عدم توافق سریع ایران با آمریکا، و فشار بر آژانس برای انتشار یک «گزارش جامع» تا پایان ماه مه جهت بررسی در نشست شورای حکام آژانس در اوایل ژوئن، «گروسی» (مدیر کل فعلی آژانس) را در موقعیت دشواری از نظر سیاسی قرار داده‌اند.

رئیس برنامه خلع سلاح، کنترل سلاح و عدم اشاعه موسسه صلح استکهلم (سیپری) افزود: در نهایت، شاید زمان آن رسیده که ایران مستقیماً با آمریکا مذاکره کند، از جمله مذاکرات فنی بین سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت انرژی آمریکا.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۲۹
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
خروج ویتکاف ....
اره ، از خوشحالی به دفعه گذاشته رفته
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
خجالت داده این تحلیل
کاملا منفی است خروج زودهنگام ویتکاف
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
دارید جو سازی میکنید. بنظرم اوضاع خیته و شاهد بحران جدی در همه زمینه ها خواهیم بود بزودی ...
واقعیت
|
United States of America
|
۱۵:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
این مذاکرات عجب فیلم هندی شد خخخخ
ناشناس
|
Finland
|
۱۶:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
به این بازی موش و گربه مستقیم و غیر مستقیم پایان دهید غنی سازی حداکثری مجاز حق طبیعی را چرا گدایی می کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
"خروج «ویتکاف» از جلسه مذاکره احتمالاً نشانه مثبتی است"

از در وزارت خارجه تا عمان :)))))))))))))))))))))))))))))))
مسیح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
والا تیتر خبر به متن نمیخوره
گفته یا خیلی خوبه یا خیلی بده !
که البته ما کلا چیز خوب به خودمون خیلی وقته ندیدیم پس همون بده !
الهه
|
Germany
|
۱۶:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
ترک جلسه یا نشست یا مذاکره در اروپا نشانه بی تربیتی و بی نزاکتی و بی احترامی است . آقای عراقچی یک نشست داشته و اعلام می کند که به این جلسه خوشبین است ، یا گفتمان محرمانه آیان را خوشبین کرده یا دمدان را میخواهد مغلوب کند که هردو سیاست غلط است . بابا یک کلام بگوئید معلوم نیست. ترک جلسه از اون آقای کارمند سی آی ای و واسط را بلافاصله در یوتیوب منتشر کردند
احمد
|
Norway
|
۱۷:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
متأسفانه خروج ویتکاف نشانه اهمیت ندادن و گوش ندادن به هیأت ایرانی در جلسه باید تفسیر نمود
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
یارو وسط جلسه گذاشته رفته نشونه مثبته?
خودتونا دلخوش کنین?
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت