به گزارش تابناک به نقل از ایرنا؛ وزارت خارجه انگلیس روز سهشنبه اعلام کرد که تحریمهای جدید شامل سه فرد، دو پایگاه غیرقانونی شهرکنشین و دو سازمان متهم به حمایت و تحریک خشونت علیه جامعه فلسطینی در کرانه باختری است. در میان افراد تحریمشده، نام «دانیئلا وایس» از چهرههای شناختهشده جریانهای افراطی شهرکنشین نیز به چشم میخورد. تدابیر اعمالشده شامل مسدودسازی داراییها، ممنوعیت سفر به انگلیس و محرومیت از فعالیت مدیریتی در شرکتهای بریتانیایی است.
در بیانیه رسمی دولت آمده است که این اقدامات در پاسخ به موج جدید خشونتها توسط شهرکنشینان افراطی اتخاذ شده که به گفته منابع سازمان ملل، از دی ماه ۱۴۰۲ تاکنون بیش از ۱۸۰۰ مورد حمله علیه جوامع فلسطینی در کرانه باختری ثبت شده است.
همزمان، «دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس، در بیانیهای به پارلمان این کشور اعلام کرد که مذاکرات درباره توافقنامه تجارت آزاد جدید با رژیم صهیونیستی «با توجه به سیاستهای نگرانکننده این رژیم در غزه و کرانه باختری» بهصورت رسمی متوقف شده است. وی تأکید کرد که گرچه توافقنامه موجود میان دو طرف همچنان برقرار است، اما با ادامه عملیات نظامی گسترده در غزه، امکان پیشبرد مذاکرات برای توافق جدید وجود ندارد.
لمی در سخنانی تصریح کرد: «ما بهشدت با عملیات زمینی جدید نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در غزه مخالفیم و از خطر قحطی در این منطقه و سیاستهای منجر به آوارگی بیشتر مردم فلسطین بهشدت نگران هستیم.»
در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس همچنین آمده است که سفیر رژیم صهیونیستی در لندن، «زیپی هوتوولی»، توسط احضار شده است. «هیمیش فالکنر» قرار است در این دیدار، ضمن اعتراض رسمی لندن به تشدید عملیات نظامی در غزه، تأکید کند که جلوگیری ۱۱ هفتهای از ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه اقدامی «غیرقابل توجیه و ظالمانه» بوده است.
اقدام امروز لندن پس از بیانیه مشترک نخستوزیر انگلیس، رئیسجمهوری فرانسه و نخستوزیر کانادا منتشر میشود که در آن نسبت به گسترش عملیات نظامی در غزه و ادامه شهرکسازی در کرانه باختری ابراز نگرانی شدید کرده بودند. این بیانیه هشدار میدهد که در صورت تداوم این روند، اقدامات متقابل بیشتری اتخاذ خواهد شد.
ساعاتی پیش «کییر استارمر» نخستوزیر انگلیس در اظهاراتی کمسابقه در مجلس عوام، از تشدید حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه انتقاد و بر لزوم پاسخ هماهنگ جامعه جهانی برای توقف فوری جنگ و برقراری آتشبس تأکید کرد. وی تأکید کرد: «این جنگ بیش از حد طولانی شده و تنها راهحل آن، پاسخ هماهنگ بینالمللی و توقف فوری خشونتهاست»
جنگ غزه که از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ آغاز شد، با حملات بیسابقه رژیم صهیونیستی به زیرساختهای غیرنظامی، موجب شهادت دهها هزار فلسطینی، بهویژه زنان و کودکان شده است. ارتش این رژیم طی ماههای گذشته بیش از ۱۰ هزار بمب سنگین بر سر مناطق مسکونی غزه فروریخته و همزمان، با محاصره کامل این منطقه، از ورود کمکهای انسانی جلوگیری کرده است.
با وجود تلاشهای بینالمللی برای توقف جنگ، رژیم صهیونیستی بارها توافقهای آتشبس را نقض کرده و عملیات نظامی را ادامه داده است. در تازهترین مورد، توافق سهمرحلهای که با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا بهدست آمد، با عهدشکنی رژیم اسرائیل عملاً بینتیجه ماند. این درحالی است که ادامه حملات به رفح، جلوگیری از ورود دارو و غذا، و هدف قرار دادن نیروهای امدادی، بحران انسانی در غزه را به سطحی بیسابقه رسانده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.