در گفت‌وگو با تابناک مطرح شد؛

۱۲ دلیل مجلس برای تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست

عضو هیئت تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشریح دلایل مجلس برای تفحص از این سازمان، گفت: اعضای هیئت‌رئیسه این هیئت هفته آینده در جلسه‌ای انتخاب می‌شوند.
کد خبر: ۱۳۰۵۵۴۸
|
۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۷ 14 May 2025
|
821 بازدید

۱۲ دلیل مجلس برای تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست

به گزارش خبرنگار سیاسی تابناک، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز 26 فروردین 1404، طرح کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس مبنی بر تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست در مقابله با پدیده گرد و غبار از سال ۱۳۹۵ تاکنون را با اکثریت آراء تصویب کردند.

بر همین اساس، هیئتی به منظور تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست در مجلس شکل گرفت که چندی پیش، با رأی اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی به تصویب رسید.

حالا، سیدمحمد سادات ابراهیمی عضو هیئت تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی تابناک از برگزاری اولین جلسه این هیئت برای تعیین اعضای هیئت‌رئیسه آن خبر داده است.

وی افزود: احکام اعضای هیئت تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست از سوی رئیس مجلس تأیید شده و مهلت شش ماهه‌ای، مانند دیگر تحقیق و تفحص‌ها، برای بررسی و تهیه گزارش نهایی این تحقیق و تفحص در نظر گرفته شده است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: به محض تعیین اعضای هیئت‌رئیسه تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست، روند آن آغاز خواهد شد.

محورهای تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست:

۱- چرا دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های دارای تکلیف قانونی در زمینه مبارزه با پدیده گرد و غبار به وظایف خود عمل ننموده اند؟

۲- عملکرد سازمان برنامه و بودجه کشور در تخصیص و توزیع اعتبارات مرتبط با مدیریت، پیشگیری و کنترل گرد و غبار با توجه به مصوبات هیئت وزیران و وظایف ستاد ملی مقابله با گرد و غبار چگونه است؟

۳- چرا سازمان حفاظت محیط زیست در شناسایی و احصاء اطلس کانون‌های گرد و غبار داخلی و مناطق مستعد تبدیل به کانون گرد و غبار، برنامه‌ریزی مطلوبی انجام نداده است؟

۴- چرا سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و کشور در ایجاد حریم سبز بزرگراه‌ها و کمربند سبز شهرها و روستاهای تحت تاثیر رخدادهای گرد و غبار با روش آبیاری مدرن و با اولویت استفاده از پساب‌های شهری و روستایی مستند به ماده (۲۷) قانون هوای پاک، ضعیف عمل نموده‌اند؟

۵- چرا سازمان هواشناسی کشور و سازمان حفاظت محیط زیست در تکمیل و فعالیت اثربخش شبکه ملی هشدار و پیش آگاهی رخدادهای سیل، طوفان و گرد و غبار مستند به ماده (۲۶) قانون هوای پاک در مورد وظایف محوله برنامه‌ریزی مناسب نداشته‌اند؟

۶- چرا سازمان حفاظت محیط زیست به استناد بند (س) ماده (۳۸) قانون برنامه پنجساله ششم، در ارائه برنامه جامع مقابله با ریزگردها، برنامه‌ریزی مناسبی نداشته است؟

۷- چرا سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری مستند به بند (د) ماده (۳۸) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه کشور در بیابان‌زدایی و کنترل کانون‌های بحرانی در سطح یک میلیون و یکصد و چهل هزار هکتار، عملکرد مطلوبی است؟

۸- علت ضعف و کاستی در تامین نیاز آبی زیست محیطی رودخانه ها، تالاب‌ها، دریاچه‌ها و زیست بوم‌ها و تخصیص حقابه توسط وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست مستند به ماده (۲۵) قانون هوای پاک چیست؟

۹- عملکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، وزارت کشور و وزارت امور خارجه به استناد ماده (۲۴) قانون هوای پاک در اجرای طرح های بیابانزدایی، مهار کانونهای مستعد بیابان زایی و تولید گرد و غبار در داخل و خارج از کشور با مشارکت مردم، دستگاه های اجرایی محلی و سازمان های بین المللی چگونه است؟

۱۰- عملکرد وزارت امور خارجه در ایجاد و همکاری منطقه ای و بین المللی جهت جلوگیری از ایجاد رخداد گرد و غبار و نیز کاهش خسارات و پیامدهای مخرب آن در سطح کشور و منطقه و همکاری نهادهای بین المللی ذی ربط و مشارکت کشورهای متاثر منطقه به استناد ماده (۲۳) قانون هوای پاک چگونه است؟

۱۱- عملکرد سازمان هواشناسی در انجام اطلاع رسانی به موقع در زمینه پدیده گرد و غبار چگونه بوده است؟

۱۲- عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در انجام وظایف محوله در ایجاد پشتیبانی‌های لازم در جریان پدیده گرد و غبار چگونه بوده است؟

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت