
رابرت فرانسیس پروست یا پاپ لئو چهاردهم به عنوان رهبر جدید کاتولیکهای جهان انتخاب شده است، در حالی که پستهای قبلی او در شبکه ایکس (توییتر) و بازنشر برخی از مطالب در مخالفت با دونالد ترامپ، خبرساز شده است.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، رابرت فرانسیس پروست روز پنجشنبه به عنوان دویست و شصت و هفتمین پاپ کلیسای کاتولیک روم انتخاب شد. نیویورک تایمز در این باره نوشت: انتخاب او، باور قدیمی را که کلیسا هرگز رهبری از یک ابرقدرت جهانی با نفوذ گسترده انتخاب نمیکند، زیر سؤال برد.
ترامپ از انتخاب لئو چهاردهم ابراز خوشحالی کرد و آن را "افتخار بزرگی" خواند. این در حالی است که انتقادهای پیشین پاپ از سیاستهای مهاجرتی ترامپ به تدریج مورد توجه رسانهها قرار میگیرد. او در پستهای قبلی خود در شبکه ایکس، مطالبی را در انتقاد از ترامپ و معاونش بازنشر کرده بود.
رسانههای آمریکایی گزارش دادند: یک حساب کاربری متعلق به پاپ جدید، پیشاز این از سیاستهای مهاجرتی ترامپ انتقاد کرده بود، موضعی که موجب ناخشنودی جی.دی. ونس، معاون رئیسجمهور و از برجستهترین کاتولیکهای دولت فعلی شده است.
سی ان ان هم گزارش داد به نظر می رسد که پاپ تازه انتخاب شده آمریکایی، رابرت پریوست، قبلاً پست هایی در رسانه های اجتماعی در انتقاد از معاون رئیس جمهور جی دی ونس و سیاست های مهاجرتی رئیس جمهور دونالد ترامپ منتشر کرده است - دیدگاه هایی که با سلف او همسو بوده و می تواند باعث اصطکاک با کاخ سفید شود.
بر اساس این گزارش، یک حساب کاربری X که تحت نام Prevost فهرست شده بود، ظاهراً شخصاً هیچ یک از پست های مهم را نمی نوشت، اما مقالات و سرفصل های دیگران را مجدداً ارسال می کرد. CNN همچنین اعلام کرده است که با واتیکان، X و دوستان پاپ جدید تماس گرفته است، اما نتوانسته به طور مستقل تأیید کند که حساب X به پاپ تازه منتخب لئو چهاردهم متصل است.
با این حال، برخی رسانهها تلاش دارند این اختلافنظرها را مربوط به گذشته بدانند که تأثیری بر روابط فعلی ندارند. رویترز نتعداد پستهای انتقادی پاپ علیه سیاستهای جمهوریخواهان را محدود توصیف کرده، اما اشاره کرده که مشخص نیست آیا ترامپ هنگام ابراز خوشحالی، از این انتقادات مطلع بوده یا خیر. کاخ سفید نیز تاکنون به درخواستها برای اظهارنظر درباره این پستها پاسخی نداده است.
پاپ فرانسیس رهبر پیشین كاتولیك های جهان هم در زمانی که قرار بود با ترامپ دیداری داشته باشد، اعلام كرد، با وجود اختلاف نظرهایی شدیدی كه با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در زمینه هایی مانند مهاجرت و تغییر اقلیم و آب و هوا دارد اما دیداری صمیمانه با وی در واتیكان خواهد داشت.
یک امریکایی از کشور پرو!
این نخستین بار است که یک آمریکایی به عنوان رهبر کاتولیکهای جهان انتخاب میشود، هرچند او بخش عمدهای از عمر کاری خود را در پرو گذرانده است.
نیویورک تایمز درباره چالشهای پیشروی لئو چهاردهم نوشته است: او نام "پاپ لئو چهاردهم" را برای خود برگزید و در نخستین سخنرانی خود از بالکن واتیکان، بر صلح جهانی و «کلیسای متحد، همواره در پی عدالت و آرامش» تأکید کرد. او به زودی با تصمیمات دشواری روبهرو خواهد شد که بر جهتگیری کلیسا و ۱.۴ میلیارد کاتولیک جهان تأثیرگذار است.
انتخاب او در واتیکان، در شیکاگو (زادگاهش) و پرو (جایی که بیش از دو دهه در آن خدمت کرد) با استقبال روبرو شده است. ترامپ این انتخاب را "افتخاری بزرگ برای آمریکا" خواند.
رسانهها گزارش دادند کاردینالها پس از حدود ۲۴ ساعت گفتوگو و چندین دور رأیگیری به این نتیجه رسیدند. این کنکلاوی با حضور ۱۳۳ کاردینال (بیشترین تعداد در تاریخ) برگزار شد که بسیاری از آنان توسط پاپ فرانسیس منصوب شده بودند و برخی یکدیگر را نمیشناختند. تنوع دیدگاهها و اختلافنظرها درباره آینده کلیسا، دستیابی به اجماع را دشوار کرده بود.
پاپ لئو چهاردهم که اصالتاً آمریکایی است، در شیکاگو به دنیا آمده و چندزبانه است. او دو دهه در پرو خدمت کرد، در آنجا اسقف شد و حتی شهروندی پرو را دریافت کرد. سپس توسط پاپ فرانسیس به مقامی مهم در واتیکان منصوب شد و در سال ۲۰۲۳ به عنوان کاردینال انتخاب گردید.
نداشتن شناخت از پاپ جدید
اگرچه اخبار اولیه حاکی از خوشحالی آمریکاییها از این انتخاب است، اما سیانان در گزارشی با اشاره به نظرسنجی از شهروندان آمریکایی نوشت: بسیاری از آنان اذعان کردهاند که شناخت کمی از پاپ جدید دارند و باید منتظر برنامههای آینده او بمانند.
رویترز نیز نوشته است: انتخاب اولین پاپ آمریکایی در شرایطی صورت گرفته که حدود ۲۰ درصد از بزرگسالان آمریکایی خود را کاتولیک میدانند، آماری که در دهه گذشته تقریباً ثابت بوده است. با این حال، ترکیب جمعیتی کاتولیکهای آمریکا در حال تغییر است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.