اصابت موشک بالستیک حوثیهای یمن به اطراف فرودگاه بن گوریون در نزدیکی تلآویو فضای خاورمیانه را بیش از پیش ملتهب کرده است. بهرغم بمباران بیوقفۀ منافع نظامی و تأسیسات زیربنایی و انرژی و خدماتی حوثیهای یمن توسط بمبافکنهای آمریکایی، حوثیها همچنان شلیک موشک به اهداف اسرائیلی و ناوهای آمریکایی در منطقه را ادامه میدهند.
در چند روز گذشته، منابع اسرائیلی از هدف قرار دادن چند موشک بالستیک حوثیها بر فراز اسرائیل با استفاده از دو سامانۀ ضدموشکی پیکان و تاد خبر داده بودند، اما این دو سامانه که یکی اسرائیلی و دیگری آمریکایی است، از شکار موشک روز یکشنبۀ حوثیها عاجز ماندند؛ بهطوریکه موشک در نزدیکی فرودگاه فرود آمد و ضمن زخمی کردن سطحی پنج نفر، پروازهای عادی فرودگاه را مختل کرد.
بسیاری از شرکتهای هواپیمایی بینالمللی، برنامۀ پرواز خود به فرودگاه را برای چند روز لغو کردهاند و علت آن را «مشکلات امنیتی» برشمردهاند. برخی تحلیلگران بینالمللی حوثیهای یمن را به مثابۀ «فندقی سفت» که شکستن آن به آسانی امکانپذیر نیست، توصیف کردهاند. ظاهراً دولت ترامپ در حال تجربۀ درگیری با این فندق سفت است.
چند روز پیش شبکۀ خبررسانی سیانان گزارش داد که ناو هواپیمابر ترومن در دریای سرخ برای فرار از موشک حوثیها مجبور به انجام عملیات «زیگزاگ» شده است؛ بهطوریکه یک فروند جنگندۀ اف 18 به قیمت 60 میلیون دلار از عرشۀ ناو به دریا سقوط کرده و غرق شده است. متعاقب این گزارش، پیتر برایان هگست وزیر دفاع آمریکا با انتشار متنی در شبکۀ ایکس با عنوان «پیام به ایران» نوشت: «ما شاهد حمایت مرگبار شما از حوثیها هستیم و دقیقاً میدانیم چه میکنید.»
هگست تهدید کرد: «شما به خوبی از توانایی ارتش ایالات متحده آگاهید و به شما هشدار داده شده بود. تاوان این حمایت را در زمان و مکانی که ما تعیین میکنیم، خواهید پرداخت.»
پس از هشدار تهدیدآمیز وزیر دفاع آمریکا به ایران، رسانههای اسرائیلی به نقل از رسانههای عربی از «توقیف یک کشتی حامل کمکهای ایران به حوثیهای یمن» در آبهای منطقه خبر دادند. این گزارش از سوی منابع رسمی تاکنون تأیید نشده است.
در همین حال، بنیگانتز از رهبران اپوزیسیون دولت اسرائیل، مسئولیت شلیک و اصابت موشک حوثیهای یمن به نزدیکی فرودگاه بنگوریون را متوجه ایران کرده است. او نوشته است: «این یمن نیست. این ایران است. این ایران است که به سمت اسرائیل موشک شلیک کرده است و باید جوابگوی آن باشد.»
بنیگانتز از دولت اسرائیل خواسته است که «از خواب برخیزد و یک پاسخ شدید به ایران را رهبری کند.» اعضای دولت نتانیاهو اما تا لحظۀ نوشتن این یادداشت، اشارهای به مسئولیت ایران در این باره نکردهاند و فقط ایزرائیل کاتز وزیر دفاع کابینۀ نتانیاهو تهدید به انتقامگیری از عاملان شلیک موشک کرده است. آنچه ماجرای اصابت موشک به نزدیکی فرودگاه بن گوریون را حساس میکند، تأثیر آن بر مذاکرات هستهای بین ایران و آمریکاست.
این مذاکرات بعد از دو یا سه دور «پیشرفت» دچار وقفه شده و ظاهراً در مسیری دشوار قرار گرفته است. محافل اسرائیلی میکوشند تا از هر بهانهای برای ایجاد مشکل در روند مذاکرات تهران – واشنگین سود جویند و اینک اصابت موشک حوثیها به محوطۀ فرودگاه بنگوریون را به صورت فرصت تازهای در برابر خود میبینند.
جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده است که هیچکدام از «اعضای محور مقاومت» از جمله حوثیها گوش به فرمان تهران نیستند و هر کدام به طور مستقل برنامهها و سیاستهای خود را دنبال میکنند. دولتهای ترامپ و نتانیاهو به چنین استقلالی از سوی حوثیها و دیگر گروههای همسوی ایران در خاورمیانه باور ندارند و به همین جهت نیز شخص ترامپ چندی پیش با لحنی تند تهدید کرد که ایران را مسئول عملکرد حوثیها میداند.
از نگاه کارشناسان حوزۀ خاورمیانه، بین جمهوری اسلامی و گروههای متحد آن از جمله حوثیها پیوندهای همهجانبۀ نزدیکی وجود دارد، اما دربارۀ ماهیت این پیوندها اتفاق نظری وجود ندارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.