جزئیات توقف فعالیت پتروشیمی میانکاله/علت دستور رئیس جمهوری چه بود؟

پرونده پتروشیمی میانکاله پس از کشمکش های زیاد در نهایت تعیین تکلیف شد.
کد خبر: ۱۳۰۲۶۷۰
|
۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۰ 30 April 2025
|
888 بازدید

جزئیات توقف فعالیت پتروشیمی میانکاله/علت دستور رئیس جمهوری چه بود؟

هرچند طرح پتروشیمی میانکاله که در شهرستان بهشهر و در فاصله نزدیک تالات میانکاله قرار دارد مربوط به پیش از انقلاب اسلامی است، اما در همان دوره به دلیل آثار مخرب، فعالیت و احداث آن متوقف شد. این روند تا زمان دولت حسن روحانی ادامه داشت.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، در دولت تدبیر و امید این پروژه پر حاشیه موفق به دریافت مجوز شد. اجرای آن در سال ۱۴۰۰ و زمان دولت شهید رئیسی کلید خورد. طولی نکشید که دوباره به بهانه‌های زیست محیطی این پروژه متوقف شد. البته دو سال بعد مطرح شد که اطراف این پروژه فنس کشی شده است. 

بر اساس بند غ مادۀ ۳۸ قانون برنامۀ ششم پیشرفت، هر فعالیت کوچک از قبیل فنس‌کشی نیز مصداق شروع عملیات اجرایی پروژه و مغایر با ضوابط محیط زیستی اعلام شده و سازمان حفاظت محیط زیست نیز مخالفت خود را با ساخت پتروشیمی در این محوطه اعلام کرده و بر اساس آخرین مکاتبات قوه قضاییه حتی زمین مورد ادعا نیز باید بازپس گرفته می‌شد.

رئیس جمهوری وارد عمل شد

۳ اردیبهشت امسال گزارشی مبنی بر تلاش چند باره برای احداث این پتروشیمی خبرساز شد که با دستور مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری، هرگونه فعالیت در این پروژه متوقف و دستورات لازم جهت برخورد قضایی با عوامل اجرای این طرح صادر شد. 

در ادامه نیز هیأت وزیران به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست، بازپس گیری اراضی واگذار شده به شرکت پتروشیمی میانکاله را بر عهده وزارت جهادکشاورزی گذاشت. 

پشت پرده پتروشیمی میانکاله

شرکت صنایع پتروشیمی امیرآباد مازندران به‌عنوان سرمایه‌گذار پتروشیمی میانکاله شناخته می‌شود. این شرکت در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ تاسیس شده و به فاصله چند ماه بعد، مجوز خوراک دریافت کرد که در تاریخ مجوز‌های خوراک وزارت نفت، اتفاقی کم‌نظیر شمرده می‌شود. دفتر مرکزی این شرکت در حوالی ونک است و اعضای هیات‌مدیره جالبی دارد. سیمان نائین به‌عنوان یکی از سهامداران این شرکت محمد رمضانی را نماینده خود معرفی کرده که به سمت نایب‌رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل منصوب شده است.

شرکت تولیدی ساریه شمال هم سهامدار دیگر این شرکت است که نماینده‌اش در پتروشیمی امیرآباد، علیرضا مهرپژوه است. شرکت مرغ امین هم دیگر سهامدار این طرح با نمایندگی علی بختیاری است. به نظر می‌رسد شرکت پتروشیمی امیرآباد متعلق به شرکت ساریه شمال است که در حوزه سقف کاذب ساختمانی و الیاف مصنوعی فعالیت می‌کند و مالک شرکت سیمان نائین نیز هست. علی بختیار هم که به نمایندگی از شرکت مرغ امین، عضو هیات‌مدیره صنایع پتروشیمی امیرآباد نیز هست، نامش در اسناد رسمی به‌عنوان بازرس قانونی شرکت ساریه شمال به ثبت رسیده است.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت