میلی صفحه خبر لوگو بالا
شاتل صفحه خبر لوگو بالا
میلی صفحه خبر موبایل

ژن چاقي، مغز را پير مي‌کند!

اما اکنون گروه پژوهشي با هدايت پاول تامسون از دانشگاه کاليفرنيا در لس آنجلس کشف کرده است: «گونه‌اي ژن که با فربهي ارتباط دارد، ممکن است بي واسطه به مغز آسيب برساند.»
کد خبر: ۱۲۹۳۸۳
| |
2075 بازدید

گونه‌اي از ژن که در افزايش وزن به ما کمک مي‌کند، ممکن است در اين معامله موجب کوچک شدن مغز ما شود.

به گزارش ايسنا، پژوهشگران مي‌گويند: «سالمندان فربه، احتمال بيشتري دارد به بيماري‌هاي زوال عقل يا دمانس مبتلا شوند و مغز آن‌ها تمايل دارد در مقايسه با مغز افرادي با وزن عادي، کوچکتر باشد. اين پديده با مسدود شدن سرخرگ‌ها که جريان خون به مغز را کاهش داده و موجب کشته شدن نورون‌ها مي‌شود، ارتباط داده شده است.»

اما اکنون گروه پژوهشي با هدايت پاول تامسون از دانشگاه کاليفرنيا در لس آنجلس کشف کرده است: «گونه‌اي ژن که با فربهي ارتباط دارد، ممکن است بي واسطه به مغز آسيب برساند.»

نيمي از اروپاييان و اهالي غرب آفريقا‌ داراي گونه‌اي از ژني موسوم به FTO هستند كه خطر اضافه وزن را تا دو سوم افزايش مي‌دهد. تصور مي‌شود اين گونه بر سيستم متابوليسم و ذخيره چربي تاثير مي‌گذارد.

هنگامي که گروه تامسون اسکن‌هاي مغزي 206 نفر سالم بين سنين 70 تا 80 را بررسي کردند، متوجه شدند افرادي که حداقل حامل يک کپي از گونه FTO بودند، قطعه پيشاني‌شان 8 درصد و قطعه پس سري 12 درصد در مقايسه با کساني که آن ژن را نداشتند، کاهش نشان مي‌داد.

به گفته تامسون، مغز کساني که آن گونه را داشتند، 16 سال پيرتر به نظر مي‌آمد.

میلی صفحه خبر موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# آتش بس غزه # خروج از ان پی تی # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # حمله اسرائیل به ایران # مکانیسم ماشه # اسنپ بک
نظرسنجی
از میان 5 بانک و موسسه مالی ناتراز کدامیک عملکرد بدتری دارند؟
مرجع جواهرات
الی گشت
آخرین اخبار