شاه اردن: آناپوليس مرد

کد خبر: ۱۲۷۷۸
|
۰۴ تير ۱۳۸۷ - ۱۰:۵۸ 24 June 2008
|
7442 بازدید
عبدالله دوم، پادشاه اردن که با رژيم صهيونيستي نيز رابطه دارد، در گفت‌وگو با «نيوزويک»، به عدم موفقيت کنفرانس آپوليس اذعان کرد و در ادامه افزود: به اين نتيجه رسيده‌ام که ايران، نسبت به ساير تهديدات کمترين تهديد در منطقه است.

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار «نيوزويک» مبني بر اين‌که آيا کنفرانس آناپولیس را باید مرده حساب کرد، اذعان کرد: من فکر می‌کنم که روند صلح در این منطقه به کلی از بین رفته است و هیچ کس به چنین مذاکراتی به هیچ وجه خوش بین نیست و من نیز به شخصه با این روند صلح به شدت بدبین هستم.

وي همچنين در پاسخ به اينکه آیا فکر می‌کنيد ایران به عنوان تهید شماره یک منطقه به شمار می آید، اظهار داشت: به نظر نبود صلح مهمترین تهدید برای منطقه محسوب می شود و فکر نمی‌کنم که ایده ایجاد دو دولت در کنار هم یعنی رژیم صهیونیستی و فلسطین به نتیجه برسد و تمامی درها در این زمینه بر روی ما بسته است.

خبرنگار «نيوزويک» در واکنش به پاسخ عبدالله پرسيد: «درباره ایران جواب مرا ندادید»، که وي گفت: برای اولین بار من به این نتیجه رسیده‌ام که ایران به هیچ وجه برای منطقه تهدیدی به نظر نمی‌رسد و کمترین تهدید در منطقه، ایران است. درانتخابات ریاست جمهوری آمریکا نمایندگانی هستند که بخواهند با ایران سر میز مذاکره بنشینند. ما کشوری هستیم که معتقدیم برای حل مناقشات و درگیری‌ها، بهترین راه، استفاده از گفت‌وگوست. اگر هم ما مشکلی با ایران داشته باشیم، به نظر نمی‌آید که مشکلی باشد که ما را به جایی برساند. آنقدر مشکلات عدیده‌ای در منطقه هست که اینها در آن گم می‌شود. من فکر می‌کنم که ما با جعبه پاندورا (جعبه‌ای پر از مشکلات و معضلات) مواجه هستیم و در این قسمت از جهان ما با معضلات زیادی درگیریم.

پادشاه اردن درخصوص مسائل و اتفاقات عراق نيز افزود: من به این اتفاقات خوش‌بین هستم و اعتقاد دارم جامعه عراق در حال حاضر به سوی خوبی حرکت می‌کند. من برای اولین بار است که می‌بینم عراق به سوی اتحاد و یکپارچگی در حرکت است. اکنون اقوام کرد، شیعیان و سنی‌ها در کنار هم با صلح و آرامش زندگی می‌کنند و در آینده هم بهتر خواهد شد. من فکر می‌کنم که جهان عرب باید به اتحاد و همبستگی عراق کمک کند و روحیه برادری و اخوت را بین آنها پررنگتر کند.

وي درباره افزایش قیمت مواد غذایی و دیگر اقلام هم اضافه کرد: من فکر می‌کنم مانند سراسر جهان، این یک اتقاق سراسری است و منحصر به کشور ما نمی‌شود که باعث شده ما با مشکلات زیادی در این زمینه درگیر شویم. افزایش قیمت‌ها مانند شوکی برای ما بوده است. در فصل تابستان مشکلات کمتر است ولی در زمستان بدتر می‌شود. در همین راستا ما در تلاش براي يافتن انرژی جایگزین یعنی انرژی هسته‌ای هستیم.

خبرنگار «نيوزويک» پرسيد: در مصاحبه‌ای که با «هاآرتص داشتید»، گفته بودید «در خاور میانه همه به دنبال انرژی هسته‌ای هستند» ولی آنها چنان این صحبت را به عنوان یک خبر فوری انعکاس دادند و گفتند که اردن به دنبال هسته‌ای شدن است، که عبدالله گفت: بعداً من در خبرها شنیدم که عربستان سعودی و ترکیه هم به دنبال هسته‌ای شدن هستند. البته آنها به مانند ما با بحران مواجه نیستند و شاید ما در این منطقه از معدود کشورهایی هستیم که احتیاج مبرم داریم که به انرژی هسته‌ای دست پیدا کنیم.

اين هفته‌نامه از پادشاه اردن پرسيد: به خاطر دارم که چند سال پیش درباره خطر تهدید ایران برای کشورهای عرب منطقه هشدار داده بودید. آیا به نظر شما امروز کشورهای ایران و ترکیه به یکی از برنده‌های این منطقه تبدیل نشده اند؟ وي در پاسخ اظهار داشت: اگر ما به اتفاقاتی که دو ماه پیش در لبنان و ترغیب حزب‌الله برای قیام مردم افتاد، نگاهی بیندازیم که در نتیجه با عث شد حزب‌الله به پیروزی سیاسی دست پیدا کند و آن را نوعی پیروزی برای ایران و متحدانش بدانیم، پس در راند دوم باید بیشتر مواظب باشیم و به روند صلح توجه خاصی مبذول کنیم.

عبدالله در پاسخ به اين‌که چرا هیچ کس حاضر نیست به دولتمردان لبنان کمک کند، در حالی که آمریکا و فرانسه به شدت در این مورد کار می‌کنند، گفت: من هم به اندازه شما از این اتفاق هم شوکه شده‌ام و هم برایم تعجب‌برانگیز است. نبود صلح در منطقه باعث شده است که آمریکا در منطقه تاثیر بیشتری داشته باشد. اگر ما نتوانیم بازیگران برنده بازی را معلوم کنیم، تأثیر و پرستیژ آمریکا به شدت سقوط خواهد کرد.

وي همچنين درخصوص حملات موشکی حماس علیه اسرائیل اظهار داشت: حماس همیشه به عنوان یک مسئله برای آمریکا محسوب می‌شده است. بیشتر گفت‌وگوها بر آن هستند که حماس را منزوی کنند ولی کسی درباره این امر بحثی نمی‌کند که چگونه ما از فتح پشتیبانی کنیم و چگونه تعادلی بین حماس و فتح برقرار کنیم.

پادشاه اردن در پاسخ به اين‌که «آيا مایلید که با ایران هسته‌ای رابطه داشته باشید و آن را در کنار خود بپذیرید»، گفت: من فکر می‌کنم که ما باید در این مورد کاری بکنیم. حمله نظامی تنها باعث تهییج و واکنش ایران و همپیمانانش خواهد شد و من فکر می کنم که ما دیگر قادر نخواهیم بود با درگیری و جنگ دیگری در این منطقه از جهان زندگی کنیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟