پروژه شکست‌خورده ۲ تریلیون دلاری آمریکا در تولید «اف۳۵»

«نشنال اینترست» اعلام کرد با اینکه آمریکا برای تولید جنگنده «اف۳۵» حدود ۲ تریلیون دلار هزینه می کند اما این پروژه ناموفق بوده است و کارآیی لازم را ندارد تا اهداف واشنگتن را برآورده کند.
کد خبر: ۱۲۷۳۵۲۵
|
۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰ 24 November 2024
|
19253 بازدید
|
۲

این مرکز پژوهشی آمریکایی، پروژه جنگنده چند منظوره نسل پنجم «اف ۳۵ لاتننینگ» را برنامه های ناموفق ارزیابی کرد و نوشت: با وجود این که F-۳۵ یک هواپیمای پیشرفته از نظر فناوری است که از سوی ارتش ایالات متحده و کشورهای متحد استفاده می شود، اما مداوما در برآورده کردن اهداف بودجه و آمادگی خود شکست خورده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، این گزارش برای نمونه عنوان داشت که بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ مبلغ ۱۲ میلیارد دلار با هدف ارتقای ۱۰ درصدی قابلیت‌های ماموریتی این جنگنده هزینه شد اما تنها ۲.۶ درصد بهبود عملکرد مشاهده شد.

نویسنده این گزارش، «براندون جی. ویچرت» تحلیلگر ژئوپلیتیکی و کارمند سابق کنگره تاکید کرد: دفتر پاسخگویی دولت (GAO) کل هزینه برنامه F-۳۵ (برای نیروی هوایی، تفنگداران دریایی و نیروی دریایی) را بیش از ۱.۵ تریلیون دلار پیش بینی کرد. اما به نظر می رسد تا زمانی که این پروژه به پایان برسد (یعنی در دوره ۳۰ ساله) برنامه حدود ۲ تریلیون دلار برای مالیات دهندگان هزینه خواهد داشت.

گزارش با اشاره به وجود شک و تردیدهایی در مورد روندهای منفی پروژه و امیدها برای اطمینان‌یابی از افزایش کارایی هواپیما، عنوان داشت با اینکه برنامه F-۳۵ یک شگفتی مدرن بوده اما آمریکا را با چالش هایی در زمینه آمادگی و هزینه مواجه کرد. این واقعیتی است که از زمان آغاز به کار، هواپیمای جنگی فوق به ندرت به اهداف بودجه یا کارآمدی خود رسیده است.

نشنال اینترست اعتراف می کند: حال که این هواپیمای جنگی نسل پنجم نه تنها در ارتش آمریکا، بلکه از سوی چند متحد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد اما مجموعه جدیدی از مشکلات در برنامه F-۳۵ وجود دارد.

گزارش با انتقاد از تصمیم کاخ سفید آورده است که این هواپیما از نظر فنی یکی از پیشرفته ترین‌های جهان است اما همچون دیگر هواپیمای جنگی نسل پنجم آمریکا -برای مثال F-۲۲A Raptor - چشمگیر نیست. در سال ۲۰۱۰ و با دستور دولت اوباما خط تولید F-۲۲ برای حمایت از F-۳۵ تعطیل شد.

گزارش در بخشی تحت عنوان یک اقدام پرهزینه اذعان کرد که پنتاگون انتخاب ضعیفی داشت زیرا تولید F-۲۲ مناسب‌تر و گزینه بهتری برای آمادگی نیروی آمریکا بود.

نویسنده این تحلیل در پایان تصریح دارد: اگر جنگی با یک قدرت بزرگ شروع شود، F-۳۵ در خط مقدم خواهد بود. طبق گفته ارتش خود ما، این پرنده‌ها به طور کامل برای جنگ با قدرت های بزرگ آماده نیستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۴
پدافند مقتدر ایران بر روی آسمان عراق به روی این هواپیما قفل راداری کرد. به ناچار مجبور به شلیک از همان مسافت شدند و الفرار.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۴
اف ۳۵ مدل تجاری و جهانی اف۲۲ است نباید مانند اف۲۲ باشد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟