مشاور روسای جمهور اسبق امریکا در گفتگو با تابناک:

بهبود رابطه ایران با عربستان بر رویکرد ترامپ مقابل تهران تاثیر دارد/ ترامپ دوست دارد معامله کند و در مذاکرات برنده محسوب شود/ حق با پزشکیان است

«جفری کارلینر» گفت: ترامپ دوست دارد معامله کند و در مذاکرات برنده محسوب شود. شاید حق با پزشکیان بود که چند روز پیش گفت ممکن است توافق بین آمریکا و ایران امکان پذیر باشد.
کد خبر: ۱۲۷۳۴۰۰
|
۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳ 23 November 2024
|
9022 بازدید
|
۱

بهبود رابطه ایران با عربستان بر رویکرد ترامپ مقابل تهران تاثیر دارد/ ترامپ دوست دارد معامله کند و در مذاکرات برنده محسوب شود/ حق با پزشکیان است

مشاور روسای جمهور اسبق امریکا می‌گوید: ترامپ بدون شک با جنگ‌های خارجی آمریکا مخالف است. درست است که «مایکل والتز»، نامزد ترامپ به عنوان مشاور امنیت ملی و «مارکو روبیو»، نامزد وی به عنوان وزیر امور خارجه در گذشته طرفدار اقدامات نظامی بیشتری از سوی ایالات متحده آمریکا بوده اند و ممکن است تاثیر کمی بر تصمیمات ترامپ در آینده داشته باشند

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر (۱۵ آبان) برگزار شد و ترامپ با کسب آرای لازم از مجمع گزینندگان (کالج الکترال)، برای بار دوم به کاخ سفید راه یافت و توانست با شکست «کامالا هریس» رقیب دموکرات خود، به‌عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود.

«دونالد ترامپ» یک هفته پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، روند انتخاب کابینه و انتخاب سایر مقامات عالی رتبه دولت را آغاز کرد. اولین کابینه ترامپ با سرعتی کند و آهسته تایید شد، اما در طول چهار سال ریاست‌جمهوری وی تغییرات زیادی در کابینه مشاهده شد. در این دوره با توجه به اکثریت جمهوریخواهان در مجلس سنا، نامزد‌های ترامپ ممکن است با روند تأیید صریح‌تری مواجه شوند.

گمانه زنی‌ها از رسانه‌های آمریکایی حاکی است ۲ شاهین ضدایرانی در سمت‌های وزارت امور خارجه و مشاور امنیت ملی کابینه دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا حضور خواهند شد.

روزنامه نیویورک تایمز آمریکا از حضور سناتور تندرو جمهوریخواه «مارکو روبیو» به عنوان وزیر خارجه کابینه ترامپ خبر داده و همزمان روزنامه «وال استریت ژورنال» از «مایک والتز» نماینده جمهوریخواه تندرو ایالت فلوریدا در سمت مشاور امنیت ملی کابینه جدید ترامپ نام برده است.

با کنار گذاشتن نیکی هیلی و پومپئو به نظر می‌رسید ترامپ از نومحافطه کاران فاصله خواهد گرفت. اما انتخاب مایک والتز به عنوان مشاور امنیت ملی و گزینه‌های مطرح برای وزارت خارجه این‌گمانه را ضعیف کرده است.

در این راستا خبرنگار تابناک گفتگویی با «پروفسور جفری کارلینر» استاد دانشگاه بوستون آمریکا تنظیم نموده که در ادامه می‌آید.

در طول دولت‌های کارتر و ریگان، کارلینر به عنوان اقتصاددان ارشد و مدیر ستادی در شورای مشاوران اقتصادی رئیس جمهور خدمت کرد. او همچنین به عنوان مدیر اجرایی دفتر ملی تحقیقات اقتصادی در کمبریج، ماساچوست و معاون مدیر موسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون در واشنگتن دی سی خدمت کرده است.

*با کنار گذاشتن «نیکی هیلی» و «مایک پومپئو» (دو چهره تندرو) به نظر می‌رسید ترامپ از نومحافطه کاران فاصله خواهد گرفت. اما انتخاب «مایک والتز» به عنوان مشاور امنیت ملی و گزینه‌های مطرح برای وزارت خارجه این‌گمانه را ضعیف کرده است. نظر شما چیست؟

ترامپ قطعا با جنگ‌های خارجی آمریکا مخالف است. درست است که «مایکل والتز»، نامزد ترامپ به عنوان مشاور امنیت ملی و «مارکو روبیو»، نامزد وی به عنوان وزیر امور خارجه در گذشته طرفدار اقدامات نظامی بیشتری از سوی ایالات متحده آمریکا بوده اند و ممکن است تاثیر کمی بر تصمیمات ترامپ در آینده داشته باشند. ترامپ همچنان تمایلی به اعزام سربازان آمریکایی برای جنگ به خارج از کشور نخواهد داشت.

*به طور کلی سیاست خارجی ترامپ در خصوص منطقه ایندوپاسیفیک و مهار چین چگونه خواهد بود؟ آیا ائتلاف‌های بیشتری در آن منطقه علیه چین شکل خواهد گرفت؟

ترامپ با افزایش قدرت نظامی و سیاسی چین در سرتاسر جهان مخالف است و نسبت به اتحاد آمریکا با دیگر کشور‌ها بدبین است.

ترامپ با افزایش قدرت نظامی و سیاسی چین در سرتاسر جهان مخالف است و نسبت به اتحاد آمریکا با دیگر کشور‌ها بدبین است. وی احتمالاً از ژاپن و کره جنوبی برای استقرار نیرو‌های آمریکایی در کشورهایشان تقاضای پرداخت هزینه بیشتر خواهد کرد

وی احتمالاً از ژاپن و کره جنوبی برای استقرار نیرو‌های آمریکایی در کشورهایشان تقاضای پرداخت هزینه بیشتر خواهد کرد و احتمالاً تعرفه‌های بالایی بر واردات آمریکا از چین اعمال خواهد کرد. 

مشخص نیست که وی با ائتلاف‌هایی که بایدن در منطقه تقویت کرده است، به عنوان مثال با هند، فیلیپین و سایر کشور‌ها چگونه برخورد خواهد کرد. همچنین مشخص نیست که اگر چین علیه تایوان دست به اقدامات نظامی بزند، ترامپ چه واکنشی نشان خواهد داد.

*ترامپ در دور اول ریاست جمهوری سیاست فشار حداکثری را علیه ایران دنبال کرد. با توجه به روابط کنونی ایران با کشور‌های منطقه از جمله عربستان، آیا ترامپ می‌تواند آن سیاست را دنبال کند؟ اگر جواب مثبت است، آیا با افزایش تنش منطقه‌ای می‌تواند بر مهار چین متمرکز شود؟

ترامپ قویا از اسرائیل و به نوعی دیگر از عربستان سعودی حمایت می‌کند. او همچنین به شدت با برنامه هسته‌ای ایران و حمایت آن از حزب الله، حماس و سایر متحدانش مخالف است. 

با این حال، او دوست دارد معامله کند و در مذاکرات برنده محسوب شود. شاید حق با پزشکیان، رئیس جمهور ایران بود که چند روز پیش گفت ممکن است توافق بین آمریکا و ایران امکان پذیر باشد. اگر روابط ایران و عربستان بهبود یابد، شاید روابط ایران با آمریکا نیز بهتر شود.

*رویکرد ترامپ به همکاری با ناتو چگونه خواهد بود؟

ترامپ به کشور‌های ناتو فشار خواهد آورد تا هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند و شاید خرید تجهیزات نظامی آمریکا را افزایش دهند. او حتی ممکن است تهدید کند که ایالات متحده را از ناتو خارج خواهد کرد. با این حال، این امر با مخالفت شدید بسیاری از جمهوری خواهان و همچنین دموکرات‌ها مواجه خواهد شد و بعید است که این اتفاق بیفتد.

*تاثیر سیاست خارجی ترامپ بر جنگ اوکراین چیست؟

ترامپ احتمالاً تلاش خواهد کرد برای پایان دادن به جنگ در اوکراین مذاکره کند که به روسیه اجازه می‌دهد کریمه و بخش‌هایی از شرق اوکراین را حفظ کند.

ترامپ احتمالاً تلاش خواهد کرد برای پایان دادن به جنگ در اوکراین مذاکره کند که به روسیه اجازه می‌دهد کریمه و بخش‌هایی از شرق اوکراین را حفظ کند

توافقنامه صلح همچنین ممکن است شامل امکان پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا باشد و شاید تضمینی امنیتی باشد که در صورت حمله مجدد روسیه در آینده، ایالات متحده و ناتو به اوکراین کمک خواهند کرد. این توافق احتمالاً شامل امکان پیوستن اوکراین به ناتو نمی‌شود.

اننکه آیا مالکیت روسیه بر کریمه و شرق اوکراین دائمی توصیف خواهد شد یا در آینده تصمیم گیری خواهد شد نیز نامشخص است. زلنسکی ممکن است بتواند در مورد برخی از این جزئیات چانه بزند، اما اگر ترامپ تهدید به قطع کمک‌های نظامی ایالات متحده کند، گزینه کمی خواهد داشت. 

مشخص نیست پوتین چه خواهد کرد، زیرا او فکر می‌کند که زمان به نفع اوست و هر چه جنگ بیشتر ادامه یابد، قلمرو‌های بیشتری را کنترل خواهد کرد. اما او احتمالاً خواهان توافقی خواهد بود تا تحریم‌های آمریکا لغو شود و ارسال انرژی به اروپا از سر گرفته شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۴
هیچ راهی برای برون رفت از این شرایط بد ایران جز توافق اصولی و درست و پایدار با دولت ترامپ نیست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟