لاغري مفرط، يكي از عوامل پوكي استخوان
ایرنا: واحد بيماريهاي غيرواگير معاونت بهداشتي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ، لاغري مفرط، مصرف سيگار، پركاري تيروييد و اختلالات توليد ويتامين D را از عوامل مهم پوكي استخوان اعلام كرد.
به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ، سرعت كاهش توده استخواني علاوه بر افزايش سن متأثر از لاغري مفرط، مصرف سيگار، بيحركتي، اختلالات توليد و متابوليسم ويتامين D، پركاري غدد تيروييد و پاراتيروييد است.
اين گزارش افزوده است: پوكي استخوان كه منجر به كاهش مقاومت استخوان ميشود، هرچند در هر دو جنس زن و مرد ديده ميشود ولي در زنان شايعتر از مردان است.
بنابراين گزارش تراكم استخواني در حدود سنين 45-35 سالگي در هر دو جنس شروع به كاهش كرده و در زنان بعد از يائسگي (به دليل از ست دادن هورمونهاي جنسي) شديدتر ميشود به صورتي كه زنان پنج تا هفت سال بعد از يائسگي تا هفت درصد استحكام استخواني خود را از دست ميدهند.
اين گزارش ميافزايد براي پيشيگري از عوامل تسريع كننده در كاهش استحكام استخواني كه مؤثرترين راه پيشگيري از ابتلا به بيماري است رعايت شيوه زندگي سالم از نظر تغذيه خوب، فعاليت فيزيكي مناسب و عدم مصرف دخانيات براي حفظ سلامت استخوانها توصيه ميشود.



