صداوسيما، مجلس‌ هشتم و مزاحمان خياباني و غيرخياباني

با کمک نيروي انتظامي، در «سراسر کشور» از مزاحمان خياباني به نحو نامحسوس تصويربرداري شده و «بدون پوشاندن چهره» نمايش داده شوند. تصور کنيد که برنامه‌اي مثلا تحت عنوان «مزاحمان خياباني خود را ساعت 10 شب ببينند» چند روز در هفته پخش شود و تصاوير مزاحمان در بيابان و خيابان و بعضا با طعمه‌گذاري، پخش شود.
کد خبر: ۱۲۵۹۸
|
۰۱ تير ۱۳۸۷ - ۱۰:۵۴ 21 June 2008
|
41253 بازدید
به طور کلي در مواجهه با تخلفات دو راه وجود دارد: تکيه بر کنترل دروني نظير تقوا و دعوت به انابه به درگاه خداوند و به تعبير حضرت امام (ره) عالم را محضر خدا ديدن، و ديگر تکيه بر کنترل بيروني به نحوي که فرد از عکس العمل‌هاي بيروني در مقابل تخلف خود واهمه داشته باشد. در اسلام بر هر دوي اين امور تکيه شده است. البته تکيه بر تقواي صرف براي بسياري از مردم و مسئولان کفايت مي‌کند، اما متأسفانه بي‌پروايي عده‌اي جز با اهرم کنترل خارجي قابل مهار نيست.

اگر قرار بود کار با نصيحت تنها پيش برود، امروز نبايد مسئول تجمل‌گرا در کشور وجود داشت. امام امت و رهبر انقلاب ده‌ها بار بر پرهيز از تجمل‌گرايي تأکيد کرده و هر دو به اعتراف دوست و دشمن، خود دقيقا به توصيه خود عامل بوده‌اند، اما در طول اين سي سال، اين توصيه‌ها هرگز از سوي گروهي از مسئولان مورد توجه قرار نگرفته است.

اما اگر بخواهيم از ابزارهاي بيروني استفاده کنيم، آيا مي‌توان از در خطر قرار دادن آبروي افراد متخلف، به عنوان اهرمي براي کنترل آنان استفاده کرد؟ آبرو بردن چنان در درگاه الهي گناه بزرگي به شمار مي‌آيد که يکي از چند گناهي است که طبق روايت، خداوند براي مجازات مجرم تا قيامت صبر نمي‌کند و آبروي شخص آبروبرنده در همين دنيا توسط ديگري لگدمال مي‌شود و به عبارت ديگر بخشي از تاوان بايد در همين دنيا داده شود. اما بايد توجه داشت که اين در جايي است که آنچه شخص انجام داده، عملي فردي بوده است، ولي آبروي کسي که با تخلف خود به حقوق ديگران تجاوز کرده، آرامش رواني را از جامعه گرفته و در مسير اعتلاي جامعه اسلامي سنگ اندازي مي‌کند محترم نيست که نمونه آن در مورد برخورد اميرالمؤمنين (ع) با ابن هرمه در بخش گذشته آورده شد...

ادبياتي که برخي فرماندهان نيروي انتظامي براي وضعيت اطراف مدارس دخترانه و يا پارك‌هايي که در دل شهر واقع شده، به کار مي‌برند درباره وضع موجود کاملا گوياست: "اطراف مدارس دخترانه «پاکسازي» شده است" و يا "پارك‌ها براي رفت و آمد خانواده‌ها «پاکسازي» شده و «امن» است". اين مانند آن است که شرکت آب هر روز اعلام کند آب تهران امروز سمي نيست. گويي جامعه هم پذيرفته است که اصل اولي، ناامن بودن پارک و يا اطراف مدارس دخترانه است مگر آن‌كه مأموران قبلا منطقه را پاکسازي کرده باشند. مگر پارک جز براي آرامش و استراحت مردم ساخته شده است و مگر فرستادن دختر نوجوان خود تا مدرسه يا براي خريد با آرامش کامل، از حقوق اوليه مردم نيست؟...

با کمک نيروي انتظامي، در «سراسر کشور» از مزاحمان خياباني به نحو نامحسوس تصويربرداري شده و «بدون پوشاندن چهره» نمايش داده شوند. تصور کنيد که برنامه‌اي مثلا تحت عنوان «مزاحمان خياباني خود را ساعت 10 شب ببينند» چند روز در هفته پخش شود و تصاوير مزاحمان در بيابان و خيابان و بعضا با طعمه‌گذاري، از مناطق دور و نزديک و کوچک و بزرگ، از آق قلا گرفته تا فسا، و از سنندج گرفته تا طبس پخش شود، آنگاه معلوم مي‌شود که تاکنون از چه نيروي عظيمي براي ايجاد آرامش رواني مردم استفاده نشده است. اگر چنين برنامه‌اي به طور جدي در سيما دنبال شود، پس از چند هفته مشکل اساسي پيداکردن سوژه خواهد بود.

چند ماه پيش، و نيز ماه گذشته، در همان برنامه «چراغ خاموش» تاثير شگرف چنين روشي ولو به طور «ناقص» ـ زيرا طبق قانون فعلي رسانه ملي مجاز به پخش چهره متهمان نيست ـ تجربه شد. در يكي از اين برنامه‌ها مزاحمان خياباني كه براي بانوان مزاحمت ايجاد مي‌كردند با پوشاندن چهره به تصوير کشيده شدند. چنان لرزه‌اي بر اندام مزاحمان افتاده بود كه به رغم اين‌كه مصاحبه‌گر بارها تأکيد مي‌کرد كه چهره شما به صورت شطرنجي نمايش داده مي‌شود به التماس افتاده بودند. مجري برنامه تعبير زيبايي كرد: اينها به صغير و كبير رحم نمي‌كنند...

البته يک نکته را نبايد از نظر دور داشت و آن اين است که مردم را نمي‌توان از ابتدا و با شتاب به دو دسته مزاحم و غير مزاحم تقسيم کرد. بسياري از کساني که ما «مزاحم» مي‌ناميم به دليل نداشتن تربيت صحيح و يا عدم توجه به زشتي آنچه انجام مي‌دهند چنين رفتاري از خود بروز مي‌دهند و در واقع کسي آنان را آگاه نکرده است. (برخي از متلک‌پرانان امروز، وقتي ازدواج مي‌کنند تازه مي‌فهمند که مزاحمت براي ناموس مردم چقدر زشت بوده است). بسياري از اين افراد چه بسا با نصيحت مشفقانه از اقدامات خود دست بردارند. بنابراين عملي کردن پيشنهاد فوق بايد پس از دادن آموزش کافي از سوي رسانه ملي و با اعلام قبلي انجام شود...

نقش مهمي که مجلس هشتم در اين زمينه مي‌تواند ايفا کند، اين است که قانوني را به تصويب برساند تا اجازه دهد تصوير کساني ـ مانند لايي‌کشان و مزاحمان خياباني ـ که در «ملأ عام» آرامش مردم را به هم مي‌زنند و يا به اموال عمومي آسيب مي‌رسانند به وضوح نمايش داده شود. طبق قانون کنوني، اعلام نام و نشان دادن تصوير متهم تنها پس از اثبات جرم در دادگاه امکان پذير است. آنچه لازم است لباس قانون بپوشد، اين است که وقتي جرمي در مقابل دوربين و چشم مردم انجام مي‌شود، از نظر جواز پخش چهره متهم، مانند فردي باشد که جرمش در دادگاه اثبات شده است.

اما «راه‌حل دوم» براي برخورد با برهم زنندگان آرامش رواني مردم مانند مزاحمان خياباني، تشکيل پرونده‌هاي الکترونيکي «کارنامه سلامت رفتاري» است. کساني که در حين مزاحمت از آنان فيلم گرفته شده، تخلفشان در «کارنامه سلامت رفتاري» نيز درج شود. ارائه چنين کارنامه‌اي براي استخدام و گرفتن هر نوع مجوز کار و بسياري فعاليتهاي ديگر الزامي شود. همچنين خانواده‌اي که قصد شوهر دادن دختر خود را دارد بتواند از خواستگار، چنين کارنامه‌اي را طلب کند و ارائه آن هنگام ثبت ازدواج الزامي باشد. دهها طرح تشويقي و تنبيهي مبتني بر «کارنامه سلامت رفتاري» مي‌توان ارائه کرد. مثلا کساني که کارنامه سلامت رفتاريشان هيچ مشکلي ندارد، يک ماه از مدت خدمت سربازيشان کاسته شود...

متن کامل را در ستون «يادداشت» بخوانيد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Jordan
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۱
ببخشید ، منظورتان از اینکه برخی مجرمان بعد ازدواج می فهمند که ناموس یعنی چه! چیست؟ آیا این مجرمان خواهر یا مادر ندارند؟ حتما باید 40 سال طول بکشد تاکسی بفهمد نباید مزاحم ناموس کسی شد؟ این نوع تربیت در کجای اسلام امده؟
به نظر من برخورد شدید و تشهیر مجرمان و مزاحمان بهترین راه کنترل جامعه است. چه آن کسی که خدا را ناظر بر اعمال خود نمی داند و ایمانش ضعیف است ، شاید از ترس دوربین های مخفی و ترس از بنده خدا خود را کنترل کند!
ضمنا ریختن آبروی مجرم در اسلام یک بعد تربیتی دارد . شلاق زدن و اعدام در ملا عام و قصاص از قوانین تربیتی است که اسلام برای کاهش جرم و کنترل جامعه ارائه نموده است و باید به این دستورات عمل شود.
اما نکته دیگر اینکه ، اگر این دوربینها بتواند نقاط مثبت در جامعه را هم نمایش دهد خوب است و در کنار مجرمان و مزاحمان ، مثلا کسانی را که به مردم کمک کرده و یا کارهای ظریف و انسانی انجام می دهند نیز همزمان مطرح شود تا با دیدن هر دو الگو مردم بتوانند بر اساس فطرت و عقل خود مسیر صحیح را طی کنند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۱
فکر خوبی است کسی که برای مردم مزاحمت ایجاد می کند نباید امنیت داشته باشد.در این مورد قانون ضعیف عمل کرده است زیرا کسانی از اراذل واوباش که چندین مرتبه برای مردم مزاحمت ایجادکرده اندچندین مرتبه زندانی شده اند ،کسی که چندین بار عمل خلاف انجام می دهد سزایش مرگ است،از قوی قضائیه انتظار این است که در تدوین قوانین واجرای آن در رابطه با اراذل واوباش شدت عمل بیشتری داشته باشد.ونیروی انتظامی نیزبا اقتدار تمام بااراذل برخورد کند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۱
با سلام،

احتراما به عرض میرسانم که این اقدام بسیار شایسته و نیکوست چرا که هیچ چیز بدتر و زشت تر از این نیست تا ناموس انسان در مملکتی که ادعای اسلام وتشیع مینماید در هیچ ساعتی از شبانه روز امنیت حتی کنار خیابان ایستادن و سوار تاکسی شدن را نداشته باشد. امیدوارم که هرچه سریعتر مسوولان از طریق قانون مبتنی بر اصول اسلامی این امر را اجرایی نمایند. چرا که از 9 سال پیش در دبی به دستور دولت دبی این امر اجرا شد و بطور نامحسوس با مزاحمین نوامیس مردم به شدت برخورد و صبح روز بعد عکس آنها در تمامی روزنامه ها به چاپ میرسد این خود بسیار عملی و با تآثیر بوده.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۱
به نظر من فرهنگ سازی (یا همون پیشگیری) خیلی مهم تر از درمانه. و البته درمان هم روش و داروهایی داره. (اگه شرایط ازدواج اینقدر سخت نبود که منه جوون 27 ساله به دلایل مختلف به ازدواج فکر نکنم و فقط به فکر سرکوب امیال خدادادی باشم به هیچ عنوان موفق نخواهیم بود و مثل جمع شدن سیل انبوهی پشت یک سد موقت خواهیم بود)
با تشکر از سایت مفیدتون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۱
از مقاله خوب شما متشکرم.
بردن آبروی افراد جایز نیست و همه می دانیم که در جوانی از این اشتباهات پیش می آید. سوال اینجاست که چرا نام افرادی که میلیارها می دزدند و به نام مفسدین اقتصادی مشهورند هرگز در صداوسیما برده نمی شود و گفته می شود به خاطر اینکه آبروی آنها نرود. و این یک تناقض بزرگ است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۱
سلام
حالا گیریم که اینکار شد و خیلی هم درست باشه و تکلیف شباهت قیافه ها رو میخوان چی کار کنند ؟؟؟؟؟
در ضمن آبرو تنها چیزی که هست که اونا دارند اونو هم ازشون بگیرید که میشن ارازل اوباش چیزی نمی مونه که
ناشناس
|
-
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۱
همه جاي دنيا افراد به دنبال رفع مشکلات علمي و پيشرفتهاي تکنولوژي هستند، آنوقت ما بايد هزار جور ترفند به کار ببريم که از شر متلک پراني‌هاي مزاحمان خلاص شويم. کاش مي‌شد فهميد ريشه‌ي اين مشکل کجاست؟ چرا در جامعه‌اي با اين قدمت و اين فرهنگ و اين سابقه‌ي پر افتخار چنين مسئله‌اي بايد به يکي از بزرگترين معضلات تبديل شود؟ طوري که حتما بايد براي رفع آن به زور متوسل شد.
ناشناس
|
United States
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۱
اخه این مزاحم خیابونی که می گین کیه ؟جوونه بچه س پیره مرده ؟الان طوری شده همه گروه سنی از مردا مزاحم جنس مونث میشن .و این نه سن رو می بینن نه حجابو اصلا حجاب مانع مزاحمت نمی شه بزرگو بچه هم فرقی نمی کنه .دلیل بیشتر این مزاحمتا هم مشخصه ... این کار با گرفتنه مزاحم حل نمیشه مگه اینکه سر هر خیابون اول و اخرش دو تا مامور باشه که بازم یه جای خلوت دیگه برای مزاحمت پیدا میشه .اول دلیل مزاحمت رو باید حل کرد .و کسی رو که مرتکب این کار میشه حسابی تنبیه کرد .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۱
سلام .بنظر میرسد قدری هم به علل و فلسفه وجود چنین رفتارهائی نیز باید توجه کرد عوامل بیرونی که بر فرد تاثیر میگذارد -شرایط اجتماعی -تنگناهای روحی و روانی ناشی از عدم ازدواج و بسیاری دیگر از عوامل را نیز باید لحاظ کرد اینکه صرفا این افراد را مزاحم بنامیم نادیده گرفتن واقعیت های دیگر است .برای حل صورت مسئله فکر میکنم همه جانبه باید به موضوع نگاه کنیم . بهره گیری از روان شناسان مجرب و نیز مدیران منابع انسانی نسبت به کالبد شکافی بحث کمک کند .مردم دارای شعور و فرهنگ بالائی هستند برخوردهای شکننده یا ریختن آبروی افراد در شان اخلاق و دین مبین ما نیست . با احترام .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۱
برادر عزيز كه اين مطالب زيبا رو نوشتي يه چيزي يادت باشه اولا كه ما اخر نفهميديم شما موافقي يا مخالف طرح! من احساسم اينه كه شما موافق بر خورد با افراد متخلفي اما نه با اين شيوه برادر جان من كاري به قانون و بايد ها ونبايد هاش ندارم اما از نظر شرع مقدس اسلام فكر ميكني اين صحيحه كه به طور مثال يك نفر يه كارنامه اخلاقي داره با كلي گناه و معصيت كه توش نوشته چند بار ايجاد مزاحمت كرده و... خوب سئوال من اينه اگر فرد توبه كنه و از خداوند طلب مغفرت بكنه وپشيمان شه تكليفش چيه ؟ آنوقت بايد بياد از صادر كننده كارنامه اخلاقي هم مغفرت بجويد!!! مگر ميشه از نيت واقعي افراد با خبر شد ؟كه صادر كننده كارنامه بگه توبه اش واقعي يه يا دروغي!!؟ ما ها تا حالا خلافي ماشين نگرفيتم يا جريمه نشديم و با تخلف تجاوز به مردم نكرديم ؟مگر يكي از صفت هاي بزرگ خداوند ستارالعيوب بودن نيست برادر شما فكر ميكني اگر پروردگار متعال يك روز پرده از اعمال ما بردارد ما ميتونيم همديگرو تحمل كنيم ؟!واقعا ما معصوم پاك ومبرا از گناهيم ! هيچ وقت به حق كسي متعرض نشديم !آبروي افراد را مستمسك قراردادن براي تربيت افراد اصلا صحيح نيست ومطمئن باشيد براي كسيكه پرده دري شود وقبح قضيه بشكند سر خورده شده وجري تر پرور تر به گناهش مي شود چون آبروي رفته رو ديگر نمي شود باز گرداند برادر كسيكه فسق علني ميكنه رو بايد باهاش برخورد كرد اما نبايد آبرو حيثيتش رو لگد مال كرد كه اين تنها در اختيار خداوند متعال ومعصومين هست نه بنده هاي معمولي خدا شما فرض كن اگرفرد توبه كند ديگر راه بازگشتي براي برگشتن آبروي از دست رفته اش است !!!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟