
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دومین کنگره بینالمللی بهداشت و صنایع غذایی در روزهای سوم و چهارم اسفندماه با نگاه ویژه به محصولات و صنایع پایین دستی پتروشیمی در اهواز برگزار شد.
دکتر سید حیدر محمدی در حاشیه برگزاری این کنگره، اهداف برگزاری آن را ارئه روشهای جدید در ارتقای کیفیت صنایع غذایی و افزایش ارزش غذایی محصولات، بررسی راههای ارتقای کیفیت و سلامت محصولات غذایی عنوان کرد و گفت: یکی از اقدامات بزرگی که امروز در استان خوزستان آغاز شد، تولید نان کامل توسط یکی از تولید کنندگان بزرگ نان صنعتی در کشور بود که یکی از آرزوهای دیرین چند دهه اخیر کشورمان بود که این مهم امروز تحقق یافت.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی افزود: متاسفانه در سال های گذشته ۲۸ درصد سبوس نان گرفته میشد که ارزش تغذیهای، املاح معدنی و ویتاوینهای نان را میگرفت اما با تلاشهای فعالان این حوزه، امروز شاهد تولید نان با حداکثر ۵ درصد سبوسگیری از آرد هستیم که بیشتر ویتامینهای گروه بی، کلسیم، آهن، روی و فسفر موجود در سبوس باقی میماند و نان کاملی برای مصرف کنندگان محسوب میشود.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه برخی از بیماریهای گوارشی ناشی از نقص ویتامینها و کمبود املاح معدنی در مواد غذایی است، تاکید کرد: نان قوت غالب مردم کشور است و طبعا اگر ارزش تغذیهای این غذا بالاتر برود اثرات خوبی روی سلامت مردم خواهد داشت.
 البته همانطورکه درخبرهم ذکرشده نان تولیدی صنعتی بوده.درحالیکه برای استفاده عمومی مردم ازنان کامل باید آردنانوایی های سطح شهرها از آردکامل باشد تا این اصلی ترین غذای مردم ایران ارزش غذایی داشته باشد.انجام 2 کار اولا تبدیل آردنانوایی های معمولی به آردکامل و وثانیا نظارت برکیفیت پخت نان که متاسفانه نان های فعلی به عللی مثل استفاده از جوش شیرین مناسب نبودن تنورهای نانوایی و استفاده ازحرارت بالا برای پخت سریغتر وعلل دیگراز کیفیت بسیارپایینی برخوردارند
 							         		            البته همانطورکه درخبرهم ذکرشده نان تولیدی صنعتی بوده.درحالیکه برای استفاده عمومی مردم ازنان کامل باید آردنانوایی های سطح شهرها از آردکامل باشد تا این اصلی ترین غذای مردم ایران ارزش غذایی داشته باشد.انجام 2 کار اولا تبدیل آردنانوایی های معمولی به آردکامل و وثانیا نظارت برکیفیت پخت نان که متاسفانه نان های فعلی به عللی مثل استفاده از جوش شیرین مناسب نبودن تنورهای نانوایی و استفاده ازحرارت بالا برای پخت سریغتر وعلل دیگراز کیفیت بسیارپایینی برخوردارند         		                     		         بالاخره یک کار خوب هم از این دولت دیدیم
 							         		            بالاخره یک کار خوب هم از این دولت دیدیم         		                     		         خسته شدیم از این افکار پلید برای گران کردن مجدد
 							         		            خسته شدیم از این افکار پلید برای گران کردن مجدد بعنوان کارشناس صنایع غذایی باید عرض کنم کیفیت گندم تولیدی در کشور بدلیل عدم رعایت تناوب کشت و استراحت خاک ، خوب نیست. صد البته استفاده از آرد کامل بسیار قابل تردید است ولی دولت باید با حمایت از گندم کار ها آنها را برای تولید پایدار آموزش دهد و زمین های برای طرح تناوب کشت با تضمین کشت گندم مورد حمایت خرید تضمینی با قیمت بالاتر قرار دهد تا کیفیت گندم تولیدی ارتقا یابد. در واقع ما نیازمند یک مسیری از مزرعه تا سفر ه مردم هستیم. اصطلاحا به این مسیر زنجیره ارزش ها گفته می شود. باید انجمن های تولید کنندگان گندم ، کارخانجات آرد ،  تولید کنندگان نان و عرضه کنندگان آن در این زنجیره با نظارت بهداشتی و سلامتی دولت ارزش نان را بالا ببرند.
 							         		            بعنوان کارشناس صنایع غذایی باید عرض کنم کیفیت گندم تولیدی در کشور بدلیل عدم رعایت تناوب کشت و استراحت خاک ، خوب نیست. صد البته استفاده از آرد کامل بسیار قابل تردید است ولی دولت باید با حمایت از گندم کار ها آنها را برای تولید پایدار آموزش دهد و زمین های برای طرح تناوب کشت با تضمین کشت گندم مورد حمایت خرید تضمینی با قیمت بالاتر قرار دهد تا کیفیت گندم تولیدی ارتقا یابد. در واقع ما نیازمند یک مسیری از مزرعه تا سفر ه مردم هستیم. اصطلاحا به این مسیر زنجیره ارزش ها گفته می شود. باید انجمن های تولید کنندگان گندم ، کارخانجات آرد ،  تولید کنندگان نان و عرضه کنندگان آن در این زنجیره با نظارت بهداشتی و سلامتی دولت ارزش نان را بالا ببرند.