صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

اجراي هدفمند كردن يارانه، آلودگي هوا را كاهش مي‌دهد

کد خبر: ۱۲۲۱۷۷
| |
2087 بازدید

مدير كل محيط زيست استان تهران با پيش‌بيني اينكه آلودگي هواي تهران در زمستان افزايش مي‌يابد، گفت: برنامه 5 ساله كاهش آلودگي هواي استان تهران تا دهه فجر تصويب نهايي مي‌شود.

به گزارش فارس، دوازدهمين جلسه كارگروه كاهش آلودگي هوا به رياست محمدرضا محمودي؛ معاون عمراني استاندار و با حضور رسول‌علي اشرفي‌پور؛ مديركل محيط زيست استان تهران برگزار شد.

در ابتداي اين جلسه اشرفي‌پور با اشاره به اين كه پيش‌نويس برنامه جديد جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران تهيه شده است، گفت: اعتقاد دارم با توجه به اهميت مباحث زيست محيطي در استان تهران دو كارگروه مهم مديريت پسماند و كاهش آلودگي هوا بايد هر ماه برگزار شود.

استاندار بايد در كميته كاهش آلودگي هوا حضور داشته باشد

وي در ادامه خواستار حضور استاندار تهران و رئيس شوراي شهر در جلسه كميته كاهش آلودگي هواي استان تهران شد و اظهار داشت: استاندار تهران مطابق ضوابط رياست اين كميته را برعهده دارد و به نظر مي‌رسد حضور ايشان بتواند در بعضي از نشست‌ها مصوبات خوبي را در پي داشته باشد.

اشرفي‌پور در ادامه افزود: در طول 7 ماه گذشته، نديديم كه اعضاي كارگروه كاهش آلودگي هوا درباره موردي اظهارنظر كنند و يا بخواهند تا موضوعي با اهميت در دستور كار كميته قرار گيرد. بدون شك هر كدام از اعضا زماني كه پشت تريبون قرار بگيرند اظهار نظر مي‌كنند ولي چگونه ممكن است تاكنون پيشنهادي به كارگروه كاهش آلودگي هوا نداده‌‌اند؟

وي با اشاره به اين‌كه برنامه جامع كاهش آلودگي هوا تهران براي 10 سال برنامه‌ريزي شده بود، گفت: اين برنامه از سال 79 تا 89 در استان تهران اجرا و دستاوردهاي خوبي را در برداشت هرچند كه در برخي نقاط هم نقاط ضعفي وجود داشت.

مديركل اداره محيط زيست استان تهران در ادامه به تبصره 13 اشاره كرد و گفت: در حال حاضر تبصره 13 به ستاد حمل‌ونقل سوخت تبديل شده و يا ايجاد مركز پايش از برنامه‌هايي بوده كه با توجه به طرح جامع كاهش آلودگي هوا اجرا شده است.

لنگ زدن برنامه 10 ساله جامع كاهش آلودگي هواي تهران

اشرفي‌پور در رابطه با نقاط ضعف برنامه جامع كاهش آلودگي هواي تهران گفت: با توجه به نشست‌هاي تخصصي كه با برخي از دستگاه‌هاي اجرايي داشتيم متوجه شديم عدم تطبيق برنامه جامع كاهش آلودگي هوا با برنامه‌هاي سوم و چهارم توسعه اقتصادي- اجتماعي يكي از جاهايي است كه برنامه در آن مي‌لنگد. در واقع يكي موارد عدم تطبيق با برنامه‌هاي مصوب توسعه اقتصادي و اجتماعي كشور است.

به گفته اشرفي‌پور عدم حلقه ارتباطي بين اين برنامه با برنامه‌هاي توسعه اقتصادي باعث شده تا نمود خوبي نداشته باشد.

برنامه جامع كاهش آلودگي هوا اين‌باره 5 ساله بسته مي‌شود

وي با اشاره به پيش‌نويس برنامه جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران،‌گفت: سعي كرديم برنامه جديد را براي مدت 5 سال تهيه كنيم؛ چراكه به نظر مي‌رسد دقت در ارزيابي برنامه‌هاي كوتاه مدت بيش از برنامه‌هاي بلندت مدت است.

وي در ادامه اظهار داشت: در برنامه 10 ساله طرح جامع كاهش آلودگي هوا انجام خيلي از امور توسط دستگاه‌ها به سال‌هاي آخر برنامه محول شده است لذا طي آسيب‌شناسي و همكاري با جهاد دانشگاهي و دانشگاه صنعتي شريف به اين نتيجه رسيديم كه بازنگري طرح جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران 5 ساله به تصويب برسد.

مديركل اداره محيط زيست استان تهران در ادامه گفت: در صورتي كه نياز باشد طرح جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران از طرف رئيس سازمان محيط زيست براي تصويب در هيئت دولت مطرح شود.

اشرفي‌پور اظهار داشت: حتي ممكن است بخش‌هايي از برنامه با توجه به بار مالي، مصوب مجلس را مي‌طلبد.

طرح جديد جامع كاهش آلودگي هوا استان تهران تا دهه فجر تصويب نهايي مي‌شود

وي گفت: اميدواريم تا دهه فجر طرح جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران تصويب نهايي شود و برنامه جامع كاهش آلودگي هواي استان كه 5 ساله تدوين شده به تصويب برسد و در سال 90 شاهد اجراي مقدمات اين برنامه در سطح استان باشيم.

معاون عمراني استاندار نيز با اشاره به افزايش ترافيك در نيمه دوم سال با توجه به آغاز فصل كاري پيشنهاد داد: كار گروهي در اين زمينه تشكيل شود تا تصميمات ويژه‌اي در زمينه‌ شش ماه دوم سال در زمان‌هاي آلودگي هوا اتخاذ شود.

در ادامه اين جلسه جباري؛ مديركل هواشناسي استان تهران به پيش‌بيني وضعيت جوي در شش ماه دوم سال پرداخت و گفت: معمولاً پيش‌بيني‌هاي بلند مدت ما براي 3 ماه است. به همين منظور در سه ماه آينده (پاييز) وضعيت دما نسبت به ميانگين بلندمدت يك درجه افزايش يافته است.

وي با بيان اين‌كه در پاييز به نظر مي‌رسد بارش‌هاي كمتري را داشته باشيم،‌ افزود: با توجه به عوامل تأثيرگذار در كشور و كره زمين اين فصل از لحاظ بارش در حد نرمال نخواهد بود.

پيش‌بيني افزايش آلودگي هوا در زمستان

مدير كل هواشناسي استان تهران در ادامه تصريح كرد: براي سه ماه زمستان نيز بارش وجود دارد و دماي هوا شرايط نرمالي را خواهد داشت منتهي در روزهايي كه پايداري هوا را خواهيم داشت پتانسيل گروه آلودگي هوا نيز نسبت به سال‌هاي قبل بيشتر خواهد شد.

جباري با اشاره به ورود گرد و غبار از سوي كشورهاي عراق و عربستان گفت: با توجه به پايداري هوا و احتمال افزايش آلودگي هوا در تهران نسبت به سال گذشته افزايش مي‌يابد.

گزارش وضعيت آلودگي هوا در 6 ماه اول سال جاري

اشرفي‌پور در ادامه اين جلسه به گزارشي درباره وضعيت آلودگي هوا در 6 ماه اول سال 89 پرداخت و گفت: وضعيت پارامترهاي آْلاينده نسبت به 6 ماه اول سال 88 وضعيت مطلوب‌تري را داشته‌‌ايم.

وي گفت: اكسيد نيتروژن در 6 ماه سال 89 و 88 شرايط يكساني را داشته است.

دبير كميته كاهش آلودگي هواي استان تهران همچنين درباره پارامتر دي‌اكسيد كربن اظهار داشت: در 6 ماه اول سال 88، 88 روز پاك، در 6ماه اول سال 89 ، 108 روز پاك داشته‌ايم.

وي ادامه داد: از نظر مونوكسيدكربن در 6ماه اول سال 88، 98 روز پاك، در همين مدت در سال 89، 70 روز پاك داشته‌ايم. به عبارت ديگر درست است كه روزهاي سالم كمتر شده اما از آن طرف روزهاي پاك نيز افزايش يافته است.

اشرفي پور همچنين درباره آلاينده ذرات معلق به مقايسه وضعيت سال 88 و 89 پرداخت و گفت: در سال 88 از نظر ذرات معلق 49 روز پاك و در سال جاري در همين مدت مشابه، 54 روز پاك را سپري كرده‌‌‌ايم. ضمن اين‌كه از نظر اين آلاينده در 6 ماه اول سال 88، 118 روز سالم و در سال 89 در همين مدت مشابه، 121 روز سالم را داشته‌ايم.

وي همچنين اظهار داشت: از نظر ذرات معلق در 6 ماه اول سال 88 وضعيت ناسالم در 17 روز گزارش شده كه در همين مدت مشابه در سال جاري 10 روز ناسالم را سپري كرده‌ايم.

به گفته اشرفي‌پور، در سال گذشته از نظر ذرات معلق يك روز بسيار ناسالم را تهران داشته و امسال نيز تنها يك روز را در وضعيت بسيار خطرناك پشت سر گذاشته است.

مدير كل محيط زيست استان تهران درباره آلاينده ازن نيز تصريح كرد: در 6 ماه اول سال 88، 24 روز پاك، 146 روز سالم و 16 روز شرايط ناسالم را داشته است. در سال 89 در همين مدت مشابه 46 روز پاك، 133 روز سالم، 7 روز ناسالم را سپري كرده‌ايم.

اشرفي‌پور همچنين به وضعيت آلاينده دي‌اكسيد‌گوگرد اشاره كرد و گفت: در 6ماه اول سال88، 185 روز پاك، 1 روز سالم و در همين مدت در سال 89، 156 روز پاك، و 30 روز سالم داشته‌ايم.

وي افزود: هر چند روزهاي پاك سال 89 نسبت به سال گذشته كاهش يافته اما روزهاي سالم افزايش داشته است.

مدير كل محيط زيست استان تهران در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر 34 ايستگاه سنجش آلودگي هوا در تهران فعاليت مي‌كنند.

اجراي هدفمند كردن يارانه آلودگي هوا را كاهش مي‌دهد

معاون عمراني استاندار همچنين در ادامه اين جلسه با توجه به پيش‌بيني افزايش آلودگي هوا در استان تهران گفت: با توجه به اجرايي كردن طرح هدفمند كردن يارانه‌ها آلودگي هوا نيز در 6ماه دوم سال كاهش مي‌يابد.

در ادامه اين جلسه 11 محور در برنامه جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران مورد بررسي قرار گرفت.

اثرات زيست محيطي، اثرات اقتصادي، اثرات بهداشتي محيطي و اثرات اجتماعي آلودگي هوا از جمله مواردي بود كه در طرح جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران مورد تأكيد قرار گرفتند.

از جمله نقاط منفي در بازنگري طرح جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران عدم نگرش مسئولان و تصميم‌گيران در اجراي برنامه‌هاي پيش‌بيني شده از جمله ماده 62 قانون چهارم، عدم مشاركت مردم، عدم وجود ساختارها و پايش، عدم توجه كافي به اطلاع‌رساني صحيح و فرهنگ‌سازي توسط صداوسيما اعلام شد.

نوروزي مدير عامل معاينه فني شهر تهران، در ادامه با توجه به بررسي پيش‌نويس طرح جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران، خواست تا محيط زيست در اين طرح عقب‌نشيني نكند و وظايف دستگاه ها را دست بالا گرفته و شرايط به طور دقيق مدنظر قرار داده شود.

نصب برچسب طول عمر خودروها الزامي شود

محمودي در ادامه پيشنهاد داد:‌ برچسب طول عمر اتومبيل را بر روي همه اتومبيل‌هاي داخلي و خارجي نصب شده تا خريداران زمان فرسودگي خودروها را بدانند و نسبت به آن اعلام خسارت نكنند.

وي همچنين خواستار نظارت وزارت اقتصاد دارايي شد و گفت: بايد بر اساس سن اتومبيل‌ها ماليات‌ها نيز افزايش يابد.

6 هزار نيروي پليس از 25 شهريور در تهران حضور دارند

سرهنگ روشن نماينده پليس راهنمايي و رانندگي در كميته كاهش آلودگي هواي استان تهران نيز در ادامه گفت: 6 هزار نفر از نيروهاي پليس از 25 شهريور تا 15 مهر به طور كامل فعاليت كرده و در سطح شهر حضور دارند.

وي گفت: در روز گذشته حجم ترافيك نسبت به مهرماه سال گذشته در همين زمان 3 درصد كاهش داشته است؛ دليل اين امر توجه مردم به امر ترافيك و آلودگي هواست.

سرهنگ روشن در ادامه ضمن تشكر از شهرداري تهران به دليل ابزارهاي الكترونيكي كه در اختيار پليس قرار داده است، گفت: برخورد با تخلفات با توجه به ابزارهايي كه شهرداري در اختيار ما قرار داده مكانيزه شده است.

وي در ادامه گفت:‌ نسبت به شهريور سال جاري، 25 درصد افزايش حجم ترافيك را شاهد هستيم.

كميته كاهش آلودگي هوا كه پس از چند ماه برگزار شد، هر چند با حاشيه كمي همراه بود اما در نوع خود حائز اهميت بود.

محمودي با توجه به هم‌زماني جلسه كميته كاهش آلودگي هوا با جلسه ديگرش ، از اشرفي پور خواست محورهاي پيش نويس برنامه جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران سريع بررسي شود اما چند لحظه بعد پس از روخواني پيش نويس برنامه جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران، جلسه را ترك و به جلسه ديگري كه در اتاق كناري برگزار مي‌شد رفت.

نوروزي نيز با توجه به عدم حضور معاون عمراني استاندار (رئيس جلسه) خواست تا بررسي و مطالعه پيش نويس برنامه جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران قطع شود تا محمودي به جلسه بازگردد كه در همين هنگام رشيدي مدير عامل شركت كنترل كيفيت هوا نيز جلسه را خيلي آرام ترك كرد.

محمودي كه پس از مدتي به جلسه بازگشت، با شنيدن بندهايي از پيش نويس برنامه جامع كاهش آلودگي هواي استان تهران مخالفت‌هاي خود را خيلي صريح ابراز كرد. يكي از بندهايي كه با مخالفت مواجه شد، مبني بر اين بود كه مجوز احداث واحدهاي صنعتي از قبل صادر شده و در مرحله تأسيس، از درجه اعتبار ساقط است.

معاون عمراني استاندار ضمن اين‌كه مخالفت صريح خود را اعلام كرد به مسئولان محيط زيست استان تهران گفت: شما با اين برنامه قصد داريد تمام مديريت استان را در دست خود بگيريد. اين بند به معني عطف به ماسبق است.

معاون عمراني استاندار ضمن مخالفت خود با برخي از بندها، از نماينده وزارت صنايع خواست تا نظر خود را پيرامون اين بند اعلام كند اما نماينده وزارت صنايع به دليل ترك جلسه، حضور نداشت تا توضيحي در اين زمينه ارائه كند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...
آخرین اخبار