به رغم اقدامات قابل تقدیر پلیس، ظاهرا قرار نیست بساط معتادان متجاهر در کشور برچیده شود؛ معضلی که به مرور زمان وسعت یافته و حالا گریبانگیر شهرهای زیادی در سراسر کشور شده است.
به گزارش «تابناک»؛ اوایل آبان ماه، زمانی که فرمانده فراجا راهی کهریزک در جنوب پایتخت شد تا مرکز نگهداری و بازپروری سروش را رسما افتتاح کرده و با بهره برداری از این مرکز توسعه یافته، ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در تهران افزایش چشمگیری بیابد، این گمانه تقویت شد که قرار است، این معضل قدیمی و رو به گسترش، بالاخره تدبیر شده و برچیده شود.
امیدی که در روزهای بعد با فعالیت گشتهای پلیس در پاتوقهای تجمع این افراد در گوشه و کنار تهران و بازداشت وسیع معتادان متجاهر، پررنگتر هم شد، به ویژه آنکه رادان از توسعه مراکز نگهداری و بازپروری معتادان در استانهای دیگر هم خبر داده بود و اخبار و گزارشهای رسیده، حکایت از بازداشت معتادان متجاهر در شهرها و استانهای دیگر هم داشت.
تکاپویی وسیع که ظاهرا برای برچیدن بساط این معضل کافی نیست. این را یک کارشناس انتظامی به «تابناک» میگوید و تاکید دارد که مسئولان امر و به صورت ویژه، فراجا هم به این مسائل واقف هستند، اما قائل به دست روی دست گذاشتن تا حل مسائل لاینحل و پیرامونی نیستند و میکوشند تا با تدارک زیرساختهای مورد نیاز و پیشبرد طرح در امور دیگر، فضا را برای ورود دیگران به این عرصه و انجام وظایف شان فراهم آورند.
او در این باره میگوید: از جمله موانعی که بر سر راه جمع آوری معتادان متجاهر قرار دارد، زنان معتاد متجاهر هستند که ظرفیت مراکز نگهداری و بازپروری آنها کم است و همچنین به دلایل جانبی، نگهداری از آنها هم با مسائلی روبروست که میبایست حل و فصل شوند؛ درست مثل وضعیتی که درباره نگهداری برخی معتادان متجاهر که مساله جنسیت دارند، وجود دارد.
وی میافزاید: البته از این موارد مهم تر، وجود افرادی در این جمع هاست که بیماریها و آسیب دیدگیهای مختلفی دارند و بعضا زخم هایشان در وضعیت وخیمی است و پیش از درمان، آن هم درمانی زمان بر و گاه پر هزینه، نگهداری آنها در مراکز ممکن نیست و لذا به سرعت بعد از جمع آوری به پاتوقهای قبلی باز میگردند و کلیت طرح برخورد با معتادان متجاهر زیر سوال میرود.
به این موارد، افرادی با سن کم (زیر سن قانونی) و سن بسیار زیاد (افراد کهنسال) در جمع معتادان بازداشت شده را میتوان افزود که از فهرست افرادی که میشود آنها را در مراکز نگهداری کرد، مورد بازپروری قرار داد و کمک شان نمود که حرفه آموزی کنند و به اجتماع بازگردند، خارجشان میکند و لطمه دیگری به طرحهایی است که برای برچیدن بساط این معضل تدارک دیده و اجرا میگردند.
موانعی که رفعشان نیازمند تدابیر همه جانبه و پای کار آمدن باقی نهادهاست و با اعلام آمادگی فراجا و اقدامات صورت گرفته در زیرمجموعه این نهاد، هرچقدر هم که ستودنی و ارزشمند باشند، رفع نخواهند شد؛ درست مثل روایت آن ضرب المثل مشهور که تاکید دارد «یک دست صدا ندارد.»
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.