صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
گزارش «تابناک» از رفتار رسانه ای اپوزیسیون نظام در قبال رویت هلال ماه؛

تفرقه افکنی با سوءاستفاده سياسي از يك اختلاف نظر فقهي

دقيقا در همين راستا و در ادامه همين سياست منافقانه بود كه اين جريان رسانه‌اي، مسأله اختلاف در عيد فطر را به عنوان فرصتي براي اختلاف افكني مستمسك خود قرار داد و با سوءاستفاده از يك مسأله كاملا فقهي، آن را نشانه اختلاف مراجع عظام تقليد با نظام اسلامي عنوان كرد./ برای نمونه، سايت «ر. س» در تيتري عجيب كه بيانگر نگاه سياسي آن به يك مسأله كاملا فقهي بود، مدعي شد:«بی اعتنایی مراجع تقلید به نظر رهبر در مورد پایان رمضان؛ مردم ایران عید فطر حکومتی را روزه گرفتند!»
کد خبر: ۱۱۸۹۵۵
| |
21720 بازدید

چند سالي هست، همزمان با فرا رسيدن ماه مبارك رمضان و يا پيش از عيد سعيد فطر، شاهد بروز اختلافاتي در تعيين اول ماه و رویت هلال ماه هستيم. اين مسأله و بروز اختلاف بين مراجع عظام تقليد در اين مورد خاص همانند دیگر اختلافات فقهي، بحثي كاملا تخصصي است و به مباني و دلایل فقهي و علمي مربوط مي‌شود كه به طور مفصل در آثار علما و فقها بيان شده است.

به گزارش «تابناک»، به طور خلاصه، مي توان گفت كه اين اختلاف به چگونگي رويت هلال ماه ـ رويت با چشم مسلح و يا غيرمسلح ـ و يا رویت هلال هنگام غروب آفتاب، پیش از زوال و پس از زوال، اتحاد آفاق، محاسبات اهل نجوم و اهل فکر برمي‌گردد.

البته با وجود اين كه بارها اين اختلافات فقهي و تأثير آن بر اعلام عيد سعيد فطر در رسانه ها اعلام شده شده، در سال‌هاي اخير و به ویژه سال گذشته، پاره‌اي از محافل سياسي ضدانقلاب - كه البته سابقه آنها در اختلاف افكني و ضديت با نظام بر همه آشكار است - با تمسك به تفاوت فتاواي مراجع عظام تقليد در رؤيت هلال ماه شوال، تلاش كردند تا يك مسأله كاملا بديهي شرعي و فقهي را نشانه و نتيجه اختلاف مراجع با نظام معرفي كنند.

برخی هم تا آنجا پيش رفتند كه اين اختلاف فقهي را به مسائل سياسي سال گذشته از جمله انتخابات و رخدادهای پس از انتخابات گره زدند و از اين مسأله در راستای اميال سياسي خود بهره برداري و در اظهار نظري بی پایه و عجيب، اختلاف در اعلام عيد سعيد فطر را به نارضايتي مراجع از انتخابات سال گذشته عنوان كردند.

دقيقا در همين راستا و در ادامه همين سياست منافقانه بود كه اين جريان رسانه‌اي، مسأله اختلاف در عيد فطر را به عنوان فرصتي براي اختلاف افكني دستاویز خود قرار داد و با سوءاستفاده از يك مسأله كاملا فقهي، آن را نشانه اختلاف مراجع عظام تقليد با نظام اسلامي عنوان كرد.

این گزارش می افزاید: بر همين اساس، سال گذشته با اعلام رويت هلال ماه شوال و عيد سعيد فطر از سوي دفتر رهبر انقلاب، سايت ها و رسانه هايي چون «بي بي سي» فارسي، «راديو زمانه»، «راديو فردا»، «صداي آمريكا»، «روزآنلاين» و تعدادي دیگر از سايت ها، در يك اقدام هماهنگ، به شايعه پراكني و حتی در مواردی دروغ پراکنی متوسل شدند و اخباري را در راستای القاي اختلاف بين مراجع و رهبر انقلاب منتشر كردند.

برای نمونه، سايت «ر. س» در تيتري عجيب - كه بيانگر نگاه سياسي آن به يك مسأله كاملا فقهي بود - مدعي شد: «بی اعتنایی مراجع تقلید به نظر رهبر در مورد پایان رمضان؛ مردم ایران عید فطر حکومتی را روزه گرفتند!»

اين سايت، در گزارشي كه نشان از بي اطلاعي كامل نويسندگان آن از مسائل فقهي داشت، نوشت: «رهبر جمهوری اسلامی ایران، در حالی نماز عید فطر را در دانشگاه تهران اقامه کرد که مراجع تقلید عمده ـ حتی مراجع تقلید حامی حکومت ـ یکشنبه را به عنوان روز عید نپذیرفته اند.

بدین ترتیب، در حالی که دستگاه حکومتی یکشنبه را روز عید فطر و تعطیل رسمی اعلام کرده است، بیشتر مردم ایران که مقلد مرجعی غیر از آیت الله خامنه ای هستند، یکشنبه را نیز روزه بوده اند.»

«راديو فردا» نيز با وجود اين كه به سابقه وجود اختلاف در تعيين عيد فطر در سال هاي گذشته اعتراف كرد، در تناقضي آشكار، اختلاف در سال 88 را به مسأله انتخابات گره زد و مدعي شد: «اختلاف بين مراجع مذهبى بر سر روز قطعى عيد فطر در سال هاى گذشته نيز سابقه داشته است، ولى به نظر مى رسد، با توجه به اختلاف تعداد بيشترى از مراجع تقليد با رهبر جمهورى اسلامى ايران بر سر رویدادهای پس از انتخابات رياست جمهورى ايران، عيد فطر امسال رنگ و بوى سياسى ترى به خود گرفته است.»

«بي بي سي» فارسي نيز به وجود اختلاف بين مراجع و علما اشاره كرد؛ اما با شگرد خاصي خواست كه اختلاف سال گذشته را يك مسأله ويژه و استثنايي معرفي كند: «اختلاف نظر در مورد احراز حلول ماه شوال در میان شیعیان، امری بی سابقه نیست؛ اما امسال، نظر اکثر قابل توجهی از مراجع تقلید و روحانیون ارشد شیعه، با اعلام رسمی فرا رسیدن عید فطر در جمهوری اسلامی بر پایه نظر آیت الله خامنه ای تفاوت داشته است.»

«روزآنلاين» هم، مدعي «بی اعتنایی گسترده روحانیون ارشد به نظر رهبر انقلاب» شد و تيتر خود را اين گونه برگزید: «حکومت، یک تنه در مقابل همه مراجع تقلید!».

اين سايت ضدانقلاب بدون اشاره به مسائل و دلائل فقهي روئيت هلال ماه، مدعي بي اعتنايي مراجع تقليد به نظر رهبري انقلاب شد: «در حالی که رهبر جمهوری اسلامی بر پایه برنامه ریزی های اعلام شده برای برگزاری نماز عید فطر، شنبه شب اعلام کرد که هلال ماه شوال رویت شده است، مراجع تقلید شیعه روز یکشنبه را روز سی ام ماه رمضان اعلام کرده و به اظهارات او توجهی نکردند.»

این سایت خبری در بخش ديگري از اين گزارش، آشکارا مسائل فقهي را كنار گذاشت و پاي مسائل سياسي را به شايعات و دروغ هاي خود باز كرد و نوشت: «فارغ از عدم توجه مراجع تقلید شیعه به اعلام نظر آیت الله خامنه ای درباره اعلام عید فطر در روز یکشنبه، بسیاری از مردم نیز با توجه به شرایط حاکم بر کشور، این مسأله را تا اندازه زیادی سیاسی دیده و این موضوع را نیز مسأله در ادامه رخدادهای اخیر کشور برشمردند.

در همین باره، بسیاری از وبسایت ها و وبلاگ های اینترنتی در مقالات و نوشته های گوناگون از این اعلام نظر آیت الله خامنه ای بر خلاف نظر مراجع تقلید شیعه به شدت انتقاد کرده و آن را به مسأله انتخابات ریاست جمهوری مرتبط کردند.»

«العربيه» نيز همراستا با ديگر رسانه هاي ضدانقلاب، مسأله انتخابات و رخدادهای پس از آن را به عيد فطر پيوند زد و ادعا كرد: «مراجع مذکور در جریان حوادث انتخابات گذشته در ایران، از عملکرد دستگاه های امنیتی و قضایی به شدت انتقاد کرده بودند و چند تن از آنان حکومت محمود احمدی نژاد را «غیرمشروع» خوانده اند.»

با نگاهی به آنچه در بالا آمد، به خوبی می توان دریافت که متأسفانه رسانه هایی که آبشخوری بیرون از ایران دارند و از هر وسیله ای برای تخریب انسجام ملی ایرانیان بهره می برند، حتی نسبت به بدیهیات دینی نیز تشکیک کرده و در پی ایجاد اختلاف میان ملت هستند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
آره تابناک، همه دروغ میگن فقط شما راست میگید!
ناشناس
|
United States
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
شما آبشخورتون کجاست؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
چرا چرت پرت میگید.یواش یواش باید سایت خبریمو عوض کنم
......
|
United States
|
۲۰:۴۱ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
تابناک در ماه رمضان دروغ نمی گه
بی خودی تهمت نزن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۵ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
من یادمه که تابناک اون روزا چه تیترایی می زد. اگه جرات دارید اون ها رو هم بزارید .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۱ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
چه خوبه که علی رغم این همه رسانه های بد و خارجی، امثال تابناک و 20:30 وجود دارند که آدم رو هدایت می کنند.
مرتد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
پس چرا بعضی ها با لج بازی به این
اختلاف افکنان میدان میدهند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۵ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
تابی جون فکر کنم جنابعالی ازمسائل فقهی بی اطلاعی . بهتری بری اختلاف بین حکم و فتوا رو از طلبه های سال اول حوزه بپرسی تا کمی بیشتر آشنا بشی با این جور چیزها
نيوشا
|
Saudi Arabia
|
۲۳:۰۲ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
اختلاف نظر بين مراجع و فقها طبيعيست ،، اما اين معناش نيست كه باهم مشكل دارند يا مخالف هستن نه
،، اگر كسى در نظرات فقهى علما تدقيق كنيد صدها از نظرات متفاوت خواهيد ديد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۰ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
چرا هر سایتی شما خوشت نمیاد میگی ضذ انقلاب؟؟ مگه انقلاب مال بابای نویسنده است؟؟ انقلاب مال همه مردم بود
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟