اتهام روزنامه گاردین به یک سایت ایرانی!

این روزنامه انگلیسی در حالی چنین ادعایی را مطرح کرده که اولین سایت‌های منتشرکننده خبر افتتاح سایت ایرانی باراک اوباما، پایگاه‌های خبری چون تابناک، فردانیوز، الف و سایت‌هایی از این قبیل بودند که منتقد دولت محسوب می‌شوند. در این میان، پایگاه‌های خبری رجانیوز،‌ جهان‌نیوز، مشرق‌نیوز و سایت شخصی منتجب‌نیا که یک فرد اصلاح‌طلب است، نیز خبر افتتاح تارنمای باراک اوباما را انعکاس دادند که نشان‌دهنده طیف متنوع سایت‌های واکنش دهنده به این موضوع است.
کد خبر: ۱۱۸۵۲۷
|
۱۵ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۵ 06 September 2010
|
11716 بازدید
روزنامه گاردین انگلیس در پایگاه اینترنتی خود، با واکنش نسبت به افتتاح رسمی تارنمای ایرانی باراک اوباما مدعی شد: گروهی از خبرنگاران ایرانی که به دیدگاه رئیس‌جمهور محمود احمدی‌نژاد نزدیک هستند، سایتی را با هدف ارایه دیدگاهی ایرانی به افکار باراک اوباما ایجاد کردند.

به گزارش BarackObama.ir، روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به راه‌اندازی سایت ایرانی باراک اوباما مدعی شد: خبر ایجاد این سایت، اولین بار در تعدادی از سایت‌ها و خبرگزاری‌های حامی دولت منتشر شد و این سایت به عنوان منبعی مستقل، برای ارائه اطلاعاتی درخصوص زندگی اوباما، دولت وی و مسائلی همچون 11 سپتامبر، اسرائیل و برنامه هسته‌ای ایران توصیف شد.

این روزنامه انگلیسی در حالی چنین ادعایی را مطرح کرده که اولین سایت‌های منتشرکننده خبر افتتاح سایت ایرانی باراک اوباما، پایگاه‌های خبری چون تابناک، فردانیوز، الف و سایت‌هایی از این قبیل بودند که منتقد دولت محسوب می‌شوند. در این میان، پایگاه‌های خبری رجانیوز،‌ جهان‌نیوز، مشرق‌نیوز و سایت شخصی منتجب‌نیا که یک فرد اصلاح‌طلب است، نیز خبر افتتاح تارنمای باراک اوباما را انعکاس دادند که نشان‌دهنده طیف متنوع سایت‌های واکنش دهنده به این موضوع است.

* انتظار نابجای رسانه‌های غربی از رسانه‌های مستقل

در واقع انتشار خبر افتتاح پایگاه خبری باراک اوباما در سایت‌های مختلف، به خاطر حضور خبرنگاران مستقل با طرز تفکرهای مختلف در این سایت ایرانی است که به خاطر روابط دوستانه خود با گردانندگان سایت‌های مختلف، خبر افتتاح این سایت را در سایت‌های متنوعی انعکاس دادند.
در واقع، زمانی که اوباما در استراتژی امنیت ملی خود، کشور ایران را به بمباران هسته‌ای تهدید می‌کند، تفاوتی نمی‌کند که شهروندانی که قرار است بمباران اتمی شوند دارای چه رویکرد سیاسی و یا از چه قومی باشند و همگی نسبت به چنین تهدیدی که برای اولین بار در تاریخ بشریت صورت گرفته، واکنش یکسانی خواهند داشت.

به علاوه، مردم ایران و متعاقباً خبرنگاران ایرانی، در خصوص سیاست خارجی کشورشان عموماً نظرات یکسانی دارند و همگی از سربلندی و عزت ایران خرسند می‌شوند. بنابراین،‌ مضحک است که انتظار داشته باشیم که خبرنگاران در مواجهه کشورشان با دشمنان، طرف دشمن را بگیرند.
این روزنامه انگلیسی در ادامه گزارش خود افزوده: پایگاه اینترنتی باراک اوباما که توانسته در اولین هفته از افتتاح رسمی خود، نزدیک به 100 هزار بازدیدکننده را به خود جذب کند، خود را گروهی معرفی کرده است که "معتقدند باراک اوباما تنها یک نام نیست، بلکه یک پدیده سیاسی است."

این گزارش در ادامه تلاش خود برای انتساب سایت اوباما به دولت ایران عنوان کرده: احمدی‌نژاد اینترنت را پایگاهی می‌بیند که برای "جنگ روانی علیه ایران" به کار رفته است و به همین خاطر وی بارها از حامیان خود خواسته است تا به "دشمنان" در فضای مجازی حمله کنند.

گاردین در مصاحبه‌ای منتسب به یک خبرنگار ایرانی که نخواسته نامش فاش شود، افزوده: در ایران می‌بایست تمامی وبلاگ‌ها و سایت‌ها، به ویژه آن‌ها که دارای دامنه آی.آر. هستند در دولت ثبت شوند. بنابراین با توجه به آنکه سایت باراک اوباما بدون هیچ مشکلی توانسته دامنه خود را ثبت کند، مشخص می‌شود که این سایت از سوی مقامات رژیم ایران حمایت می‌شود.

این ادعای گاردین نیز در حالی است بر اساس قوانین موجود برای ثبت دامنه آی.آر.، هر دامنه‌ای در ایران بدون نظارت دولت قابل ثبت است و دولت ممانعتی برای گرفتن دامنه‌ها از سوی افراد حقیقی و حقوقی انجام نمی‌دهد. در واقع دامنه‌ها تنها در صورتی احتمال مسدود شدن خواهند داشت که اقداماتی مغایر با قوانین ایران انجام دهند که این موضوع نیز موضوعی عرفی در بسیاری از کشورهاست.

قوانین قبلی برای ثبت دامنه آی.آر نیز بر این مبتنی بود که دامنه‌های خاص، تنها به مدارک شناسایی فرد ثبت‌کننده دامنه (برای پیگیری موضوع در صورت تخلف احتمالی وی) نیاز داشت و باز هم درخصوص ثبت دامنه، ممانعتی از سوی دولت وجود نداشت.

* تعریف رسانه دولتی و رسانه مستقل از نظر گاردین

به همین خاطر، به نظر می‌رسد مصاحبه گاردین با خبرنگار ایرانی ساختگی باشد و یا خبرنگار ایرانی، فردی غیرمطلع در خصوص موضوع ثبت دامنه بوده باشد.

سایت ایرانی باراک اوباما، این گزارش گاردین را در راستای تلاش رسانه‌های غربی برای برچسب زدن به رسانه‌های مستقل می‌داند و معتقد است که در طول دهه‌های اخیر، اغلب رسانه‌های غربی، تنها رسانه‌هایی را در کشورهای در حال توسعه مستقل دانسته‌اند که در ضدیت با دولت‌ها و حکومت‌های خود، فعالیت رسانه‌ای انجام داده‌اند و حتی مسلط شدن این گفتمان بر فضای رسانه‌ای، باعث شده تا بسیاری از رسانه‌ها در کشورهای در حال توسعه، به هر اقدامی از سوی حکومت خود، چه درست و چه غلط انتقاد کنند.

فعالان رسانه‌ای حاضر در سایت ایرانی باراک اوباما، با اشراف به این موضوع اعلام می‌کند که هدف اصلی روزنامه گاردین از این گزارش را می‌داند اما صراحتاً اعلام می‌کند که مواضعی مستقل از دولت ایران دارد که بعضاً ممکن است در مواردی مشابه و در مواردی متفاوت با دولت باشد
اما سوال فعالان رسانه‌ای حاضر در سایت ایرانی باراک اوباما از روزنامه انگلیسی گاردین این است که آیا صرف هم‌نظر بودن رسانه‌ها با دولت‌ها و حکومت‌های خود،‌به معنی دولتی بودن آن رسانه‌هاست؟ پس حتماً رسانه‌هایی چون رویترز، بی‌بی‌سی، ایندیپندنت، آسوشیتدپرس، واشنگتن‌تایمز، نیویورک‌تایمز، سی‌ان‌ان، هافینگتن‌پست، واشنگتن‌پست، فرانس 24، فرانس پرس و به خصوص خود گاردین نیز باید شدیداً دولتی باشند. چرا که افکار عمومی به خاطر ندارد که طی دهه‌های اخیر، این رسانه‌ها انتقادی جدی از دولت‌های خود داشته باشند؛ بلکه برعکس در راستای اهداف دولت‌های خود، فعالیت رسانه‌ای کرده‌اند

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۵
تابناک منتقد دولته؟ نه بابا؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۵
رجانیوز؟ بابا منتقد دولت!
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۵
به نظر من این کار ایران و انتخاب نام باراک اوباما برای این سایت یک اشتباه بزرگ و تبلیغی مفت و مجانی برای اوباما است (البته به هزینه بیت المال ملت ایران). شاید هم بعضی ها واقعا قصد تبلیغ نام باراک اوباما را دارند و این کار با هدف انجام شده است.
sasan
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۷ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۵
سایت مذکور هیچ قسمتی واسه ارتباط با گردانندگان نداشت!!تو مایه های گرداب بود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۸ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۵
چون اينتر نت اختراع خودشان است پس دسترسي به اطلاعات فرد مالك اين سايت كار مشكلي نيست . امريكايي ها مثل شطرنح باز ها دام پهن مي كنند و كنار مي نشينند تا ببينند ما چكار مي كنيم ما هم كه سابقه مان معلوم است هميشه از هول حليم توي ديگ افتاده ايم !!!!!
مجتبی
|
United States
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۶
درسته که ما زیاد قر میزنیم و از مشکلات واقعی جامعه مثل مسائل اقتصادی، مشکلات مدیریتی و ضعف مدیریت در رده های مختلف و ... حرف میزنیم و هدف ما بهبود شرایط ملت است، ولی به شدت دین و کشورمون رو دوست داریم و مطمئن هستیم که آمریکا و غرب نمیخواهند یک ایران قدرتمند و مسلمان وجود داشته باشه و به همین خاطر شدیدا با کسانی که امنیت ملی، سیاسی و اقتصادی ایران را نشانه گرفته اند مقابله به مثل خواهیم کرد و باید افکار عمومی جهان را از زیر یوق دروغ پردازیهای ناجوانمردانه آمریکا و غرب بیرون بیاوریم.
انشاا...
موفق باشید.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت