بازدید 60609
نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه

در رابطه با مبادله زندانیان، توافق مکتوبی با آمریکا امضا شد/ گرفتن تضمین از آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ضروری است/ پایان دادن به جنگ یمن از اولویت‌های ایران است

امروز دوشنبه، ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۱ نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی برگزار شد و ناصر کنعانی به پرسش‌های خبرنگاران داخلی و خارجی پیرامون مسائل مختلف سیاست خارجی پاسخ داد.
کد خبر: ۱۱۶۷۶۷۲
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۷ 13 March 2023

در رابطه با مبادله زندانیان توافق مکتوبی با آمریکا امضا شد/ اخذ تضمین از آمریکا در مذاکرات هسته ای ضروری است

بین الملل تابناک: امروز دوشنبه، ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۱ نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی برگزار شد و ناصر کنعانی به پرسش‌های خبرنگاران داخلی و خارجی پیرامون مسائل مختلف سیاست خارجی پاسخ داد.

ناصر کنعانی روز دوشنبه در آخرین نشست خبری خود در سال جاری در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا آمریکا توافق بر سر تبادل زندانیان را رد کرده است، گفت: آنچه برای ما بااهمیت است اینکه روند مذاکرات باید به نتایج عملی منتهی شود.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نشان داده، به دیپلماسی برای رفع مشکلات اعتقاد راسخ دارد؛ بنابراین، هم در ارتباط با زندانیان و نیز بقیه مسائل مرتبط با دولت آمریکا ـ همانطور که بارها گفته شده ـ مذاکرات از طریق واسطه ها ادامه داشته و دارد و در برخی موضوعات از جمله زندانیان ما قبلا به توافق رسیدیم و آن اینکه در ماه مارس سال گذشته میلادی توافق مکتوبی شکل گرفت که از سوی نماینده آمریکا نیز امضا شد و طرف آمریکایی پذیرفت، این موضوع بدون مذاکرات رفع تحریم ها انجام شود، اما در زمان دیگری آن را به مذاکرات رفع تحریم ها گره زدند.

بیشتر بخوانید

کنعانی تاکید کرد: ما آمادگی داریم این کار به عنوان یک موضوع انسانی صورت گیرد؛ مشکلات طرف آمریکایی به خودشان ربط دارد و در صورت برخورد واقع بینانه طرف آمریکایی، موضوع مبادله زندانیان قابل انجام است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در ارتباط با مذاکرات هسته ای نیز با توجه به سابقه سوء عدم التزام و پایبندی دولت آمریکا به تعهداتش، ایران معتقد به ضرورت اخذ تضمین های قابل راستی آزمایی جهت کسب اطمینان پایبندی آمریکا به توافق جدید است.

جزئیات توافق ایران و چین با میانجیگری چین

کنعانی درباره بیانیه مشترک ایران و عربستان با میانجیگری چین و جزئیات ازسرگیری روابط گفت: با صدور بیانیه در مسیر بازگشت روابط قرار گرفته ایم؛ این توافق نتیجه یک سال و نیم مذاکرات دیپلماتیک برای رسیدن به نتیجه بود؛ دوره‌های مختلف گفت و گوی دوجانبه ایران و عربستان با نقش آفرینی و میزبانی برخی کشور‌ها انجام شد؛ از جمله پنج دور مذاکره در بغداد و سه دور مذاکره در مسقط.

وی اظهار داشت: قبل از سفر آقای شی به ریاض و سفر آیت الله رئیسی به پکن، ضمن گفت‌وگو‌ها و مشورت‌های دیپلماتیک به تهران و پکن ایده‌هایی مطرح بود و ما در چارچوب ایده‌های طرف چینی، با این ایده از طرف چین مواجه شدیم که همزمان با سفر آقای رئیس جمهور به پکن نمایندگانی از ایران و عربستان در پکن در حاشیه این سفر نشست‌های دو جانبه‌ای داشته باشند و در این زمینه تصمیم گیری کنند.

وی ادامه داد: طرف ایرانی با اصل موضوع با رویکرد حسن نیت برخورد و موافقت کرد، اما معتقد بود با توجه به اهمیت سفر دوجانبه و موضوعات مختلفی که در این سفر با دولت چین داریم، گفتگو‌های ایران و عربستان به زمان مناسب دیگری موکول شود که در همین راستا در زمان سفر و حضور رئیسی در پکن در دیدار خصوصی روسای جمهور در این زمینه بار دیگر گفتگو شد و آقای شی پیام طرف عربستانی را منتقل کرد و گفتگو‌های وزرای خارجه ایران و چین در این زمینه انجام شد و ابعاد موضوع مورد توافق قرار گرفت.

وی تاکید کرد: در نهایت توافق شد گفت و گو‌های جدید در سطح بالاتری از گفت و گو‌های بغداد و مسقط انجام و در سطح دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و همتای عربستانی انجام شود؛ البته در ترکیب هیات دیگر مسئولان ذی ربط دو کشور از سیاسی، امنیتی و نظامی هم حضور داشتند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: با حسن نیتی که در دو طرف وجود داشت و نقش آفرینی مثبت طرف چینی، طرفین به ازسرگیری روابط رسیدند و توافق این بود که بلافاصله بعد از امضای توافق، ازسرگیری روابط آغاز شود و حداکثر تا سقف دو ماهه سفارت ها در تهران و ریاض و سرکنسولگری ها در مشهد و جده بازگشایی شود.

دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان به زودی

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: وزارت خارجه ایران و عربستان در حال فراهم کردن مقدمات تماس و دیدار دو وزیر خارجه ایران و عربستان هستند و ما امیدواریم با همین حسن نیتی که وجود دارد، این دیدار در آینده بسیار نزدیک شکل بگیرد و روند اجرای توافق به سرعت انجام شود.

کنعانی تاکید کرد: مانعی برای دیدار دو وزیر خارجه در دو کشور وجود ندارد و در کانال‌های دیپلماتیک انشاءالله این هماهنگی‌ها صورت خواهد گرفت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین از نقش ارزنده و سازنده دو کشور عراق و عمان که قبل از نشست پکن در میزبانی از دو هیات نقش بسیار سازنده‌ای داشتند و میزبان تقریباً ۸ دور گفتگوهای دو کشور ایران و عربستان بودند، قدردانی کرد و گفت: تلاش این دو کشور و نهایتاً نقش مکمل و انتهایی که دولت چین در این زمینه ایفا کرد، در دستیابی دو کشور ایران و عربستان به اثرگیری روابط سیاسی بسیار حائز اهمیت بود.

نگاه چین به ایجاد صلح و امنیت در آسیا کمک می کند

خبرنگار یک رسانه چینی از کنعانی درباره نقش چین برای ازسرگیری روابط ایران و عربستان سوال کرد که وی پاسخ داد: نقشی که دولت چین در این زمینه ایفا کرد،با اهمیت است و نشان داد که دولت چین با نگاه همراه با حسن نیتی که برای کمک به ایجاد صلح ثبات و امنیت در منطقه و آسیا دارد، می تواند نقش آفرینی کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه چین توانست نشست موفقی را در این زمینه در پکن برگزار کند، افزود: توافق ایران و عربستان برای بازگشت به مناسبات سیاسی و ریل طبیعی خود، بار دیگر می تواند ظرفیت بالای دو کشور در زمینه های مختلف را فعال کند؛ تهران و ریاض می توانند با گسترش همکاری های خود به تامین منافع دو ملت کمک کنند و همچنین تأثیر مطلوبی بر تقویت همکاری و همگرایی مشترک در منطقه برای کمک به تحکیم صلح و ثبات در منطقه به ویژه در حوزه راهبردی خلیج فارس داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه تقویت ثبات به همه کشورهای منطقه کمک می کند، اظهار داشت: چین کشوری است که از ایجاد ثبات در منطقه غرب آسیا و ثبات و امنیت در حوزه مهم و راهبردی خلیج فارس منافع قابل توجهی را کسب می‌کند؛ بنابراین، نقشی که در این زمینه دولت چین ایفا کرد، علاوه بر کمک به تقویت مناسبات دوجانبه ایران و عربستان، کمک به تامین منافع همه طرف‌های ذیربط بود.

کنعانی با بیان اینکه این توافق پیامدهای مثبتی را در عرصه بین الملل نیز دارد، گفت: نقش دولت چین نقش عام المنفعه‌ای بود که می تواند با برداشتن گام های تکمیلی، زمینه‌ساز کسب منافع مشترک همه طرف هایی باشد که علاقه مند به صلح و ثبات در منطقه هستند.

دیپلمات‌ها همواره خوش بین هستند

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار یک رسانه آمریکایی درباره مذاکرات رفع تحریم ها اظهار داشت: در این رابطه از طریق واسطه هایی که در حال ایفای نقش هستند، پیام‌های متعددی رد و بدل می شود.

کنعانی در ادامه به توافق مکتوب ایران و آمریکا در زمینه تبادل زندانیان اشاره کرد و با بیان اینکه «طرفی که تکذیب می کند، دولت آمریکاست» به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا استناد کرد و گفت: سوال من از طرف آمریکایی این است، آیا آمریکا در خلأ  یک جانبه و با خودش روی این موضوع کار و تلاش و پیگیری می کند یا از طریق واسطه ها در چارچوب پیام هایی که رد و بدل می شود؟ در صورتی که توافق مکتوب در ارتباط با موضوع زندانیان وجود دارد.

وی با یادآوری اینکه درباره موضوعات هسته‌ای هم دیپلماسی فعال است و کشورهایی در حال نقش‌آفرینی هستند، گفت: دولت آمریکا چه ادعایی می کند؟ باید دید مشکلات دولت آمریکا چیست؛ آیا به مسائل و موضوعات داخلی آمریکا برمی گردد؟ آیا به رقابت های سیاسی درونی این دولت بازمی گردد؟ در این رابطه آنها باید توضیح دهند.

خبرنگار این رسانه آمریکایی بار دیگر پرسید آیا به این روند و مذاکرات خوش بین هستید که کنعانی پاسخ داد: دیپلمات ها همواره خوش‌بین هستند و با خوشبختی به نتایج خوبی برسیم؛ البته هر توافقی دو طرف دارد باید طرف دیگر التزام و پایبندی عملی خود را نشان دهد.

علت سفر باقری به مسقط چه بود؟

خبرنگار ایرنا از علت سفر معاون سیاسی وزارت امور خارجه به عمان در روزهای اخیر سوال کرد که سخنگوی وزارت امور خارجه توضیح داد: سفر آقای باقری به مسقط به منظور مشارکت و برگزاری نهمین دوره مشورت‌های سیاسی میان تهران و مسقط انجام شده و در همین ارتباط علاوه بر برگزاری نشست با همتای عمانی دیدار خوبی هم با وزیر خارجه عمان داشته اند که موضوعات دوجانبه و موضوعات مورد علاقه و منطقه‌ای و بین‌المللی مورد گفت‌وگو و تبادل نظر قرار گرفته است.

کنعانی افزود: در جریان این سفر در ارتباط با تحول مثبت در مناسبات تهران و ریاض هم گفت‌وگو و تبادل نظر شده و با توجه به نقش آفرینی که دولت عمان در این زمینه ایفا کرده و جایگاه عمان در ارتباط با موضوعات مهم مورد توجه جمهوری اسلامی ایران، این سفر با اهمیت است.

وی نقش عمان را در ارتباط با موضوعاتی که دولت این کشور نقش آفرینی کرده، مهم و مثبت ارزیابی کرد و گفت: مسیر دیپلماسی مسیر بازی است و ما به این مسیر اعتقاد داریم و معتقدیم نتایج به دست آمده، مشوق این است که روش‌های دیپلماتیک و استفاده از همه ظرفیت‌ها برای رفع مشکلات و تحقق اهدافی که جمهوری اسلامی را مد نظر دارد، مثل کاملاً در دسترسی است و ما از این ظرفیت ها استفاده می کنیم.

اراده ایران، همسایه محوری است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره سفر هیات پارلمانی ایران به بحرین اظهار داشت: در توافق تهران و ریاض، دیپلماسی نتیجه خود را به خوبی نشان داد؛ ازسرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان سعودی، نشان دهنده موثر و موفق بودن راهکار دیپلماتیک برای رفع سوء تفاهم ها و گذاشتن در مسیر جدید برای توسعه مناسبات بر مبنای منافع و مصالح مشترک است.

وی ادامه داد: خوشبختانه بازخوردهای بسیار مثبتی که این توافق در زمینه های مختلف نشان داد، استقبال گسترده‌ای که تعداد قابل توجهی از کشورها در حوزه های مختلف جغرافیایی از جمله کشورهای منطقه ای نشان دادند، گویای این است که این تحول مهم دیپلماتیک می‌تواند آثار و پیامدهای مثبتی در مناسبات منطقه ای میان کشورهای حاضر در این جغرافیایی مشترک از جمله میان ایران و دیگر کشورها داشته باشد که روابط ایران و بحرین از این قاعده مستثنا نیست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: اراده سیاسی جمهوری اسلامی با تاکید بر همسایه محوری سیاست همسایگی و گسترش مناسبات با کشورهای همسایه کشورهای حوزه آسیا دلیل وجود اراده سیاسی مثبت جمهوری اسلامی برای دستیابی به نتایج عملی در این مسیر است. خوشبختانه با فضای مثبتی که در منطقه شاهدیم این تحول مثبت می تواند در ارتباط با دیگر کشورهای منطقه از جمله بهره اتفاق بیفتد. ما باید به مسیر دیپلماسی اعتماد بیشتری بکنیم و در این مسیر گام برداریم.

از کنعانی درباره ابراز تمایل اردن برای بهبود روابط سیاسی خود با تهران سوال کرد که وی با توضیح این که روابط سیاسی و دیپلماتیک تهران و امان برقرار است، به حضور ایران در نشست بغداد۲ در امان اشاره کرد و گفت: فضای مثبتی که بعد از احیای روابط سیاسی میان تهران و ریاض شکل گرفته، حتماً می تواند تاثیرات مثبتی در مناسبات تهران با دیگر کشورها از جمله با اردن به وزارت ما در این زمینه به محدودیتی قائل نیستیم.

وی خاطرنشان کرد: ما با اردن رابطه سیاسی داریم و تماس ها و گفتگوها در سطوح مختلف قبلا برگزار شده و به اراده سیاسی دو کشور برمی گردد؛ ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر رویکرد اصولی که سیاست اساسی و اصلی جمهوری اسلامی ایران به ویژه در دولت تقویت مناسبات با همسایگان مرزی و منطقه‌ای است حتماً برای توسعه روابط با اردن آمادگی داریم و باید روند آتی را دنبال کنیم.


داستان آزاد شدن ۱۰ میلیارد دلار از دارایی ایران

خبرنگاری از کنعانی پرسید که گفته شده آمریکا می خواهد ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران را که در کره، ژاپن و عراق مسدود است، آزاد کند؛ سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: بحث آزادسازی دارایی های جمهوری اسلامی ایران یکی از موضوعات اساسی مورد توجه ماست که با اهتمام جدی در حوزه های سیاسی قابل پیگیری است.

وی ادامه داد: ما درباره اصل بلوکه کردن این پول ها معترض و معتقدیم اقدام کاملاً غیرقانونی است و دولت آمریکا چنین حقی را ندارد که در ارتباط با مناسبات دوجانبه و قانونی و رسمی میان جمهوری اسلامی و دیگر کشورها مداخله و از ابزارهای غیر قانونی برای ایجاد خلل در مناسبات اقتصادی و تجاری و پولی میان ایران و دیگر کشور ها مانع ایجاد کند.

کنعانی اظهار داشت: جهوری اسلامی ایران در مذاکرات دیگری که در حال انجام است، این موضوع را با جدیت دنبال می‌کند و امیدوار است که در روند گفت‌وگوهای دیپلماتیک و گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌های ظالمانه، شاهد نتایج مثبتی باشیم اما روند را مثبت می دانیم و امیدواریم به نتیجه خوبی برسد.

وی خطاب به این خبرنگار گفت: شما به دارایی های ایران در کره و ژاپن اشاره کردید؛ در ارتباط با عراق روند مناسبات ما از این قاعده مستثناست و ما چارچوب های خوبی برای مبادلات اقتصادی و تجاری میان دو کشور داریم و دولت عراق در این زمینه متعهد و ملتزم است و همواره تلاش های حداکثری انجام داده که فشارهای دولت آمریکا را در این رابطه حل و فصل کند.

کنعانی اظهار داشت: در رابطه با عراق روابط خودمان را داریم و ارتباطات و همکاری های تجاری اقتصادی و مالی پولی ما در چارچوب‌های مورد توافق ادامه دارد.

پایان جنگ در یمن از اولویت های ایران است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره پایان بخشیدن به جنگ در یمن پس از توافق تهران و ریاض اظهار داشت: موضوع یمن و پایان جنگ در این کشور، همواره یکی از اولویت‌های جدی جمهوری اسلامی ایران بوده و انتظار این است که با فضای مثبت جدیدی که در روابط ایران و عربستان سعودی شکل گرفته است، نتایج مثبت و خوبی در موضوع یمن نیز داشته باشد.

کنعانی در عین حال افزود: البته موضوع یمن و تصمیم گیری در ارتباط با مسائل این کشور در اختیار خود یمنی‌هاست و ایران از آغاز جنگ در موضوع یمن معتقد بودیم که جنگ راهکار نیست و خساراتی را هم برای یمن و هم عربستان و کل منطقه به بار می آورد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: راهکار سیاسی جمهوری اسلامی ایران در موضوع یمن با توجه به آخرین مذاکراتی که وزیر خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد در این ارتباط صورت گرفته روشن است؛ دبیر کل از تهران درخواست داشت که ایران در موضوع یمن همچنان نقش موثر خود را ایفا کند.

وی با اشاره به اینکه تهران از روز گذشته میزبان نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور یمن است، اظهار داشت: ما همه تلاش های خود را مانند گذشته برای پایان بخشیدن به بحران نظامی در یمن انجام خواهیم داد و معتقدیم که گفت‌وگوهای یمنی - یمنی بهترین راهکار برای حل و فصل بحران داخلی در این کشور و توافق برای شکل گیری دولت مردمی در این کشور است.

از کنعانی درباره توافق ایران و عربستان و اینکه آیا در موضوع یمن نیز سخنی به میان آمده است، سوال شد که وی توضیح داد: موضوع مذاکرات ایران و عربستان سعودی، مسائل دوجانبه بود و به هیچ کشور و ملت دیگری به کشور دیگری مذاکره نمی‌کند؛ مگر آنکه از جمهوری اسلامی خواسته شود در ارتباط با یک موضوع و یک پرونده‌ی نقش مثبت خود را ایفا کند که در این ارتباط موضوع یمن هم مستثنا نیست.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همانطور که در گذشته نقش مثبت ایفا کرد، همچنان در ادامه مسیر هم بنا به خاص علت یمن و هم سازمان ملل متحد نقش مثبت داشته و از همه ظرفیت های ایجابی برای حل و فصل بحران روند استفاده خواهد کرد اما ملت یمن است که در ارتباط با سرنوشت خودشان تصمیم خواهد گرفت.

دولت عراق بنیان گذار نشست های تهران و ریاض بود

سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر با قدردانی از نقش سازنده دولت عراق برای ازسرگیری روابط تهران و ریاض اظهار داشت: دولت عراق زمینه ساز و بنیان‌گذار برگزاری نشست های دو جانبه تهران و ریاض بوده است؛ آنچه مهم است، اینکه مقصود دولت عراق گام مبنایی برای اقدامات مثبت سیاسی و استفاده از ظرفیت های خوب دیپلماتیک برای ازسرگیری روابط تهران ریاض بود و در این زمینه دولت عراق به مقصود خود دست یافته است.

کنعانی درباره موضوعات مرزی تهران و بغداد در منطقه اقلیم نیز گفت: نتایج مذاکراتی که میان هیات های عالی امنیتی تهران و بغداد صورت گرفت، تشکیل کمیته عالی امنیتی بود که این کمیته مسئول پیگیری مسائل مربوط به مرزهای دو کشور به ویژه در حوزه اقلیم کردستان عراق است.

وی با تاکید بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از یکپارچگی و تمامیت ارضی عراق اظهار داشت: معتقدیم دولت عراق به عنوان مسئول ایجاد امنیت و کنترل مرزهای مشترک با ایران است و مسئولیت ها و باید به تعهدات خود در این زمینه عمل کند و ما دولت عراق را مسئول تامین امنیت در مرزهای مشترک به ویژه در منطقه مربوط به اقلیم کردستان عراق می دانیم.

وی خاطرنشان کرد: ما در ارتباط با موضوع گروه های تجزیه طلبی که از خاک عراق در منطقه اقلیم به عنوان پناهگاه و جغرافیایی برای فعالیت‌های مسلحانه خودشان و ایجاد ناامنی در طول مرزهای مشترک استفاده می‌کنند، ضرورت خلع سلاح ها آنها را مورد تاکید قرار داده ایم.

کنعانی گفت: دولت عراق باید به توافقات گذشته خود در این زمینه عمل کند و شاهد هیچگونه فعالیت مسلحانه و اردوگاه های نظامی و نباشیم و مجرمیانی که تحت تعقیب هستند، باید تحویل داده شوند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره لیبی نیز گفت: گفت‌وگوهای خوبی بین ایران و دولت لیبی برقرار است و به تازگی نیز سفیر غیرمقیم ما با وزیر خارجه لیبی ملاقات داشت و در خصوص موضوعات مورد اهتمام دوجانبه از جمله ازسرگیری فعالیت‌های سفارتخانه‌های دو کشور تبادل نظر خوبی صورت گرفت و امیدواریم، شاهد گشایش سفارتخانه ها باشیم.

آخرین وضعیت زندانیان غیرایرانی اغتشاشات پاییز: امیدوارم شاهد رخدادهای خوبی در این زمینه باشیم

خبرنگار یک رسانه خارجی از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت زندانیان غیرایرانی که در جریان اغتشاشات اخیر بازداشت شدند، سوال کرد که وی توضیح داد: بارها در این زمینه مواضع جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است؛ افرادی که بازداشت شدند، در ارتباط با اغتشاشات اخیر نقش‌آفرینی داشتند و اقدامات آنها منطبق با قوانین جمهوری اسلامی ایران اقدامات مجرمانه ای بود که روند قضایی درباره آنها در حال اجرا و انجام است.

وی با تاکید بر اینکه ارتباطات سیاسی و کنسولی میان طرف‌های ذیربط ایران با کشورهای متبوع این شهروندان در حال انجام است و تبادل نظرها ادامه دارد؛ موضع جمهوری اسلامی ایران برخورد همراه با رافت اسلامی است؛ اما این مرتبط به سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران است حق هیچ مجرمی نیست و نمی‌تواند مورد مطالبه یک جانبه دولت متبوع آن شهروند قرار بگیرد، ولی جمهوری اسلامی ایران نگاهش به این موضوعات همواره تو با ابعاد و زوایای انسانی بوده است.

وی درباره شهروندان فرانسوی گفت: درباره همه شهروندان فرانسوی گفت‌وگوهای دیپلماتیک برقرار بوده و گفت‌وگوها میان طرف‌های ذیربط غذایی و کنسولی برقرار است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ابراز امیدواری کرد که شاهد رخدادهای خوبی در این زمینه باشیم.

کنعانی در عین حال گفت: البته مواضع و اقدامات کشورها در این زمینه می‌تواند نقشه مثبت و تسهیل کننده‌ای ایفا کند؛ دولت فرانسه در ارتباط با تحولات اخیر داخلی جمهوری اسلامی ایران، موضع غیرسازنده و نقش مداخله آمیزی داشته است.

وی در ادامه به این نکته اشاره کرد که حدود دو ماه است، آرامش در ایران برقرار شده و زندگی عادی و روزمره مردم در جریان است؛ اما در اروپا و مشخصا برخی کشورها با یک محاسبه کاملاً غلط درباره تحولات داخلی ایران، روند مداخله‌جویانه اتخاذ کردند و با روش‌های مختلف به تحریک اغتشاشات دامن زدند و مستقیم و غیرمستقیم در کمال ناباوری مقامات عالی رتبه این کشورها در ارتباط با تحول داخلی و اجتماعی ایران به طور روزمره مواضع مداخل آمیز و سیاسی اتخاذ کردند که از منظر عرف رایج در مناسبات میان کشورها و هم از منظر قوانین و مقررات بین‌المللی کاملاً غیر قانونی و غیر قابل قبول بود.

کنعانی با ابراز تاسف از اینکه برخی کشورها هنوز این روند اشتباه خود را طی می کنند، اظهار داشت: آنهایی که بر بی ثباتی ایران شرط بندی کرده بودند، بدانند بر اسب بازنده شرط بندی کرده بودند؛ اینها تحولات داخلی ایران بود و بخشی از مردم خواسته هایی داشتند که شنیده شد اما عده‌ای با سوء استفاده از شرایط خواسته‌های مسالمت آمیز را به سمت اغتشاش و بی ثباتی هدایت و جهت‌دهی کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایران انتظار دارد که دولت های خارجی در امور و مسائل داخلی ایران مداخله نکنند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به خواسته‌های شهروندان خود توجه می کند؛ اما سوال این است که آیا طرف‌های خارجی و به طور مشخص فرانسه هم به خواسته‌های اکثریت ملت ایران توجه می‌کند؟ آیا اجتماعات میلیونی ملت ایران را چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در خیابان ها و میادین تهران و دیگر شهرها و روستاها را ملاحظه کرد؟

وی به سران دولت های اروپایی توصیه کرد که این صدای رسا را به دقت بشنوند و سیاست‌های غلط خود را اصلاح کنند.

منطقه به هم افزایی تهران و قاهره نیاز دارد

از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسیده شد که آیا احیای روابط با مصر نیز در دستور کار قرار دارد که کنعانی در پاسخ گفت: مصر کشور مهمی است و دو کشور برای همدیگر در منطقه اهمیت قائلند؛ منطقه به ظرفیت مثبت و هم افزایی تهران و قاهره نیاز دارد.

کنعانی با یادآوری اینکه آخرین گفت‌وگوهای دوجانبه میان دو کشور در پاییز امسال و در حاشیه اجلاس بغداد ۲ در امان صورت گرفت، اظهار داشت: گفت‌وگوهای کوتاه در عین حال مثبتی با آقای عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در حاشیه اجلاس بغداد دو انجام شد. در ارتباط با روابط هم معتقد ضرورت برداشتن گام های جدید برای ارتقای مناسبات دو کشور هستیم.

وی افزود: همواره روابط سیاسی میان کشورها یک مسیر دوجانبه است و باید آن را در مسیر دوجانبه ببینیم که طرف مقابل چیست.

ایران در نشست مسکو شرکت می کند

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایران در نشست مسکو که با موضوع سوریه برگزار می شود، شرکت خواهد کرد، توضیح داد: بهبود روابط سوریه با همسایگان از اولویت‌های مهم مورد توجه جمهوری اسلامی ایران است و معتقدیم که حسن همجواری میان سوریه با کشورهای مهم منطقه از جمله ترکیه به تقویت صلح و ثبات و امنیت در منطقه و سوریه کمک شایان توجهی خواهد کرد.

کنعانی با یادآوری تلاش های ایران در سال های گذشته برای بهبود مناسبات کشورها با سوریه، به میزبانی نشست مقامات امنیتی کشورهای سوریه و ترکیه در تهران و نیز مذاکرات آستانه با همراهی ترکیه و روسیه اشاره کرد که به گفته او مهمترین و موثرترین روند برای کمک به حل و فصل سیاسی بحران سوریه بود.

وی اظهار داشت: خوشبختانه نگاه مثبتی در این زمینه هم در آنکارا و هم در دمشق دیده می شود و جمهوری اسلامی ایران هم به این فضا کمک کرده است؛ سفر اخیر آقای امیرعبداللهیان به این دو کشور نیز به تقویت این روند کمک کرد و ما خوشبین هستیم که در آینده نزدیک شاهد تحولات مثبتی در مناسبات ترکیه و سوریه باشیم.

از کنعانی درباره نقش ایران در قبال جنگ اوکراین و روسیه و ادعای در اختیار گذاشتن پهپاد به روسیه سوال شد که وی گفت: در این ارتباط نکته جدیدی وجود ندارد و جمهوری اسلامی ایران مواضع خود را اعلام کرده است؛ ایران از ابتدا مخالف جنگ در اوکراین بوده . اعلام بی طرفی و بارها نیز اعلام کرده است که هیچ تسلیحات و تجهیزاتی را به طرف های درگیر برای استفاده در جنگ نداده است. حتی در ارتباط با مناطقی که به روسیه ملحق شد نیز ایران اعلام کرده که به حقوق و مقررات بین المللی پایبند است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام آمادگی ایران برای پایان دادن به جنگ با استفاده از ظرفیت های دیپلماتیک خود، افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است، باید به علل و ریشه‌های این جنگ ویرانگر هم توجه کرد که همان تلاش برای توسعه ناتو به سمت شرق بوده است.

سفر الکاظمی به تهران تحول جدیدی نیست

از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر الکاظمی نخست وزیر پیشین عراق به تهران سوال شد که وی در پاسخ گفت: سفر مقامات مختلف عراقی از جمله مقامات سابق عراق به تهران و مشورت‌های میان ما با برادران عراقی امر رایج بوده و تحول جدیدی نیست؛ تمامی نخست وزیران سابق همچنان از کانال های ارتباطی گفت‌وگو و تبادل نظر با تهران برخوردارند و در فرصت هایی برای گفت‌وگو در موضوعات مورد علاقه به تهران سفر می کنند که آقای الکاظمی از این قاعده مستثنا نیستند.

کنعانی درباره روابط تهران ریاض این نکته را نیز یادآور شد که بلافاصله بعد از توافق شاهد شکل‌گیری جریانات رسانه‌ای با طرح برخی موضوعات حاشیه ای هستیم که کاملاً روشن است می‌خواهند حاشیه را بر بطن قلب بدهند و اصل تحول را تحت شعاع قرار دهد؛ این موضوعات که توسط برخی رسانه ها متاسفانه دیده می شود و ما ریشه های آن را در خارج از کشور می بینیم، تلاش هایی است در جهت تحت شعاع قرار دادن تحول مثبت در مناسبات سیاسی ایران تهران و ریاض صورت گرفته است.

چرا سفیر ایران در باکو احضار شد؟

یکی از خبرنگاران علت احضار سفیر کشورمان در باکو را جویا شد که کنعانی توضیح داد: موضوعی که طرف آذربایجانی مطرح کرد، مربوط به پرواز یک هواپیما در محدوده دو کشور بود و در حالی که این یک پرواز متعارف و با هدف پایش مناطق مرزی ایران و در فضای داخلی خاک جمهوری اسلامی ایران انجام شده بود و از گذشته نیز چنین پروازهایی انجام می شد.

وی با یادآوری اینکه اگر در حین پرواز اشتباهی رخ دهد، رادارها و شبکه های پدافندی هشدار لازم را می دهند، گفت: در این ارتباط هیچ هشداری داده نشده بود که نشان می دهد، خطایی در این زمینه صورت نگرفته است.

کنعانی با اشاره به تعاملات تهران و باکو در حوزه دفاعی و حضور وابسته دفاعی ایران در سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو اظهار داشت: اگر بنا بر حسن نیت بود، می توانست موضوع در ارتباط با سفارت کشور ما در گفت‌وگویی با وابسته وابسته دفاعی مطرح و رفع سوءتفاهم شود؛ بنابراین، ما نمی توانیم این اقدام دولت آذربایجان را در رسانه ای کردن موضوع را در قالب روابط عادی بیان کشورهای همسایه تلقی کنیم.

وی افزود: طرح موضوعات اختلافی در فضای رسانه‌ای و از پشت تریبون ها کمکی به حل و فصل نمی کند و نشان دهنده حسن نیت نیست.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۵
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۶۵
امریکا تکذیب می کنه این افا میگه امضا کردیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Oman |
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
امريكا راست گفته سخنگوي وزارت خارجه دروغ ؟!!! متاسفم براي بعضيها حتما هم از نظر شما
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
نتیجه می گیریم که با عربستان هم میشود صلح کرد؟؟

و حتی با امریکا هم ؟؟

فقط باید منتطر شد و دید سنبه ها چقدر پر زور بوده و هستند و خواهند بود!!!!؟؟؟

و خودی های ژن خوب در راس کار باشند !!!؟؟؟
royal
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
درسته منم توی چند رسانه خوندم که آمریکا تکذیبش کرد
ناشناس
| Canada |
۱۶:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
قابل توجه ساده لوح هایی که به امید حمایت امریکا و اروپا بودند !!!
برای قدرتهای بزرگ تامین منافع ملی خودشان مهم است نه چیز دیگری
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
بانک مرکزی چرا به بازار ارز وسکه ، دلار و طلا تزریق نمیکنه؟ چرا ارزش پول ملی رو پایین میاره؟ مگر سکه رو آمریکا ضرب میکنه؟
وزیر امور خارجه انگلیسی بلد نیست با غرب مذاکره کنه حداقل عربی بلدی آفرین با عربها و عربستان مذاکره کن
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
غربگدا
اینو شرق گداها میگن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
عربی را هم که از روی نوشته با هزار تا غلط تلفطی و

اشتباهات مکرر و خنده دار خوانده بود !!؟
مگه مجبورین سفارت عربستان حمله کنید بعد باز کس دیگه را واسطه کنید اشتی تون بده ضرر این مدت را باید از حمله کنندکان به سفارت گرفت چرا محاکمه نمیشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
رابطه با عربستان توی دولت اصلاحات بد بود حالا اشکال نداره!تئوریسین های این ها افرادی مثل شریعتمداری
هستند که نون شون توی این درگیری هاست!
ناشناس
| Canada |
۱۸:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
هرج و مرج شندین
آمریکا ابرفدرت دنیاست، چطور حق ندارد در مورد مناسبات کشورها دخالت بکند ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
بخدا قسم اگر ترس از امریکا نباشد

همین چین کمونییت و روسیه اشعالگر متجاوز زورگو

خون تمام مردم دنیا را در شیسه میکنند
صمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
یعنی تو یه قویتر وگردن کلفت ترازخودت هرکاری بگه انجام میدی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
زور ملاک حق نیست
سئوال :امریکا موافقت کرده که 10 میلیارد دلار از دارایی های ایران را آزاد کند ؟

جواب: هان . ..؟ چی شده . ..؟ آره ما معترضیم. ما توافقات خوبی با عراق داریم . عراق هم خیلی متعهده . . . . .

.
.
.
آقای مسئول محترم : یکبار هم مستقیم به سئوالات، جواب درست بدید.

یه بله یا خیر گفتن اینقدر صغرا کبرا نداره .
معلوم میشه عربستان جنگ یمن رو به نفع خود داره خاتمه میده
البته تابناک هم شیطنت کرده او می گوید سال گذشته توافقی مکتوب شد هر چند که این هم دروغی بیش نیست.
برای رابطه با عربستان و عدم همکاری آنها با اسرائیل ، یمن را بیخیال شدیم . آنهم بعد از آنهمه هزینه ، جنگ ، کشتار و کودکان بینوای گرسنه یمنی . واقعا چیزی بدست آوردیم ؟
سیاست یعنی دوز و کلک
شرط اخذ تضمین یکی از شروط فرابرجامی است که «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» گذاشت تو دست دولت روحانی برای جلوگیری از احیای برجام و حالا هم گریبانگیر دولت سید محرومان شده. تا ایران روی این شرط و دیگر شروط فرابرجامی پافشاری می کند بازگشتی به برجام نخواهد بود.
پاسخ ها
مصطفی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
دولت روانی نیست که همه اعمالش خلاف باشه دولت رئیسی هر کار کنه عین صواب است کوتاه آمدن همین قانون کذایی در رابطه با توافقات آژانس را همه دیدند وهیچ مقامی حرف نزد به همی سادگی همه آن قانون رازیرپای دولت رئیسی خواهیم دید
اگر راست ميگيد كه توافق بين دو كشور به امضاء رسيده خوب تصويري از اين توافق را در فضاي مجازي منتشر كنيد. غير از اين باشه بايد گفت كه مثل هميشه دروغي بيش نيست
ادامه دشمنی آمریکا با ایران برای آمریکا هم زیان داره. چون آمریکا میتونست از رابطه با ایران نفع اقتصادی ببره و هم جایگاهش در منطقه تقویت میشد ولی الان داره چین جای آمریکا رو به تدریج میگیره. اگر آمریکا عاقل باشه باید رابطه اش رو به تدریج با ایران بهتر کنه. ایران با اسراییل هم میتونه آتش بس کنه در عین حمایت از فلسطینیان.
اینا مثل دوبرره توهم دارن، با خرزو خان مذاکره کردن و توافق امضا کردن وگرنه امریکا که صراحتا گفته من توافقی رو امضا نکردم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۳
طرف آمریکایی پذیرفت، این موضوع بدون مذاکرات رفع تحریم ها انجام شود، اما در زمان دیگری آن را به مذاکرات رفع تحریم ها گره زدند.
سلام یک سوال از جناب سخنگو می شود توضیح دهید آمریکا چه منفعتی از گره زدن آزادی زندانیان با رفع تحریم می کند اخه بابام جان کمی در گفتمانتان تفکر کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۳
آمریکا آزاد کردن پول بلوکه شده ایران رو به رفع تحریم ها گره زده که به دنبال اون آزادی زندانیان رو به تعویق انداخت
باید محسن رضایی بزرگ درخضوص زندانیان حرف اخر رو بزند.. بی مشورت ان انجام ندید..... جانان..
اگر توافق مکتوب با آمریکا شده لطفاً فقط یک گوشه ای از یک صفحه آنرا منتشر کنید. (ناقص و ناخوانا هم باشد اشکال ندارد)
به کسانی که مرتب فازمنفی میدن توصیه میشودخودشونوبه یک فوق تخصص غدد نشون بدن، البته استعمال روغنهای گیاهی هم افاقه میکنه.
گفتگوها میان طرف‌های ذیربط غذایی و کنسولی برقرار است.
منظور قضایی است
نویسندگان عزیز دقت بیشتر
پاسخ ها
خخ
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۳
کدوم غذاقضایی املایی غلط نوشتی چکاربه سیاسیت
وضع خیلی خرابه !!!!!!!!! هر جا پا می گذاری گرانی بیداد می کنه !!!!!!!!!!

.
.
.
پاسخ ها
محسن
| Belgium |
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
گرانی اصلا بیداد نمی کند ؟ ما پول نداریم خرید کنیم شما از مسٸولین و اقا زاده ها بپرس هیچ مشگلی هم ندارند؟
بله دیگه قرار است نقش امریکا رو از حال به بعد چین بازی کند خوش آمدید به نظم نوین جهانی و خرید با سیتم اعتباری چین کالابرگ الکترونیکی اولین نشانه است 10قلم جنس بی کیفیت و ناسالم را باید بخرید از یارانه شما هم کم خواهد شد در آینده نزدیک خرید ها بر اساس کارت واکسن و کدqr و جیره ای خواهد بود
مرگ بر کمونیست
مرگ بر چین
مرگ بر روسیه جنایت کار
اقای عبداللهیان ما بابت تبادل زندانیان با امریکا به نتیجه رسیدیم؟امریکا انها دروغ می گویند و هیچ توافقی نرسیدیم؟اقا عبدالی..ما پارسال توافق هم امضاه کردیم؟؟؟مکتوب ان هم است ؟؟؟وزیر خارجه یک کشور و این همه دروغ؟؟؟؟
مگه ما تو دولت اصولگرا با امریکا مذاکره میکنیم و سند همکاری امضا میکنیم؟!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
اینو از گاندو بپرس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
اگر زمان دولت قبلی بود که الان صدا و سیما 4 روز عزای عمومی اعلام می کرد . ببین تا چقدر درماندگی وجود دارد که تا امروز حتی یک شعار این دولت محقق نشده . حتی یک وعده و وعیدشان .
فقط یکی نیست به اینها بگوید که شما که جام زهر را نوشیدید یکدفعه لیوانشو بزرگتر می کرید و با امریکا مذاکره می کردید مگر عربستان چقدر در اوضاع سیاسی و اقتصادی ایران تاثیر دارد؟ هم می دانند نه عربستان و نه هیچ کشور دیگری حتی به اندازه چین و روس هم با بودن تحریم های امریکا کاری از دستشان بر نمی آید
مگه از امریکا تو دنیا دروغگو تر م داریم تو جاهای مختلف دنیا هزارتا کثافتکاری کرده ازکودتا وترور گرفته تا حمله مستقیم نظامی وساختن وحمایت گروههای ادمکشی مثل القاعده وداعش وقتل وغارت وتجاوز بلک واتری وتاکشتن مردم کره وویتنام وانداختن بمبهای ناپالم واتمی رو سر مردم بی گناه کودتاهای کثیف توی کشورهای امریکای جنوبی وکشتار مردم افغانستان وعراق که تا خود صبح میشه از همینا شمرد اولش هم یا تکذیب می کرد یا دلیلای ساختگی مثل همون سلاحهای کشتار جمعی عراق می ساخت و به خورد مردم دنیا می داد می دونی داداش امریکا چه جور ادمایی رو دوس داره ادمای بی مغز که نه راجع به این چیزا فکر کنن نه حرف بزنن
مایک ترنر رییس کمیته اطلاعات مجلس امریکا.من فکر میکنم عربستان درجای دیگر به دنبال حمایت است واین قضیه ناامید کننده است که انها به سمت ایران گرایش پیدا کرده اند می بینین که خود امریکایی ها می دونن چه اتفاقی افتاده منتها اینجا بعضی اونور ابیا و دوستای اینور ابیشون خودشونو دوس دارن بزنن به اون راه اشکالی نداره ما ایرانیا کار خودمون و می کنیم فعلا عربستانی که اینجا سفارتش به اتیش کشیده شد دوباره با ایران دوس شد
باید با بالاتر از برجام فکر کرد به مذاکره با آمریکا برای حل مشکلات (نه غیر عقلانی و دادن امتیازات زیاده و غیر نرمال)

مذاکره به نفع دو کشور است چرا؟

چون وقتی مذاکره کنید اگر بر ضد همدیگر کار کنید حداقل سفارت و سفیر دارید که به همدیگر تذکر دهید و پاسخ دریافت کنید و تعارضات کمتر می شود

در حال حاضر در بین مردم عادی غرب که سیاسی نیستند بپرسید نظرتان در مورد ایران چیست حتما ایران را به عنوان تروریست نگاه می کنند اما همه می دانیم که در ایران همه مردم از هر طیف فکری و سیاسی در کنار هم زندگی می کنند و هر کس مشغول کار خودش است و اصلا خبری از ترور و تروریست نیست

اما چه چیزی باعث شده است که ملت های غربی در مورد ایران چنین فکری کنند در حالی که ما سودای افکار و فرهنگ و دین خود را به جهان داریم

علت آن عدم استفاده از ظرفیت مذاکره و گفتگو و ارتباطات ضعیف است و فقط بر جنبه منفی مذاکره و ارتباطات تمرکز کرده ایم
مسلما مذاکره ارتباطات را بیشتر و صنعت توریسم را تقویت می کند که هم منافع سیاسی و فرهنگی و هم منافع اقتصادی دارد

ممکن است در آغاز تبعات منفی امنیتی داشته باشد اما راه حل آن عدم گفتگو و پاک کردن مسئله نیست و یقینا با افزایش ارتباطات با غرب و آمریکا از شدت آن کاسته و مسائل امنیتی کمتر خواهد شد
وزیر خارجه ایران دورغ بزرگی راه انداخته اصلان امضای سورت نگرفته آمریکا سرجای خودش نشسته چرا ایران ازطرف چین با عربستان روابط برقرار می گند سفارت عربستان آتش زدن اول چی آخر چی
مخاطبان محترم دقت بفرمایید؛
کشور ایران و عربستان دو کشور مهم در منطقه خاورمیانه هستند، ایران دارای ذخایر نفت و گاز فراوانی است و به مثابه پیشرفت هایی که در زمینه های مختلف از دفاعی گرفته ( تولید انواع موشک های بالستیک، پهپاد های فوق مدرن، قایق های تندرو، زیردریایی، تولید ناو و ناوشکن های پیشرفته)، تا صنعتی ( پتروشیمی، نانو ذرات، فولاد سازی و ..‌) و پزشکی (پیشرفت چشمگیر در تولید انواع رادیو داروها، سلول های بنیادین و ...)، بدست آورده می تواند بازار خوبی برای کشورهای حوزه خلیج فارس از قبیل عربستان، امارات، قطر، عراق و ..‌. باشد، این کشورها هم چون دارای ذخایر نفت و گاز فراوانی هستند کشورهای ثروتمندی هستند و براحتی قادر به خرید تولیدات ایرانی هستند و گسترش مناسبات تجاری - مالی با این کشورها، منفعت اقتصادی فراوانی برای کشور در آینده دارد، حال چین پا پیش گذاشته اند تا کدورت های گذشته ایران و عربستان را هر چند به نفع منافع اقتصادی خودش از بین ببرد کار بسیار پسندیده ای است، آیا کار کشوری مثل چین درست است که برای رسیدن به منافع اقتصادی خودش بین دو کشور صلح برقرار می کند، تنش زدایی در منطقه می کند یا کار سردمداران کاخ سفید و الیزه که برای رسیدن به منافع اقتصادی شان سعی در ایجاد تفرقه بین کشورهای منطقه دارند، سعی می کنند به دروغ اقتدار ایران را به ایران هراسی تبدیل کنند و با ایجاد تنش در منطقه از آب گل آلود ماهی گرفته و منابع ثروتی کشورهای خاورمیانه را غارت کنند؟؟؟؟ قضاوت با وجدان های بیدار.
چین برای حفظ منافع خودش باعربستان ایران رو مجبور به توافق با آل سعود کرد وایران که درباتلاقی که خودش درست کرده بود برای بقای خودش قبول کرد با جام زهر هیچ فرقی نداره و در دراز مدت به ضرر ملت ایران خواهد بود
شايد امضاء امريكاييها جعلي بوده اسراييل سركارتان گذاشته!!
تاانجا که بنده درخارج شنیده ام که نمیدانم درایران اجازه دسترسی هست مقامات امریکایی میگوینددرصورتی پولها ازاد میشوند که تحت نظارت به مردم ایران بصورت مواد خواکی ودارویی برسد
آمریکا دروغ گو حیله گرواگرتوانش راداشتند باشدزورگو متجاوز میباشد
آقای امیر عبداللهیان ،
فاتحه اعتماد عمومی با اظهار نظرهای ضد و نقیض مسئولینی همچون شما خوانده شده است !
انگار چوب حراج هیئت واگذاری اموال دولتی داره به اعتقادات و اصول و باورهای هم می رسه.
مملکت داری خاله بازی نیست کجایند کفن پوشان .چرا کسی جاش استخر فرح نیست چرا کسی خلع لباس و عزل نمیشه
چرا خبری از ارسال اسلحه به یمن نیست .با دل جرات تر از روحانی در تاریخ ریاست جمهوری ندیدم .پس معلوم شد به های و هو نیست .
همه‌ رابطه‌ برهم زدنها‌ ازدم‌‌ اشتباه‌ و خطا‌ بوده‌ و هست‌ !
می یینید‌ ایجاد رابطه‌ با ابن سعود‌ چه‌ سر و صدایی‌ در جامعه ایجاد کرده‌ و به عبارتی‌ چقدر‌ ملت از این بابت‌ خوشحالند‌ ؟
چرا‌ به سفارت‌ کشور بزرگ و تاثیرگذار منطقه‌ حمله‌ کردند‌ این خودسرها‌ از کجا دستور می گرفتن که رابطه‌ ما را با ملل‌ دنیا‌ بهش خدشه وارد‌ کردند‌ و برای ملت دشمن‌ و ضرر تراشیدن‌ چرا اینها شناسایی‌ و محاکمه‌ نمیشن‌ که دیگه از این خبط ها نکنند‌ ؟!
حمله به سفارت آمریکا در سال ۵۷‌ هم بوسیله‌ همین‌ گروهها‌ انجام‌ گرفت‌ و انهمه‌ مشکل برای کشور‌ و مردم‌ بوجود‌ اورد‌ !
مگر‌ مردم‌ ما بعد امضاء‌ برجام‌ شادی و پایکوبی‌ نکردند‌ در پایتخت‌ و سایر شهرها‌ ؟!
خوب چون‌ میدونند‌ که دشمنی و فحاشی به دنیا باعث‌ انزوا‌ و تحریم‌ و مضیقه‌ معیشت‌ میشه‌ وگرنه کسی عاشق چشم‌ و ابرو‌ آمریکا و عربستان‌ نیست‌ که‌ !
دیپلماسی‌ یعنی‌ در عین داشتن رابطه‌ با همه دنیا‌ سرت‌ کلاه‌ نره‌ وگرنه درهای کشور را بستن‌ و فقط‌ با‌ روسیه‌ و چین‌ کمونیست‌ ارتباط‌ داشتن که هنر‌ نیست !خلاصه‌ ما دهه‌ چهلیها‌ و به بعد‌ عمرمون‌ هدر شد‌ خدا کنه برای‌ جوونها‌ ....
بالاخره یا آمریکا دروغ می گه یا شما
در آمریکا ازادی رسانه ها برقراره آزادی بیان هست اگر یک مقام دروغ بگه چنان رسوا و بی آبرو می شود که استعفا می دهد
,به به دیگه از دامن آمریکا می‌افتیم تو دامن چین کمونیست و عربستان ک به خون ما شیعها تشنند عالی میشد چه بشود این آفرین بر سیاستمداران کشور ما
ان شااله دیگه با تمام کشورها دوست بشیم و تمام تحریمها برداشته بشه
کشور ما بازم اینجا به فکر یمن شده
اول پول هارابگیرین بعد زندانی‌ها راآزاد کنید.به آمریکا اعتمادنمیشه
این دلارهای تو کره جنوبی چطوره که هر دو سه ماه یک بار آزاد می شن و هنوز به ایران نرسیدن ؟؟؟
راستی اون میلیاردها دلاری که چین " امانت" نگه داشته بود و نمی داد چی شد ؟؟؟؟؟؟
هزینه حمله به ارامکو عربستان که یمن حمله کرده ایران تقبل کرده وحمله سفارتم که جمعآ ایران باید ۲۳۰ملیارددلارایران بایدخسارت پرداخت کنه
چرا ایران بابت حمله به ارامکو که یمن زده خسارت بده وچرا قبول کردید جمعآ با خسارت به سفارت وارامکو ایران باید ۲۳۰ملیارددلار به عربستان خسارت بده مگه کشتارحجاج توسط عربستان ایران ادعا نداشت ازقبل سناریوش ریخته شده بود ومقصرند چرا دیه انها رامطالبه نکردی
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل