یادگار امام: باید به مودت و پیوند عمومی توجه کرد

سید حسن خمینی تاکید کرد: وقتی مردم خیرخواه هستند که پیرامون حاکمان جمع شده باشند و حکومت بر آنها سخت نباشد و فکر نکنند باری روی دوش آنها است.
کد خبر: ۱۱۶۲۳۴۴
|
۱۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰ 02 February 2023
|
3130 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از جماران، سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای عالی قضایی با آرمان های امام خمینی گفت: انقلاب اسلامی یک اتفاق بزرگ در تاریخ جهان بود؛ به تعبیری انفجار نور، بازگشت به معنویت، دین و کرامت انسانی و خروج از آن چیزی بود که مردم به عنوان استبداد ستمشاهی می شناختند.

یادگار امام با اشاره به عهدنامه مالک اشتر، افزود: امیرالمؤمنین(ع) تعبیری خطاب به مالک دارند که بالاترین چشم روشنی حاکمان «اسْتِقَامَةُ الْعَدْلِ فِی الْبِلاَدِ، وَظُهُورُ مَوَدَّةِ الرَّعِیَّةِ» است. از منظر شخصیتی مانند امیرالمؤمنین(ع) چشم روشنی حاکمان هم به وضعیت خودشان بر می گردد و هم به چیزی که مطلوب آنها در حکومت است؛ یعنی رضای خدا. یعنی اگر این دو امر محقق شد می توان امیدوار بود به اینکه خدای سبحان از حکومت و والیان و متصدیان راضی است.

وی تصریح کرد: اولین موردی که حضرت می فرمایند «اسْتِقَامَةُ الْعَدْلِ فِی الْبِلاَدِ» است. بسیاری گفته اند استقامت عدل به این نیست که شما عدالت را در یک نقطه ایجاد کنید؛ بلکه باید عدالت پایدار باشد. در جوهره انسانی ما یک حال و یک ملکه داریم. امام در کتاب های اخلاقی نسبت به اینکه سعی کنید در مرحله اول به یک حال اخلاقی، عرفانی و شهودی برسید و بعد سعی داشته باشید که آن را تبدیل به ملکه کنید که همواره با این حال باقی بمانید، بسیار تعمق کرده اند.

سید حسن خمینی ادامه داد: در عدالت هم با دو تعبیر مواجهیم؛ یکی «اقامه» و دیگری، «استقامت». اقامه عدالت یعنی عدالت در جامعه بر پا می شود، اما استقامت عدالت یعنی باید عدالت در جامعه به ملکه تبدیل شود و ریشه های تربیتی پیدا کند. بخشی از مسأله استقامت عدل حتما بر عهده دوستان ما در قوه قضائیه است. البته استقامت عدل محتاج فراگیری فرهنگ عدالت در جامعه و وظیفه همه است و فقط وظیفه یک قاضی یا یک نهاد قضایی نیست.

وی تأکید کرد: اگر انقلاب به تعبیر امیرالمؤمنین(ع) می خواهد «قُرَّةِ عَیْنِ الْوُلاَةِ» باشد و نام نیکویی از والیانش در میان مردم باقی بگذارد و همچنین افراد را روسفید پیش خدای متعال ببرد، در گرو این است که عدالت را به استقامت برساند و به ملکه اجتماعی تبدیل کند.

یادگار امام اظهار داشت: دومین صفتی که علی(ع) اشاره می کنند «ظُهُورُ مَوَدَّةِ الرَّعِیَّةِ» است؛ یعنی مردم با هم رفیق باشند و شکاف اجتماعی نباشد و پاره پاره نشوند. به تعبیری «یکپارچه بودن» و همان چیزی که در تعبیر امام بزرگوار ما همواره به عنوان «وحدت کلمه» اشاره می شد؛ که به معنای جمع بودن همه پیرامون یک نقطه کانونی است.

وی افزود: حضرت در ادامه می فرمایند این رفاقت ها، دوستی ها و مهربانی های اجتماعی نسبت به هم یک جا ظاهر می شود و این است که سینه های آنها سالم و حالشان خوب باشد. می گوید وقتی مردم خیرخواه هستند که همه دور حاکمان جمع و پیرامون حاکمان مجتمع شده باشند و حکومت برای آنها سخت نباشد و احساس سنگینی نکنند؛ فکر نکنند باری بر دوش آنها است.

سید حسن خمینی یادآور شد: امروز بسیار تلاش می شود که جمهوری اسلامی در ابعاد مختلف خودش از چشم ها بیفتد. ما با یک امپراتوری رسانه ای مستظهر به انواع و اقسام دسایس مواجه هستیم. در همین ماه های اخیر دیدیم چگونه همه کسانی که یک روزی خواب سرنگونی جمهوری اسلامی را می دیدند، دست به دست هم دادند و همه دور هم جمع شدند و مثل جنگ احزاب شد. هدف آنها این بود که اجتماع پیرامون جامعه اسلامی، جمهوری اسلامی و قانون اساسی از بین برود. هدف دیگر این بود که این مودت را هدف بگیرند.

وی گفت: البته لطف خدا هست و واقعا هم باید از خدای سبحان شاکر و از قاطبه مردم متشکر بود. توده های اجتماعی با وجود همه دردها، رنج ها و مشقت های اجتماعی که دارند، نسبت به اصل جمهوری اسلامی وفادارانه ایستاده اند. اما این وظیفه ما به عنوان گویندگان و شما به عنوان مجریان را کم نمی کند یا از بین نمی برد. باید هدف را همین چند عامل گرفت و صبورانه تلاش کرد. باید بیش از هر چیزی به همین مودت عمومی و پیوند عمومی همه با هم توجه کرد.

یادگار امام اظهار داشت: الحمدلله دوره مدیریت برادرمان جناب آقای اژه ای دوره رشد و شکوفایی بوده و تلاش های ایشان که برآمده از متن قوه قضائیه هستند، باعث دلگرمی است. این را دوستان باید در بُعدی که مربوط به قوه قضائیه است، ادامه بدهند. طبیعتا باید هدف همان استقامه عدل و مودت مردم باشد. هرچه بیشتر این دو رکن اساسی در جامعه تحقق پیدا کند، چشم روشنی حاکمان هم بیشتر خواهد شد. امید ما به خدا و دل های پاک مردم است.

اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...