حق مطالبه نفقه برای فرد عهدهدار حضانت طفل
با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مادر یا هر شخصی که حضانت طفل تا نگهداری شخص محجور را به اقتضا ضرورت بر عهده دارد، حق مطالبه نفقه طفل یا محجور را خواهد داشت.
به گزارش خانه ملت نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز سه شنبه 2 شهریور به ادامه بررسی جزئیات لایحه حمایت از خانواده پرداختند و مقرر کردند، مادر یا هر شخصی که حضانت طفل تا نگهداری شخص محجور را به اقتضا ضرورت بر عهده دارد، حق اقامه دعوا برای مطالبه نفقه طفل یا محجور را خواهد داشت. در این صورت، دادگاه باید در ابتدا ادعاء ضرورت را بررسی کند.
با تصویب ماده 6 و 7 این لایحه مقرر شد، دادگاه می تواند پیش از اتخاذ تصمیم در مورد اصل دعوا به درخواست یکی از طرفین در اموری از قبیل حضانت، نگهداری و ملاقات طفل و نفقه زن و محجور که تعیین تکلیف آنها فوریت دارد، بدون اخذ تامین دستور موقت صادر کند. این دستور بدون نیاز به تایید رئیس حوزه قضایی قابل اجراء است. چنانکه دادگاه ظرف شش ماه راجع به اصل دعوا اتخاذ تصمیم نکند، دستور صادر شده کان لم یکن محسوب و از آن رفع اثر می شود، مگر آنکه دادگاه مطابق این ماده مجدداً دستور موقت صادر کند.


