بازدید 9442

دمنوش‌هایی مناسب برای فصل سرد زمستان

فرا رسیدن فصل سرد زمستان و نگرانی بابت ضعیف شدن بدن سبب می‌شود تا بسیاری از افراد گرایش به مصرف دمنوش پیدا کنند؛ گزینه‌ای جذاب و مطلوب که در ادامه در مورد آن بیشتر توضیح داده می‌شود.
کد خبر: ۱۱۵۹۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۲ 15 January 2023

به گزارش «تابناک»، به نقل از فارس، طولانی بودن شب‌های پاییز و زمستان و ضعیف و حساس شدن بدن در طول زمستان، دمنوش‌های زمستانی را جذاب‌تر می‌کند و خیلی از افراد به دلیل خواص دمنوش‌های زمستانی سراغ آن‌ها می‌روند.

با شروع فصل سرما نوشیدنی‌های گرم آرامش خاصی به بدن می‌دهند. چای، همان برگ‌های سبز و براق که بعدا تبدیل به چای سبز، قرمز و سیاه می‌شوند، نوشیدنی داغ اغلب ما ایرانی‌هاست اما تنها چیزی نیست که می‌توانیم در روزهای سرد پاییز و زمستان بنوشیم.

دمنوش‌های رنگارنگ و فوق‌العاده، فصل سرد را به گرم‌ترین فصل سال تبدیل می‌کنند. دمنوش‌ها سالیان درازی است که با زندگی ما انسان‌ها عجین شده و در درمان بیماری‌های متعددی به طب سنتی یاری رسانده‌اند. نوشیدنی‌ها هم مانند مزاج‌های آدمی متفاوت هستند و با شروع هر فصل نوع آن‌ها تغییر می‌کند. به عنوان مثال تابستان با نوشیدنی‌هایی که مزاج خنک و مرطوب دارند و زمستان با نوشیدنی‌های گرم و خشک همراه است.

دمنوش‌هایی مناسب برای فصل سرد زمستان

دم‌کردنی‌های فصل سرد

گل، ساقه، برگ و همه قسمت‌های گیاه در دمنوش‌های فصلی سرما مورد استفاده قرار می‌گیرند اما در موارد کمی از ریشه‌ گیاه برای درمان استفاده می‌شود. نوشیدنی‌ها به دو طریق، دم‌کردنی یا جوشیدنی تهیه می‌شوند. اگر بخواهیم دارویی با اثر قوی داشته باشیم، گیاه را می‌جوشانیم.

معجون معجزه‌آسا

زنجبیل را می‌توان در شیر به همراه عسل و دارچین جوشاند. این ترکیب برای افرادی که دچار درد آرتروز و ورم مفاصل هستند، بسیار مفید است. این نوشیدنی را می‌توان به عنوان صبحانه و با چند تکه نان صرف کرد. اگر این معجون معجزه‌آسا به مدت ۴۰ روز استفاده شود، دردهای زانو به طور کامل برطرف می‌شوند.

دمنوش‌هایی مناسب برای فصل سرد زمستان

دمنوش میخک

بسیاری از ادویه‌ها و گیاهان معمولی دارای مزایای واقعی سلامت هستند به عنوان مثال، میخک که عملکرد‌های حمایتی زیادی برای بدن دارد، خواص ضد قارچ، ضد باکتری و ضد درد، همچنین سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که از بین برنده خلط هستند، خیساندن و مصرف آن به تنهایی ممکن است طعمی تلخ و گزنده داشته باشد، می‌توانید این نوشیدنی را با مخلوطی از زنجبیل، دارچین و هل بنوشید که همه آن‌ها برای حفظ سلامت خون، روده بزرگ و سیستم عصبی توصیه می‌شوند.

یک قاشق مرباخوری از خردشده گل میخک را با دو لیوان آب جوش در یک قوری بریزید، قوری را به مدت ۱۰ دقیقه روی شعله غیرمستقیم قرار دهید، سپس دمنوش مورد نظر را صاف و با شکر، نبات و یا عسل مخلوط کرده و میل کنید.

دمنوش‌هایی مناسب برای فصل سرد زمستان

دمنوش مریم گلی

مریم گلی یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان سرماخوردگی است. برگ‌‌های این گیاه خاصیت ضدالتهابی و ضدعفونی دارند به همین دلیل نوشیدن این دمنوش سبب تسکین گلو درد می‌شود. همچنین این دمنوش خلط آور است و نوشیدن آن در زمان سرماخوردگی مفید است.

یک قاشق چای‌خوری از گیاه خشک شده مریم گلی را به 4 فنجان آب داغ اضافه کرده و بگذارید 10-15 دقیقه دم بکشد و سپس میل کنید.

به لیمو؛ محبوب مادربزرگ‌ها

به لیمو یک گیاه معطر است که بویی شبیه به لیمو دارد. برگ این گیاه معطر خاصیت درمانی فراوانی دارد که می‌تواند به رفع تپش قلب، استرس و خستگی‌های روحی، بی‌خوابی، سردرد و سرماخوردگی و سرفه کمک کند. این دمنوش محبوب بسیاری از مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌هاست. پس می‌توانید برای امتحان کردن این دمنوش محبوب سری به خانه مادربزرگ و پدربزرگ‌هایتان بزنید و در یک دورهمی باهم دمنوش به لیمو بنوشید. یادتان باشد این دمنوش برای افراد باردار و شیرده منع شده است.

دمنوش‌هایی مناسب برای فصل سرد زمستان

دمنوش اسطوخودوس

یک رژیم سلامت زمستانی، علاوه بر حمایت از سیستم ایمنی باید استرس را هم مدیریت کند، از آن جایی که تعطیلات زمستانه و جنب و جوش و پرخوری‌های آن به خصوص غذا‌های چرب می‌تواند روال عادی زندگی را به هم بزند، بهتر است از این چای سنتی به عنوان آرام بخش و بهبود خواب خود استفاده کنید.

اگر اسطوخودوس را به همراه بابونه که یکی دیگر از چای‌های حمایت کننده سیستم عصبی است، میل کنید، می‌توانید همزمان از خواص هر دوی آن‌ها بهره‌مند شوید.

گلبرگ‌های اسطوخودوس را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه دم بکشد، دمنوش را صاف کنید و اگر خواستید، یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید.

دمنوش‌هایی مناسب برای فصل سرد زمستان

گل بنفشه، تسکین سرفه‌های خشک

گل بنفشه را به صورت دمنوش درست می‌کنند. این گل مزه بسیار خوبی دارد و به صورت شربت دارویی در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد. به این دمنوش‌ می‌توان گل سرخ هم اضافه کرد. گل بنفشه در درمان سرفه‌های خشک بسیار مناسب است.

گل نیلوفر، برای رهایی از خشکی پوست

به افرادی که پوست‌شان در فصل‌های سرد سال دچار حساسیت و خشکی می‌شود، مصرف دمنوش گل نیلوفر را توصیه می‌کنیم. دم‌کرده این گل در رفع خشکی پوست بسیار موثر است.

گل گاوزبان، یک گیاه جوشیدنی

گل گاوزبان گلی است که اگر بخواهید به قدر کافی تأثیرگذار باشد باید نیم‌ساعت جوشانده شود و بعد از آن به مدت یک ساعت هم دم بکشد. دم‌نوش این گل با ترکیب لیموعمانی استفاده می‌شود.
زنجبیل، بخاری سیار

یکی از نوشیدنی‌های مهمی که برای افراد سرماخورده تجویز می‌شود، دمنوش زنجبیل است. زنجبیل تازه را به میزان یک قاشق غذاخوری در طرفی مناسب رنده کنید. سپس با آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و داخل صافی ریخته و تفاله آن را بگیرید. این دم‌نوش بدن را به یک بخاری سیار تبدیل کرده و از ویروس های سرماخوردگی در امان می‌دارد. زنجبیل به نوعی یک پیشگیری کننده قوی برای سرماخوردگی است. از این نوشیدنی در مناطق خیلی سرد یا برای افرادی که بدن‌شان ایمنی کمتری دارد، استفاده می‌شود.

دمنوش‌هایی مناسب برای فصل سرد زمستان

اگر سرما خوردگی زود سراغتان می‌آید

نوشیدنی چای آویشن هم‌زمان با آغاز فصل پاییز نه تنها می‌تواند مقاومت بدن را در برابر ویروس سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی افزایش دهد، بلکه روند بهبود سرماخوردگی را سرعت می‌بخشد. این دمنوش تسکین دهنده سرفه و برطرف کننده تنگی نفس است. در برخی از متون طب سنتی به خواص نوشیدن دمنوش آویشن برای کنترل میزان قند خون به عنوان یک درمان جانبی اشاره شده است.
چهار گل معروف

گل گاوزبان، گل بنفشه، گل ختمی و گل سرخ از معروف‌ترین گل‌های دم کردنی هستند که با تأثیرگذاری زیادی در رتبه اول قرار می‌گیرند. دمنوش چهار گل در مواردی مانند یبوست، سوزش چشم، خشکی بینی، آنژین‌های چرکی، گلودرد و بدن‌درد مورد استفاده قرار می‌گیرد و از چهارگل‌های معروف می‌توان هم به عنوان جوشیدنی و هم به عنوان دم کردنی استفاده کرد.

نعناع، سرباز بدن

نعناع گیاهی است که در هر خانه یافت می‌شود و می‌توان معجونی مخصوص سرماخوردگی‌های زمستان از آن تهیه کرد. دمنوش نعناع سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در رفع گلودرد و گرفتگی بینی موثر است. این دمنوش ضد نفخ است و در رفع دردهای شکمی که با خوردن مواد غذایی سرد در فصل زمستان ایجاد می‌شود، تاثیر بسیار دارد دمنوش نعناع بهبود دهنده حالت تهوع و تب‌بر است. یک قاشق غذاخوری نعنای خشک را با یک لیوان آب جوش دم کرده و بعد آن را صاف کنید. سپس دوباره این دم‌نوش را به همراه برش‌های لیموترش، چوب دارچین و چند برش از زنجبیل و نبات دم کرده و فرصت دهید به خوبی دم بکشد. بهتر است این دم‌نوش را قبل از شام بنوشید. دم‌نوش‌ نعناع انرژی فوق‌العاده‌ای در بدن ایجاد کرده و به گردش درمی‌آورد.

گلپر بنوشید

اغلب ما گلپر را به عنوان ادویه همراه با باقلای پخته به کار می‌بریم اما این دانه پهن و معطر می‌تواند دمنوش پرخاصیتی باشد. نوشیدنی گلپر طبیعت گرم و خشک دارد و به طرز شگفت‌انگیزی حافظه و قلب و عروق را تقویت می‌کند. دم کرده گلپر اشتهاآور است. به هضم غذا کمک می‌کند، ضد صرع است، کبد را پاکسازی می‌کند و در درمان تنبلی معده، جوش و دمل‌ هم بسیار موثر است. گفتنی است تداوم مصرف این دم‌نوش بهبود عملکرد صفرا و چربی‌سوزی را به همراه دارد. برای تهیه این دم‌نوش، یک قاشق مرباخوری گلپر را در یک لیوان آب جوش ریخته و سر لیوان را بپوشانید. ۱۵ دقیقه صبر کنید تا آب جوش به رنگ زرد درآید.

دمنوش‌هایی مناسب برای فصل سرد زمستان

شیرین بیان

مصرف ریشه گیاه شیرین بیان یکی از داروهای مناسب برای درمان سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی است. توصیه می‌شود مقدار اندکی از ریشه شیرین بیان با اندکی آب جوشانده، سپس آن را با کمی عسل مخلوط کرده و نوشید.

زمان نوشیدن دمنوش

زمان نقش مهمی در تاثیر گذاری این دمنوش‌ها روی بدن دارد. برای خوردن دمنوش‌های چهارگل بهترین زمان عصر است؛ چرا که بیشتر بیماری‌های فصل سرما در شب به اوج خود می‌رسند. سرفه، تب و آبریزش بینی در شب بیشتر نمایان شده و به اوج خود می‌رسند. بیشتر دم‌نوش‌ها باید تا ۵ بعد از ظهر خورده شده باشد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار