بازدید 34065

مضرات خوردن چای با توت و خرما

مصرف توت و خرما در کنار چای باعث بالا رفتن قند و در نهایت دیابت میشود. متاسفانه برخی از مردم بر این باورند که مصرف توت یا خرما به جای قند می تواند از بالا رفتن میزان قند خون جلوگیری کند.
کد خبر: ۱۱۵۸۹۲۲
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۲ 11 January 2023

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسکانیوز، چای و قهوه از نوشیدنی های محبوب تمام کشورهای دنیا هستد که بسیاری از افراد آنها را با طعمی شیرین می پسندند .ما ایرانیها نیز اغلب عادت داریم که چای را با شیرینی بخوریم. اما همانطور که می دانیم قند و شکر مفید نیست و موجب آلزایمر ،پوسیدگی دندان و دیابت و بیماری های دیگر می شود.

برخی از افراد خرما و توت را جایگزین قند و شکر می کنند . خرما و توت و انجیر دارای میزان زیادی قند از نوع فروکتوز هستند که مصرف آنها برای افراد دیابتی نیز ضرری ندارد.

یعنی به راحتی جذب بدن می شود اما کالری این مواد مانند قند است یعنی به ازای مصرف هر یک گرم از آنها، ۴ کیلوکالری انرژی به بدن می رسد بنابراین مصرف بیش از اندازه آنها ، مانند قند و شکر برای بدن عوارضی در پی دارد.

هر حبه قند تقریبا ۳ گرم وزن دارد . اگر فرض کنیم که هر یک گرم قند ۴ کیلو کالری انرژی فراهم می کند انرژی دریافتی بدن با خوردن ۳ حبه قند برابر ۱۲ کیلوگالری است. در حالی که برخی افراد ترجیح می دهند چای خود را با خرما ، توت خشم و انجیر و ... میل کنند میزان کالری دریافتی آنها برابر با ۵۰ الی ۶۰ کیلو کالری است.

چای با توت خشک

برخی کارشناسان عقیده دارند که نباید خرما و توت را به همراه چای مصرف نمایند .زیرا قند این مواد هنگام تماس با آب جوش و یا چای داغ جذب بدن می شود و اما انرژی آنها جذب بدن نمی شود و مزایای آنها از بین می رود.

البته این نظریه به کارشناسی زیادی نیاز دارد و از نظر علمی ثابت نشده است زیرا قند خرما و توت و انجیر بیشتر از نوع فروکتوز است که قندی طبیعی می باشد و در صورت جذب بدن خطری برای آن ندارد . البته در مصرف این مواد خوراکی باید اعتدال را رعایت نمود زیرا کالری بالای آنها موجب افزایش وزن و چاقی می شود.

از طرفی اگر قند موجود در خرما در تماس با آب جوش و چای جذب بدن شود باید این سوال را پرسید که چگونه بخش عمده کالری که از مواد قندی است و مبنای انرژی زا بدون آن است جذب بدن می شود اما انرژی آن جذب نمی شود؟

این فرضیه را می توان به سادگی انکار نمود. برای تهیه شیره خرما ، شیره انجیر ، شیره توت و شیره انگور که دارای تمام ویتامین ها و مواد معدنی خود میوه ها هستند از روش جوشاندن و تصفیه میوه ها استفاده می شود . جوشاندن باعث خروج مواد مغذی خرما و دیگر مواد به داخل آب می شود که با تغلیظ این آب تبدیل به شیره مقوی می شود.

البته کارشناسان اعتقاد دارند بهترین نوع شیره آن است که در دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه تهیه شود و به نقطه جوش نرسد چرا که مواد مغذی آن از بین می رود .به همین دلیل شیره خرمای صنعتی را توصیه می کنند که در دمای ۶۵ درجه تهیه می شود.

چای با خرما

سوال دیگری که وجود دارد این است که افرادی که چای خود را با خرما میل می کنند چای آنها خنک است و یا چای بسیار داغ را ترجیح می دند ؟

به طور طبیعی افراد بزرگسال در داغ ترین حالت چای را با دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه می نوشند که این دما نمی تواند مواد مغذی مهم خرما را از بین برد .البته این موضوع به تحقیق و مطالعه بیشتری نیاز دارد.

در حالت عادی و طبیعی افراد بالغ در داغ ترین حالت چایی را با دمای حدود ۶۰ درجه تا نهایتا همان ۷۰ درجه نوش جان می کنند که این دما نمی تواند در زمان مصرف خرما با چایی باعث از بین رفتن مواد مغذی خرما شود.

بهترین گزینه به جای قند ، خرما و توت و... استفاده از میوه های خشک است که انرژی لازم را برای بدن فرام کرده و آسیبی به سلامت بدن وارد نمی کند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
توت تنها میوه طبیعی است که شیرینی آن به خاطر وجود نوعی آلکالویید طبیعی در آن است و هیچ نوع قند هیدروکربنی( مانند ساکاروز، مالتوز، فرکتوز، گلکوز و ..) که باعث افزایش قند خون شود ندارد.
نوشتی ، خوردن توت و خرما چون قند آن از نوع فروکتوز است برای افراد دیابتی ضرر ندارد، واقعا؟ لطفا از عزیز که مشکل دیابت دارد سوال بفرمایید که با خوردن خرما چه مشکلاتی براش پیش میایید، این هم کارشناس کارشناس نکنید، برای افراد دیابتی خرما و قند و شکر از لحاظ میزان قند فرقی نمیکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۲
اما برا شخص سالم که بعدا دچار دیابت نشه خیلی مهمه
افرادی که دیابت دارن هر نوع قندی براشون ضرر داره . حتی کربو هیدرات ها که با بزاق دهان ترکیب و در بدن به قند تبدیل میشن هم باعث افزایش قند خونشون میشه . منتها در فرایند تولید قند صنعتی برای سفید شدن قند از ماده ای
شیمیایی خطرناک به نام جوهر قند استفاده میشه که برای سلامتی بسیار خطر داره ولی توت و خرما کاملا قند طبیعی داره و برای افراد سالم بهتر از قند و فراورده های قندیه.
نویسنده محترم...نکنه توی کار میوه خشکی دم عیدی جنست رو میخوای بفروشی:))...انتقاد کردی ولی پیشنهاد ندادی(عزیز من میوه خشک هم همون شرایط توت خشک رو داره! ) چای رو با چی بخورن؟!..
بالاخره بخوريم يا نخوريم؟
میزان و وزن قند را نوشتی ولی مقدار و وزن خرما و کشمش و توت را ننوشته
همینجوری باعث ایجاد شایعه میشی
اگر خرما و توت ميوه هستند كه هستند پس قند انها فروكتوز است
مگر ندانيم كه فروكتوز يعنى قند ميوه ( فروت + گلوكوز )
من در این مورد نظری ندارم...

ولی عقیده دارم 3 چیز سلامتی جسمی و روحی انسان ها رو بیمه می‌کند...
1. ورزش
2. تغذیه بر اساس طب ایرانی اسلامی
3. .اطاعت از رهنمون های مختلف امامان و پیامبران در بندگی خداوند متعال..
می‌گویند برنج سیب‌زمینی شیرینیجات خرما‌توت‌انجیروچای‌وچندمورددیگردیابتیها‌نخورندزهرماربخوریم‌چه‌بخوریم‌خسته‌شدیم‌‌اعصاب‌نمانده‌برای‌مابمیریم‌بهتره
الان چی شد
خرما با چای خوب یا نه؟
عنوان خبر با خبر هم خوانی نداره
تو خبر میگی نیاز به کارشناسی داره و.....
لطفا منبع این تحقیقات علمی رو هم منتشر کنید. نمشه که هر کی هر چی دلش میخواد بگه و تبلیغ و ضد تبلیغ کنه.
اتفاقا از نظر علمی ثابت شده است که مضرات فروکتوز برای دیابت و چاقی بسیار بیشتر از گلوکز است.می توانید به جدیدترین مقالات بیوشیمی چاپ شده در مجلات معتبر پزشکی دنیا رجوع کنید
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل