بازدید 11948
۶

پیشرفت ۱۵ درصدی طرح انتقال آب از دریای عمان

مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور گفت: این طرح ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما پیشرفت طرح در خراسان رضوی بیشتر است و به ۲۵ درصد رسیده است.
کد خبر: ۱۱۵۱۸۷۷
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۰ 25 November 2022

به گزارش «تابناک»، علی عبداللهی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور با کاربری صنعتی در حال اجراست و تنها برای استان سیستان و بلوچستان، کاربری مصرف شرب نیز تعریف شده‌ است.

وی اضافه کرد: پیشرفت این طرح در بخش مشهد به چابهار پررنگ تر از سایر بخشهاست و در مسیر مشهد تا تربت حیدریه حدود ۸۰ درصد از مسیر جاده سرویس

(مسیری با عرض ۱۸۷ متر که برای عبور دستگاه های سنگین خاکبرداری و لوله گذاری ایجاد می شود) اجرا شده و خاکبرداری نیز به مرحل پایانی رسیده است.

مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور گفت: برای انتخاب پیمانکار اجرای لوله گذاری در این مسیر، مناقصه در حال برگزاری است و ساخت لوله های مورد نیاز در کارخانه مربوطه آغاز شده است.

عبداللهی افزود: برای اجرای این طرح در مسیر تربت حیدریه به گناباد نیز پیمانکار در مرحله انتخاب است و در مسیر سنگان خواف به گناباد نیز جاده سرویس اجرا شده و پیمانکار لوله گذاری نیز انتخاب و عملیات لوله گذاری به طول ۱۳۰ کیلومتر در حال اجراست.

وی اضافه کرد:در چابهار نیز ساخت آبگیر با ۴۰ درصد پیشرفت در حال اجراست و قراردادهای مربوط به سرمایه گذاری و خرید تاسیسات آب شیرین کن منعقد شده ، زمین مورد نیاز برای ساخت تصفیه خانه، آب شیرین کن و آبگیر نیز در اختیار قرار گرفته و همه مجوزهای لازم اخذ شده است.

مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور گفت: جاده سرویس اجرای این پروژه از مسیر زاهدان به چابهار نیز با ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی در مرحله خاکبرداری است.

عبداللهی افزود: اعتبار پیش بینی شده برای اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور ١٠٠ هزار میلیارد تومان بود که با مهندسی ارزش و پیش بینی تونل های حفاری در مسیر انتقال، طول طرح از هزار و ۵۱۲ کیلومتر به هزار و ۳۵۰ کیلومتر تقلیل یافت که این موضوع منجر به کاهش هزینه‌ها تا سقف ۸۵ هزار میلیارد تومان شده است.

طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور از جمله طرح‌های کلان تعریف شده برای تامین بخشی از کسری آب دالان شرقی کشور است که اجرای آن از آبان سال ۱۴۰۰ آغاز شده است.

طبق تفاهمنامه های منعقد شده، آب انتقالی به استانهای خراسان رضوی و جنوبی در بخش صنعت به مصرف خواهد رسید اما این آب در سیستان و بلوچستان، برای تامین مصرف آشامیدنی نیز پیش بینی شده است و بر اساس برنامه زمان‌بندی شده، این طرح تا پایان سال ۱۴۰۴ و یا اوایل ۱۴۰۵ آماده بهره‌برداری خواهد شد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۶
بجای شیرین سازی آب دریا آب شیرین خروجی رودخانه هایی که به دریا می‌ریزد را به داخل کشور بازگردانید. پایین‌ترین قسمت رودخانه ها که به دریا میریزد
پاسخ ها
کامران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۴
الان مهندسین و دست اندرکاران میزنن به پیشونیشون میگم اه چرا این به فکر خودم
نرسید
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۴
وی در ادامه با تاکید بر اینکه انتقال آب از دریاهای جنوب به فلات مرکزی صرفه اقتصادی ندارد، اظهار کرد: قیمت تمام شده انتقال این آب به عمق ۱۰۰۰ کیلومتری کشور بسیار گران است و قطعا مشتری خاصی ندارد. نه از جنبه صنعتی و نه از جنبه کشاورزی قابل توجیه نیست. فلذا سرمایه گذاری در این حوزه صرفه اقتصادی چندانی ندارد. از سوی دیگر ما هر ساله با بارندگی های موسمی روبرو هستیم که متاسفانه به جای مدیریت صحیح و مهار این آبها، تبدیل به سیل شده و به خانه و زندگی مردم آسیب وارد می کند.
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۴
متاسفانه بجای شیرین سازی اب دریاها با حفر تونل هایی که کمپرسی از آنها رد می‌شود به اسم شرب آب را از سرچشمه های آن به منظور فولاد و کشاورزی منتقل می‌کنند که باعث خسارت‌هایی فراوان و جبران ناپذیری شده است
ارومیه خشک شده
همین که سیل ها آسیب می زند سبب اشتعال میشه و کارگر و بنا شروع به بازسازی می کنند و تازه خونه ها بازسازی و نو مشه
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان