صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
به بهانه شمارش معکوس پرداخت وجه نقدی معامله؛

واگذاری بلوک سهام ایران خودرو به نام کارکنان، به کام شبه دولتی ها

اما اشکال جدی این ترکیب که امکان دارد مورد اعتراض شورای رقابت هم قرار بگیرد، این است که آیا خروج سهام از مالکیت سازمان گسترش که زیرمجموعه وزارت صنایع بوده و واگذاری بخشی از آن به بانک یا سرمایه گذاری صنعت و معدن که باز هم وابسته به وزارت صنایع می باشد، خصوصی سازی است یا جیب به جیب کردن سهام ایران خودرو؟
کد خبر: ۱۱۱۶۰۸
| |
12430 بازدید
سرویس اقتصادی ـ بلوک 18 درصدی سهام ایران خودرو در راستای اجرای سیاست های اصل 44 به فرمان رهبر انقلاب، پس از مدت ها انتظار در تاریخ 31 خرداد ماه امسال در بورس از سوی سازمان خصوصی سازی به وکالت از سازمان گسترش عرضه و پس از پنچ روز رقابت تعداد 000ر000ر134ر1 به صورت يكجا و نقد و اقساط (30% نقد و 70% اقساط ، طبق شرايط اعلامي) به قيمت هر سهم 687ر3 ريال معامله شد و تعاونی خاص کارکنان ایران خودرو برنده این رقابت بود، البته این معامله تا زمان احراز شرايط به صورت غير قطعي باقي خواهد ماند.

به گزارش «تابناک»، یکی از شرایط اعلامی سازمان خصوصی سازی پرداخت 30 % وجه نقد معامله در سی روز کاری پس از انجام معامله بود که این مهلت سیزدهم مرداد به پایان می رسد؛ اما هنوز ترکیب دقیق خریداران مشخص نشده است.

این در حالی است که دانشیان، مدیر عامل تعاونی خاص کارکنان ایران خودرو در مصاحبه هشتم تیر ماه با یک خبرگزاری گفت: هنوز درصد سهام قابل واگذاری مشخص نشده؛ اما با مسئولان انجمن قطعه‌سازان با هشتاد هزار عضو و چند شرکت بزرگ قطعه‌‌ساز مذاکراتی شده و این گروه‌ها می‌توانند در بلوک 18 درصدی ایران خودرو مشارکت کنند.  ظرف چند روز آینده، نام و درصد مشارکت قطعه‌سازها مشخص خواهد شد؛ البته تا این تاریخ هیچ لیست رسمی اعلام نشده و طبیعتا هیچ وجهی هم به حساب سازمان خصوصی سازی واریز نشده است.

اما علت این همه تعلل چیست؟

برخی از کارشناسان، علت این امر را مصاحبه های دکتر پژویان، رییس شورای رقابت می دانند که اعلام کرده است: اگر تشخیص دهیم سهام ایران خودرو در یک گروه که به دولت وابسته است متمرکز شده، به راحتی آنها را وادار می‌کنیم سهام را دوباره بفروشند. تا زمانی که این گزارش سازمان بورس درباره خریداران مشترک و نحوه معامله بلوک ایران خودرو داده نشود، نمی‌توان نظری درباره درستی این معامله داد.
مشکل جدی این است، هنگامی که قرار است اختیارات شرکتی از دولت بیرون رود، بدنه آن مقاومت می‌کند، ولی شورای رقابت تلاش می‌‌کند مدیریت شرکت‌ها را از متمرکز شدن بازدارد.

برخی دیگر بر این باورند که تمایل حضور بخش خصوصی در ترکیب کنسرسیوم و مقاوت بدنه دولتی یا شبه دولتی، باعث این امر است و برخی دیگر بر این باورند، تعاونی خاص کارکنان ایران خودرو، توان مالی پرداخت وجوه معامله را ندارد و شریک مناسبی هم پیدا نکرده است که با تفکرات آن همخوانی داشته باشد.

بنا بر این گزارش، فارغ از اینکه همه این موارد بنا بر آخرین گمانه ها، حاکی از حضور شرکت کروز، تعاونی خاص کارکنان ایران خودرو، سرمایه گذاری ملی و سرمایه گذاری صنعت و معدن یا بانک صنعت و معدن در ترکیب کنسرسیوم است، اشکال جدی این ترکیب که امکان دارد مورد اعتراض شورای رقابت هم قرار بگیرد، این است که آیا خروج سهام از مالکیت سازمان گسترش - که زیر مجموعه وزارت صنایع است و واگذاری بخشی از آن به بانک یا سرمایه گذاری صنعت و معدن که باز هم وابسته به وزارت صنایع است - خصوصی سازی است یا جیب به جیب کردن سهام ایران خودرو؟

در ضمن، واگذاری بخشی از سهام ایران خودرو به سرمایه گذاری ملی ایران که وابسته به بانک مرکزی و بانک سپه و بانک ملی است - که هیچ کدام در لیست واگذاری شرکتهای اصل 44 نیستند و دولتی باقی خواهند ماند - مثابه خصوصی سازی است؟

آیا جلوگیری از حضور بخش خصوصی که برای حضور در ترکیب خریداران لحظه شماری می کند در راستای سیاست های اصل 44 است؟

آیا پیام حضور رهبری در ایام نوروز در کارخانه ایران خودرو به همراه بازدید از خط تولید موتور ملی و دعوت به سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بخش توسط مسئولان اجرایی کشور شنیده نشده است؟

آیا جلوگیری از حضور بخش خصوصی و ایجاد انحصار دولتی در شمایل جدید ضربه به اقتصاد کشور نیست؟ مگر نه اینکه پیشتر هم در واگذاری فولاد خوزستان و خرید بلوک این شرکت توسط جابریان، مقاومت ها باعث شد که جابریان، عطای خرید را به لقایش ببخشاید و با انصراف از خرید و دریافت حکم دادگاه، معامله را ابطال کند و این ابطال به بی اعتمادی فعالان عرصه اقتصاد به بورس و خصوصی سازی منجر شد.

آیا واگذاری سهام صدرا و دستور خرید آن توسط وزیر اقتصاد وقت به سرمایه گذاری بانک ملی منجر به فاجعه ای در بورس نشد که پیامدهای آن تاکنون هم ادامه دارد. آیا گاه آن نرسیده که اقتصاد را از حالت دستوری بیرون آوریم و به مکانیسم عرضه و تقاضا در بازار ایمان بیاوریم؟

آیا پیامدهای منفی وجود انحصار در معامله بلوک مخابرات هنوز گریبانگیر بورس نیست؟ این همه دعوا بین بورس و مدیریت مخابرات و سهامداران مدیریتی آن چیست؟ مگر نه اینکه رییس شورای رقابت - که از طرف رییس محترم جمهور ماموریت یافته از ایجاد انحصار پیشگیری کند - نسبت به انجام این معامله معترض بود؛ پس چرا دوست داریم این شرایط تکرار شود؟!

آیا حضور چند ده ساله بخش دولتی در اقتصاد و به ویژه صنعت خودرو آثار بسیار مثبتی داشته که به تداوم آن علاقه مندیم و به هیچ وجه به فکر دل کندن از آن نیستیم؟
اگر پاسخ مثبت است، چرا سیاست های اصل 44 ابلاغ شده و اگر پاسخ منفی است، چرا در برابر این امر مبارک صف آرایی می کنیم و نمی گذاریم تفکرات جدید توسط بخش خصوصی به این شرکت تزریق شود؟

به نظر می رسد، مسئولان پیش از اعلام لیست نهایی خریداران بلوک ایران خودرو، باید تفکر حرفه ای را در این واگذاری دخیل کرده و از ایجاد جنجال و هیاهو با اعلام لیست مورد اعتراض نماینده های مجلس و رییس شورای رقابت - که بیانگر تمرکز مدیریت این بلوک نزد دولتی ها و شبه دولتی ها باشد - پرهیز کنند تا دوباره شاهد تنش های رسانه ای و آثار سوء آن نباشیم.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
nkhwp psk chni
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۰
به نظر میرسد خصوصی سازی در ایران مراحل خطر ناکی را طی میکند.بهتر است دست از اصل 44 برداریم و همان سیستم دولتی را داشته باشیم.با اجرای این چنینی تنها اقازاده ها و شبه دولتی ها قدر میشوند.بهتر است نگاهی به زنددکی و شیوه های پیامبر و امام علی بیندازیم.و از این کارها خجالت بکشیم.به اقای احمدی نژاد توصیه میکنم لیست کلیه خصوصی سازیها و خریداران از کوچک و بزرگ را به مردم ارائه کنند تا بهتر بشه قضاوت کرد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۰
من ماشین صفر slx را به قیمت 142000000 خریده ام. صفر صفر می فروشم از من 130000000 نمی خرند الان پول لازم دارم و ماشین ساخت ایران خودرو رو دلم باد کرده این چه اقتصاد مفلوک ومریضی است
محفوظ
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۰
لطفا در خصوص ماهيت شركت تعاوني خاص كاركنان ايران خودرو و تعاوني اعتبار ايرانخودرو تحقيق كنيد بياييد از پرسنل پرسيد كه اين شركتها واقعا متعلق به كار كنان است مثلا نماينده كار كنان يا بهتر بگويم كار گران واقعا منتخب كار گران هستند يا خير ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۸ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۰
به اسم كاركنان سهام خريداري شده برنده بلوك شدند آيا ريالي به بنده كارگر ميرسد چرا رقابت در كشور ما عادلانه نيست چرا نمي گذارند سرمايه داران واقعي و دلسوز اين آب و خاك وارد ميدان شوند تعاوني خاص وجود خارجي ندارد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۰
از اينكه گفته ميشود تعاوني خاص ، بايد بگويم واقعا خاص است چون فقط اسم كاركنان ايرانخودرو را يدك مي كشه ولي شركت ايرانخودرو را تاراج مي كند شما شركتهاي اقماري همين تعاوني رابياييد بشماريد تمام اقازاده ها براي خودشان تشكيلاتي درست كرده اند با پول كاركنان ولي اين شركتهاي اقماري دوهزار هم به منافع كاركنان وحتي خود ايران خودرو فكر نمي كنند و .... خدا به داد مردم مظلوم و زحمت كش برسد .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۰
كدام سهام براي كارگران خريده شده چه خدمتي تعاوني خاص به كارگران كرده خودروي توليدي شركت را باسود 17٪ وبابلوكه كردن سرمايه كارگر به اوميدهند انهم خودروهايي كه در بازار فروش ندارند همچنين تعاوني اعتبار وامهايي با سود 27٪ كمر كارگر را شكسته اند كدام خدمت و كدام خدمت به كارگر
ناشناس
|
China
|
۲۱:۲۲ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۱
من عضو انجمن هستم و در سطح مدیرن انجمن و شورای تعالی مراوده دارم. اصل داستان خرید سهام ایران خودرو توسط دو شکرت قطعه ساز و دو گروه شبه دولتی است که بنای آنان واردات قطعات ساخته شده از چین با قیمت کمتر می باشد. از همین حالا نیز هشدار ها را به قطعه سازان داده اند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۲
به نظرم شركت تعاوني خاص كاركنان ايران خودرو با آمدن آقاي دانشيان از 3 سال گذشته تاكنون حدود 200 ميليارد تومان سودآوري داشته كه 95 درصد از كاركنان و 5 درصد از بازنشستگان اعضاء آنرا تشكيل مي دهند. و خريد بلوک 18 درصدی سهام ایران خودرو در راستای اجرای سیاست های اصل 44 توسط شركت مذكور براي كاركنان ايران خودرو واقعا مديريت مطمئن آقاي دانشيان را ثابت كرده است و شركت تعاوني خاص را به يك تشكل ملي تبديل كرده است.
مهدی رحمتی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۲
با سلام نظر به این که یک شرکت بنام سرمایه گذاری صنعت و معدن با درایت مدیریت جدید اقای دکتر زارعی و کارمندان ان سهام شرکت را ارتقا داده اند و حال چرا باید به خاطر شرکت ایران خودرو به بهانه خصوصی سازی : خصوصی سازی که از توی این جیب در بیاوری و بکنی توی جیب دیگر ایا می شود جواب سهام داران خورد را داد
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟