صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

روایت لاریجانی ازانتخابات88و پرستیژتوخالی اوباما

آن زمان بنده به آقای موسوی گفتم که اگر اعتراضی دارید به شورای نگهبان اعلام کنید، اما ایشان نسبت به شورای نگهبان هم اعتراضاتی داشت. در نهایت گروهی که به تایید شورای نگهبان و همچنین آقای موسوی بود تعیین شدند تا به این موضوع رسیدگی کنند اما بعد نظرشان تغییر کرد.
کد خبر: ۱۱۰۱۱۴
| |
1613 بازدید
رییس مجلس شورای اسلامی در کنفرانس خبری خود در ژنو گفت: ما شاهد رفتارهای دوگانه ای در صحنه بین المللی هستیم و تا وقتی که این رفتارها در صحنه بین الملل صورت بگیرد بعید می دانیم که امریکا توفیقی در منطقه داشته باشد.
به گزارش خانه ملت ،مجلس شورای اسلامی عصر امروز با حضور در یک کنفرانس مطبوعاتی به سوالات خبرنگاران خارجی پاسخ داد.
علی لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید در صورت تغییر در دولت برزیل ارتباط شما با برزیل چگونه می شود، اظهار داشت: روابط ما با برزیل یک سابقه تاریخی دارد و سطح روابط تجاری ایران و برزیل نیز سطح ممتازی است. این روابط در زمان آقای لولا شتاب گرفت و طبعاً اگر همین مسیر ادامه پیدا کند روابط ایران و برزیل بیشتر می شود.
خبرنگار دیگری از رئیس مجلس کشورمان سوال کرد که وزرای خارجه اتحادیه اروپا تحریم های جدیدی علیه ایران را بررسی می کند. آیا شما نگران این تحریم ها نیستید و آیا در این فرصتی که در اجلاس حضور داشتید در این مورد با روسای مجالس کشورهای حاضر گفت و گو کرده اید؟
لاریجانی در پاسخ به این خبرنگار گفت: زمان زیادی نیست که ما در ژنو حضور داریم البته در این فاصله با برخی از روسای مجالس ملاقات داشته ام.
وی افزود: آنچه مهم است این است که پروسه حل مسئله هسته ای ایران از طریق شورای امنیت به نقطه ای رسیده است که می توان آن را تحلیل کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همان قدر که قطعنامه قبلی شورای امنیت توفیق داشتند قاعدتاً قطعنامه اخیر هم به همان اندازه توفیق خواهد داشت.
لاریجانی گفت: مشکل بر سر این است که ما رفتارهای دوگانه ای را در صحنه بین الملل شاهد هستیم که منحصر به بحث هسته ای نیست؛ کافی است چند مقایسه انجام بدهید و به این نتیجه خواهید رسید.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی چندین کلاهک هسته ای دارد؛ اما امریکا اعتراضی به آنها نمی کند و این در شرایطی است که اسرائیل ان.پی.تی را نیز نپذیرفته است، حال این مسئله را با فناوری صلح آمیز هسته ای ایران مقایسه کنید.
لاریجانی تاکید کرد: حتی گزارش اطلاعاتی امریکا نیز دلالت داشت که ایران هیچ سلاح هسته ای ندارد، پس بر طبق کدام یک از قوانین بین المللی می توان کشوری را که جرمی مرتکب نشده مجازات کرد، همین موضع را در منطقه در سایر شعون نیز شاهدیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: از یک طرف می گویند ما می خواهیم با تروریسم مبارزه کنیم؛ اما در پشت صحنه با تروریست ها مذاکره می کنند و از آنها حمایت می کنند.
وی با اشاره به حادثه تروریستی مسجد زاهدان  اظهار داشت: ما ریگی را که سرکرده اشرار آن منطقه بود دستگیر کردیم و او در اعترافاتش گفت که من با ناتو ملاقات داشته ام و ناتو و امریکا مرا تشویق و حمایت کردند.
وی افزود: ما شاهد رفتارهای دوگانه ای در صحنه بین المللی هستیم و تا وقتی که این رفتارها در صحنه بین الملل صورت بگیرد بعید می دانیم که امریکا توفیقی در منطقه داشته باشد.
عاقلانه این بود که قبل از تحریم، به فکر مذاکره می‌افتادند
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آنها از یک طرف دنبال تحریم ما هستند ولی از طرف دیگر مذاکره را دنبال می کنند. عاقلانه این بود که قبل از تحریم موضوع مذاکره را پیگیری می‌کردند.
رئیس مجلس کشورمان در پاسخ به خبرنگاری که درخصوص اعتصابات بازار تهران سوال کرد، اظهار داشت: در ایران آزادی است و هر گروهی حق اعتراض دارد.
وی ادامه داد: این اعتصابات مربوط به وضعیت اقتصادی ایران نبود؛ بلکه اعتراض به شیوه جدید مالیات بود دولت رقمی را برای مالیات درنظر گرفته بود که عده ای به آن اعتراض داشتند بنابراین دولت با آنها وارد مذاکره شد و موضوع در حال حل شدن است.
لاریجانی ادامه داد: شبیه این حوادث در کشورهای اروپایی زیاد اتفاق می افتد.
لاریجانی در خصوص موضع ایران در مورد آزادی زندانیان سیاسی کوبا گفت: ما با کوبا روابط نزدیکی داریم و روابط اقتصادی و سیاسی ما با این کشور خوب است؛ بنابراین در این گونه زمینه ها نگاه مثبتی داریم و اگر بتوانیم به دولت کوبا کمک می کنیم.
لاریجانی در پاسخ به این سوال که آیا پیامی از طریق دفتر حافظ منافع امریکا در ایران از سوی کنگره امریکا به مقامات ایرانی ارسال شده است یا خیر؟ گفت: بنده در سفر بودم و اطلاعی از این موضوع ندارم؛ اما در کل این اولین بار نیست که کنگره امریکا برای ایران پیامی ارسال می کند و در چند سال اخیر چندین بار پیام برای ما فرستادند.
وی تاکید کرد ما باید به دقت به این موضوع توجه کنیم ما نمی توانیم در صحنه سیاسی دچار بازی و سردرگمی شویم.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آنها از یک طرف دنبال تحریم ما هستند ولی از طرف دیگر مذاکره را دنبال می کنند. شاید عاقلانه این بود که قبل از تحریم موضوع مذاکره را پیگیری می کردند.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: فکر می کنم دولت آقای اوباما دچار نوعی پرستیژهای سیاسی توخالی شده است.
رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که در مورد روابط ایران و روسیه از وی سوال کرده بود گفت: در دوره های مختلف رابطه ما با روسیه یک رابطه معمولی است.
لاریجانی ادامه داد: ما با روس ها در بعضی از زمینه ها اتفاق نظر داریم و در برخی از زمینه های دیگر نیز اختلاف نظر داریم. مقامات روسی در جلسات خصوصی به ما گفتند که ما در مورد ارتباط با ایالت متحده نگرانی هایی داریم و این تصمیمات آنها براساس منافع مشترک آنها است.
لاریجانی گفت: بنده با اظهارات آقای مدودوف که از طریق رسانه ها پخش شد موافق نیستم ما قبلاً با آقای پوتین جلساتی داشتیم و یک مسیر پرتحرکی را دنبال می کردیم
لاریجانی تاکید کرد: ما نمی خواهیم در دنیای تخیلات سیاسی زندگی کنیم و واقعیت این است که روس ها می دانند ما سلاح هسته ای نداریم و امریکا نیز می داند بنابراین احساس نگرانی کردن در این زمینه معنا ندارد.
نقش ولایت فقیه مقابله با دیکتاتوری است
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ولایت فقیه در کشور ما یک جایگاه مشخصی دارد و نقش آن صیانت از آرا مردم است تا اینکه دیکتاتوری در کشور ایجاد نشود.
علی لاریجانی در ادامه نشست خبری خود ادامه داد: در صحنه بین المللی چالش های بسیار مهمتری وجود دارد که باید نگران آنها بود اینکه یک و نیم فلسطینی در یک زندان محصور شده اند باید کشورها را نگران کند.
رفتارهای نژادپرستانه رژیم صهیونیستی در اخراج فلسطینی ها از کرانه باختری باید کشورها را نگران کند.
خبرنگاری از لاریجانی درخصوص اعتراضات پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری سوال کرد و گفت: برخی از تحلیل گران معتقد بودند که در ایران کودتا صورت گرفته است.
لاریجانی در پاسخ گفت: این تصورات واقع بینانه ای نیست، چون کسی در ایران دنبال این نبود که رژیم جمهوری اسلامی ایران را سرنگون کند و چنین ظرفیتی وجود نداشت و اصولاً تفاوتی بین رژیم اسلامی و رژیم جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.
وی تاکید کرد: در تفکر اسلامی مهم آن است که عدالت محقق شود و عدالت در درونش ایجاد رقابت است و افراد می توانند متناسب با استعدادهایشان رشد کنند.
لاریجانی گفت: تعبیر کودتا تعبیر غیرواقع بینانه ای است چون هم مجلس شورای اسلامی و هم ساختار حکومت تلاش کرد که همه در چارچوب قانون حرکت کنند و این ویژگی ممتازی است که جمهوری اسلامی در اجرای قانون پافشاری می کند.
وی اظهار داشت: کسانی که در انتخابات توفیق پیدا نکردند نباید قانون را زیرپا بگذارند؛ بلکه باید اعتراضشان را از مسیر قانونی مطرح کنند این در ساختار قانون اساسی ما تعریف شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: آن زمان بنده به آقای موسوی گفتم که اگر اعتراضی دارید به شورای نگهبان اعلام کنید، اما ایشان نسبت به شورای نگهبان هم اعتراضاتی داشت. در نهایت گروهی که به تایید شورای نگهبان و همچنین آقای موسوی بود تعیین شدند تا به این موضوع رسیدگی کنند اما بعد نظرشان تغییر کرد.
وی افزود: در جمهوری اسلامی هم موضع رهبر و هم مجلس شورای اسلامی حل و فصل مسئله از راه قانون است.
خبرنگار دیگری از لاریجانی پرسید یکی از خواسته های جریان معترض حذف اصل ولایت فقیه بود، نظر شما در این خصوص چیست؟
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ گفت: من این موضوع را از شما می شنوم و در اطلاعیه های آنها چنین چیزی نبوده است.
لاریجانی تاکیدکرد: واقعاً چنین مسئله ای را نشنیده ام با وجودی که همه حوادث را دنبال می کردم.
وی ادامه داد: اگر چنین چیزی باشد یک اشتباه استراتژیک است چون انتخابات برای ریاست جمهوری برگزار شد نه برای تغییر قانون اساسی.
وی افزود: ولایت فقیه در کشور ما یک جایگاه مشخصی دارد و نقش آن صیانت از آرا مردم است تا اینکه دیکتاتوری در کشور ایجاد نشود.
رفتار ایران در شورای امنیت توهین بر برزیل و ترکیه بود
خبرنگاری از لاریجانی پرسید که آیا توافقی که با برزیل و ترکیه داشتید به خاک سپرده شد؟ که لاریجانی در پاسخ اظهار داشت: این پادرمیانی به این شکل نبود که برزیل و ترکیه شب خواب ببینند و بعداًٌ این طرح را عنوان کنند بلکه این قضیه معادلاتی داشت و امریکا نامه هایی را به مسئولان این دو کشور نوشته بود.
وی افزود: بنده نیز با آقای لولا و اردوغان در تهران ملاقات داشتم که آنها بحث نامه را با من مطرح کردند؛ اما من به آنها گفتم که ما اعتمادی به رفتار امریکا نداریم ولی آنها گفتند ما اعتماد حاصل کردیم و آقای اوباما می خواهد مسیر جدیدی را دنبال کند.
رئیس مجلس یادآور شد: ما به احترام دو کشور برزیل و ترکیه این موضوع را پذیرفتیم و فکر می کنیم که کار امریکا در شورای امنیت توهین به این دو کشور و ایران بود چون افرادی را جلو فرستاند و بعد پشتشان را خالی کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما چارچوب های ان.پی.تی را قبول داریم اما غیر از آن چیزی را نمی پذیریم، همچنین بین تعهدات و تکالیف باید تعادل وجود داشته باشد.
لاریجانی گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای راکتور تحقیقاتی تهران سوخت تهیه کند.
وی افزود: اگر اینها بخواهند رفتار غیرقانونی نسبت به بازرسی کشتی های ما داشته باشند ما نیز مقابل به مثل خواهیم کرد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار