بازدید 10170
ژنرال سابق آمریکایی:

دولت بایدن اشتیاق بیشتری از ایران برای توافق دارد

"جک کین" تحلیلگر ارشد شبکه تلویزیونی فاکس نیوز و ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا اظهار داشت: فکر می‌کنم دولت جو بایدن از ایران اشتیاق بیشتری برای دستیابی به توافق دارد.
کد خبر: ۱۰۹۵۹۸۰
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۶ 30 December 2021
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، این تحلیلگر ارشد شبکه تلویزیونی تندوری فاکس نیوز آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در گفتگو با این شبکه تلویزیونی افزود فکر می‌کنم دولت بایدن از ایران اشتیاق بیشتری برای دستیابی به توافق دارد و این بخشی از مشکل است.

این ژنرال بازنشسته آمریکایی اضافه کرد: در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ نیز که توافق اصلی حاصل شد، وضع به همین شکل بود. دلیل اینکه این توافق، آن زمان نیز بشدت مورد انتقاد قرار گرفت این بود که آمریکا بسیار مشتاق بود به هر قیمتی به توافق برسد و اکنون نیز تا حدی در همین شرایط هستیم.

وی تصریح کرد اکنون ایرانی‌ها مشغول غنی سازی در سطح ۶۰ درصد هستند درحالی که آن‌ها براساس توافق اصلی باید کمتر از ۴ درصد غنی سازی می‌کردند. آن‌ها همچنین ده تا ۱۲ برابر بیشتر از آنچه توافق اصلی مشخص کرده است اورانیوم ذخیره کرده اند؛ بنابراین آمریکا سعی می‌کند ایرانی‌ها را به توافق بازگرداند، اما ایران از موضع خود کوتاه نمی‌آید و تنها به دنبال لغو تمام تحریم‌ها است.

تحلیلگر ارشد شبکه تندروی فاکس نیوز آمریکا ادامه داد دولت بایدن این گرایش را دارد که تمام اقداماتی را که دولت ترامپ انجام داده است، رد کند. فکر می‌کنم کارزار فشار حداکثری و تحریم‌ها علیه ایران تاثیر زیادی بر اقتصاد آن‌ها داشت، اما آن‌ها به میز مذاکره بازنگشتند و منتظر این بودند که ببینند ترامپ دوباره انتخاب می‌شود یا نه.

این ژنرال سابق آمریکایی با اشاره به ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در ژانویه ۲۰۲۰ مدعی شد که آمریکا در دوره ترامپ با همکاری متحدان حوزه خلیج فارس و توافق سازش آن‌ها با رژیم اسرائیل، در قویترین موضع در چند سال اخیر در خاورمیانه بود.

وی در عین حال افزود، اما دولت جدید آمریکا از همه آن‌ها عقب نشینی کرد و این باعث تاسف است. ما اکنون در این مذاکرات در موضع بالاتری قرار نداریم.

هشتمین دور مذاکرات ایران و ۱+۴ برای لغو تحریم‌های ضد ایرانی از روز دوشنبه ششم دی (۲۷ دسامبر) در وین اتریش با برگزاری نشست کمیسیون مشترک به ریاست علی باقری مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا آغاز شده است.

علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در آستانه برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام به خبرنگار ایرنا گفت که به نتیجه گفتگو‌هایی که درباره رفع تحریم‌ها در وین جریان دارد خوش‌بین است.

علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران همچنین گفته است هرچقدر طرف مقابل ما آمادگی جدی‌تری برای لغو تحریم‌ها داشته باشد و اراده جدی تری برای پذیرش سازوکار‌های مد نظر جمهوری اسلامی ایران در لغو تحریم‌ها داشته باشد به ویژه در دو موضوع راستی آزمایی و تضمین در مدت زمان کوتاه‌تری می‌توانیم به توافق دست پیدا کنیم.

او با این حال تاکید دارد، در صورتی که توافق حاصل شود ابتدا طرف نقض کننده برجام یعنی ایالات متحده آمریکا باید تحریم را لغو کند و جمهوری اسلامی ایران پس از انجام راستی‌ازمایی، اقدامات هسته‌ای را در چارچوب توافق صورت خواهد داد.

باقری چهارشنبه شب پس از پایان جلسات با طرف‌های مقابل، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرد و به خبرنگاران گفت که گفتگو‌ها خوب پیش می‌رود.
روز گذشته نیز میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه گفت که فاکتور‌ها و پیش‌نیاز‌های لازم برای موفقیت مذاکرات وجود دارد و شانس دست یابی به توافق زیاد است.

درحالی که هیات‌ها تا رسیدن به نتیجه نهایی مصمم به ادامه مذاکرات هستند، اما به خاطر سال جدید میلادی ۲۰۲۲ گفتگو‌ها از روز جمعه به مدت سه روز متوقف و از دوشنبه آینده پیگیری می‌شود.

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پس از ۱۳ سال مذاکرات بین‌المللی فشرده، در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) منعقد شد. برجام یک هفته بعد با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید و به عنوان ضمیمه الف به قطعنامه مذکور پیوست شد.

اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ برجام از یک طرف و فشار‌های ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

جمهوری اسلامی ایران بار‌ها اعلام کرده است اگر سایر طرف‌های باقی‌مانده در برجام تصمیم بگیرند تعهدات خود را مطابق با توافق اجرا کنند، گام‌های مربوط به کاهش تعهدات برجامی ایران قابل بازگشت خواهد بود.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار