بازدید 7045
۶

آب‌‎های زیرزمینی ایران متلاشی شده است

رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی با پیش‌بینی بارندگی بهتر از امسال در بهار سال ۱۴۰۱، گفت:‌ توان کشور از نظر تأمین آب به‌شدت ضعیف و آب‌های زیرزمینی متلاشی شده است.
کد خبر: ۱۰۹۵۰۴۰
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۴ 25 December 2021

به گزارش «تابناک»، احد وظیفه در گفت‌وگو با تسنیم، یادآور شد:‌ طی دهه‌های گذشته کشاورزی ایران توسعه یافته است اما به‌قیمت نابودی منابع زیرزمینی. الآن دیگر نمی‌توانیم همان روش‌ها را دنبال کنیم، وقتی کم‌بارشی یا خشکسالی روی می‌دهد خودش را به‌سرعت نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: پتانسیل و توان کشور از نظر تأمین آب به‌شدت ضعیف و آب‌های زیرزمینی متلاشی شده است.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با بیان این‌که کمبود بارش‌ها در کوتاه‌ترین زمان اثر خود را نشان می‌دهد، درباره پیش‌بینی‌ها از بارندگی بهار سال آینده، گفت: پیش‌بینی‌های صادرشده تا اوایل اردیبهشت سال آینده را نیز شامل می‌شود، منتها هرچقدر سن پیش‌بینی زیاد شود در نتیجه عدم قطعیت برای بازه‌های طولانی‌تر بیشتر می‌شود.

وی بیان کرد:‌ در مجموع برای نیمه اول بهار سال ۱۴۰۱ پیش‌بینی‌ها حاکی از آ‌ن است که وضعیت بارش‌ها بهتر از سال قبل است و احتمال این‌که شرایط زمستانی نرمالی داشته باشیم خیلی بیشتر از شرایط کم‌بارشی است.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی پیش‌تر با اشاره به پیش‌بینی بارش‌های نرمال در زمستان امسال، گفته بود: اجرای برنامه‌های ریاضتی در حوزه آب الزامی است.

وظیفه با اشاره به پیش‌بینی بارش‌های نرمال و بالاتر از نرمال در زمستان امسال، اظهار کرد: امید است مناطق جنوبی کشور که بیشتر بارندگی خود را در فصل زمستان دارند، شرایط کنونی کشور را که بسیار بغرنج است بهبود قابل ملاحظه‌ای ببخشد، گرچه هرچه در زمستان هم بارندگی داشته باشیم با توجه به این‌که سال قبل بارندگی کم بود و در ادامه آن در سه ماه پاییز امسال بارندگی‌ها بسیار کمتر از نرمال است، جبران این کمبودها بسیار دشوار خواهد بود.

وی تصریح کرد: واقعیت آن است که باید برنامه‌های ریاضتی در حوزه آب به‌صورت جدی در تمام بخش‌ها از جمله کشاورزی و صنعت مدنظر قرار گیرد، صنعت باید به‌سمت استفاده از آب‌های نامتعارف مانند آب بازچرخانی برود و در کشاورزی هم با بهر‌ه‌گیری از فناوری و روش‌های روزآمد از مصرف به‌شدت کم کنیم.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی بیان کرد: توان کشور به هیچ وجه پاسخگوی مصرف آب کشاورزی نیست. در مجموع اگر بارندگی‌های زمستان در حد نرمال باشد و کم‌بارشی هم نداشته باشیم، باز هم نمی‌‌توانیم این‌همه تقاضا برای آب را پوشش دهیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۶
مشت نمونه خرواره!! متلاشی شدن آبهای زیر زمینی تنها یکی از نمونه های تلاش مسئولان در طی این 41 ساله بوده،
وزیر میراث فرهنگی تازه میخاد زیر قبر کوروش چاه آب بکنه!
در عوض اسرائیلو میخوایم نابود کنیم
کجا در این 40 سال متلاشی نشده ؟!
گرچه مشکل از فرهنگ ضعیف مردم هم هست همانطور که در موضوع کرونا شاهد هستیم که مردم چقدر پروتکل ها را نادیده میگیرند اما سوءمدیریت ها در تمام عرصه های مدیریتی کشور به جز چند مورد استثنا مانند صنایع دفاعی کاملا مشهود است .... اگر مجبور شویم حتما پیشرفت میکنیم مانند صنایع دفاعی .... واقعا تحریم ها از این بابت برای کشور مفیده .... پیشرفت های زمان تحریم شاید معادل پیشرفت کل زمان های غیر تحریم کشور باشد .واین فقط به خاطر سوءمدیریت هاست ... فرهنگ مردم هم از سوءمدیریت هاست چون الان هم دانش آموزان را درست تربیت نمیکنیم که بافرهنگ بار بیایند.
وقتی به کشاورزای عزیز مجوز دادن که هر تعداد چاه که میخوان بزنن و هر چقد آب که میخوان بردارن و وقتی بدون در نظر گرفتن توان آبی کشور زمین های کشاورزی رو بیشتر از پیش کردن البته به بهای نابودی جنگل ها و مراتع، وقتی به کشاورزای عزیز اجازه دادن تا هر چی دلشون میخواد بکارن نتیجه اش میشود این.
مگه کشاورزا تافته جدا بافته بودن که هر کاری دلشون خواست کردن و بعد از گندی هم که زدن حالا طلبکارانه آب میخوان که باز به گندشون ادامه بدن.
کشاورزی مهمه ولی نه مهم تر از حفظ اقلیم آبی و خاکی مملکت و نه به بهای از بین رفتن اکوسیستم کشور.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست